måndag 23 juli 2012

Man får göra det bästa av dagen... VARJE dag!

Lördagen var ingen hit direkt. Mådde lite kymigt hela dagen och när jag skulle försöka gå och lägga mig var det bara att inse att det går inte att ligga ner. Magen var så överspänd och när jag la mig ner tröck det på alla organ.
Det fick bli en halvsittandes ställning i soffan, extra morfin och en lugnande tablett vid tvåtiden. Vaknade sedan klockan 6 av strålande solsken. 
Stapplade upp och tömde blåsan vilket nuförtiden är en riktig befrielse. Tyvärr tycker jag att jag kissar så mycket mindre än i vanliga fall!?
Hade svårt att försöka sova igen utan hasade runt och småplockade lite, tog ett glas blåbärssoppa och en smörgås. Klockan 8 gick jag och la mig igen och vaknade inte förrens efter 10 och hela huset sov fortfarande.

Två SMS hade ramlat in och det var från Åsa och JP och från Maria och Robin. Båda paren bjöd med oss på sjön. Det slutade med att vi åkte med Maria och Robin där jag lättare kan ta mig i båten (eller rättare sagt Robin lyfter HELA min vikt i och ur båten och jag hjälper inte till en endaste gnutta då jag inte känner när fötterna kommer till rätta och hamnar på fotsulorna.) Jörgen och Isac åkte på Robins vattenskoter och Åsa och JP tog egen båt. Vi möttes upp på Bullandö och Jenny, Henrik och Amilia anslöt bilvägen.
 Djuröbron i bakgrunden. Jag ut med näsan i solen för fotografens skull.
Jörgen och Isac hade jättekul och gasade och hoppade i vågorna.
 Jörgen och Isac,
 Jag och Åsa. Åt en god räksallad och var lagom stor.
 Efter maten ville alla ha Bullandöglasssen. Jag avstod, vågade inte töja ut magen mer än så.
Hela gänget med Bullandöglass....

Ikväll när vi kom hem har jag faktiskt ringt hemsukvården och bett att tar upp min mage på morgonmötet. Eventuellt om tid finns kan jag få komma in redan i morgon och tömma magen på vätska. Det ska kännas bra efter såger det som vet...

23 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en riktigt skön och trevlig dag! Hoppas du får hjälp med att "fixa" magen i morgon (idag menar jag). Sköt om dig, Eva

Anonym sa...

Vilken härlig dag du verkar ha haft! Hoppas det känns bättre med magen snart! Sköt om dig!/Vera

Anonym sa...

Nu måndags kramar! Ylwa

Anonym sa...

Hoppas de tappar vätdka ur maggen i morgon så du får se fötterna igen! Allt gott till en god livskämpe

Hyrestanten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hyrestanten sa...

Så aktiv du är och så mycket roligt din familj hinner göra denna sommar. Du är alldeles fantastisk!
Själv hinner jag inte ens en bråkdel och ändå är jag betydligt friskare.
Ha en fortsatt fin tid med dina kära.
Många varma styrkekramar och tankar sänder jag dig.

Anonym sa...

Goa Elisabeth.
Du är alldeles fantastisk, jag får tårar i ögonen.
Blir rörd, när jag läser om all glädje och aktiviteter.
Önskar dig en skön måndag - utan vätska i magen och mycket Sommar och Tid.
Stor kram till hela familjen ♥...♥...♥ /Gerd

Tessan sa...

Jag kräks snart på vissa kommentarer i den här bloggen. Folk får tårar i ögonen och blir rörda för allt. Gråter och känns helt fanatiska! Hade jag varit Elisabet hade jag blivit tokig på dessa löjliga kommentarer. Vissa daltar som hon vore en unge. Vad hjälper det att man gråter och blir rörd VARJE gång Elisabet skriver ett inlägg. Läser bloggen eftersom jag följt Elisabet länge nu. Dock börjar jag bli så trött på alla fjantar som skriver. BLÄ!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Ja du lever verkligen,tror jag så
mycket du kan.
Hoppas och håller tummarna,att de kan fixa ja det låter:)Din Mage.
Du kommer säkert känna Dig bättre
sedan,mycke att bära på extra,
Ha det så gott, som du kan och att
Du FÅR MER TID,
mångamerkramartillDig

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Fina du vilken härlig dag med din familj! Tror verkligen att du gör rätt som tar vara på varje dag. Du berör och påverkar mig att bli bättre på att ta vara på tiden med min familj! Kramar i massor Eva

Anonym sa...

Ibland undrar jag verkligen om du får den bästa läkarvård? Varför
tömmer dom inte din mage på vätska
regelbundet pch ofta? Många styrkekramar!

Sister Moonshine sa...

Mysiga bilder! Du skiner ikapp med solen och ser så lycklig ut. Kram.

Anonym sa...

Ja, Elisabeth, du ser verkligen strålande ut, alltid med tuffa kläder. Vad det måste underlätta för din omgivning med det positiva förhållningssättet du har i alla lägen, och för dig också. Om jag skulle bli sjuk, så är du min förebild och jag vill bli som du, Lycka till med din mage, kommer att kännas mycket bättre sedan
Kram Maggan

Anonym sa...

Man behöver ju inte läsa kommentarerna om man bara är intresserad av det Elisabeth skriver.

/Maria

Anonym sa...

Alla är vi olika- Elisabeh har medvetet valt att göra det här till en öppen blogg-mår man illa så är det precis som Maria skriver lätt att låta bli att läsa.....

Hoppas du Elisabeth har haft en bra dag och att magen är "fixad"......
Att gårdagen var perfekt var lätt att förstå....

mariab

Anonym sa...

Hej!
Vill önska dej att allt går så bra som det kan nu för dej Elisabeth. Att du slipper att ha ont och att din svullna mage skärper till sej och att du får vara med dina närmaste så länge det bara går.Tycker du är tapper som kämpar på med diverse utflykter och annat med dina närmsta vänner. Ha det så bra du bara kan nu!

Tessan sa...

Nej jag ska sluta göra det. Men man kan ju tänka på Elisabet också! Hur roligt är det med folk som grinar och blir rörda så fort man gör något och skriver det i sin blogg. Jag hade blivit vansinnig. Man känner sig ändå mer sjuk när folk lipar hela tiden!

Anonym sa...

Eftersom bloggen är öppen och Elisabet vill ha det så tycker jag att var och en får skriva kommentarer som känns rätt för den personen.
Förutsätter ändå att man varken klankar på Elisabet eller oss som kommenterar. Det är helt fritt att strunta i att läsa både bloggen och kommentarerna om man tycker att det inte känns bra.
Skickar i alla fall mängder av varma tankar och styrekekramar, Sippan

Anonym sa...

Håller med Tessan...faktiskt, jag brukar inte läsa kommentarern men gjorde det nu bara för att du -Elisabeth- skrev om " pajkastning". Ja, så blir det nog om man väljer att gå ut offentligt. Jag tycker så synd om dig OCH alla andra som är så sjuka...jag undrar hur jag skulle klara att få beskedet att jag hade cancer. För det är ju så att får man ont någonstans så är man livrädd för just detta hemska! Fy 17 vilken FASA!!!! Jag hade ALDRIG orkat läsa alla dessa kommentarerna, med , precis det som Tessan skriver, ååå vad hemskt, styrkekramar(massor) jag gråter för din skull varje dag oosv osv. Jag tror inte på detta de KÄNNER DIG INTE! Hoppas att de lägger samma tid på omtanke om deras egna familjemedlemmar! Men som sagt ..fattar inte hur du orkar med denna jä..la sjukdom! Hälsn. Sofia N.

Tessan sa...

Sofia du satte verkligen ord på mina känslor. Exakt så menar jag!!! Bra skrivet.

Lena C sa...

Härligt att se ditt underbara leende på bild iallafall!!
Jag blir så glad när jag ser att du har bra dagar.Du har ju en sån enastående förmåga att göra alla dagar till så bra som möjligt.
Åh vad jag tänker på dig och hoppas på lindring av dina besvär så du får lättare att röra dig igen. Du är så himla fin, jag skickar stora kramar och leenden i cyberrymden och massa hopp och styrka.
Kram kram kram Lena

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag äter värktabletter varje dag för nackskador och dessa f-benade tabletterna gör att jag blir jätte hård i magen. Har provat de där sorterna som du har....men nää..
Fick tips om Linosan på häslokosten! SUPERBRA bahandlade linfrön som gör att magen funkar varje dag!!
Jag tar två tsk när jag lägger mig och dagen efter funkar magen.
Hoppas du inte tar illa upp för tipset, kan tänka mig att du får grymt många.
Följer dig varje dag, skickar över styrka att orka! Du är grym, hoppas att du vet det <3
Kram Lotta