måndag 30 juli 2012

Jag höll mitt löfte att klara Adams 16 års dag!

I morse kom Maja hit och vi övriga i familjen gjorde i ordning paket, fruktsallad och mjölk. Maja gjorde i ordning ett fint hjärta av jordgubbar och smälte choklad över. Han fick kläder av oss samt albumet som jag gjort till var och en av barnen. 
(Isac fick sitt igår när han och jag hade lite egen tid och Joel ska få sitt vid tillfälle. Det känns lite speciellt att lämna över så jag vill att det ska vara rätt tillfälle.)
 Joel och Jörgen sitter och tittar när Adam öppnar paket;

Böckerna som jag gjort till barnen. Jag känner mig så nöjd att fått dessa gjorda, klara och att få se dem levererade och klara. Jag har suttit och letat bilder från 2005 på externa hårddisken så det har verkligen tagit tid. Och sedan vill jag att det skulle vara bilder på mig tillsammans med barnen och ofta är det ju jag som tagit korten...
Framsidan;
 Baksidan;
Klockan är 20 och förhoppningsvis har jag familjen som kommer hem snart från Hovet. Adam har tränat (som vanligt) och det blir sen middag. Kokt färsk potatis och fiskknyten av färsk torsk med lite citronsås till. (Jag har mamma i köket=)=)
Om han nu orkar mat... Han hade med sig marängtårta till hela laget. 25 stycken hockeykillar!!! Farmor stod och bakade igår. Tänk vilka underbara föräldrar och svärföräldrar man har.

Jag och mamma har varit på IKEA idag... Jag vet... jag e lite halvgalen ibland. Men vi hade ingen brådska och åkte hemifrån vid 13 tiden och var hemma vid 19. Jag hade rullatorn som blivit min bästa vän på ett dygn. Kan inte gå utanför dörren utan den. Måste dock be om en högre..

Avsikten var att jag behöver en bra stol bums i hallen. Tidigare har jag kunnat sätta mig på Joels lilla pall men nu behöver jag något högre och med handtag och jag vill inte ha ett till hjälpmedel utan nu köpte jag en fin korgstol som jag e nöjd med. Extra hög kudde, stabil och handtag på sidorna att trycka ifrån sig på.
(Shit, att jag verkligen bjuder på detta foto... Sexiga stödstrumpor, taniga ben, uppskrapade knän, höggravid, kortisonsvullen i ansiktet och skallig)
Mitt prov från i fredags har kommit till rätta idag och mitt Kalium var ok så nu ska jag börja äta vätskedrivande igen.

84 kommentarer:

NINA sa...

Grattis till Adam idag! Ser ut som en skön stol du köpt idag. Tycker du är en stjärna och beundrar dig!! Stor kram från mig

Anonym sa...

Grattis Adam på din 16 årsdag! Önskar Lisa och Markus på Hammarö.

Anonym sa...

Stort grattis till Adam och hela familjen! Fina foton!!! Vilken milstolpe för er alla! Du är så jävla fantastisk och stor inspirationskälla till mig å så många! Grymt imponerad av din styrka och livsgnista! Hoppas på fler sköna frukostmys för er! Kramar I mängder Katrin B i Göteborg

Anonym sa...

Du är jättefin på fotot!

Anonym sa...

Grattis till er båda!

j´shörnan sa...

grattis till Adam hoppas ni får det mysig ikväll och det är skönt att se att du orkar än, fast du har haft så mycket att stå ute med kram och ha en skön dag imorgon. maria

Emma sa...

Vet du vad?! Du är jättefin!!
Stor kram Emma

Anonym sa...

Ååh, jag och David hade förmiddagspasset på IKEA - synd att våra vägar inte korsades idag. Kram! Irene.

Anonym sa...

Du är ju så himla söt på bilden, precis som på alla bilder.

Anonym sa...

Du lyser klarare än de flesta andra stjärnor , du får en att le och gråta om varanat, du är min ledstjärna !! Kram

Sister Moonshine sa...

Ja, du bjuder på dig. Och du verkar ha massor. En del människor har så mycket över till andra. Sån är du. Det är nog ett lättnad att böckerna är klara. De ser proffsiga och välgjorda ut och något annat skulle förvåna mig. Kram.

Tina Lundgren sa...

Gratta Adam från oss! Och grattis till dig som fått albumen klara efter allt slit! Det får mig att tänka att även jag som mig veterligen inte är sjuk borde göra album till mina barn. Du är jätte fin på kortet. Kramen från Tina

Eva sa...

Stort grattis Adam! Aj dina knän. Vad fina böckerna blev. Ja ni har verkligen världens bästa föräldrar. Dom har ju alltid varit med, långt innan du blev sjuk. På fotboll, bandy, hockey på dagis. Stor stjärna till dom.
Du sitter som en drottning i din stol, den passar dig fint. Ta hand om dig nu.
Kramar

Anonym sa...

Vad fantastiskt att du gjort speciella fotoalbum till dina barn. Tänk om alla barn hade så engagerade föräldrar. Jag tror albumen kommer betyda oerhört mycket för dina barn i framtiden. De kommer verkligen förstå hur mycket kärlek som ligger bakom dem. Om jag skulle drabbas av en obotlig sjukdom som du, så hoppas jag att jag skulle kunna hantera det som du gör. Du har verkligen barnens bästa i fokus. Vilken supermamma!!! Du är en förebild för oss andra. Mina tankar finns ofta hos dig. Hälsningar från Lina i Linköping

Anonym sa...

❤❤❤
❤❤❤

Anonym sa...

Elisabeth, du är helt underbar!!!
Många kramar

Maria G sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Milstolpe efter milstolpe klarar du av, du superkvinna med det varma hjärtat! Du är så fin, jag tänkte inte alls på de ting du räknade upp om dig själv på bilden, bara på ditt blå nagellack ;-)
Varma hälsningar
/ maria

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
OJ,jag blir "IMPAD"att Du orkar,gå
på Ikea,det var inte illa!!!En stjärna till Dig.Och vad finfina
böcker du gjort till dina killar
ligger mkt arb bakom,fattar jag.
Ja rullatorn är bra hjälp,ok man går väl inte å mallar sig direkt,
men jag kommer ut i luften mm.Och
nu oxå en sk,permobil-oväderlig,för
mig,kommer in i affärer,att handla,
och hälsa på vänner mm.
Grattis till ADAM! Och du KLARAR
DINA MÅL! Inte dåligt,har du satt
upp mer:)HOPPAS!
Blir det mer c-gifter?
mångavarmakramar,dig
Kicki Vö (m make)

Anonym sa...

Vadå taniga ben, dom ser väl OK ut o. hela du är superfin. Så fina böcker du fixat till barnen - härligt att du själv får ge dem också. Ha en bra tisdag, käka bananer - mycket kalium!
Jättevarma hälsningar från södra Norrland
Birgit

Anonym sa...

Vilka fina böcker dina barn får! Kan tänka mig att det blir deras käraste ägodel!

Jag tycker du är mycket vacker på bilden!

Många varma kramar till Dig och din fina familj!

Anonym sa...

Grattis Adam...
Fina album och en otroligt fin mamma <3.

Anonym sa...

Grattis Adam!
Måste bara få säga hur imponerad jag är över din styrka och livsglädje. Mycket fina album du gjort till barnen, en uppskattad present tror jag.
Kram Åsa FT

Anonym sa...

Grattis Adam! Marie.E

Anonym sa...

Jättefina album. Vilken gåva du ger till de! Självklart måste du fortsätta ha mål E. Små eller stora spelar ingen roll, du ska inte försöka bevisa något utan hitta anledningar som får dig att le på insidan för det leendet du har där lyser igenom på utsidan!
Än en gång hatten av för dig - Ikea , kul att höra att du tänker utanför "assistentmedelsramarna"
Du var jättefin på bilden;-) sen att stöddtrumpor inte är högsta modet spelar väl ingen som helst roll!!!

Anonym sa...

Grattis Adam vilken mamma du har. Fantastisk på alla sätt, orkar skriva om allt o bjuder på sig själv med bilder o allt.
Jag blir så imponerad att du orkar med IKEA även om ni tog det lugnt för jag som är frisk orkar knappt med IKEA. Du har sån kämparanda o glöd om jag hade hälften skulle jag vara glad. Jag hoppas få läsa många inlägg till i din underbara blogg. Kram Ylva

Anonym sa...

Så STORT!! Vilka fina böcker du gjort till dina pojkar!
Något som de kommer att ha med sig genom livet....helt fantastiskt!!

Skönt att du gillar din nya "vän"-så underlättar ju....

När det gäller kortet på dig så ser vi det på olika sätt!!
Jag ser en ung tjej som kämpar och har en massa energi fast kroppen strejkar-du är så fin!!

Hälsa och Gratta Adam på hans dag......

mariab
( min väninnas barnbarn, hockey kille det också, skulle till något modo-en annan som inte är intresserad frågade förstås vad den staden ligger-kan ju min geografi hyfsat.....väninna blev glad och skrattade länge...)

Anonym sa...

Du glömde stark och vacker! Stort grattis till Adam!

Anonym sa...

Ett stort grattis till Adam idag!! Men du ska också ha ett stort grattis för fina fotoalbum som du har gjort till dina grabbar,
Bamsekram från Barbro

Anonym sa...

Så många milstolpar du klarat redan! Bra att ta en bit i taget,
och jag tycker du ser strålande bra ut i din nya fina stol!

Anonym sa...

Grattis till Adam på hans födelsedag o grattis till dig som klarat ytterligare en milstolpe!
I helgen träffade jag en person, gift med en av min mans kompisar. Vi började prata om våra mammor o hennes mamma har levt med cancer i många år. Har haft spridd bröstcancer i 10 år o i princip alla organ är drabbade. De har tagit farväl av henne många gånger men hon har ändå överlevt, på något sätt. Människan är fantastisk ibland. Jag tror du är en sådan människa, en överlevare. Har inte läst kommentarerna på ett tag o har själv inte heller kommenterat på ett tag. Det betyder inte, att jag inte tänker på dig. Jag följer det du skriver o du är helt fantastisk. Önskar dig en fortsatt bra sommar. Ta nu sikte på nästa milstolpe! Styrkekramar Lotta

Anonym sa...

Du är ju sååå fiinfiin !
Dessutom att lyckas passa i"flint" är ju bara bäst
Snygg i allt och Finast i hjärtat!
Bättre kan det inte bli Fina Du <3
Styrka Kärlek Hopp & Mod
<3<3<3

Anonym sa...

Vilket "jävlar anamma" du har kvinna, imponerande!!!
Inget gnäll, utan mest "kalla fakta"..
Önskar dej många fina dagar med dina killar!

Kram Åsa

Anonym sa...

Hej!

Du är så jäkla häftig. Snacka om att du bjuder på dig själv. Det ska jag bli bättre på. Tycker också att du är fantastisk som gjort böckerna till dina pojkar. Vilket jobb! Jag är fullt frisk och har en femårig dotter men har inte ens orkat göra en bok till henne varje år. Antagligen för att inget tvingar mig att skynda mig.

Blir så ledsen när jag läser din blogg men kan samtidigt inte låta bli. En kompis dog i cancer i mars och jag tror hon tänkte mycket som du gjorde.

Varm kram och beundran från
Jeanette

Anonym sa...

Vilka vackra böcker!! Otroligt fina, de kommer betyda mycket för dina barn.. Du är fantastisk!

På bilden ser jag en kvinna som är stark, envis och har ett hjärta av guld!

Kram Angelica i Skåne

Anonym sa...

Vilken glädje och styrka du utstrålar, Elisabeth!
Du uppfyller verkligen dina drömmar.
Rationellt ser du till att dina närmaste får det du vill ge dom och jobbar för att få till det bästa.
Det är svårt att hitta dom rätta orden....
Jag ser en oerhört vacker kvinna. Ut i fingerspetsarna med ditt blåa nagellack.
Du kommer att ha mycket Tid. Tid för dina älskade.
Varm kram ♥♥♥ G

Anonym sa...

Grattis Adam! Jag fyller oxå år idag! Men betydligt mer än dig...Men det gick aldrig att ha barnkalas eftersom alla var bortresta. Det känner du kanske igen! Och du Elisabeth; du är makalös och jag beundrar din kämparglöd och din positiva livssyn trots livets hårda villkor. Du berör och gör avtryck. Ta nu sikte på nästa milstolpe!!

Anonym sa...

Kan inte annat än upprepa att du är min hjälte och en fantastisk människa. /Malin

Anonym sa...

Världens finaste mamma!!! ❤❤❤
Kram Linda i Uddevalla

Anonym sa...

GRATTIS ADAM !
Och grattis Elisabeth till milstolpen! Man blir glad mitt upp i det elände som sjukdomen ger dig: du är så envis, insiktsfull och en underbart varm och fantastiskt människa som ger andra så mkt.

Önskar jag kunde ge dig ngt!

Böckerna ser underbara ut och de kommer att bli oförglömliga minnen för grabbarna.
Mot nästa milstolpe!

Kramar Madde-Umeå

Anonym sa...

Du är så stark Elisabeth! Vilken förebild! <3

Anonym sa...

Åhhh vilka fina böcker du gjort , underbara <3 Du hade inte kunnat vara vackrare än du är , sittandes i stolen med stödstrumpor , härliga du ! Är så stolt över att få följa dig / er och du / ni finns i mina tankar ! Grattis till Adam ! Kram Linnea

Anonym sa...

Först ett stort Grattis till dej Adam !
Elisabeth ! Vilka fina album du har gjort till din älskade söner,dom kommer verkligen att uppskattas ska du veta.Både stolen och du är jättebra, du klär verkligen utan ett hårstrå på knoppen. *L* Ha de så gott,tänker på dej,o hela familjen. Kramiz från Gull i Skåne.

Anonym sa...

Stort grattis till Adam. Underbart att han fick ha mamma å sin dag. Beundrar fina dig Elisabeth. Du är så stark och fin. Tänker varje dag på dig och din familj // Åsa från dalarna<3<3<3<3<3

Katrin sa...

Du är vacker min vän!! Jag läser och följer med i alla svängningar och strapatser!! F-n vad Du kämpar!!! Du är grym och jag är full av beundran!! Många varma kramar från Katrin K

Smultronbo sa...

Stort grattis till Adam några minuter för sent. Och även stort grattis till dig Elisabeth för att du nådde ditt mål. Nu håller jag tummarna för att du ska kunna vara med Joel första dagen i hans nya skola också. Och du, med tanke på ditt tillstånd så tycker jag du ser alldeles strålande ut på bilden. Somrig trots strumporna. Massor med kramar. Du är fantastisk!

Anonym sa...

Tänkte precis "men typiskt.. Såklart har hon varit på ikea!! Typiskt henne!" och skrattade lite för mig själv.
Det knäppa är väl att jag inte känner dig :p men att du är tjurig går inte att missa :)


- när du inte ser och när du inte hör, står jag där och vakar utanför din dörr.
Godnatt min son, Godnatt min vän. I morgon är en ny dag och då vakar jag över er igen.
Livet tar aldrig slut, det fortsätter, jag råkar bara inte vara just där du är.

Tack Elisabeth. Verkligen tack. Skulle kunna skriva en hel novell till dig. Men vem orkar läsa det? Så kort och gott: Tack.

Kramar, Madelen

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=j8VdehTuZfw
Detta är min hälsning.
Också en låt från min bortgångne älskade man.
Han var beredd. Precis som du.
Du lever länge! Jag älskar denna låten!
Elisabeth, du finns jättelänge för de dina!!!!!
/G

Tinna sa...

Haha IKEA - som man egentligen behöver vara 100% frisk för att klara av - ja lite galen är du nog allt ;)

MEN så otrolig cool och klok! Hoppas du får många halvgalna dagar till med familj och vänner

Anonym sa...

Jag tycker du är helt enastående, jag vet inte själv hur jag skulle förhålla mig till en sån sjukdom som du har, jag kan tro att man får nån slags inre styrka,men jag vet ju som sagt inte.Tycker iallafall att du är en stor inspirationskälla till oss andra "dödliga",tänk att ha en sån styrka, jag menar, de flesta kan ju nästan gå under av en sticka i fingret!!??Du har blivit nån slags hjälte för mig, och säkert många andra. STOOR kram till dig!!

Anonym sa...

Du är jättevacker! Och jag menar det verkligen.
Grattis till Adam.
Kram från Kia!

Busmamman sa...

Grattis i efterskott till Adam!
Och kramar till dig du starka kvinna... du är en kämpe! <3
/N

Anonym sa...

Grattis Adam. Hoppas du gade en fin födelsedag med hela din familj! Vilka fina böcker du gjort Elisabeth, verkligen härliga. Så mycket tid och kärlek som du lägger ner. De kommer att finnas där alltid.

IKEA var verkligen imponerande. Får inte dit min man ens! Fin stol och fin bild på dig. Hoppas inte dina sår på knäna läker snart!

Ha en fin dag och kram duktiga du!//Vera

Anonym sa...

Hoppas dina så läker snart - skulle det ju vara!! Vad fel det kan bli när jag skulle skriva 2 meningr i en (hoppas inte dina sår gör för ont och hoppas de läker snart) Trötter//V

Anonym sa...

Skallig eller ej, stödstrumpor eller ej är en världslig sak. Du är vacker o fantastisk. Dina barn är så lyckligt lottade. Har själv två killar på 14 o 16 som ocksåläserdin blogg. Du harlärt oss att vara mer tacksamma. Tack Elisabet! Stor kram till födelsedagsbarnet från oss i Helsingborg.

Anonym sa...

Stort grattis till adam på sin födelsedag.
Skönt för dig att böckerna är färdiga till dina barn.
Fin bild på dig!
Kramar från Veronica i västerås

Pia sa...

Du är så vacker och full av liv! Du är mer livfull än jag trots att jag är frisk. Du verkar alstra mycket positiv energi i ditt psyke, må du leva länge än!♥ Tack för all livskunskap du ger mej!
Pia

Pia sa...

Du är så vacker och full av liv! Du är mer livfull än jag trots att jag är frisk. Du verkar alstra mycket positiv energi i ditt psyke, må du leva länge än!♥ Tack för all livskunskap du ger mej!
Pia

Britt sa...

Finaste tjejen. Grattis till Adam och grattis till dej som kämpar på. Tänker så ofta på dej och din familj. Hoppas du får många dagar till med din härliga familj.

Miss Juni sa...

Jag tycker du är HELT fantastisk - som bjussar på dej själv och din familj sådär!
Mycket att begrunda, för oss som står utanför.
Det känns så äkta. Så riktigt.

Jag tänker ofta på dej, och hur du/ni har det.

Styrkekram!

Victoria sa...

Åh va jag beundrar dig! du är så modig,stark. Fina album. läser din blogg ganska ofta men har inte skrivit till dig innan, tycker du är en fantastisk människa kramar victoria

Nettan sa...

Hej Elisabeth! Läst din blogg länge nu men aldrig kommenterat tidigare. Jag är så otroligt glad för din skull att du fått böckerna klara, att du klarat av ännu en milstolpe. Men från en Stödstrumpa till en annan.....köp ett par lila med hjärtan på. Kommer inte ihåg vad företaget heter men jag googlade helt enkelt på "lila stödstrumpor med hjärtan", finns andra färger o mönster med. Skickar med en kram o en förhoppning om att du får ha det så bra som omständigheterna tillåter.

Eva T sa...

Hej Elisabeth!
Vilka fina album du gjort, jag kan inte föreställa mig alla känslor du upplevt när du skapade dessa med tanke på "varför" du gjort dem. Grattis till Adam på födelsedagen och grattis till alla dina barn som har en så fantastisk mamma. Glad över dina bra bra provsvar och vill också tillägga att du är jättefin på fotot. Kram :-)

Sandra sa...

Trots detta så strålar du på varje kort. Vackra dig! Beundrar dig till tusen! Å grattis till din kille. Ett mål till e nådd. Kram

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Så härligt och läsa vad du skriver och se de fina korten. Lånar lite av din positiva energi :) Tror dina barn blir grymt glada för albumen :)
Många kramar,
Johanna, Umeå

Anonym sa...

Jag tycker att det var ett bra kort
på dig i korgstolen. Du är vacker som en dag. Man måste se helheten :-)
Det är både härligt och väldigt sorgligt att följa dig. Tack för att man får följa dig och höra din historia.

Mvh
Tina

Anonym sa...

Grattis i efterskott till Adam , och du e snyggast.se som barnen skulle ha sagt :) . Kramar Janna

Anonym sa...

Fantastisk! Det är just vad du är! Många varma kramar och massa kärlek till hela familjen!
Carro i Lund

Anonym sa...

Stor kram till Dej!

Anna E sa...

Grattis till Adam o en kram till dig fina Elisabeth.

Anonym sa...

Du är så vacker Elizabeth!! Både på utsidan och insidan!

Skickar massor av styrkekramar till dig <3! Birthe

Anonym sa...

Förlåt, Elisabeth skulle det stå!

Birthe igen

Anonym sa...

Hej.
Jag tänker så ofta på dig och är lite ledsen över att vi bor så långt från varandra.
Varma, mjuka, vänliga, glada kramar till dig från mig <3
Din syster i Sundsvall

Camilla i Kba sa...

Elisabeth...säger bara en sak: DU ÄR GRYMMAST!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

Beundrar dig såååå mycket!!!!
KÄRLEK <3
Linda i V-götland

Anonym sa...

Sent grattis till Adam, som har en sådan toppenmamma och superfamilj!

Underbar bild på dig Elisabeth i stolen :-) och skönt att du fortfarande har en stor portion humor och ironi kvar när kroppen fysiskt sviker dig!

Anonym sa...

Grattis p vad skönt att du
fick överlämnat dina vackra fotalbum. Förstår att ditt ikeabesök kostade mkt kraft p ork men iblan måste man få göra saker som mqn annars hade avstått. Du har ett jäkla anammat å det kommer man långt med. Tusen kramqr ftån västkusten

Anonym sa...

Du är för underbar och dina böcker var helt fantastiska! Grattis Adam!!! Härligt att du fick uppleva hans födelsedag men också att du hittade stolen!

Bilden på dig är lika fantastisk som du är fina
Elisabeth! Du är bäst!! Kämpa vidare nu, håller på dig å vill ge dig massor av energi! Kramar i massor

Anonym sa...

Du räknar upp allt det som du nog tror att vi ska tänka.. "ja, jo, titta.. skallig, taniga ben, stödstrumpor.." Men det första jag såg var den ENORMT FINA personligheten som ligsom strålar ut från varande millimeter från din kropp!!!
Det går inte att beskriva det du utstrålar Elisabeth!!!

Varm kram

Anonym sa...

Tänker på dig o beundrar dig för den kämpe du är! Ger dig massor med styrkekramar.
Kram kram från Anna

Anonym sa...

Försökte skriva från telefonen på den stora dagen men det gick ju inte... Stort grattis till Adam. Tiden går så fort. Känns som igår när vi traskade i korridoren på Nacka.
Kram på er ! Jessica

Anonym sa...

Du är så himla fin och vacker som du är, du strålar utåt, även om det inte känns så. Du en en mycket bra förebild! Glöm aldrig det!
Annelie

Anonym sa...

Du är väldigt vacker ändå!
Skickar en varm kram till dig för att du ska orka mer!

puffeir73