lördag 11 juni 2011

Avslutning på habiliteringsförskolan Ballongen

Nu har det hänt, grannen har backat på vår bil.
När vi bygger nu kan vi inte parkera på uppfarten utan står ofta ute på vägen och då vet jag att vi står i faroszonen när grannarna som är äldre backar. Det finns plats, det är bara att de behöver lite extra säkerhetsmarginal. Jag skulle iväg och handla vid 10 så jag tänkte att jag hinner åka innan de behöver ut med bilen och om inte så lär de be mig flytta den. Strax före 10 hörde jag en dunk och visste exakt vad det var...
Jag har själv aldrig krockat eller kört på någonting. (Vågar man skriva det? Jag kanske backar på någon idag? Nej, det får jag hoppas att det inte händer. Det finns ju backspeglar, plus att jag har backsensor.)
Tror bara det blev kofångaren som vek sig men Jörgen får kolla närmare på det när han kommer hem. Han jobbar idag Lördag, Paradisloppet går av stapeln här på Ingarö IP.

Igår var det avslutning på Ballongen och jag, farmor och farfar var där och tittade på när Joel och hans kompisar hade uppvisning.
Här förklarar Joel hur man kör dans stopp; (tyvärr vet jag inte hur jag fixar filmen så den blir åt rätt håll...)

Här är det dags för dansstopp;

I sommarpresent fick alla fantastiska fröknar varsin handmålad mugg med sitt namn av Joel.


Vi fikade i skuggan av träden på deras utegård. Joel lånade min mobil och tog lite foton. En del lyckades han ganska bra med. Här är farmor och jag;

Såpbubblor är alltid kul och särskilt när de blir stora och många;Ikväll blir det lite enklare grill på altanen bara famijen. Korv och korvbröd med läsk till... Inte direkt hela kostcirkeln men vi får hoppas att dietisterna blundar.

Njut av solen och värmen! (själv sitter jag dock inomhus, för varmt ute)

9 kommentarer:

mia sa...

Vilken härlig dag o ha avslutning på. Hoppas du/ni får en go sommar. Kramar i massor Mia (trollhättan/mösseberg)

Sofie sa...

Går joel på en "vanlig" förskola (vet vanlig inte är rättm en hittade inget annat ord nu..) eller på en förskola för barn med särkilda behov?
Såg mysigt ut i alla fall!

Åsa E sa...

Vilken mysig dag ni verkar haft! :)

Anonym sa...

Härligt det såg ut! Kram Petra, Orust

Jag är Elisabeth sa...

Svar till Sofie. Joel går 2 dagar i veckan i Skarpnäck på habiliterings förskola där han får hjälp med träningen hela dagarna. Avslutningen i fredags var i Skarpnäck. Övriga dagar går han på "vanlig" förskola här i området med "vanliga" barn. :)
Nattikramen

Sister Moonshine sa...

Fina bilder fyllda med kärlek och skoj!

Kram

/Åsa

Sofie sa...

Svar Elisabeth: Okej, ledsen att kalla det "vanlig" hittade bara inget annat ord,det låter bara så katastrofalt fel! men funkar det bra i den "vanliga" förskolan? Har han egen resurs då eller? accepteras av alla andra barnen? (jobbar som vikarie och har sett några barn som har haft svårt att acceptera att alla barn itne ser lika ut och agerar lika i alla sitautioner och att alla inte kan göra allt, de har då varit i 4-6 års åldern men har smittat över det till en del yngre barn tyvärr...)

Anonym sa...

Sommarlov! Det mest underbara ting jag har upplevt under mitt liv. Hoppas det blir så för er också!

Inga

Berit sa...

Joel verkar så positiv. Det måste underlätta i all träning och i livet överhuvudtaget. Verkar som en fin dag trots påbackningsproblemen.