onsdag 25 juli 2012

Lunch på Vindö och Sushi till middag!?

Återigen en natt som jag halvsuttit och sovit på grund av utspänd mage. Jag kan inte annat än hålla med de som "sågar" Laktulos. Jag skulle ta det i stället för Movicol då jag skulle minska ner på intaget av vätska och Movicol kräver tydligen att man dricker mer.
I alla fall så var jag hård i magen i morse, första gången på flera månader.... Drog i mig en Movicolpåse på eftermiddagen och nu ikväll en Microlax. Inte det roligaste men jag är livrädd att bli förstoppad.
Har lagt 5 plommon i blöt tills i morgon bitti. Vet att det är ett husmorknep och att man sedan också ska dricka vattnet de ligger i.

Vi han precis vakna till här hemma på fm när Robin ringde och frågade om vi skulle ta en båttur ut till Vindö och Jenny och Henrik. Vi pratade om det på Bullandö här om dagen och att de kunde bjuda på lunch på Vindö.
Ja, varför inte? Vi hade inga direkta planer. Jörgen tänkte åka till HMC (Hjälpmedelscentralen) i långbro och laga Joels manuella rullstol men det kan lika bra göras i morgon.

Jag, Jörgen, min mamma och Joel följde med och trots att det blev mulet så har det varit riktigt varmt hela dagen. (Såg att det ska bli riktigt varmt i morgon onsdag... typiskt när man ska vara på sjukhuset större delen av dagen.)

Jörgen och jag har ingen direkt sjövana. Här kommer en liten bildserie från när vi skulle lägga till;
Jag kanske ska till lägga att de skulle försöka lägga till med aktern inåt för att jag lättare ska komma i och ur då det är himla tungt för grabbarna att lyfta mig...
Jörgen försöker få tag på en boj... som han missar=)=) men som tur finns det en boj till som dyker upp på andra sidan, varvid han snabbt och "smidigt" kravlar över åt andra sidan....
 För att Jörgen inte ska kana i så flyger Maria fram som en "panter" och sätter sig på Jörgens ben.... Här börjar det bli lite fnittrigt och Jenny och Henrik står med stora leenden på bryggan och vittnar allt... Mamma har Joel och jag sitter där jag sitter och är NOLL hjälp. Till slut får Jörgen fast tampen i bojen. YES!.... eller????
 Han skulle hålla emot i bojen medan Robin vände om båten för att lägga in aktern.... Då ropar Jörgen.-"Ska det vara så här???" Varvid han får upp HELA bojen med kedja och allt. Jag tror vi samtliga vek oss av skratt. Bojen såg ut att vara från 1800 talet och kedjan som den suttit fast med tidigare hängde som en stump=)=) Tyvärr hann jag inte få en bild på hela innan han kastade i den igen... men som vi skrattade och som det gjorde ont i min mage...
Jörgen som kämpat så.
Det slutade med att de la ankar och vi åkte in med fören mot bryggan. Jag hasade och åkte rutschkana ner för xxx (ja, vad kan det heta? golvet där framme där Jörgen står) Sedan tog Henrik och Robin emot och fick av mig på bryggan.
Då Jenny och Henriks stuga ligger högt upp för en brant skogsstig så hade de tagit ner all lunch och vi picknickade på bryggan. Supergod pastasallad med mycket kyckling, ägg och avocado.
Jag hade tagit med hemgjorda bullar till efterrätt, så det var vårat lilla bidrag i det hela. Maria och Robin stod för båtturen!! Verkligen så jättemysigt. En dag med goda vänner och inga krav.
 Amilia och Joel;
 Joel och Andre;
Tiden tickade på och klockan han bli 17.30 innan vi åkte hemåt. Oups. Hela dagen gick men Isac hade varit med kompisar och badat och sedan 5 timmar på fotbollsplan och var kolsvart om händer, fötter och ansikte. (konstgräsplan)
Adam hade slappardag. I morgon börjar hans fysläger igen efter nästan 4 veckors egen träning.

Då klockan var så mycket när vi kom hem och jag och Jörgen planerat in filmkväll så bjöd vi in Maria och Robin på Sushi och sedan gemensam filmkväll.
Jag som inbillat mig hela livet att jag inte äter Sushi har nu ätit Sushi två dagar i rad. Vi köpte lite hopplock och ställde fram så fick man ta vad man ville. Favorit efter lite provsmakande är dock "Philadelphia" i alla fall men hack i häl kommer "Dragonroll" som någon bloggläsare rekommenderat. Riktigt gott och riktigt mycket drag och smak i.

Nu ska jag försöka lägga mig i sängen och sova men annars blir det soffan igen. På torsdag kommer de med lite mer hjälpmedel. Dels en liten lift till badkaret så jag kan få bada. (Badstol till duschen har jag redan samt förhöjd toastol med handtag) Och sedan en ryggplatta så jag kan höja huvudänden i sängen vilket gör att jag slipper soffan... Eventuellt något gåhjälpmedel också. SUCK. Benen och musklerna förtvinar SÅ fort!


I morgon sjukhuset med provtagning, möte med diakonissan samt förhoppningsvis skelettmedicin.

39 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med lite underhållning på båten. Fnissar högt för mig själv när du ger en sån målande beskrivning av dagens utflykt. Vilka härliga släkt och vänner d har! Hoppas att det kommer att funka med hjälpmedlen. Håller tummarna för att magen ska bli bättre. Megakram till dig från mig!

Anonym sa...

Styrka från mig till dig.

Anonym sa...

Vilken KÄMPE du är!!! Blir lika imponerad varje gång jag läser om dina dagar. Fick mig ett gott skratt så här på morgonen, förstår att bi hade roligt. Kram Nilla :)

Legoblomma sa...

Underbart!!!! Hahaha
Kämpa på du goa människa
:-)

angelica sa...

Hej. Vet inte om du provat det redan, men jag kan rekommendera "frukt och fiber" som finns att köpa på life. Jag har haft jätte problem med min mage i flera månader, men så fick jag tipset om dessa små buljongtärningsliknande saker och måste säga att de funkar kanon. Nu sköter jag magen utan problem. Kanske värt att prova. Stor styrkekram till dig och din familj.

Anonym sa...

Underbara människa! Vilken livsglädje <3 va livet är orättvist!
Päron och kiwi puré som små barnen äter är grym mot hård mage. Finns från 8 månader bland barnmaten

Anonym sa...

Hej
Blir så glad varje gång jag läser att du haft en "bra" dag trots allt. Du är otroligt duktig på att fånga dagen. Hoppas du får fler av dom.Kramar Britt-Mari

Anonym sa...

Har en dotter med magproblem, kan tipsa om vindruvor. På vissa har de en väldigt lösande effekt, kanske värt att testa?! De dagar hon äter mkt vindruvor kan vi minska hennes laktulos betydligt!
Kramar

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Kul att du hade det bra,trots vissa
missöden:=)).Visst skönt att komma
ut på sjön,verkligen fint därute,brukar va utåt Djurö,på
sommrarnavackert m alla naturhamnar.Ja magen, finns massor
"recept" på.gäller att hitta "Sitt Eget".Plommon,kan jag äta en halv
påse-nej.Har hittat min "gröt"jag skrev om,man känner sig själv bäst.?
Hoppas det går bra idag!
mångalyckatillkramar,
kicki Vö (m make)

Anonym sa...

Hejsan i sommar värmen !! Undrar vem som sagt att man måste dricka mycket till Movicol, det är ju därför det är så bra med det, att man INTE behöver dricka så mycket.Så fortsätt du med Movicol. Kramar från Småland :)

Chedipe sa...

Hej!
Det låter som ni hade en helt perfekt dag med underbara vänner. jag blir alldeles varm i hjärtat och själen när jag läser hur goa dom är. det är du verkligen värd! (Ja din familj med så klart!) :)
jag tänkte tipsa om molinigröt, eller du kanske hört talas on den? Många som har lite svårt att sköta magen äter den. och den ska tydligen vara både supergod och bra. :-)
Kramar Tina

Anonym sa...

❤❤❤

Sofia sa...

Gud vilken härlig dag ni har haft! Så rolig, underbar och trevlig! Jag blir så glad att höra att ni gör en massa saker! Tar tillvara på nuet och njuter av varje sekund! Sånt gillar jag!!!

Kramar i massor!!

Micaela sa...

En matsked vanlig matolja om dagen är också bra för magen :)

Anonym sa...

VILKEN HÄRLIG DAG.....blir så glad när jag läser om Dina "fina" dagar...jag säger det igen; Du är otrolig på att ta vara på dagarna..och vilka fina vänner Ni har....jag läser gärna om fler så´na dagar :))...Sommarvarma Kramar från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Ha ha: det är filmen
"Att angöra en brygga del 2"?
Jörgen kanske har en framtid som skådis ?
Nåja. huvudsaken att du haft trevligt och njutit av fina vänner o familj. Hoppas att du får lite hjälp på sjukhuset i dag. Framför allt att du får sova bekvämt om nätterna.
Din livsglädje ger den mest mulna dag strålande sol, skulle jag vilja säga.
Kram Madde-Umeå

Anonym sa...

Elisabeth, du har gett det uttjatade begreppet carpe diem en ny meningsfull innebörd.

Anonym sa...

Vilken fantastisk dag ni fick tillsammans. Klart man blir avundsjuk att man inte var med samtidigt jag är glad över att du fick en kanondag med dom närmaste.

Universums varmaste kram till dig och skickar dig extra styrka idag tanke på läkarbesöken!

Din vän Gitt ❤

Anonym sa...

Härligt med så fina kompisar!

Anonym sa...

*Skrattar gott* Härlig läsning! Kram/Marie.E

Edit Persson sa...

Hej Elisabeth!

Jag har följt din blogg sen reportaget om dig i DN. Jag fastnade nog för reportaget och bloggen för att jag också är sjuk i cancer och gillar ditt sätt att hantera sjukdomen och din situation på. Vi är nog lika när det gäller just att ta till vara på tiden på jorden.

Jag har länge funderat på om jag ska kommentera och vad jag i så fall ska skriva. Som många andra vill jag försöka hjälpa dig med tips och knep för att kanske underlätta de besvär du har idag. Men jag inser också att du får så många tips att det kan vara svårt för dig att ta till dig alla tips som du får.

Det tips jag kan ge dig är i alla fall att dricka grönt te. Grönt te har nämligen cancerhämmande effekter (inte för att man ska hoppas på att de gröna teet botar dig, men det kanske har några bra effekter), det har utrensande effekter på levern (det hjälper till att rensa ut slaggprodukter i levern) och kan även vara bra för magen. Jag började dricka teet som medicin för cancern, men har nu lärt mig att tycka så mycket om det att jag dricker det på samma sätt som andra dricker kaffe. (I kaffe och te affären i Nacka forum finns olika gröna te-sorter, både med och utan smaker).

Härligt i alla fall att läsa din blogg och om dina dagar när du får umgås med familj och vänner. Det är sånt som gör livet värt att leva.

Ta hand om dig!

Hälsningar Edit

Anonym sa...

Hej
I kina eller thai affärer finns ett te som heter tra fitne det gör att man blir mer lättskiten ursäkta ordvalet. Drick det på kvällen sen är det nästan mjukglass konsisten dan efter när det ska ut. Det är på örter

Kolla goggle bilder TRA FITNE så ser du hur det ser ut

Janet

Anonym sa...

Elisabeth!
Prova den här "röran"!
Bra för tröga magar
http://www.matdagboken.se/?p=recept&ReceptID=978
MVH
Camilla

Anonym sa...

Fina du, vilken härlig dag :-)

Många kramar
Claudia

Anonym sa...

❤❤❤

LjusneLotta sa...

Fnissar men en lovligt förtjust åt din lilla story angående hur man angör en boj ♥ ♥ ♥

Eftersom alla vet att ett gott skratt förlänger livet, så hoppas jag det gäller dig med.

Du ser ut att ha haft en underbar dag med alla, förstår om det tar på krafterna. Men vilket njuta - läge............

Hoppas det löser sig med magen, är inte loppfrön i vatten över natten bra åxå, har för mig det.

Kram Lotta F

Cina sa...

Det är skönt att kunna skratta mitt i alltihop! Härlig dag ni fick! Det är ju härligt att vara på sjön och det är fint där!
Kram!

Anonym sa...

Vilken skön dag, med skratt familj å vänner! Kärlek :) önskar dej lycka till imorrn, med styrkekramar. / ulrika på en fullproppad masesgård!

Anonym sa...

Du rör dig i mina hemma kvarter mest hela tiden och jag önskar att jag någon gång ska få se dig !!! Då ska jag fråga dig om jag får ge dig en kram länge och blunda. Sen skulle jag önska att att du fick styrka av min friska kropp och att allt det onda försvann. Tack för att du orkar ha din fantastiska blogg . Jag tänker på dig och din familj så ofta. Lycklig är de som får vara med om dig och därför heller aldrig kommer förlora dig!!!

Anonym sa...

Vilken lycka för dej och din familj att ha vänner som tar med ER PÅ sjön.Blir lika glad var dag när jag läser att du har gjort något kul.
många styrkekramar till dej och din familj från Barbro.

Anonym sa...

En STOR VARM kram!!!
Har nu beställt böckerna som du läser... länge letat efter något att läsa om ang döden/himlen/änglar... behöver det.. TACK för tipsen!
Kramar

Anonym sa...

Hej du behöver ej dricka mycke med movicol som föregående skrev även hederlig lingon sylt tre msk om dagen hjälpte min son vid besvär härligt att se att du tar vara på dagEn kommer följa Adams karriär hockey nörd som jag e hoppas han kommer till Frölunda :-)))kämpa på å njut för varje dag å sköt om dig /Jessica

Ragnhild sa...

Har som många andra börjat läsa din blogg efter Sofias änglar och jag tycker HELT fantastisk. Många kramar till HELA din familj.

Anonym sa...

Katrinplommonjucie ger vi våra boende å det funkar suveränt. Låter som du har haft en hyfsad dag speciellt när jörgen skulle angöra bryggan. Hoppas att ryggplattan funkar å va bra att du fick en lift så du kommer i badkaret som du älskar. Du är en fighter å ger många av mina boende en strimma hopp. Kram från Lotta på västkusten.

Anonym sa...

Torsdags kram! Ylwa

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Lycka Till, på Sjukhuset idag!
Håller alla tummar,
mångakramartill Dig
Kicki Vö (m make)

Anonym sa...

Hej, Jag har läst din blogg av och till sen Sofias änglar och hade inte tänkt att skriva någon kommentar. Vad skriver man till någon som kämpar mot döden varje dag, varje timme, varje minut? Det är ju så ofattbart att det inte finns ord. Det enda man kan säga är att du verkar vara en fantastisk människa med så mycket kärlek som du inte bara delar med din familj utan även delar med dig av till okända bloggläsare.
Magnus Carlsson sjunger en fantastisk fin sång som heter Änglarnas tid, den handlar nog egentligen om julens budskap om godhet, men mest om att kärleken är det största som finns. För mig betyder den mer än så eftersom jag när jag hörde den första gången precis hade förlorat en älskad moster.
Elisabeth du är en fantastisk människa och levande ängel!
Några rader som jag snott från en gästbok, "Alla är vi änglar med bara en vinge, flyga kan vi bara om vi omfamnar varandra"
Kram kram

Anonym sa...

ruantizTack Elisabeth för ditt mod och för vad du ger till andra genom att dela med dig av ditt liv. Jag har följt din blogg ett tag och jag arberar som sjuksköterska på ett Hospice, och träffar människor som är i sammma situation som du. Du har lärt mig mycket som jag har nytta av i mitt arbete. Jag vill tipsa dig om att du kan be dina läkare skirva ut ett läkemedel mot förstoppning som heter Relistor. Det är en spruta som fungerar otroligt bra när man tar morfinpreparat. Den ger ej uppblåshet eller smärtor. Det är ett dyrt preparat men värt varenda krona, och jag antar att du har frikort :-) Det kan vara skönt att veta att detta finns så du inte behöver oroa dig så mycket över att magen ska sköta sig. Tänker på dig och din familj allt gott till er.