lördag 30 april 2011

Sista dagen i April

FREDAG
Dagen började klockan 8 med hembesök av Joels kurator. Vi samtalade och åt frukost på altanen samtidigt.
Kuratorn hade redan fixat ansökningshandlingar för tillägg till Joels färdtjänst. Idag har han vanlig taxi men vi behöver specialfordon de gånger vi ska ha med oss elrullstolen och då behöver vi få detta beviljat med ett särskilt tillstånd.
Vi fick även reda på att Joel kommit in på Ballongen till hösten vilket iv är överlyckliga för. (man söker en termin i taget och hittills har han kommit in varje termin sedan han var 2 år)
Ballongen är verkligen den absolut bästa träningen han kan få. 2 dagar varje vecka med specialiserad behandlingspersonal i en för honom anpassad miljö. Och vi som föräldrar känner att han får tillräcklig träning på dagtid och vi kan vara ”bara” föräldrar när han är hemma.
Bostadsanpassningen och Personlig Assistans berördes också. Bostadsanpassningen är ju på G men vad gäller Personlig Assistans så har vi inte hört någonting sedan vår sista komplettering gick i väg i början av mars.

Svärfar kom och hämtade mig och körde mig till Yogan klockan 10. (bra med privat chaufför) Efter yogan hjälpte han mig att storhandla. Nu är det fullt i kylen igen;

Vi handlade även till Isacs kalas på söndag.

Lunch denna dag blev på min tidigare chefs altan. Min CFO från mitt tidigare jobb bjöd över mig på lunch och jag tackade ja på stående fot. Det var så länge sedan vi sågs och han har varit en drivande länk under flera år av min karriär och sett till att jag fått utvecklats och genomfört min Ekonomichefsutbildning. (Just nu känns det ju kanske lite avlägset igen. Jag har inte jobbat sedan i oktober. Undra om jag kommer jobba igen? Kanske? När då? Hur mycket? Ingen vet. Just nu måste jag arbeta med att läka istället. Kanske borde åka till mitt nuvarande jobb och ta en lunch? Det var längesedan…. Nog om jobb.)

VALBORG idag.
På dagen idag har jag och Adam varit på nacka Forum. Adam har fått tygskor och en tröja. Vi åt lunch tillsammans vilket jag tyckte var jättemysigt. Det är så sällan vi är ensamma.
När vi skulle åka därifrån beställde vi en varsin juice från ”naked juicebar”. Medans vi väntade på att det skulle bli klart kikade jag in på Joy. Det kostade mig 299 kronor…. Men jag tjänade samtidigt 299 kronor då denna fina tunika egentligen kostat 599,-….

Den passade mig som handsken och kändes både bekväm och fin till Jeans. Jag har ju haft väldigt svårt för att köpa kläder till mig själv under de senaste åren men nu när jag har fått kastat ut hela min tidigare garderob så MÅSTE jag faktiskt unna mig några tygbitar att täcka kroppen med och då verkligen slå till när det blir en sådan lyckoträff.
Jag bjuder på en bild när jag har den på också. Känner mig som en uppstoppad gris för tillfället med all kortison i kroppen. Känns som ansiktet ska kunna spricka vilken sekund som helst. POFF!

Klockan är 20 och de flesta är vid en brasa och lyssnar på ”Vintern rasat ut från våra fjällar”. Jörgen som driver firandet här nere på ingarös idrottsplats har jobbat sedan 8 i morse och lär inte vara hemma ännu på några timmar. Adam är med kompisar i Nacka. (Jörgen ska åka och hämta honom sedan) Isac ska jag gå och möta klockan 21. Han är nere vid brasan nu.

Själv sitter jag och bloggar, ska betala räkningar och tittar samtidigt på det kungliga bröllopet från igår. Jag ska också betala in en resa som jag, Pernilla och Åsa bokat idag……. SÅ BUSIGT och VÅGAT!!! Vi har bokat flyg till Åsas lägenhet i Spanien i AUGUSTI. Vem vet om man lever i augusti? Ingen! Man måste ju våga och ha drömmar!!!

Nu ska jag fira lite egen valborg. Jag har gjort en liten blåbärspaj till mig själv som jag tänkte avnjuta. Mums!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Anar att den där blåbärspajen inte gick av för hackor. Mumsens.
Tack för ett enormt fint, omtänksamt och starkt samtal per telefon idag. Det samtalet lever jag på länge. Det värmde, fina du.
Vi ses ju snart. Väldigt snart.
ps det var jättemysigt på Siggesta gård idag.
Puss och fin valborg till hela familjen Ollas/Matsson!
/Gitt

Anonym sa...

Glömde säga att tunikan ÄR JÄTTEFIN på dig!
Men det bästa var ju när du skrev att du tjänade 299 kr. Nä, Elisabeth, du har helt enkelt gjort av med 299 kr. That´s it ;=) Men jag förstår känslan av att gjort en bra affär :-)

Kramar om...
/Gitt

DaeGirl sa...

Du är jätte fin i tunikan!

NJUT av livet!

Anonym sa...

Roligt att Du bokat in en resa till Augusti, man behöver alltid ngt att se fram emot, eller hur???? Du är JÄTTEFIN i nya blusen, rätt färg för Dig....Valborgskram från Ulla(U:s mamma)

Maja sa...

Superfin tunika! Självklart kommer ni iväg till Spanien i augusti, låter superhärligt!
Kram

Anonym sa...

Pajen såg smaskig ut! Du är så himla duktig och fixar o ordnar hela tiden..förstår att du måste o har inget val men du är verkligen värd all god "bekräftelse"!!
Tycker ni har valt så fina namn på era fina söner!
kramar
Monika

Sissi sa...

Du ska absolut inte ursäkta dig med att du MÅSTE köpa nya kläder. Klart du ska unna dig något nytt! Fattas bara! Tunikan var fin och fin färg också.
Toppen att ni har bokat en resa att se fram mot! Hoppas det ger dig ytterligare livskraft.
Hälsningar från Sissi (som hittade din blogg för någon vecka sedan)

Lena C sa...

Jättefin som vanligt! Tycker att det känns som om mycket är på G och att det kanske kan finnas tid till lite njutbar vila framöver! Vi har ju en underbar årstid nu! Kram Lena