onsdag 4 juli 2012

Bröllopsdag och födelsedag

Måndag kväll var vi hos Åsa och JP och grillade. Vi hade som sagt med oss rester från söndagens samkväm och det blev åter en mysig sommarkväll. JPs föräldrar Anita och Roald var också med. 
Joel tog med sig gitarren och stod för underhålningen....
Lite kärleksblickar som uppvärmning inför bröllopsdagen...
På tisdagen var det sjukhusdag som började med provtagning. Tyvärr verkade inte alla prover ha blivit tagna men 3 av leverproverna stod faktiskt still och någon till och med lite bättre. (Även om det var riktigt dåligt värde så var det i alla fall LITE bättre. Man får ju greppa efter halmstråna...)
Tyvärr hade mina Trombocyter rasat i botten i stället så nu måste jag ta nya prover i morgon bitti torsdag för att se om jag kan fortsätta med min lilla cellgiftstablett som jag tagit på morgonen. Det måste ju vara den som hjälpt och gjort så att några levervärden stannat av och då vill jag ju absolut inte vara utan den. F-N att det alltid ska jävlas på något sett.  Nåja, nu hålller jag tummarna att trombocyterna gått upp i morgon och att jag kan få fortsätta med min lilla tablett samt svagdosen av Xelodan.
Ingen tömning av vätskan i buken. Dels hade jag bajsat i måndags så magen var lite mjukare när jag kom till läkaren. Och hör och häpna så bajsade jag även igår tisdag! Två dagar på raden!!
Dock ser jag fortfarande SÅ svullen ut. Lätt kan jag tas för att vara i åttonde månaden.
Efter sjukhuset tvingade jag Jörgen köra mig till Sickla så jag kunde få min pasta UNO. Det var det enda jag ville ha till lunch och det fick jag=)) Tack älskling.

Åsa ringde sedan och frågade om jag och Jörgen ville följa med lite på sjön och avsluta med middag på Strömma Kanalbar..... Ehhh, kan man svara något annat än JA! 
Sedan vet jag inte om min entre där var så stilig. I båten gick ganska bra men att komma ur.... JP och Jörgen försökte hjälpa mig men som vanligt flög jag på alla fyra med mina fumliga ben och fick krypa av båten. 
Ett leende till de som var i närheten och - Jag har redan värmt upp med två öl=)!
(och ni som känner mig vet att jag inte dricker alkohol... kan slå till med en liten folköl någon gång per år för att jag vill åt B vitaminen tror jag)

Svean satt tryckt mot mig hela vägen på havet. Åsa försökte få över henne till sig men hon tvärvägrade. Undra om hundar känner på sig att man är sjuk. Det var ungefär som hon vaktade mig hela kvällen.
Min snygge man;
Far och son;
Jag och min älskade Åsa. (Bortrest 10 dagar nu... skynda dig hem!!;)
Bilder från idag ONSDAG. Jörgens födelsedag (man får inte säga högt säger Joel vad han fyller....) men det är även vår BRÖLLOPSDAG och vi firar 5 år och gifte oss när Jörgen fyllde 40!!. Mmmm, bloggläsare, hur går det med matematiken?
Ni som inte är uppdaterade så har vi varit tillsammans 19 år, förlovade 1995, barn 1996, 2001 och 2006. SEDAN blev det giftemål 2007....
Jag har väl förändrats från en vältränad brud till 90 årig kä--ing men min man ser likadan ut förutom att han tappat håret efter alla år med mig;
 Jag, Jörgen och Joel var hos Gitt idag som bjöd på lunch och så badade de i poolen. Jag satt med mina sexiga stödstrumpor. Nästan som Stig Helmer. (Jenny kom också och lunchade)
Joel blev lite svartsjuk att jag och Jörgen satt och höll handen och ville självklart vara med:
I morgon torsdag ska jag först till vårdcentralen för prover sedan rullar bilen ner mot Norrköping. Jörgen har fixat läkarintyg för mig till Kolmården så att jag kan få rullstol om jag behöver eller annat färdmedel. Joel har sin egen elrulle med sig sedan får väl Jörgen rulla mig om det skulle behövas. Så länge det finns bänkar på vägen så brukar det kunna gå bra. Då lullar jag på ett tag och sedan vilar vi.
Kolmården blir på fredag enligt planen. I morgon blir det kolla Norrköping och lite vad Isac sysslar med. Kanske att han och hans kompis vill sova med oss på hotellet en natt. Tydligen är det något gäng som pratar halva nätterna så de kanske vill sova en natt!?

60 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt det ser ut med din familj och alla go vänner! Kortet med dig och hunden gillar jag skarpt:)
All min kärlek till dig<3<3<3

Pernilla sa...

Åååå vilka härliga bilder! Ha en underbar resa t Norrköping. Jag håller tummarna för fint väder & starka ben på Kolmården. Annars får du väl ha rullerally med Joel. ;-) Hälsa familjen & lycka till imorgon.Ps Kärleken är evig Kram Pernilla Jensen

Anonym sa...

Underbart att höra om leverproverna... Tänker på DIG så ofta.. Du är en inspirationskälla. Positiv och levnadsglad. Du får en att stanna upp. Tack fina Elisabeth.. Kram Maria från Göteborg

Anonym sa...

Vad glad jag blir att du verkar ha haft en härlig dag!
Och levern bestämde sig för att stanna upp lite ! Yes! Bara att fortsätta så ! Hoppas medicinering hjälper o att du får njuta läääääänge av din fina familj.

Det såg underbart ut i båten med hunden o en glad Elisabeth!
Nu åker jag på semester, men ska försöka hålla mig uppdaterad via datorn ( har inte en "data tfn") som vi tar med.....
Lova mig nu att du är rädd om dig o jag ska heja på här så ofta jag bara kan: tänker jätteofta på dig o undrar hur du har det...
Kram Madde-Umeå

Annika sa...

Jag ler när jag ser dessa foton fulla av värme. Många kramar till dig du tappert kämpande människa. Folk får tro vad de vill när man inte druckit någon alkohol. Jag stod och spydde på toaletter på Kielfärjan helt nykter och gravid....Du har humorn i behåll och du är helt enastående!!

Annika, Tjörn

Stevens mamma sa...

Kärlek till er alla, always❤❤❤

UmeHilda sa...

Tänk att du orkar Elisabeth!! Du är enastående på ALLA vis:) Jag säger precis som tidigare replikanter - jag följer dig och du följer mig under hela sommaren. Blir både sorgsen och lycklig av att läsa det du skriver. Du är så underbar som verkligen lever livet, aktiverar dig trots svårigheter. Jag avundas dig för det <3. Ska man behöva bli sjuk för att inse att livet ska levas och fyllas. STOR kram till dig fina, fina du <3.

Anonym sa...

Du är en otrolig människa och en jätte fin mor. Jag önskar dig all lycka och kärlek. Håller tummarna för dig varje dag. Kram

Anonym sa...

Hello ! Härligt att du tar dig till Östgöta slätten. Tänker mycket på dig, men känner att det är svårt att finna ord för allt man känner Må så gott Kramar/ Eva-Lotta

Anonym sa...

Hello igen ! Tänker xtra mycket på dig i morgon när du är så nära. Kram Från Eva-Lotta I linkeboda

Tarja Hedman sa...

Kära goa Elisabeth. När vi träffades på "sluten" rehab på Mösseberg för drygt ett år sen så var du positiv och glad utom när maten inte passade dina blåsor i munnen eller när du hade ont, men annars ett härligt driv och fick med oss på promenader som tog knäcken på iallafall mig i början.
Jag följer dig på din blogg och du är fortfarande den tjejen som fick saker och ting att hända, du kämpar för din familj,barn och ditt liv med en envis styrka som är få förunnade.Låt någon ta markservicen och fira Jörgen och Bröllopsdag som ni behagar.Hoppas att dina prover visar att det är stabilt imorgon. Kram Tarja från Mössebergsgänget

Anonym sa...

Hej!!! Följer dig varje dag... Ja hoppas innerligen att cancern ger med sig och att du får må bra... Det svider i ens hjärta att läsa om din sjukdom... Men du är så stark som orkar allt du gör varje dag, inte många som hade orkat hålla detta tempo som du..... Många kram

Maria sa...

Ser ut som du hade en härlig dag och jag hoppas på många fler såna dagar.

Cia sa...

Tack för att du orkar fortsätta blogga, vi är så många som verkligen uppskattar det och jag är säker på att det kommer bli en fint minne för din familj att gå tillbaka till. Många kramar

Anonym sa...

Härliga foton. Hoppas ni får ett bra veckoslut på resande fot. Kram tobbe

Anonym sa...

Heja Elisabeth friskt humör!!!!!!

Jag bara ÄLSKAR att läsa din blogg, du är så otroligt stark i mina ögon.
Jag hoppas verkligen att ni får underbara dagar i Norrköping.

Väldigt fina foton med båttur och poolbad :-)

All styrka till dig.
Kram Ingrid P

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Kul att du fick en Fin Dag,fina kort,söta.Vad bra! Levern kanske ger med sig lite mer nu,så jag håller alla tummar för mer TID,tror
du klarar mycket av det pga av
ditt sätt att vara aktiv,gör det du orkar:)).JO hundar tror jag känner
på sig,om ngn är sjuk.Min svärmor fick alzaimers,vår hund,låg i soffan bredvid henne,när vi hälsa på!(hon har aldrig legat i soffa,hunden:)Hon skulle bara ligga där.(parantes)Visst är proverna lite bättre idag!!! Gillar dig,o din underfundiga humor,trots hur du har det.Nu går
det din väg!!!
mångastarkakramar,
kicki Vö(m make)

Sofie sa...

Hoppas ni får en underbar vistelse i¨Kolmården och vilka härliga bilder Kram

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Vilka HÄRLIGA VARMA KÄRLEKSFULLA bilder på er!!!
Och SOM jag hoppas och håller tummar och tår för att dina trombocyter går upp och att du får några halmstrån till att hålla fast i!
Du är SÅ värd det!!!!

KRAMAR

Anonym sa...

Som andra skriver är du verkligen en inspirationskälla!
Vad härligt det ser ut med båttur och bröllopsdag (med en massa kärlek)!

Underbart att medicinen stannar upp dina försämrade levervärden. Hoppas du kan fortsätta ta dem.

Önskar er en jättetrevlig dag på Kolmården .
Tänker mycket på dig och de dina. Hoppas du får fortsätta att må så bra som det bara går.

Kram från Maria

Anonym sa...

Hej !! Vilken underbar Ni måste haft.Hoppas att Ni får det på Kolmården också.
Varma sommarkramar till ER alla från Barbro

Anonym sa...

Fick lite bråttom i förra inlägget, jag glömde ju skriva dag. kram igen från Barbro

Sanna sa...

Hej Elisabeth,
Blir glad över ditt inlägg. Dels för din fortsatta, helt otroliga livsinställning som poppar fram i ALLA dina inlägg, och dels för att det är så himla fint att se dig med din fina familj. En bild säger mer än tusen ord :)

Trots att jag inte kommenetar alla dina inlägg så vill jag att du ska veta att jag "LYSSNAR" på vartenda litet ord du skriver.

Stora famnen från Sanna.

Photo by Maria sa...

Härliga dagar har ni haft och så klart lille Joel blir lite avis och vill med hålla handen.. Kärlek!!

Jag är så dålig på matte, är det 35 Jörgen fyller? ;)

Hoppas på att du kan fortsätta med ditt lilla piller nu så inget mer skall ställas till..

Kram Mia

Anonym sa...

Tro, hopp och kärlek kan göra små mirakel, förutom en underbart stark tjej och bra medicin förstås...men vill tro att alla vi som på alla sätt vill stötta, ge styrka och energi genom din blogg kan göra en liten, liten skillnad, och vi har nu fokuserat på dina levervärden men vi har missat lite på dina trombocyter, så nu tar vi nya tag..:-) Härliga underbara bilder och glädje, lev i det!! Kram Lena

Anonym sa...

Lika ledsen som jag blir när jag läst att dina värden sjunkit, lika glad blir jag när jag nu läser att dina levervärden nu blivit lite, om än så bara lite bättre!
Nu sitter jag faktiskt här med ett leende på läpparna o tänker på att det är så fantastiskt att du bara orkar leva så som du trots allt gör.
Du är verkligen värd all den beundran du får via kommentarerna från alla okända människor här på din blogg!!!
Många kramar

Anonym sa...

Glömde..du är en klart snygg och cool tjej i pilotisar och knästrumpor..:)!!
/Lena

Malin sa...

Snälla kan du inte prova healingen i Finntorp som jag skrev om i tidigare inlägg. Den har gjort under. Vill så gärna ha dig kvar här på jorden. Kramar Malin

annika sa...

Ja, hoppet är något av det sista vi överger, så måtte du få många fler sådana här fina dagar med dina älsklingar!

Stor kram och önskan om en fin dag i parken!

Ps! Grattis Jörgen!

Sister Moonshine sa...

Så fina och kärleksfyllda bilder på dig och din familj! Det syns att ni hör ihop och att ni har det bra tillsammans. Ni gör verkligen det bästa av er situation och ert liv. Du ser fin ut, Elisabeth, och jag tror som du, att det det lilla pillret nu ska få försämringarna att stanna upp. Jag röstar för det! Stor kram till dig och de dina.

Anonym sa...

Härligt att du anpassar dina krav till verkligheten, det måste vara lättare än att bli besviken...
Jag och min man gifte oss också på hans 40-årsdag, ett bra sätt att garantera att han inte glömmer - varken bröllopsdagen eller hur många år vi har varit gifta! Ha en bra helg och kram till er alla!

Anonym sa...

Elisabeth, du är så vacker! Du lyser starkare än solen! Jag tänker på dig varje dag och är dig evigt tacksam för att du får mig att ta tillvara på livet.

Jag ber och önskar att du får lysa länge till!
Kram från en trogen bloggläsare och medmänniska.
<3

Anonym sa...

Den sista bilden... den går knappt att slita blicken ifrån! Så underbar, så mycket kärlek! Det är så svårt att ta in att du är så sjuk som du är. Du ser så frisk och vacker ut på alla foton (hahaha, jooodå till och med med stödstrumporna på) ;o). Kämpa på och fortsätt njuta av livet som du gör.

Anonym sa...

Är så härligt att se din & de andras lycka, det lyser kärlek om er :) grattis till bröllopsdagen, mina föräldrar firar sin 42a idag!! Själv blir jag nog aldrig gift ;) må så gott och ta hand om dej! / kram ulrika på "mases".

Anonym sa...

Du är en fantastisk stark människa med humor. Vad denna sjukdom är grym. Hoppas du får hänga med ett bra tag till!
Kram till dig o din fina kärleksfulla familj.
// sophia

Anonym sa...

Vad härligt att ni fick en härlig fin dag att minnas igår. Dessutom vackert väder och en fläktande båttur. Oh vilken söt liten vovve som sitter bredvid dig Elisabeth. han har flytväst kan jag se, men var är din? Hmm, jag bara skojar. Du ser ut att trivas i båten. hoppas att resan till Norrköping idag går bra och att ni får fint väder i dagarna 2.
kämparkramar från
/ också en mormor (hoppas att du har fått mitt mejl)

Busmamman sa...

Trots ditt öde så är din blogg så fylld med positiv anda. Drog på munnen när du beskrev er två... jo jo, jag känner till det där med att vara orsaken till det "tappade" håret. ;)
Hoppas ni får en fin dag på Kolmården!
Kram
/Nadja

Anonym sa...

Hej! :)
Jag är en tjej på 19 år. Jag har läst din blogg ett tag och såg tv-programmet Sofias änglar. Dock har jag aldrig kommenterat din blogg, så det tänker jag göra nu.

Jag beundrar verkligen att du är så positiv och levnadsglad i den svåra situation du befinner dig i. Även eran fantastiska styrka, såklart! Vilken styrka ni har, du och dina nära!

Jag vill tacka för att jag får ta del av eran resa här på bloggen. Jag inser hur värdefullt och skört livet faktiskt är. Att man skall ta tillvara på tiden och ta hand om varandra. Tack ännu en gång. Jag håller mina tummar och tår för dig och hoppas du vår en fortsatt trevlig sommar. Du är fantastisk!

Anonym sa...

Grattis på er bröllopsdag och grattis Jörgen och vad underbart och se allt ni gör vilka härliga bilder, underbart att leverproverna visade bättre resultat. kram Siv Lenne

Katrin sa...

Hej min vän! Jag är så glad över Dina fina dagar, Dina leverprover men ffa att det är den 5:e juli och DU ÄR FORTFARANDE HÄR:):):):) Ingen kämpar som DU!! Skriver verkligen under på att Du är tjejen som får saker att hända!! Du ska se att Du är här hos oss ett bra tag till!! Fortsätt njut av livet och stunderna!! Du är värd allt gott!! Kram Katrin K

Anonym sa...

Fin fina bilder :-) Tänk så många som läser din blogg. Själv inväntar jag varje inlägg och är så tacksam for att du e en super bra bloggare :-)

Karre sa...

Kramar i massor!! Jag vill så gärna skänka dej TID!!!!! Kram Karre

Anne R sa...

Hej, Elisabeth!

Grattis till er på bröllopsdagen!

Jag blev glad av att läsa att dina leverprov visade lite bättre!!!
Hoppas att du fick bra svar idag på de andra proverna!!!

Du är inspiritationen för mig och många andra, och jag hoppas att du får mkt tid för kärlek, familjen, vänner och aktiviteter!
Tack för att du orkar blogga! <3<3<3!!!

Anonym sa...

Du är så himla bra,fin att ta vara på allt, önskar många till bra dagar,kram!
Ulla i Boden

Anonym sa...

45

Marie-Louise sa...

Åh vad fina bilder! Tycker att du är en fantastisk kvinna, fru och mor! Läser din blogg varje dag! Något som jag själv upplevt är att mina föräldrars hund inte vek från min sida när jag var sjuk i bc och under tiden som jag behandlades. Hon riktigt skulle sitta på mig och bevakade mej hela tiden.Det gäller inte bara cancer utan min pappa får ofta hjärtflimmer om nätterna och då väcker hunden pappa! Håller tummarna för att du ska få en fin sommar med alla dina nära och kära.

Maggan sa...

Elisabeth...du är en människa som jag beundrar så mycket. Vi andra här gnäller över småsaker i livet men du visar på hur viktigt det är att leva sitt liv på ett bra sätt trots din sjukdom. Det får mig att tänka efter. Hoppas dina värden håller sig så du kan göra det du föresatt dig. Och vilka fina bilder, som utstrålar kärlek.

Malin, du som skrev här ovan om Healingen i Finntorp. Hur når man den...har en närstående som behöver just nu
Kram Maggan

Anonym sa...

Hoppas ni får en fin dag här i Norrköping, vädret kunde ju varit bättre men det är ju varmt i alla fall.
Hoppas sonen har det bra på Stduimsportscamp.

Underbart att höra om leverproverna!
Du finns i mina tankar varje dag.

Stor kram från Fia

Anonym sa...

Vilken fin bild på dig, Jörgen och Joel där ni håller händerna - det verkligen lyser om er! ha en skön sommar//Vera

Anonym sa...

❤❤❤

Ann- Louise sa...

Vilken fin bild när ni tittar på varann så där o lilla Joel blir sotis.moral o sköt om er.hoppas allt är bra.tänker på dej flera gånger varje dag.

Pia själv anhörig sa...

Många styrke kramar till dig!! Du är en kämpe!! Sänder många kramar till din fina familj!Pia själv anhörig..

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Har följt din blogg sedan jag såg programmet sofias änglar & har kommenterat flera gånger innan. Jag bor i Norrköping & blev så glad när jag läste att ni skulle ner hit. jag såg din man & yngsta son förut, ville träffa dig med så jag kunde gå fram & ge dig en styrkekram. Du kämpar på duktigt & du verkar vara en helt underbar fru & mamma. <3<3 Kram Johanna

Anonym sa...

Underbara Du! Du kan verkligen konsten att leva NU fullt ut:). Hoppas du får många härliga sommardagar till, du ger inte bara din familj glädje och inspiration utan även oss som följer din blogg.
Jag hoppas att änglarna väntar länge än innan de hämtar dig. Du är lite som humlan som flyger :). Kramar //Diana

Ann-Louise sa...

DU ÄR FANTASTISK,Massor med styrkekramar.....Vi måste lära oss att LEVA och de har du lärt många att göra nu.Kramis.

Stina sa...

<3 Måste bara få skicka över en Kram. <3

Ullis sa...

Bettan, "gamle instruktörkompis"!
Usch vad livet är orättvist....tänker på dig och din familj. Är fortfarande instruktör... numera på ett nyöppnat träningscenter i Gagnef. Har bestämt att vi ska genomföra en dag för cancerfonden i augusti/september, en del av intäkterna kommer även gå till din fond. Förhoppningsvis får vi med oss fler anläggningar (tänker iallafall utmana fler CMS anläggningar).
Hoppas du får många härliga dagar med dina närmaste.
Många kramar från Ullis, Jocke, Jacob & Filip i Gagnef

Brannmannsfrun sa...

Tittat förbi din fina blogg. Fantastiskt fina kort. Många styrke kramar till dej och familjen

Anonym sa...

Jag blir så glad att se att ni njuter av sommaren och av varandra.
Kramar till den starkaste kvinnan jag vet
Annica