onsdag 15 juni 2011

Sommarlov. Men inget som märks ännu...

Mitt liv känns som mer än ett heltidsjobb för tillfället.
Joel och Jag har fått kallelser samma tid och samma dag. Joel för att få botoxinjektioner på KS och jag för datatomografi på Ersta sjukhus i morgon torsdag klockan 8.30.

Joels tid har vi fått boka av tyvärr då han har haft feber till och från de senaste dagarna. Idag fick vi tid på skärgårdsakuten klockan 9.30 och det var inga streptokocker men körtlarna är väldigt svullna på halsen samt att han hade 54 i crp (ska vara lägre än 10). Han fick pencillin….. vilket vi inte får i honom. Han grinar och skriker och är helt hysterisk och när vi väl lyckas hälla i honom så hulkar han och det kommer upp dubbelt så mycket som vi hällt i. Suck. Första gången tog han det utan problem, sedan har han börjat ojja sig. Något tips? Jag tror vi mutat med allting.
Alvedon (supp) funkar i alla fall och den tar ner febern var fjärde timme. Febern är uppe runt 39-40 så fort han inte får alvedon. Han är inte snorig och verkar inte förkyld i alla fall!??

Övriga besök som fått strykas idag är vårtborttagning för Joel 11.30 på Sabbatsberg (farfar körde dit Adam i alla fall som går samtidigt som lillebror), klockan 13 hade Joel sedan tid för att hämta sina nya fotortoser.

Ett klipp från väggkalendern;

Visst är det skönt att få stryka några punkter och ha det lite lugnt med lite mys i soffan med ynkliga Joel men alla besök som avbokas ska ju in någon annanstans i schemat… Suck nummer 2!

Jag har idag varit på Nacka sjukhus idag på ultraljud då jag har små knölar på vänster vad och de ville kolla upp att det inte var några proppar vilket tydligen kan uppkomma om man har tumörer i andra delar av kroppen. Det visade sig att jag hade inflammation i mina ytliga blodkärl där.!?!?

I morgon är som sagt Joels KS besök avbokat men min röntgen på Ersta kvarstår med den härliga drycken med kontrast som ska drickas innan. Härlig? Not!

Fredag morgon ska jag åter på Nacka sjukhus där jag har tre besök på raken. Det jobbigaste först. Gynekologen och ta cellprov. Scary. Efter det ska jag träffa min läkare och överläkare på SAH (hemsjukvården, men denna gång kommer jag till dem). Sista besöket är hos Joels kurator och gå igenom synpunkterna i vår överklagan till Försäkringskassan.

Nu till skolavslutningen som var i tisdags. Jag och Jörgen var med på Isacs avslutning men Adam ville inte ha någon med sig. Kanske inte så konstigt när man går i åttan? Han kom hem med bra betyg i alla fall. 1 G, 3 stycken MVG och resten VG. Han var dock mycket besviken på att han inte fick MVG i tyska. Han har skrivit MVG på samtliga tyskaprov ända sedan i sexan. Att han fick VG i höstas var väl ok då det var första terminen de fick betyg men nu var Adam säker på att han skulle få MVG stackarn. Nåja, jag försökte peppa honom att han måste räcka upp handen mer och visa sig mer engagerad. Vi hoppas på ett MVG i höst. (Om han inte tappat sugen då och kanske givit upp ett MVG)

Avslutningslunch blev på Bullandö med Jörgens bror och familj samt Jörgens föräldrar. Min mamma var snäll och tog Joel som redan då var hängig och min pappa var tvungen att jobba.
Min svägerska Annika tog lite bilder;


Kusinerna Isac och Emil;Hmm Avslutningsvis; börjar mina ögonfransar bli glesare?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Barn och penicillin är ingen höjdare- det går ju bara inte hur man än gör...
Synd om den lilla kraken som börjar sommaren på det sättet.
Hoppas att ni har det bra annars, så gott som det går.
Hälsningar från karlstad

Suzanne E T sa...

Hej lilla vän!
Du har så mkt runt omkring dej hela tiden. Är så imponerad av hur du får allt att fungera. Hoppas din lille prins får i sej sin penicillin, han behöver det så väl. Ha en lugn och skön helg. kram Suzanne

Charlotte sa...

Hej

Har ni flytande pencillin? Vi brukar ta tablett och krossa och gömma i lite yoghurt

Det är det enda som funkat på dottern.

Mindre kul att behöva avboka botoxen, är ju så jäkla svårt att få tider. Robin går också hos Per Åstrand

Lycka till idag med röntgen
Charlotte

Eva T sa...

Lycka till med dina läkarbesök imorgon, hoppas också att Joel får i sig medicinen och blir frisk. Ni behöver ju inte mer nu någon av er.
Jag tycker att du är en enastående kvinna som orkar, gör en jämförelse på mitt eget liv och suckar. Fast jag förstår ju att du inte har så mycket val, det var vad min väninna sa när hon blev sjuk och jag undrade hur hon orkade.......dum fråga egentligen. Vi orkar ju oftast det vi behöver när det verkligen gäller. Periodvis blir jag peppad av din styrka och kraft, får tacksamhetsattacker och försöker att då inte själv kvida över bagateller, men ibland har jag lätt för att ta på mig "offerkoftan" Fy nu skäms jag lite.
Jag är ändå hyfsat frisk har en vuxen son som klarar sig bra. Och att ha uppnått en ålder som med min historik är ett mirakel i sig. Nu är det skärpning och jag önskar dig styrka och allt det bästa. Kram

Eva T sa...

Lycka till idag ska det givetvis stå. Kram

Anonym sa...

Jag har en egen liten Joel på 5 år, som i höstas hade hög feber i närmare en vecka. Han hade ingen förkylning direkt. MEN hans tonsiller var mycket svullna, och det var "bara" detta som gav honom febern.

Anonym sa...

isglass innan pc, bedövar smaklökarna. Är det kåvepenin? finns ju även som orala droppar med högre koncentration så mängden blir mindre

Anonym sa...

Hej. Nu vet jag ju inte vilken sort ni fått, men mina barn har inte klarat Kåvepenin. De hade mycekt öroninflammationer som små och jag lärde mig snabbt att be om Ammimox istället, som är mycket "godare" och funkar bra att få i dem. Sedan brukade jag också be att de skrev ut 2 ggr/dag istället för 3ggr/ dag. Lycka till!
Hälsningar Ullis

LenaC sa...

Många Pc tips! Jag har ett till ... Jag har fått Pc på supp till ett av mina barn. Det är ju några år sen men tror att det finns fortfarande! Hon kräktes upp det man fick i efter mycket om o men!
Lycka till med allt! Kram Lena

Berit sa...

Du upplever att du har mer än ett heltidsjobb nu. Nu känner jag att jag inte skulle klara min sit. om jag inte fick ta allt i min egen takt. Jag har en begränsad orkpåse som jag måste prioritera med varje dag. Jag kan inte vila igen krafterna så orken är dyrbar. Kanske att jag hade gjort som du om barnen varit små idag. Då finns det inte så mycket val. Kärleken till barnen gör ju att man kan offra och göra det mesta oavsett hur man mår. Familjerutinerna måste funka för deras skull. Men iallafall... Du är otrolig och jag begriper inte hur du orkar!

Sister Moonshine sa...

Späckat schema som låter som mycket mera än heltid i mina öron. Hoppas på bra besked så småningom på all provtagning och behandlingar ni ska göra i familjen. Ha det gott.

Kram

/Åsa

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Att få barn att ta flytande penicillin är INTE någon hit. Och undra på det - det smakar ju rentav *3&*@.

Jag vet ju inte hur det är med din Joel och hans förmåga att svälja, men om han kan det, så föreslår jag att du ber om tabletter. Att mosa dem är ingen idé - de smakar nämligen lika illa som det flytande, och smaken går inte att dölja i något annat livsmedel.

Själv gjorde jag som så när vi hade nått en punkt då det flytande inte funkade, att jag tog flaskan och en sked och ställde på bordet. Sedan placerade jag en tablett och ett glas med något attraktivt att dricka bredvid. Därefter förklarade jag att medicinen skulle tas på ett eller annat vis, men att det gick bra att välja hur. Båda barnen insåg att situationen var sådan, att de inte skulle komma undan, och både valde att svälja en tablett. Sedan dess - och båda var i fyraårsåldern när vi var vid vägs ände vad gällde flytande - har penicillin inte varit något problem. Det är bra att "valla" i svalget med en klunk ur glaset först så halkar pillret ner lättare. Man kan också be om en sort där tabletten inte är stort som ett gäddrag. Som belöning kan man sedan själv dansa en fånig dans och släppa ner en femkrona i spargrisen.

I krig och medicinering är allt tillåtet!

Hälsningar

Monica

Anonym sa...

Testa att blanda pencillinet med lite kaffe. Det gjorde vi med vår 2-åring. Kaffet gör att den äckliga bismaken försvinner. Å andra sidan kanske han inte klarar kaffe, men det kan vara värt ett försök. Lycka till med allt. /Åsa

Eva sa...

Skulle också säga supp i penicillin ska finnas. Annars är dropparna bra. Om man blandar i mat kan det ibland bli fel och dom vill inte äta maten sen för dom tror att man gömt i penicillin. Dom är ju inte dumma.
lycka till med allt!
Kram Eva