torsdag 16 april 2009

Porten utopererad

Underbart väder... men jag och Adam har varit hemma. Adam också förkyld. Jag känner mig bättre men har inte haft någon röst på hela dagen. Nu ikväll efter en kopp honungsvatten så börjar det bli bättre.. till min mans förtvivlan.
Svärfar skjutsade mig till SÖS och operationen tog bara 20 minuter.
Nu e porten borta och jag är återigen ihopsydd men massa stygn. Kommer ha 3 stiliga ärr efter varandra i höjd nu, och fler lär det bli. Kommer säkert att få flera cellgiftsbehandlingar och då kommer jag behöva operera in en ny port.
De tre behandlingarna som jag har kvar denna vända kommer jag att få direkt i ett kärl i armen antar jag, eller om de sätter in en "picline".

Nu ikväll har jag haft rejält ont och det pulserar i ärret. Har tagit mina mediciner som vanligt nu ikväll men tänkte "festa" på lite mera morfin ikväll.. En Oxynorm extra brukar göra susen och är snabbverkande.

I morgon förmiddag bär det av söderut, nja inte så långt som till dedelhavet men väl till Skövde och Billingehus där det är spahelg. Kan i alla fall doppa fötterna i jacuzzin.
Har packat klart så jag kan softa i morgonbitti.

Min underbara mamma som ställer upp i vått och torrt har varit här och hjälpt till ikväll medan Jörgen har jobbat. Vet inte hur man ska tacka. Har tidigare tänkt att hon tar hand om mig nu och jag tar hand om henne när hon blir gammal. Tänk om jag aldrig kan åtgärda det?
Nä, nu orkar jag inte börja gråta. I morgon ska jag ha kul.. bla bla, nu till något annat.

Lite om Adam: Ikväll har de ringt från Huddinge hockey och vill att han ska komma och provträna med deras 96or. (Adam är 96a men spelar med Värmdös 95or)
Nacka har ringt för några veckor sedan både från deras 96 lag och 95 lag.
Kul att han har blivit sedd om man kan säga så. Han är verkligen en duktig och tung back, och det är kul att topplagen i Stockholm vill ha honom, men jag tror han stannar här på Värmdö ett tag till i alla fall. Man märker att det börjar bli allvar nu.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Har du besökt vimmelmammans blogg? Hon har oxå cancer:(
Lycka till med värken
Tänker på dig..

Anonym sa...

Pust, som du kämpar, Bettan.

Skriver en kommentar för att oxå testa en sak, som du har koll på;)

Natti, natti

/Gitt

Celias Spetsar sa...

Hej Elisabeth!
Jag hittade dig hos vimmelmamman.
Jag har gått igenom liknande saker som du, men är lyckligt ovetande än om det spritt sig.
Första bröstcansern 2001 därefter cytostatika och strålning. Op. metastas feb. 2008, op. bort båda brösten okt. 2008 när de hittade metastas nr 2 i andra bröstet. Har fått sex cytostatika behandlingar, fick sista den 19 feb. Har poten kvar, ska skiktröntga topp till tå i början av maj. Tänkte börja jobba 25% 4e maj. Åker på rehab. sista veckan i april.
Thats it!
Hoppas du vill hålla kontakt. Jag är för det mesta en glad och positiv tre barns mamma
Kram Linda

Anonym sa...

Ja, med en manual "för nybörjare" så kan t o m jag lämna en kommentar, tack Gitt :)
Hoppas ni får en härlig spa-helg och att du kan ladda med ny energi.

Vi ses på onsdag och hörs innan, kanske en pfl någon dag nästa vecka? ;)

Puss & Kram,
Maria

Stevens mamma sa...

Hej Elisabeth. Hoppas du får en skön spa helg och att du kan koppla av lite. Har kopierat lite papper och det blev en osalig röra, för jag och kopieringsapparaten är inte bästa vänner. Slänger iväg det me posten idag, hoppas att det kan hjälpa något. Det är bara att slänga när ni är färdiga med dom, för det är inget jag vill ha tillbaka. Ha d så bra så länge, så hörs vi, kramar i massor till er alla, Patrice

Anonym sa...

Hej på dig vännen!
Hoppas ni får en trevlig spahelg.
Klart att du ska doppa mera än tårna, du som är lång och slank som en topp modell. En annan vågar ju knappt trycka på bubblorna för då sköljer de över än ´:-)
Kaaam Monkan

Anonym sa...

Ska försöka skriva något på din blogg med hjälp av manualen.
Jag hoppas verkligen ni har en sköön helg för er själva ni tjejer. Det behöver ni nog alla. Sitter nu o väntar på att Isac (mellanbarnbarnet) ska ringa efter mig. Han är på restaurang Vita Hästen och har avslutsfest med hockeylaget! Nu ska vi se om jag klarar resten av inlägget också...
Många kramar, mamma

Chatila sa...

Jag hejar på dig!
min port ska snart oxå opereras hoppas jag.
Har oxå haft cancer, leukemi.
cancer är mardröm!

/Chatila