torsdag 30 juni 2011

Sol, Joel sjukhus, hemsjukvård, Dalarna

Oj, oj , oj nu har tiden tickat på några dagar igen. Några dagar som har varit lite upp och ner men mest upp i alla fall.

Börjar bli kompis med min nya dator.

På tisdagen var jag och Adam och tränade med Maria på gymmet!!! Och det kändes faktiskt helt ok. Ingen träningsvärk alls men å andra sidan så får jag ju inte lyfta några tunga saker så det kanske inte är befogat att få träningsvärk genom att bara närvara på gymmet!? Härligt var det i alla fall att vara där.

Tisdagen bjöd på kanonväder och både Adam och Isac var i väg till badstranden med kompisar hela dagen. Jörgen var med Joel på sjukhuset hela dagen.
Det var Botoxdag och injektionerna gjordes på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Denna gång fungerade allt klockrent och han fick botox i baksida lår, vader och i hans bushand. Allt under lustgas och morfinpreparat men ingen narkos denna gång.
Effekten borde märkas inom några dagar.

Jag och Maria åkte ut till Björkviks havsbad några timmar på klipporna och njöt av den svenska sommaren sedan var jag och mamma på Ikea på kvällen. Snacka om kontraster. Att klämma in Ikea innan semestern kändes ändå bra. Det var så mycket smågrejor som skulle inhandlas och nu ligger de där hemma och väntar på oss när vi kommer hem i vecka 28. Hyllor, rullgardin, förrådsförvaring och förrådshyllor. Jörgen kanske var mindre glad… han såg allt jobb som han kommer att få göra… jag är bra på att planera och mäta innan men sedan måste jag ha en hantverkare som förverkligar det jag har planerat.

På onsdag morgon klockan 8 kom hemsjukvården och tog massa faste prover som jag fått svar på idag torsdag och alla värden såg bra ut. Man kollade mineraler, järn, vitaminer etc i kroppen för att utesluta att mina domningar och sockerdricka fötter kommer från någon brist. Läkaren frågade till och med när hon ringde idag om jag tog någon multivitamintablett då allt såg så bra ut och det gör jag inte. Jag äter det som jag är sugen på för stunden och det verkar fungera. HB t var lågt när jag fick cellgifter sist men det var återigen på bra nivå. Det känns ju bra att jag är FRISK för övrigt. Tänk om jag bara kunde få vara fri CANCERN också!

Jag har bytt kortisonpreparat men det motsvarar fortfarande 8 tabletter per dag. Från i morgon trappar vi ner till 7 tabletter i 5 dagar. Vill så gärna minska ner på kortisonet då det är jobbigt att vara svullen i kroppen och fylld av vätska. Dubbelhaka, nyckelbenen syns inte, och svullen i armhålorna kring lymfkörtlarna.
Nu har jag ju en trogen man som fortfarande finns vid min sida men så här kan det kännas ibland.

Mina ben har varit ok dessa dagar trots långpromenad i måndags och träning i tisdags. Fötterna har domnat på kvällarna men efter någon timme med benen i högläge så har de känts någorlunda. Händerna är jättetorra och jag flagnar lite i handflatorna.

Igår eftermiddag åkte vi hit upp till sommarstugan i Dalarna med ett middags stopp i Sandviken med Joels kompis Steven och Patrice som bor där. Det känns helt ok att vara i Dalarna nu. Jag kände mig lite nervös innan vi kom iväg då det alltid känns tryggare att vara i Stockholm där det är nära till sjukhuset om något händer. Men som sagt så har jag fått hemsjukvård här uppe också som jag kan ringa om det är något och nästa vecka är det Rättviks hemsjukvård som ska komma hit och spola och lägga om min Piccline.

Idag har vi varit på stranden jag och alla mina pojkar. Fick dem faktiskt på bild med mobilen. Alla på samma kort vilket inte händer så ofta.


Hade en fundering på att ta en kvällspromenad men det börjar faktiskt regna nu och mullrar så smått så jag hoppar den. Kanske en i morgon i stället. Vi får se vad jag känner för. I morgon är en annan dag.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Glad jag blir, när du mår bra. Ditt positiva humör håller dig friskare:)
Har hört att massor med olika vitaminer, är cancerns fiende. Hör dig för, om det ligger ngt i det! Socker
tror jag inte är bra iaf:( inte för ngn. Men så mumsigt:))
Önskar dig allt gott som finns!
Fina pojkar du har, mellankillen är så lik dig.
Stor stor varm sommarkram
Ika

MiaD sa...

Hej Elisabeth! Jag är från Rättvik men bor i Falun. =) Är ni vid Siljan? Kram!! =)

Micaela sa...

Jag beundrar dig så mycket. Du verkar vara en kvinna som ger allt i livets alla situationer. Verkar vara så fantastiskt stark. Hoppas du får njuta av livet länge till!

Anonym sa...

Du är bäst! Å vilka sköna dagar vi har haft, så härligt!!!

Jag är helt övertygad om att dina fina värden och din friska känsla beror på dina val kring kost, rörelse och framförallt mental inställning. Tänk om fler människor på denna jord skulle ge sig själv mer tid att faktiskt känna efter vad som känns rätt och hitta balans och harmoni med sig själv.

Nu önskar jag av hela mitt hjärta att du får en stunds avkoppling från byggkaos och måsten. En dos vila är också viktigt :)

All kärlek!
/Maria

Jag är Elisabeth sa...

Det är inte Siljan. Det är lilla vackra Oresjön där vi bor i byn Östanvik.
mvh,
Elisabeth

Anonym sa...

ÅÅhh Maria, jag vill bara säga att allt du skrev o sa, var så rätt !!

Så fantastiskt formulerat, om vi alla kunde leva efter dom orden du skrev.
Och jag vet att du, Elisabeth, är en mästare på det, att göra o känna för vad du och din kropp behöver !! Även om tiden inte alltid räcker till.

You are my HERO !!

Många kramar o pussar, and a lot of LOOOOVE

Åsa L

LenaC sa...

Ja det är bara att hålla med ! Du är så himla härlig!
Alla på denna jord måste önska sig att du får ett långt liv! Vilken förebild du är! Nu hoppas jag av hela mitt hjärta att ni får en underbar Dalarna semester tillsammans utan strul!
Tusentals semesterkramar!
Lena

Eva sa...

Jag blir så glad av att läsa det du skriver. Känns som du mår bättre. Semester, sol och din vilja gör susen, bort med monsterna.
Massa sommar kramar till dig och familjen.

Anonym sa...

Vad underbart att du mår bra nu och kan njuta av sommaren. Önskar dig många sköna sommardagar framöver, både i Dalarna och hemmavid.
Kramar från Maria E

Malin sa...

Skönt att läsa att ni kom i väg till Östanvik tillslut och att du mår rätt bra.

Hade varit jättekul att hälsa på dig. Men tyvärr inser jag att det blir för stressigt med allt som ska fixas innan jag åker med mamma och pappa till Umeå/Balfors på måndag.

Jag kan få behandling i Umeå så att jag kan stanna i 3 veckor. Det blir bra att få tid både till vila och till att träffa vänner och göra andra roligheter.

Sommarkramar från Malin