söndag 15 juli 2012

Ballongmage

Japp, jag gjorde Wallenbergare och de blev SÅ goda. Mamma fick dock göra både potatismos samt steka Wallenbergarna...

(ni som är känsliga, hoppa över ett stycke innan ni fortsätter läsa)
Magen stod rätt ut efter middagen igen och jag har gått sedan åtta tiden ikväll och känt att en nummer två skulle vara så behövlig. Jag kan inte ens gå och lägga mig innan... Men det är svårt att gå på toaletten om man inte är det minsta nödig och eftersom det spänner så i buken vågar jag inte ta i heller. Jag ser verkligen höggravid ut!
Men nu äntligen har jag fått haft lite "utgifter" så nu klockan 3 mitt i natten är det dags att lägga sig.
Skönt!
Bild från Koh Samui feb 2006, ingen ballongmage då inte.
Här hittade jag en Puma på bild också precis innan jag fick återfall;

Ikväll har också Pernillas bror ringt och smsat. Jag ville inte svara så här på lördag kvällen när vi hade familjemys till Kronprinsessans firande på TV. Det är alldeles för jobbigt. Det känns som jag har bearbetat Pernilla under så lång tid. Dels under hela sjukdomstiden och sedan blev det ett litet trauma för mig när hon gick bort så fort. Under den tiden som jag varit så fokuserad på Pernilla så har jag själv blivit så mycket sämre men inte lyssnat till det utan satt mig själv lite i andra hand. Nu känns det som jag har fått ett avslut och    på fredag är det begravning så då blir det väl definitivt. Jag hoppas jag orkar både fysiskt och psykiskt. Men jag vet att jag har mitt järngäng med mig som stöttar i vått och torrt.

Jag läser ju "Ljusfolket" som ni vet och det känns som jag måste dela med mig av några rader från två olika ställen;
Jag är själv bra på att ge åt andra men mycket sämre att ge till mig själv eller ta emot av andra. (Personligen har jag blivit mycket bättre på att ta emot hjälp. När man verkligen MÅSTE så har man inget val.)
Kom ihåg att den enda personen du måste leva med i hela ditt liv är du själv. Den enda som tillåter dig att svika dig är också du själv.


Det viktiga i livet är inte att bli lyckad - det viktiga är att man blir lycklig när man ägnar sig åt sin gåva. Först när man hittat den, vågat erkänna den och tillåter sig att ägna sig åt den, först då kan man bli riktigt lycklig i livet.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läser din blogg flitigt. Jag har själv 6 barn (minsta är 5 och äldsta 20) och jag har fått beskedet att min tarmcancer har spridit sig. Jag är livrädd att det ska barka åt ett håll nu. Din blogg gör ändock livet lite lättare att hantera mitt i allt detta, med dina kloka rader. Jag önskar att jag hade den handlingskraften som du har. Du är en sån fantastisk människa. Fast jag inte känner dig så lyser det igenom så här på bloggen (och i tv rutan). När livet känns jobbigt går jag in på din blogg och läser. Det ger mig styrka. Tack för att du finns och delar med dig av din vardag, ditt liv, din upplevelse.

Anonym sa...

God morgon. Det regnar. Man kan gå ut och promenera. Eller sitta hemma och mysa. Eller både och. Önskar dig en bra dag. Kram, Irene.

Helen sa...

Vilka fina ord, Elisabeth...tänkvärda...är inne på din blogg varenda dag och tänker och känner mycket med er...mer finns inte att skriva, det blir så flummigt...men ni är i mina tankar och fått mej att uppskatta saker o ting på ett annat sätt...ha en fin söndag..kram till er alla

Johanna Åbrink sa...

Du är så fin Elisabeth, Nu som Då!
Söndagskram till dig o din vackra familj <3

DYKARMAMMA sa...

Elisabeth, du har betytt så oerhört mycket för mig under din tid som bloggare. Jag jobbar ideellt åt Cancerfonden som anhörigstödjare. Jag har själv förlorat min pappa i cancer, min mamma har överlevt cancer, min svägerska dog i cancer för fem år sedan, vilket påverkat vår familj mycket. Hos dig har jag funnit stryka, funnit många svar, förstått än bättre hur man kan se ljuset och vara positiv. Du är en enastående person.
Massor av varma kramar

Anneli Carming sa...

Tack för allt du delar med dig, så mycket kärlek och värme. Massor av styrkekramar /Anneli C

annika sa...

Kloka ord förmedlade av en klok och kärleksfull Elisabeth!
Många varma kramar med mycket styrka i!

Anonym sa...

Grrr puman!! :-) Vad roligt att se gamla bilder. Roligt oxå att kunna få gå på toaletten vilket många tar som självklart. Boken du läser verkar MYCKET klok och det känns som jag ska läsa den. Kram Marie.E

sanna sa...

jag måste bara berätta, jag vaknade nu efter en underbar dröm. jag drömde att du och jag och din man och ett av era barn satte oss på ett tåg för att ni skulle till något ställe, och jag skulle göra en radiointervju,och vi prata och vi prata och vi skrattade , och vi prata desto mer, jag pratade mkt med din man, och ditt barn och sen skulle vi mellanlanda och äta mat, men då missade vi nästa tåg så vi åkte bara hem igen, och när jag vinkade hejdå, så kollar jag på min bandare, då har jag glömt att sätta på den, så intervjun blev bara i huvudet, haha :) :) jag ville mest säga att jag är inne ofta, tänker på dig ofta, och jag tycker du är en sån inspiratör, massa kramar.

Anonym sa...

Till anonym: Jag håller tummarna för dig!! Kram Marie.E

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jo Snygg tjej.där på bilderna:),nog
tur iaf att du va ett träningsfreak? Kanske det ändå,trots allt du nu gå igenom nu,hjälpt Dig att ta hand om din kropp (som du även nu försöker)gm att gå,vara positiv,som du kan,mestadels:)tycker jag,samt att du kan fixa,dona,måna om fam mm mm.
M.ao vilja vara igång,har du säkert kvar i DIG!Det gör du säkert
till den människa du är/var...
Jag tror du får mer TID så!:)))
mångagoakramartilldig/er
kicki Vö (m make) ha det gott!

Anonym sa...

Elisabeth ! Ha en fortsatt skön kväll.Tänker på er.! Kramiz från Gull i Skåne

Anonym sa...

Fina foton. Kul att maten blev god o skönt att du slutligen kunde sköta magen. Styrkekramar fr Lena i Huddinge

Therese GBG sa...

Du har en orb vid ditt bröst. Kanske någon som försökte säga dig något. Orber är ljusfenonen som syns på bilder. Det är en närvaro av en ande som fångas på bilden. Ja energin från anden. Googla på orber om du vill veta mer.

Anonym sa...

Det finns väldigt många olika personer här i världen som folk har som idoler och glorifierar högt över allt annat. Du, Elisabeth, är min idol. Jag ser verkligen upp till dig, du gör ett enorm avtryck i mitt liv och påverkar det ständigt i rätt riktning. Hoppas innerligt att du får uppleva många av dina framtida mål <3

Anonym sa...

❤❤❤

Anneli F sa...

Tillhör också skaran av läsare som följer din kamp Elisabeth och förundras över din handlingskraft och ditt mod. Du är fantastisk!

Har precis fått ett cancerbesked och kände nyss ett stort behov av att lyssna på människors erfarenheter av döden. Sökte på Göran Grip och hittade detta: http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=efter_tio&videoid=2147625

Kärlek till er alla

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Först nu är jag inloggad! 10 dgr utan dator !!! (Har inte sista skriket tfn som man kan mejla via osv..... kör "vanlig mobil i bra teknik tappning!)
Skönt att höra att du i alla fall har huvet upp o fötterna ner. Jobbigt med alla dessa krämpor, men du är en jädra tuff brud som måste ha Nackas största envishet!
Se till att låta andra sköta markservice o så fortsätter du att njuta av de dina omkring dig.
Befinner mig på västkusten och Gothia cup. Så vi är allt annat än ensamma i Gbg just nu. Dottern vill till Liseberg men vete 17: "normal" semvecka är det mkt folk... gissa hur mkt folk det är nu ???? Blähhh. Efter Gothia blir det ungdoms SM i simning för sonen o sedan hemåt.Saknar hundarna, men de har det bättre hemma med hund o husvakt.
Var rädd om dig Elisabeth o hoppas att du får många bra dagar framöver.

Kramar Madde-Umeå (f n västkusten)

Stevens mamma sa...

You're amazing just the way you are!!!! Kärlek till er alla från oss❤

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Jag har följt din blogg väldigt länge, och jag kan inte sluta att beundras av din kämparglöd, rackarns va stark du är!!
Jag hoppas o ber att du får hänga med o må okej så du får uppnå ännu flera mål, hejja dej Elisabeth!!!
<3 Styrkekramar <3
Sofie

Anonym sa...

Jag håller en plats åt dig på läktarna under alla matcher... Alltid en plats åt dig...

Anonym sa...

Hej Elisabet!
Jag har följt din blogg undr en längre tid och du är på något vis en del av min vardag. Beundrar din styrka och din familj, ni är starka tillsammans! Hoppas att du kommer finnas med oss läääänge till! Kramar i massor / Martina P.s det var jag som bjöd in er på ett studiebesök på jobbet om ni passerar min hemort:) D.s

Anonym sa...

Oj! Vilken snygging!

sanna sa...

Hej Elisabeth, alla har redan sagt det men! vilken styrka och mod du har, att uppdatera din vardag på bloggen med litet som stort, kärlek, rädsla, djupa tankar, känslor, humor, omtänksamhet och värme! Beundrar dig! Önskar dig den bästa av dagen, många kramar Rosanna

Anonym sa...

❤❤❤