torsdag 26 juli 2012

Utkast av första bandet av bloggböckerna

Jag trodde väl aldrig att jag skulle hinna vara med om detta?! Det är så fantastiskt.
Hoppas verkligen jag hinner se den i tryck också och få den i min hand.
Mitt första inlägg var i april 2009 och i maj har jag skrivit stort ÖVER 2000 besökare på bloggen!! Ganska coolt att jag tyckte jag hade många sidvisningar, ha ha. Nu är vi på väg mot 4,4 miljoner sidvisningar!

Igår onsdag med sol och 27 grader, då var det dags för sjukhusdag. Först provtagning som visade på att samtliga levervärden "stod still" förutom ett som fortsätter stiga men dock inte i samma fart i alla fall.
Mitt HB var 127!! Så bra har jag inte haft på över ett halvår. Kan det vara massa Sushi!?=) Nä, jag tror det är min rödbetsjuice och knäckemackor med leverpastej.
Dock var mitt Kalium och Kalcium värde inte ok för att jag ska kunna få skelettmedicinen. (pamidronat) så det blev ingen behandling. Vi har bokat en ny tid till nästa fredag samt att jag ska ta uppehåll med mina vätskedrivande tabletter som det tror kan påverka mina värden.

I morgon bitti kommer de och tar nya prover, lämnar ny dosett samt utmätning av ett par stödstrumpor till. I morse var sjukgymnast och arbetsterapeut här och fixade sängen så att jag har en höj och sänkbar huvudända (i natt behöver jag ej sova i soffan. Börjar bli lite sliten nu.) De har även satt in en stol i badkaret som sänks ner så jag kan bada! Den ska provas ikväll.
Sedan står det även en rullator till mig här hemma nu. Jag vet att jag kommer att behöva en inom mycket snar framtid men jag försöker skjuta på det in i det längsta.
Igår gick jag totalt 6 trappor.... nedför! Och inte i ett svep men från provtagningen ner till onkologen var det 3 trappor och någon timme senare så gick vi 2 trappor ner från behandlingsavdelningen för att avsluta med en trappa ner till parkeringen. (Men idag har jag träningsvärk i låren.)
_________________________________________________________
Från  Pernillas bror så fick jag ett fint foto av Pernilla samt programmet för begravningsgudtjänsten. De hade tre psalmer varvid jag fastande för en av dem.
Psalm 791.
Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du.


Det finns alltför många som vill tala om 
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

39 kommentarer:

Ann-Louise sa...

vad skönt att levervärdena stod still iafall..men dom sa inget om magen då? snacka om fantastiskt att du fick se lte av böckerna måste kännas underbart....va skönt att ni har kompisa som hae båt,vatten är ju så rofyllt,vi har stuga 20 meter från vattnet och de är så avkopplande och tyst...ja de är LIVSKVALITET de....Ha de gott och kämpa på gooooa Elisabeth...många varma styrkekramar från Ann-louise i Ånge.

Anonym sa...

Wiii.... Skönt o höra att värdena e bättre.... Kram :)

PJ sa...

Ååå så kul att du faktiskt fick uppleva första utkastet av din bloggbok. Hälsa de dina & så hoppas jag vi ses när hockeyn drar igång igen! ;-) Varma kramar Pernilla J

Anonym sa...

Hej Elisabrth, Jag känner inte dig men du finns ofta i mina tankar som en riktig kämpe! Det var skönt att läsa om din prover idag,jag minns vilken står vikt det är för att få må så bra som möjligt. Min lille bror "lämnade" oss för 9 år sen i en primär lever tumör 25 år gammal efter ha varit sjuk i 7 år. "Lämnade" jorden men finns alltid med oss i våra liv. Många kramar från en medmänniska Pernilla Claar

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Vilken kämpe du är Elisabeth, jag har följt dig sen Sofias änglar o skrivit kommentar ibland, jag tycker att du har en fantastisk sommar blandat med tråkiga jobbiga sjukhus besök. Vilken fantastisk familj o vilka vänner du har. Det måste kännas konstigt men skönt att få se utkastet av boken. Fortsätt fajtas. Kram

Eva T sa...

Hej Elisabeth!
Härligt att provsvaren var bra, då önskar jag dig fler sådana.
Fint med bokutkastet och vilket vackert omslag.
Jag hoppas och ber fortfarande om mirakel för dig, i alla fall många fler fina och "smärtfria" dagar.
Kramar och tankar till dig.

Eva T sa...

Hej igen !
Testa Sunwic för din mage, finns i hälsokost butiker. Jag har nog provat allt som finns för orediga magar och denna har funkat bäst av alla. Lycka till.

LjusneLotta sa...

♥ ♥ ♥

Schitt va häftig och få se omslaget. Väldigt snygg bild, du ska vara stolt för allt du skrivit. Nu har jag inte följt dig hela tiden. Men insåg snabbt att du har ett sunt förnuft och ett väldigt stort hjärta......

Kram i mass från
Lotta F

Mikaela sa...

Läser din blogg flitigt och jag måste nu få bara säga... F'n va du rockar, som omvänder det negativa till det positiva och bara kämpar!

Frida - Upp och hoppa, den må kanske vara lite barnslig men den påminner mig om din glädje för livet och dina ord att man ska ta vara på livet.

Fortsätt att rocka på Elisabeth, jag hejar!

// Mikaela

Anonym sa...

Roligt och spännande!!! Bra att värdena ser ok ut :-) Kram/Marie.E

Anonym sa...

Hej Elisabeth. Jag bara känner för att skicka Dig en varm stor KRAM! Psalmen Du citerade är jätte fin och det bästa av allt det är sant=)AnnaCarin

Anonym sa...

Den psalmen hade vi på vår dotters dop. Den är jättefin.
Skönt att höra att du kämpar på! Massa kramar från Norrköping

Anonym sa...

Jag vet inte om det ska vara så som utkastet är nu, men dem har missat ordet "som" före "jag får fajtas med".

Skönt att det är positiva besked som kommer nu efter allt negativt som varit. Du är så stark Elisabeth!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag har, som många andra, börjat följa din blogg sen jag såg dig och din familj i "Sofias änglar". Jag tänker ofta på dig och avundas din kämparglöd och din positiva inställning. Jag ville bara skriva till dig och berätta att jag och min pojkvän har spenderat några dagar i Stockholm med barnen så de får träffa farmor och farfar, jag har tänkt otroligt mycket på dig under tiden men lite extra mycket idag! Jag och pojkvännen åkte till Uppsala eftersom jag alltid velat se staden och domkyrkan. Så mitt premiärbesök i kyrkan och staden resulterade i ett tänt ljus bara för dig och några tårar! Jag hoppas verkligen och tror att din kämparvilja gör att du lever ett bra tag till!
Massa styrka och värme från lina i horred på västkusten! <3

Anonym sa...

Psalm 791 är den finaste i hela psalmboken. JAg har den tryckt på en tavla hemma som jag fått av en av mina döttrar. Vad roligt att du fåttse första utkastet, riktigt roligt känns det i hjärtat. /elli i kukkola

Anonym sa...

Tummen upp för att levervärdena står still och den fina boken! Du är en otrolig människa som påverkar många. Glöm aldrig det!
//Åsa

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

Du är så vacker på bilden på omslaget till din bok.

Många kramar till dig och din familj.

Sara

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Fint omslag,och vad mkt Du skrivit,
och massa sidvändningar!!!Du skriver ju mycket bra:=)!
Och levervärdena blir säkert bättre,liksom de andra,som jag oxå
tror/vet beror på u-drivande.
Ha det så gott i Din säng!!!Guld värt,jag har oxå legat soffa!!!
MångavarmakramartillDig,
Kicki Vö (m make)

Anonym sa...

Underbara du, har varit utan internet och bävade för att läsa din blogg men du tycks ha en massa krut :), ut o åka båt, härligt!. Bra att värdena håller sig ngt så när.
Kul med boken - äntligen här och du kommer att få läsa den åxå. Många kramar till dig. //Diana

Anonym sa...

Härligt att du fått hjälp med sängen, och boken blir både fin och läsvärd, den kommer säkert att sälja!
Så mycket du åstadkommer, du är verkligen otrolig!

Anonym sa...

Kram till världens bästa tjej Elisabeth :) Varma hälsningar Mia på Västkusten

victor gustafsson sa...

Äter du gurkmeja Elisabeth? Det är ju läkande för det mesta! Jag äter tabletter med gurkmeja 2 gånger dagligen. Har en kompis mamma som har haft svår hosta i flera år ovh dåliga värden. men efter att hon börja med gurkmeja så blev hennes värden normala efter några veckor. och då hade hon fått mediciner och annat men inget annat hjälp. Jag tror det kan bota det mesta :) Kämpa vidare nu hjärtat! Du är så stark! Stora kramar // Sam

Anonym sa...

Fantastiskt att följa dig, du är en verklig KÄMPE och FÖREBILD! Man ska ha kul till sista blodsdroppen, så har vår familj sagt om min sjukdom och ni i er familj verkar följa detta. Se´n får man ta ev bakslag och förhinder, men de är till för att bekämpas och det gör du verkligen. Bara genom att skriva som du gör inspirerar du säkert många!
All lycka till dig, följer dig så gott som dagligen!

Anonym sa...

Elisabeth, kolla meningen på ditt utkast. Det ser konstigt ut med den andra meningen. Jag får fajtas med låter konstigt.
Vänd på allt: trebarnsmor
med obotlig cancer SOM jag fajtas med....
Med vänlig hälsning,
Lena, särskrivningsspecialist

Anonym sa...

Jag har följt dig ett tag, du är en otrolig kämpe, helt fantastisk. Kul med din bok! Jag är glad att Pernilla hade dig som vän! Du gjorde ett fint avslut för henne. Jag har träffat henne på Öland många somrar.
Det med stenar i sand är verkligen Pernilla!!
Önskar dig allt gott ! /A-L

Anonym sa...

Gud vad glad jag blir!! Otroligt!!! Du hAnn se utkastet!! Fortsätt kämpa!!! Kramar i massor

Anonym sa...

Kan inte låta bli att kommentera: avsikten är inte att böckerna ska säljas utan Elisabeth gör dem som ett minne till sina barn och närmsta. Bloggen i bokform för dem att spara och ha kvar.

Annette, Skåne sa...

Elisabeth, har aldrig skrivit, bara läst!!! Började läsa när min mamma fick cancer 2011 o har följt dig sedan dess. Har känt att jag inte hittat rätt ord att skriva. Tills nu precis, min son 4 år vill inte sova o ligger här bredvid mig o min man. När jag får upp ditt inlägg på telefonen så hör jag hur han, som jag trodde somnat sig, SÅ FIN HON ÄR!!!! O precis i det ögonblicket kände jag hur rätt han har! Du är en fin människa!!!

Jag är Elisabeth sa...

TACK LENA!!!!!!!!!!!!!!
Jag har faktiskt inte korrekturläst något utan blev så glad att jag fått ett utkast av boken.
Men visst är det galet i texten. Tur att ni bloggläsare är med när jag sitter här med morfinhuvud!
Och som en av er skrivit så är böckerna till mina barn och närmsta släkt och vänner och meningen är att barnens minnesfond ska täcka kostnaderna för att trycka dessa bloggböcker.
Nattikram,
Elisabeth

Anonym sa...

Tack Elisabeth! Beundrar dej mycket för din styrka o att du orkar dela, jag har nyligen kommit in på din blogg å skulle uppskatta sååå att få köpa en bok o läsa från början! Säkert är vi många som vill, kanske kan säljastill oss utan det personligaste familjesidornana! Behövs bloggböckrr för många föredrar du pappersläsning! Tänker mycket på dej du tappra vackra Elisabeth! Maria

Anonym sa...

Det vet vi, tänkte du på något speciellt som någon har skrivit?

EmiliaJ75 sa...

Så underbart att du får se utkastet på en bok, det måste kännas skönt att veta att det blir av hur fint det blir!

Jag bloggar själv och skriver ut allt och sätter i pärmar till mina barn, kan säkert vara kul för dem att i vuxen ålder läsa och titta på bilderna från deras uppväxt.

Skönt att värdet inte blivit sämre i alla fall. Kämpa på, ingen vet hur långt det tar dig!

Anonym sa...

Psalm 791 är så fin.....
Skönt att värdena i stort sett inte var sämre...
Jag var i Stockholm i onsdags o då var värmen tryckande-pendeln var ingen rolig resa..... Njut nu av en härlig helg med din fina familj och era vänner....

mariab

Anonym sa...

En person ovan skrev att den kommer säkert sälja och det tror jag absolut den skulle göra men det är ju inte tanken med böckerna. Ville bara säkerställa så inte folk blir upprörda igen om de tror att syftet är att tjäna pengar.

Anonym sa...

❤❤❤

Marlene sa...

<3

cilla sa...

Du fantastiska modiga människa jag känner dig inte men följer din blogg och imponeras som så många andra av din kämparglöd men jag förstår också att du har mycket svåra stunder...vill bara önska dig en så bra tid som möjligt o ge dig en stor kram<3<3<3 från cilla

Elisabeth W sa...

Psalm 791 är SÅ fin!!
Den känns sann och på riktigt.