torsdag 19 juli 2012

Datakrash

Idag skulle jag kunna gå igenom hela svordomsvokabuläret!!!!!!!!!!!!!!
Jag har jobbat SÅ många timmar med barnens fotoböcker och den sista som jag skulle göra till Isac har riktigt jävlats och bilder har inte velat infinna sig där jag vill, och en del har försvunnit och när jag kopierat en drös från externa hårddisken så har det kommit med helt andra bilder än de jag valt!??
Men så äntligen igår klockan 01.21 för att vara exakt var jag helt klar förrutom en tröstedikt som jag ville ha med på sista sidan.
Jag kände att ögonen började gå i kors så jag sparade och stängde ner. Det enda jag behövde göra i morse var att skriva dit dikten och sedan trycka på beställning för att skicka iväg.
Vad händer?? FATAL ERROR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det går inte över huvudtaget att få upp en enda av mina fotoböcker. De andra är redan skickade och beställda så det är ingen fara men Isacs!? F-------------------------N!!! Så mycket jobb och kärlek som jag lagt ner på varje bild och varenda text genom hela boken.

Jag chattade med support i Norge i 3 timmar innan jag var tvungen att avsluta för att åka iväg med Maria till Nacka Forum en sväng men under den tiden så laddade de ner nytt och det senaste programmet. (Hade tänkt fått någon dropin manikyr då jag inte kan klippa naglarna utan att få sendrag i fingrarna. Men allt var fullbokat och jag ville bara ha en liten enkel manikyr på mina egna äkta naglar.) När jag kom hem så startade jag om datorn och för att sedan försöka plocka upp fotoboken igen. Men när jag äntligen hittade filen och ville öppna den så... Krashelibang igen!

I morgon ska jag kontakta suppporten i Norge igen, de öppnar 8 så får vi se. Men sedan har jag arbetsterapeuten som kommer för att kolla på sängen då jag har sådana buksmärtor nu att jag behöver något handtag för att ta mig upp ur sängen. (Vet inte om det är levern som är så stor eller om det är vätskan i buken som gör ont. Det vätskedrivande verkar hjälpt fötterna i alla fall men definitivt inte magen.)
På förmiddagen ska även ASIHs läkare komma hit.

Vet inte om jag hinner följa med Adam och Jörgen på lunchmöte efter. De ska träffa nya agenter i morgon igen för Adam. Adam har inte skrivit på för någon ännu och har väl inte känt någon brådska. Det är mer att träffas och lyssna på vad de har att säga och komma med, sedan är det väl Adam som måste känna att personkemin stämmer. I morgon är det agenter från någon byrå i USA. Spännande och kul men konstigt att de "jagar" min lilla bebis=)

24 kommentarer:

Anonym sa...

Fy vad trist med fotoboken!!! Grrr! Satt oxå och gjorde en igår men ingenting funkade, bara hängde sig. Man blir tokig! Hoppas du får rätt på det imorgon!

Hoppas att buksmärtorna lugnar ner sig så du slipper ha så ont! Tänker på dig ofta. Du är fantastisk.

Kram Angelica i Skåne

Christina sa...

Det är ju så trist när man skrivit från själen och så bara försvinner det.. hemskt, blir ju inte samma sak när man ska försöka komma ihåg vad man skrivit för att skriva om det. Hoppas norrmännen fixar det åt dig!
Måste bara tipsa dig om världens godaste sushi efter jag läst ditt förra inlägg.. beställ dragonrolls på sushirestaurangen i hamnen i g-berg, mmmmm, jag har vänner som gör sig omaket att åka från Sumpan hit bara för den sushin, prova!
Kram!

Anonym sa...

Men va f--!!!! Det måste bara gå att åtgärda. Så frustrerande :-( Håller tummarna! Kram/Marie.E

Anonym sa...

Det bara måste lösa sig så du slipper göra om alltihop! Tänker på dig och håller verkligen tummarna för att du får ordning på det under dagen!
Skönt att du känner att tröstedikten är användbar. Massor av varma och stärkande kramar och tankar. Sippan

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Usch vad tråkigt, minst sagt när du jobbat så mycket med böckerna!!!
Men nån lösning tror jag Du med någon, kan lösa detta:)DU ÄR ju
verkligen ENVIS,att fixa detta,på
ett på ett positivt sätt!Igen,att DU klarar av det DU SKA!(ja mkt annat oxå):)))LIVSGLÄDJE,har du verkligen,ha jag märkt sedan sett
Sopies Änglar,å lite i början jag läst nu i efterhand.Det gör att DU
FÅR MER TID!!!:)Fortsätt att vara rädd OM DIG.
kicki Vö (m make,som 20e,ska på koll,nervöst,till onkolog,hoppas allt är bra)
mångakärahälsningar!

Anonym sa...

PS! JO Hoppas att Din Läkare har bra svar på dina prover mm K. DS

Anonym sa...

Hej!
Följer din gripande blogg ofta. Usch vad tråkigt med fotoböckerna, såååå frustrerande eftersom man lägger ner så mycket tid och energi till sådant. Vilka fina ord, tankvärda. Undra om jag kan kopiera dem eller vad kan jag hitta dem, ex på en planch? Tänker på Er! Kram Pernilla på Tjörn

Jag är Elisabeth sa...

De fina tänkvärda orden har jag fått skickat till mig av en kompis. Antar att de kommer någonstans från nätet?
Elisabeth

Busmamman sa...

Fy sjutton med fotoboken.
Hoppas verkligen att det går att fixa.
Har du något duktig datorkunnig att rådfråga? Ibland kan det vara svårt att prata med folk som sitter i datasupporten för att de pratar ett annat språk (och nu menar jag inte norska, utan dataspråk ;)), så om man har lite samma bakgrund går det ofta lite lättare.

Sen till det viktigaste. Va kul med Adam, ni kan verkligen vara stolta! <3
Kram
/Nadja

Sofia sa...

Usch! Det är det värsta som finns när man har lagt nerslå mycketvtid och allt bara går upp i rök! Då har man rätt att svära! Som du säger så mycket tid och kärlek som du har lagt ner!!

Hoppas allt löser sig! Lycka till!

Kramar

Anonym sa...

Åh vad irriterande. Det måste ju bara lösa sig. Önskar jag var bra på datorer så jag kunde hjälpa till, men det är jag tyvärr inte. Teknikstrul är det värsta jag vet av vardagsirritation.

Hoppas du kan få en fin dag ändå. Tänker på dig.

Kram från Maria E

Anonym sa...

Torsdags kram! Ylwa

Ulla sa...

Programkrasch är en pina! Man vill nästan ge upp. Jag brukar skriva texter i ett separat dokument och kopiera in dem. Just för att undvika att de helt går förlorade om olyckan är framme.

För övrigt anser jag att din styrka, både mentalt och fysiskt är berömvärd. Man blir både imponerad och berörd av den kärlek du utstrålar.

Anonym sa...

Så trist med data-strulet!!! Hoppas verkligen på en lösning med tanke på att du lagt ner själ och hjärta och en massa värdefull tid på detta projeketet.
Kramar i massor <3 <3 <3 /Maria

annika sa...

Fasen att datorer ska krångla, själv fick jag 400 bilder av en! bild när vår drabbats av ett virus:( Den kopierade så det stod härliga till och det var väl för att hårddisken skulle kapitulera. Jag bytte till en Imac och sen dess är det bara mitt tröga huvud som ställer till problemen...

Och all dyrbar tid som du så kärleksfullt lagt ner på detta finns där ute i cyberrymden och suckar för att komma rätt. Lycka till!

Hoppas det ordnar sig med magen oxå!
Superduperkram!

Anonym sa...

❤❤❤

Annette sa...

Kram

Anonym sa...

Datakrasch har du inte haft som tur är, då hade allt varit borta, men ett virus om dina bilder försvinner, använd Norton
Det kan vara programmet till uppladningen som inte tar upp bilderna!

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Tack för att du delar med dig så fint i din blogg. Går in flera ggr per dag och hoppas på ett livstecken. Tänkte bara tipsa om en sak. När en nära anhörig till mig gick bort nyligen hade vi pratat mkt om döden innan och han berättade gång på gång var han skulle finnas när han lämnade jordelivet, för att jag skulle veta var jag kunde få kontakt med honom. Låter säkert flummigt men i och med att han sagt att han alltid skulle vänta på mig vid en viss plats har det blivit lättare för mig att bearbeta sorgen. Jag går ofta dit och lättar på hjärtat och det känns som han är nära mig just där. Kan tänka mig att det skulle hjälpa dina fina killar i framtiden att veta var deras mamma finns.

Eftersom jag har ett stort hockeyintresse håller jag tummar för att Adam får den fantastiska karriär han spås. Förstår att ni är stolta över honom!

Stor kram och tack för att du gett så många en helt ny syn på livet!

Anonym sa...

Hej Bettan, jag har en kontakt som är en hejare på datorhaverier. Han heter Viktor, jag vill inte lämna ut hans nr här men kontakta mig eller sök på hans företag Attractive Design. Hoppas det löser sig. Kämpa på, du är beundransvärd! Önskar er en lång din sommar. Kram Acki

Anonym sa...

Hej! jag vill gärna tipsa om dessa, de skall vara bra!!
Kram Morgan

Ahlberg data AB
Cylindervägen 12, 7 tr
131 52 Nacka Strand
Stockholm: 08 - 718 07 20
Göteborg: 031 - 762 00 23
Email: info@ahlbergdata.se

Anonym sa...

Fy f*n vad surt!!! Sitter här hemma och känner hur jag fullständigt skulle KOKA o gå i taket om jag vore dig! VET att man inte ska brusa upp för sådana saker men som du säger... all kärlek och tanke du lagt ner...
Jag håller tummarna HÅRT att det löser sig! Och OM INTE.. så hoppas jag att du hittar en gnutta energi till att få ihop Isacs bok iaf.
STORA KRAMEN

Marlene sa...

Jag har också gjort fotoböcker till mina barn. Den första boken har de fått, det är deras första nio år. Den andra håller jag på med, den avslutas med deras studentbild. Jag har gjort det för att de ska ha allt samlat, minnen,högtidsdagar, semestrar mm. Jag är inte sjuk på något sätt, utan gjord detta ändå. Å som killarna har uppskattat det. Det ska du veta Elisabeth, min barn är så otroligt glada över sina fotoböcker. Det kommer dina också att bli. Du är en otroligt fin människa!