måndag 23 juli 2012

Ingen tömning av magen

ASIH ringde i morse och meddelade att jag fått ultraljud tid klockan 13 för att kolla upp buken. Nu när jag äntligen resonerat klart med mig själv att jag verkligen vill tömma magen så går det inte. På något sett känns det som att resultatet var bra att det inte går att tömma något men vätskan ligger i fickor och det som är hårt och gör ont i magen är den förstorade levern som tar upp mestadels av magen.
Att det inte är så mycket vätska betyder att det inte är så infekterat men å andra sidan skulle det varit skönt OM det varit någon liter vätska man kunna tömma så magen minskade lite i storlek.
Vi ska stämma av på onsdag igen när jag varit på Södersjukhuset.

Om det fortsätter vara så här spänt så tycker ASIH att vi gör en ny datortomomgrafi. Inte för att kolla och  jämföra hur mycket levern har växt utan mer leta reda på vad smärtan och olustkänslan kommer ifrån. De sa också att det var mycket gaser i magen.
Mer Laktulos och även laxoberaldroppar varje kväll.

Har sovit halvsittandes i soffan i natt också... Vi får se hur det blir ikväll.

Efter sjukhusbesöket idag så åkte vi till Gustavsbergs Hamn och jag beställde en Sushi för första gången!! Jag tog Philadelphiaost 9 bitars. Fick dock bara i mig 4 bitar men det var jättegott måste jag erkänna. Philadelphiaost, lax, kräfta, avocado och gurka och sedan doppa i soya och LITE Wasabi. Jörgen offrade sig på två bitar och sedan fick jag tre bitar med mig hem.

Nu är det soffläge resten av dagen. Jag börjar få lite panik att jag snart inte kan gå för egen maskin. Visst, jag ser glad ut på alla bilder och jag trivs med tillvaron trots att livet är som det är. Jag försöker njuta av allt och särskilt när jag är med min familj och mina vänner.
Att jag sedan knappt kan gå, behöver hjälp på toaletten och minsta lilla nivåskillnad så måste jag ha en hjälpande hand för att inte ramla. Ett trappsteg på 1 dm utan handtag GÅR INTE. SÅ löjligt känns det men musklerna sviker. Men som sagt på bilderna sitter jag ner och då känner jag mig precis som vanligt.

Och ni som undrar om jag läser alla kommentarer så kan jag väl säga att jag egentligen gör det men när det är pajkastning mellan läsare så ögnar jag bara igenom. Sedan är det väl ibland lite läskigt att en del som läser inte förstår att det är PÅ RIKTIGT. Det känns som några tror att det är en dokusåpa och något som går över. Så är inte fallet och jag vet att slutet närmar sig men jag försöker dra ut på det så länge som möjligt.

Det är ingen synd att vara lycklig.


Oron för att lida är värre än själva lidandet.


Ett liv utan orsak är ett liv utan verkan.


PARADISET är att kunna säga; Jag har begått en hel del misstag men jag har inte varit feg. Jag har levt mitt liv och gjort det jag borde göra.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

63 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blir lite tung i själen av att känna din sorg över att din kropp sviker dig- pö om pö.
Men imponeras av din styrka att kunna fortsätta med bloggen o läsa de ibland mycket mysko kommentarer som folk skriver, alla förstår nog inte ditt allvar bakom leende foton o inlägg.
Jag känner en varm känsla över att du valt att inse allvaret själv och ta tag i situationen, så som du vill och förmår, många (tyvärr) i min närhet som fått denna elaka sjukdom, vägrade att inse och förnekade till slutet- många ord som inte blev sagda eller som du gjort- skrivna till framtiden.
Önskar jag kunde hjälpa din onda, o uppblåsta mage- eländigt att den ska få ta så mycket av din dyrbara tid o energi( inte så kuligt råd men ibland hjälper ett dunderlavemang- klysma eller vatten, så att nedre tjocktarm får bli riktigt tom- o gaserna tar sig ut, detta är dock ganska jobbigt)
Många styrkekramar till dig o de dina, skänker dig en tanke då o då, o ditt mående.
Kram Katarina i Värmland

Anonym sa...

Varm kram från Elisabeth i Huddinge

Beatrice sa...

Så tråkigt att vissa av dina läsare inte tar dina ord på allvar. Ibland gråter jag innan jag läst klart dina inlägg & ibland ler jag nog bara. Känner igen mig (tyvärr ) i familjens historia.och din kropp o balans.

Hoppas din mage blir bättre snart och trycket försvinner.

Anonym sa...

En riktigt stor styrkekram till dig. <3
/Annika

Anonym sa...

Hej, jag är en läsare som blir riktigt inspirerad av dig och din styrka! Du är en så otroligt stark människa, och jag vet att du förevigt kommer att vara en enorm insperation!
En enorm varm och stor kram till dig,
Mvh <3

Annette sa...

Har följt dig ganska länge nu och jag tycker du är fantastisk!!!!Tänker på dig när jag tycker det är motigt....man har inte mycket att klaga på egentligen....man får se det positiva och då kommer man lååångt..
Hoppas du får ordning på magen så det känns bättre.Kramar Annette

Anonym sa...

Stor kram från Skellefteå kommer här <3

Anonym sa...

Skit i vad folk tycker det är bara DU som vet vad som är bäst för dig! Kram

Adnilla sa...

Fina fina du! Jag är en av många som följt dig sen Sofias Änglar och jag är lika gripen och imponerad som så många andra. Jag brukar sällan bli berörd av människoöden men du har lyckats. Det säger inte lite! Jag brukar heller inte kommentera bloggar men kände att nu måste jag.

Jag är en helt okänd människa men jag vill ändå att du ska få veta att det finns ännu en människa i mängden som tänker på dig och beundrar din enorma styrka.
Du är fantastisk! Det som drabbat dig är så otroligt tragiskt men med din positivitet lyckas du hålla dig över ytan och finnas där för de dina så länge din kropp tillåter.

Meningen med livet och allt olyckligt som sker är det lätt att man grubblar på ibland, men jag är övertygad om att meningen med ditt elände är att få folk att öppna ögonen. Att ta vara på livet, njuta av det, vara glad för det man har istället för ledsen för det man inte har. Att man ska ta sig tid att umgås, hitta på saker tillsammans och inte älta det som har varit och framför allt inte gnälla över småsaker.
När jag är ledsen över något brukar jag tänka på dig, vilket fruktansvärt öde som drabbat dig och att jag egentligen inte har något att gnälla över. Vad är mina problem jämfört med dina? Som en fis i rymden.

Tack för att du får mig och många andra att inse vad som är det viktiga här i livet. Du bär med dig ett budskap som träffat många människor rakt i hjärtat.
Fotspåren du lämnar efter dig kommer aldrig någonsin att blekna. Du har gjort bestående intryck på många. Glöm aldrig det!

Anonym sa...

Du är så klok och redig mitt i allt elände Elisabeth. Så fantastisk. Jag förstår att det är på riktigt och just därför beundrar jag dig så. Som du planerar och fixar.Och lever ditt liv hela vägen ut. Är full av beundran för dig. Varma kramar

Anonym sa...

Hej på dig !
Har inte skrivit här förut men jag följer din blogg varje dag.
Jag tycker du är en kämpe och påminner mig om min mamma som gick bort i cancer . Hon hade samma inställning som du, hon visste att skulle inte bli frisk och valde att leva så normalt det gick med mycket umgänge med nära och kära.
Jag är helt övertygad över att även om sjukdomen håller på att ta över så kan man genom att ha en positiv inställning "köpa" mer tid . Det tror jag du gör hela tiden genom din härliga inställning och kämparanda. .
Fortsätt njut av din familj och allt fint i livet, vi är många som kämpar med dig.
Kram Sofia

Anonym sa...

Men det var väl själva 17! Sushi låter ju så gott, iaf d du skrev. Man kanske måste hitta det rätta stället. Sökandet fortsätter :-)) Knepigt det här med magen, att få sova skönt i sängen är något jag tycket att du borde få. Men kroppen bestämmer. TUR att vi har mediciner som kan lindra. Du njuter av det du kan göra och jag påminner och bannar mig själv när jag sjunker ner. Så jag påminner mig själv gång på gång, uppskatta det jag har tacka för att jag och mina barn är friska och att bebisen oxå kommer bli det. Styrke kram från Marie.E

Monica Ljunggren sa...

Kramar till dig Elisabeth

CM sa...

Du är min superwoman!!

Anonym sa...

Hej E! Jag har också hittat din blogg och kommer läsa den många gånger i framtiden. I din text förmedlar du sådan livsglädje trots din sjukdom vilket får alla andra bloggar att blekna i innehåll. Detta tror jag inte är endast pga din sjukdom utan du ÄR verkligen fantastisk som
Människa. Vilket go! Jag tipsar om din blogg och det är den jag kollar flera ggr om dagen! Du ger mig inspiration. Jag är inte själv sjuk jag är bara en helt vanlig 3 barnsmamma i Skåne som önskar dig och din familj allt gott. Även om du kanske inte känner dig som en varje dag måste jag säga det - wow vilken kvinna du är! Man måste få vara svag också men din stryka lyser igenom. Fortsätt att kämpa. Vi alla okända där ute är hela tiden med dig.

Anonym sa...

En massa kramar till en sån underbar person som DU!!!
Sommarhälsning från Barbro

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Bara en rad på kvällskvisten,synd
att magen din känns så uppblåst osv,tröst min oxå.Men min beror på
starka värktabletter,ja man får prova sig fram.Hoppas du får en
GOD NATT,
mångavarmakramar
kicki Vö /m make)

Hanna sa...

Det ÄR på riktigt. Det är förjävligt. Jag känner nog inte en bråkdel av vad du känner kring ditt egna liv, men jag känner ändå panik för din skull. Arbetar som sjuksköterska och med palliativ vård av patienter. Jag ser detta varje dag. Önskar att jag kunde ge något av mig själv för att rädda dig och ditt liv för att du ska få fortsätta leva ett värdigt och friskt liv. Det behövs fler personer som dig- som kämpar, som bryr sig, som vill framåt och har drömmar. OCH som ger ALLT till sin familj.
jag är jättelessen när jag läser din blogg och det skär på riktigt i mig. Jag skulle kunna ge en stor del av mig själv om jag visste att det kunde rädda dig kvar.

Fortsätt vara stark Elisabeth. Du är en vinnare av ditt egna slag. En stor person inom dig!

Det finns en fortsättning efter jordelivet, så var inte rädd. Alla du älskar kommer till dig en dag. Där möts ni igen, friska och utan smärta. All ont är borta och ni får uppleva det goda livet igen, precis som dina drömmar är nu.

Fortsätta kämpa, så många dagar till som du bara kan!

Hanna

Anonym sa...

hejsan jag har läst din blogg sedan du var på tv med sofies änglar, du är en kämpe i stora mått, jag beundrar dej du är så sjuk men du lever ditt liv ändå hoppas du förstår hur jag menar ...jag blev så tagen av det du skrev att folk tror det är en dokus såpa så jag kände jag måste få skriva några rader till dej och skicka massor med kärlek till dej och de dina...kram frå sussi i norr

Anonym sa...

Du vet det säkert själv, men Laktulos ger så mycket mer gaser än Movicol. Det fanns säkert en bra anledning till att du bytte men Laktulos är inte det bästa medlet.

Cia sa...

Stora kramar

Lina sa...

Skriver aldrig kommentarer men följer din blogg och måste säga att jag imponeras av din positiva styrka och din kämparglöd!
Varma kramar!!

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

En STOR bamsekram till Dig och din underbara familj.KRRRRRRRAM!!!!!!

Anonym sa...

Jag beundrar dig så mycket, över det mod och ork du har att ta vara på varje dag på det sätt som är det bästa/rätta för dig och din familj. En bamsekram till dig och de dina.

Anonym sa...

Den bästa sushin finns i hammarby sjöstad, minns inte namnet men restaurangen ligger lite off, mitt emot skanstull/söder. Måste upplevas!!!! Varma kramar ❤

CillaS sa...

Som du kämpar!!
Håller tummarna för många många fler och bra dagar. Tänker på dig och din familj!!
Massor massor av kramar
Cilla

Anonym sa...

Måndags kram! Ylwa

Anonym sa...

Beundrar din styrka! =) Har du testat minifom mot gasig mage? Det blir ju en till tablett men kanske kan lindra, laktulos och laxeringsmedel i kombination kan ju ge en extra mage.

Josefine från Uddevalla sa...

Läser bloggen varje dag! Du har en vilja av stål och ett hjärta av guld! Här har du ett fint citat enligt mig som säger så mycket och som man kan tänka på då sakand och sorg tar över. (förlorade en kusin för tre årsedan och detta citat har hängt med mig sedan dess) iallafall här är det:
"Angels never die"

Må så gott som det går fina du!
Kramar
Josefine

Anonym sa...

Det är svårt att INTE lämna en kommentar hos dig, starka fina kvinna!
Jag har följt dig länge, länge, och vet en hel del om denna sjukdom och förstår att detta är på riktigt, inga tvivel.
Jag vet precis hur det är när musklerna inte lyder.
Och jag vet hur ordet palliativ stavas.
Därför kan jag bli rörd och fälla en tår.
Samtidigt som jag beundrar din styrka.
Du har lärt oss av din kunskap, om livet, om familjen, om ödmjukhet, om glädje och gemenskap.
Kramar♥G

Anonym sa...

Elisabeth! Jag skrev att det är som att följa en riktigt bra tv-serie att läsa din blogg. Jag ville inte likna din blogg vid en dokusåpa. Jag ville på något sätt säga att du berättar så naket, ärligt, och gripande så att man verkligen vill följa dig och din familj. Ville inte på något sätt bagatellisera eller låtsas att det inte är på riktigt det du skriver. Jag tycker det är SKIT att det är som det är, och att du är speciell och fantastisk på att blogga. Stor kram, Anna

Mia sa...

Fina Elisabeth! Jag vet att din styrka kommer av kärleken till din familj och barnen! Så känner jag och tack vare att du delar med dig av din vardag så blir jag stärkt i min. Ta vara på dagen- älska! Vad är ting jämfört med kärleken till sina barn?! Tänker på dig varje dag! Kram Mia

Anonym sa...

Ville bara kika in och säga hej. Läser nästan varje dag o både gläds o gråter med dig.

Du är verkligen duktig på att fånga upp guldkornen och hitta nåt fint i varje dag.

kramar från Anna i Sundsvall

Anonym sa...

Livet är tyvärr på riktigt och ingen "film"!
Genom din blogg får jag och säkert många med mig ett perspektiv! Det får mig att bättre ta hand om mitt liv och även så får min livskamrat sig en tankeställare....
Jag känner inte dig men får ju via dina blogg en "bild" av vad du går igenom. Jag läser din blogg ofta och förstås för att det du skriver väcker tankar och funderingar.
Din verklighet andas hopp och liv fast den är så fylld av smärta och sorg- Kanske är det, det som väcker min "beundran"??? Du berör starkt fast jag inte känner dig... Hoppas dagen idag blir fylld av sol !!

Anonym sa...

har du ingen höj o sänkbar säng?

Anonym sa...

Du har verkligen berört mig och många fler. Som du skriver kan inget öga vara torrt kan inte i min vildaste fantasi förstå hur ont du har både i kropp och själ men önskar dig en underbar dag med nära och kära som ger dig positiv energi <3 Monica i Vegby

Anonym sa...

Du är beundranvärd bortom alla ord!
Kram Marie

http://vickanstokerier.bloggplatsen.se sa...

Man ska ta vara på varje minut man har för i morgon kan det vara försent.

Detta är vad jag tror: Att om man sitter hemma och tycker synd om sig själv vare sig man har cancer eller någon annan vidrig sjukdom så tror jag att man blir sjuk fortare.

Men jag tycker attt du gör ett bra jobb, som vill vara positiv trots att du har cancer.
För om jag skulle se dig på stan så skulle jag inte tro att du skulle ha cancer.
Du ser ju helt otroligt fräch ut, så glad och full med engeri.

Keep going strong ;)

Anonym sa...

Du har en fantastisk förmåga att efter din förmåga ta vara på de små guldkornen i livet. Vi som har turen att vara friska och rörliga har mycket att lära av dig. Tack för att du så frikostigt delar med dig.

Anonym sa...

Hej vackra Du<3

Skickar en styrkekramar till dig<3
och din familj.

Du, LACTULOS blir man ju JÄTTE-gasig av!! Fick sluta ta det för att jag fick ont i magen/tarmarna av den. En ssk på mitt arbete sa att Den är inte bra, man får bara gaser av den....

Hoppas du får bukt med det snart.

Kraaaaaaaaam igen<3
Maria

Anonym sa...

Du ger mig SÅ mycket! TACK!
En varm kram till dig o din familj!

Anonym sa...

Hej Elisabeth !

Så himla SKÖNT att du hänger med än "tjurskalle"(ta det positivt- det är sagt med värme o glädje)
Har som sagt varit på resande fot med familjen o internet där vi bodde delar av sem. var tydligen på semester själv. Så det har varit datafritt i över 2 v! Konstigt men säkert av godo!
Har skummat dina inlägg o förstår att Adam är i fokus på hockey kartan nu ! KUL ! O jag tror att han tar ett bra beslut- han har fått så mkt trygghet o klokhet från er o är även en person som verkar tänka till- så jag tror det blir bra det Adam kommer fram till. Låter bra att Isac o Jörgen kan golfa ihop, även om JAG aldrig skulle börja golfa. Inte min cup of tea! Här är det simning (sonen varit på ungdoms SM i simning- där gick en del av sem. o så har vi fotboll o innebandy för dottern...... Ja du vet ju hur det är. Vi kom hem i går o har precis räknat ut att vi har flängt 450 mil runt o i skåne/västkusten för simtävlingar/släkt o aktiv. gällande ännu fler simtävl. O så hem! Så nu ska jag inte ens sätta mig i en bil på en vecka-minst!
Gläder mig så otroligt att du är med oss .... har haft en klump i magen varje dag o undrat hur du har det..... tänker på dig varje dag o hoppas att du hänger med bra länge än! Hoppas ASIH o vården kan ge dig kvalitet så att du får må hyfsat-även om jag förstår att det finns dagar/stunder då du har ett helvete med hur du mår.
Var rädd om dig o ge dina 4 grabbar en norrlands kram - o minst 10 till dig själv!
Kram Madde-Umeå

Anonym sa...

Jag är väldigt stolt över dig - jag hoppas att du också är det. Kramar från Irene.

Anonym sa...

Har ngn föreslagit eller diskuterat Lunelax för magen? Många kramar!

Sofia sa...

Gud vilka fina visdomsord! Du är så bra! Alla dessa som inte förstår har inte gått igenom nåt sådant själv! Strunt i de, du gör rätt i att inte ögna igenom deras pajkastning!! Kramar i massor!!

Anonym sa...

Hej Elisabeth vill bara säga att lauktolosen har som biverkning gaser i magen o kan även ha påverkan på levern läs bipacksedeln. Laxoberalen är inte rolig man kan få jätteont i magen av den . Den är ute ur tiden måste finnas något annat. Ät katrinplommon o fibertoast på morgonen sen dricker du riktigt m vatten. Lycka till. Ha en trevlig kväll det är Allsång:))

annika sa...

Utan vilja skulle du legat pladask för länge sedan! Om du är lycklig trots din dödsdom, så finns det visdom som säger att man lever längre:))

Så självklart kämpa på och hoppas på en snällare mage!

KRAM!

Ps. Själv kör jag med Cynaramindroppar (finns på hälsokost) som hjälper mig att förbränna maten bättre och ge mig mindre gaser för min taskiga mage.

Christina sa...

Hej !

Vill bara säga hej till dig, skänker dig tankar varje dag när jag går in och läser vad du skrivit !
Har ofta en "klump" i halsen när jag läser vad du skriver och dina tankar.
Jag beundrar dig så, och hoppas du får vara med din familj länge ännu !
Många varma kramar från Christina...

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Hej!
Undrar bara om du har bra hjälpmedel hemma, som tex elryggstöd på sängen för att kunna höja och sänka så du ligger bekvämt och för att lättare komma upp ur sängen, toalettförhöjning och armstöd, arbetsstol (höj-och sänkbar) som man kan ha i köket för att kunna sitta eller luta sig mot när man jobbar vid tex spis och diskbänk, grepptång för att plocka upp saker från golvet eller från hyllor, duschbräda att sätta över badkaret för att kunna sitta skönt och duscha. Bara några exempel, det finns ju massor med olika lösningar. Det är bra att ha vissa saker som kan underlätta, så du kan spara på kraft och energi. (Men du har säkert bra koll på det där med hjälpmedel i och med att din sons handikapp).

Anonym sa...

Du är min hjälte och jag blir peppad i en jobbig period i livet, trodde jag var stålkvinnan. Det är ju sant som många skriver att laktulos ger massor av gaser men det är ordinerat av en anledning och det enda som fungerar när levern sviktar. Jag tackar dig igen för vi får ta del av din vardag och denna jobbiga tid i ditt liv. Du är en fantastisk kvinna !!! Stor kram från Malin!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Hoppas du haft en lugn dag.Ja det
finns många lösningar,på det mesta.Jag såg nån som sa om el-ryggstöd,låter bra!Ha en fin kväll,
m Ledin för min del:)
mångamångakramar,
kicki Vö (m make)

Anonym sa...

Du verkar vara en fantastisk och underbar människa! Fortsätt kämpa, du är otroligt stark! Jag sänder dig en massa styrkekramar och hoppas dom når fram! Följt din blogg sedan Sofias Änglar, och varje inlägg du skrivit är beröranda. Kommer alltid vara en sann läsare för din blogg!

Anonym sa...

Vill åxå bara säga... Den största styrkekramen !!! Tycker du är fantastisk ! Beundrar din styrka å kämpaglöd! Varma kramar från Bissan från Tjörn <3

Anna sa...

Vill bara skicka massor med kramar till dig Elisabeth!

Kram kram kram!!!

/ Anna

Hanna sa...

Ville bara skicka en kram. Kan inte föreställa mig det du går igenom. Hoppas magen blir bättre snart. Tack för att du skriver, inspirerar och kämpar!

Linda sa...

Läser dagligen din blogg och funderar varje gång på vad jag ska skriva men hittar inga bra ord! Hatar cancer och vad sjukdomen gör m nära och kära och alla runt om oss. Fortsätt kämpa, njut av din familj, ni verkar alla helt underbara :) <3 kram

Anonym sa...

Du är så FANTASTISK med din styrka och vilja att förmedla ditt liv till oss. Följer din blogg varje dag med både tårar och småleende. Hur kan någon enda ifågasätta det du skriver?? Sänder dig och din familj mina kramar och tänker på dig varje dag /Annette

Anna L sa...

Jag tänkte på dig nu i kväll och skickar kramar och omtanke!

Nathalie sa...

Hej min hjälte!
Jag är ett utav dina trogna bloggläsare. Du är verkligen en stark kvinna som får gå igenom alldeles förmycket tråkigheter. Men trots det förmedlar du glädje, värme och hopp till oss läsare. Du är en kämpe och MIN FÖREBILD!
Varje dag längtar jag tills det blir kväll/natt då jag avslutar dagen med att läsa dina inlägg. Dem berör mig och går rakt in i själ och hjärta. Ofta gråter jag mig till söms.... Tycker livet är så fruktansvärt orättvist!!!
Många nära till mig har förlorat kampen och det är jobbigt. Men när jag läser din blogg så ger du mig hopp, livet måste gå vidare och det viktigaste är att leva livet som om det var ens sista dag, för vem vet när min sista dag blir...
Jag önskar jag kunde hjälpa dig så du slapp detta skit!!!!! Men jag sänder dig all min styrka och hopp på mirakel.
GLÖM ALDRIG ATT DU ÄR EN UNDERBAR MÄNNISKA <3

Många varma kramar Nathalie
vill du får du gärna skriva några ord
natta_rosenberg@hotmail.com

Anonym sa...

Tänker på dej, varm kram =)

David Zander sa...

Ett tips! www.kunskapskällan.se