tisdag 17 juli 2012

Sushi och hagelstorm

Jag äter INTE Sushi!!!
Jag har smakat men Sushi är INTE min grej och jag har ALDRIG beställt en Sushitallrik i hela mitt liv.
Men...
För två år sedan fick vi egengjord Sushi som förrätt hemma hos familjen Lundgren och nja... undra om det inte var lite ok i alla fall. Sedan har vi fått det några gånger till och nu är det som jag skulle kunna få en riktig craving efter deras Sushi.


Jag har fortfarande inte beställt det ute på restaurang men efter igår så kanske jag ska prova men jag är tveksam om det kan bli som Tina och Tomas.
De hade gjort vegetariska med mycket avocado, gurka och morot i och jag vet inte om jag passerade 6 stycken..... MUMS vad gott det var. (börjar dregla när jag tänker på det=))

Till varmrätt blev det grillade fisk knyten alla "Ernst" som var jättegott det också, serverat med färskpotatis.
Kvällen bjöd på sol och en riktigt härlig svensk sommarkväll.
 Joel och Tove. Tove lekte med Joel hela kvällen så han var helnöjd!

Idag TISDAG ringde läkaren från ASIH för att stämma av läget. Och vad ska man säga om läget? Tänker jag inte på att jag är sjuk så känner jag mig inte sjuk om jag sitter ner bekvämt. Det är först när jag ska försöka förflytta mig. Då är det mycket stappligt och svårt med balansen. Vill gärna ha ett handtag eller vägg att hålla mig i hela tiden.
Vätskan i benen har minskat avsevärt men magen spänner fortfarande och jag har två punkter i magen runt revbenen som gör JÄTTEONT om jag ska göra lägesförändringar. Som att ta sig upp ur sängen.. tror tyvärr jag måste be om handtag vid sängen också. Jag kan inte väcka Jörgen varje gång jag ska upp på toaletten på natten.
Vi bestämde att läkaren kommer på torsdag fm om inget inträffar innan och ikväll kommer kvällspersonalen förbi och tar blodstatus.

På dagen idag har jag, mamma och Joel varit med Maria och Robin på sjön. Första 2 timmarna var soliga och helt underbara sedan kom det värsta ovädret jag varit med om på sommaren tror jag. Det ösregnade, haglade, blixtrade och dundrade i två timmar!! Som tur var så hade vi både lunch och fika med oss och deras båt är hyfsat stor så vi satt "inte i sjön" direkt...=) eller?? det kanske var i sjön vi satt förresten=)!?




20minuter senare...................

Nu ikväll kom solen igen och vi har grillat köpt lax och en nyfiskad abborre med Maria och Robin hemma hos oss. Morfar har också kommit hem från dalarna och anslöt till middagen.
Jag hann precis svälja sista tuggan innan ASIH kom för provtagning.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker inte heller om sushi men det ser ju SÅ gott ut! Och jag tycker ju om det som är i. Ni verkar ha trevliga dagar och många fina vänner. Och vad vore man utan vänner <3 Kram från Marie.E

Anonym sa...

Vilken härlig dag! Läser din blogg och är med dig i tanken. Men har inte skrivit här innan. Önskar att jag liksom Ranelid kunde hitta ett vackert språk och förmedla klockrena funderingar. Du berör och gör det enkelt att prata om sjukdom och död. Då lever du vidare i mig och andra.
En klok tant sa när jag pratade om din blogg " det är inte hur man har det utan hyr man tar det"

Anonym sa...

...hur man tar det. Att kämpa för att vara närvarande för din familj och att ta tillvara på tiden är beundransvärt!

Anonym sa...

Vilka dagar ni haft....
Men ovädret över Stockholm idag var inte kul....skönt att ni satt under tak!
Hoppas nu på bättre väder och värden......
mariab

Anonym sa...

Beundrar er så, ni gör så mkt fina saker tillsammans! Måste betyda fantastiskt mkt för er alla :) trots att man ej känner er, så "känns" eran stora kärlek och lycka att få vara med varandra alla stunder <3 / ulrika på "mases"

Anonym sa...

Jag har oxå precis börjat äta sushi..det ÄR faktiskt riktigt gott, kan tänka mig att "hemgjord" är extra god....Vad beträffar vädret så är det väl en så´n här sommar vi får i år..vädret växlar på ett par minuter, inget vi kan påverka där inte.....Blir så varm i hjärtat när Du beskriver Dina dagar...önskar Dig MÅNGA "mysiga" dagar i sommar med familj o vänner, Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Läser om dej varje dag.livet är underbart

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Skönt du/ni kommer ut o träffar vänner,och umgås-betyder mycket ju.
Ej sitta ensam och grubbla osv.Du har en gnista,som jag själv skulle
vilja ha;)))Jag håller alla tummar,för DINA PROVER ÄR BÄTTRE!
månganattikramar,
kicki Vö( m make)

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Låter som en härlig dag.
(jag tycker inte om sushi).

kram till dig, fina du.

/ också en mormor

Anonym sa...

Hej Elisabeth.! Jag älskar oxå sushi. Vad mysigt ni har det med vänner o släkt,ja dom kan man inte vara utan. Hoppas nu dina prover är okey. Kramiz från Gull i Skåne.

Anette Nilsson sa...

Elisabeth! Tänker på dig varje dag, förundrad över din styrka o mod. Du är enorm o jag håller verkligen med många att du hjälpt o hjälper många andra att ta vara på livet. Jag skall tänka på dig o hålla tummarna att du skall få klara dina viktiga mål... DET ÄR DU VERKLIGEN VÄRD JÄTTEKRAM PÅ ER!!!!

Anonym sa...

Angående sushi, ett hett tips är att leta på en restaurang med thai/Kina/sushibuffé. Då kan man provsmaka massor med olika bitar och om man inte tycker om så kan man äta annat. Win-win situation :-D kram!

Anonym sa...

Hej! Ett tips angående handtag: Det finns stänger som monteras från golv till tak, som är väldigt stadiga att hålla i och dra sig upp etc. Jag har fått det vid sängen och badkaret via arbetsterapeuten. De fixade monteringen, och det skadar inte golv och tak. För mig funkar det bra, kanske kan det vara nåt för dig? Hoppas på en fortsatt fin sommar för dig och familjen.

Anonym sa...

Hej Elisabeth.ett litet ordspråk.

En dag i taget, det räcker.
Vänd dig inte om och sörj det förflutna,
för det är borta.
Och bekymra dig inte om framtiden,
för den har ännu inte kommit.
Utan lev i nuet,
och gör det så underbart
att det blir värt att minnas."

Maud sa...

Håller med! Sushi är inte gott!!

Anonym sa...

vilken fantastisk människa du är!

Anonym sa...

Åh, va du ser sommarfräsch ut Elisabeth där på båten!Går ju inte att se hur sjuk du är! Gott att vätskan i benen gått ner, hoppas det finns något som kan hjälpa din svullna mage oxå. Varm kram/Lotta, Varberg

Anonym sa...

Livet och sommaren har mycket gemensamt...lika vackert och nyckfullt med snabba vändningar. Man får göra det bästa av situationen.Du är styrkan personifierad <3

Anonym sa...

Tyckte sushi såg så gott ut så jag provade, men det var inget för mig! =) Huvudsaken man provar.. !
Du passar superbra i rakat måste jag säga!! Riktigt fint!
<3 kramar!

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Det tog tid att lära sig äta sushi och nu bara älskar jag det! Var lite envis eftersom några av mina vänner ville gå på ställen där de kunde få äta sushi och jag är nyfiken så då följde jag med. Där jag bor har vi en jättebra restaurang med thai/Kina/sushibuffé även till lunch. Det blir både billigt och gott när man kan välja olika saker.
Håller alla tummarna för att ni får ha det riktigt skönt tillsammans låååååång tid till! Också att dina prover blir bättre. Massor av varma tankar och styrkekramar från Sippan

Sister Moonshine sa...

Härliga bilder med massor av chanser till att tanka nyttig energi. Så härligt med en båttur med och utan hagelskurar.

Hur gör du för att klara skalpen och resten av dig från att bli bränd? Räcker det med solskyddsprodukter tycker du? Min hy har blivit så förändrad och åldrad trots att jag sällan går bar varken på huvudet eller om armar och händer etc när jag är i direkt sol. Jag tål ingenting.

Du är så fin att man aldrig skulle tro annat än att du inte helt enkelt VILL vara korthårig. Att din snygge man matchar dig perfekt gör ju inget heller ... Stor kram.

Ann-louise sa...

Ja man undrar ju hur man skulle se ut utan hår,man har ju sånt bekymmer Me de o dyrt o klippa sej...tänk om man visste att man skulle se lika bra ut som dej,då skulle man ju hellre vara utan...men allt klär en skönhet sägs de ju o du är ju de..hela du,till sätt , utseendet,dina varma Tankar till allt o alla......styrkekramar i massor o håller tummarna för proverna.sköt om er.

Anonym sa...

Elisabeth ! Kommer kanske inte kunna kommentera din blogg nu på ett tag,åker till sonen i Västmanland imorgon. Hoppas nu att dina prover håller sej i scack, & att du får va pigg o har det bra med dina nära o kära.Så hör jag av mej när jag kommer hem.
Kramiz Gull i Skåne.