torsdag 21 april 2011

SÖS avdelning 21 igen.

Börjar kännas lite tjatigt det här....
Igår kväll hade vi Monica och Gunnar på middag och jag och Monika tog en promenad runt området hemma på 800 meter vilket kändes helt ok. Dock kände jag att jag började få lite ilningar i knäna igen och tog en alvedon forte innan jag gick och la mig.
Jag och Jörgen hade packat klart allt för Dalarna så att vi skulle kunna åka direkt på morgonen innan rusningstrafiken.
03.30 vaknar jag av samma slags smärta som jag hade förra fredagen när jag fick åka in med ambulans. Jag gick upp tog kortison och morfin och min varma vetekudde men insåg snart att det var lika bra att ringa in till avdelningen mitt i natten. De rekommenderade mer morfin och att jag sedan fick prata med läkaren på morgonkvisten.
jag genomled natten med att ligga och läsa om barnpension och efterlevandeskydd och samtidigt dåsa lite av och till. Tyvärr var smärtorna så hemska igen så att sova kändes omöjligt.

Klockan 10 var jag då inskriven på avdelning 21 igen och under dagen har jag faktiskt bara legat i sängen och setat i rullstol. Varje gång jag belastat benen, exempelvis vid toalettbesök så har jag fått molande värk efteråt.
Mer morfin... vilket också har lett till att jag fått klåda på kroppen som måste medicineras.

Susanne kom förbi en sväng efter jobbet och körde ut mig med rullen på altanen. Det var riktigt skönt att få komma ut i vårsolen en stund. Jag har ju bara legat i sjukhussängen här inne och sovit.
Susanne hade fixat så jag skkulle få lite påskstämmning;


Hmmm, jag tänker på barnen i dalarna som hade förväntningar om att vi skulle komma upp idag på förmiddagen. Vi har ju dessutom påskäggen till barnen som de längtar efter. (Nu tror jag i och för sig att de kommer få godis så det räcker och blir över i alla fall)

Väntar på provsvar som jag tagit under dagen också. Återkommer om det.
NU måste jag slumra till lite igen. SÅ dåsig av allt morfin. Det är nästan en plåga att hålla sig vaken.

16 kommentarer:

Laila sa...

Jag håller tummarna för dig!! Kramar i massor Laila

Anonym sa...

Men snälla söta du - vad är nu detta??
Hoppas av hela mitt hjärta att det försvinner och du kan fira påsk med din familj!
Kram M

Anonym sa...

Men så himla tråkigt. Nu får det ändå räcka. Men hoppas att de kan hitta vad det är som orsakar smärtan och att det går att göra något. Lider med dig. KRAM Maria E

Nonna sa...

Nej, vet du vad nu är det orättvist igen, jag tänkte en tanke på dig - mitt i husförsäljning och annat - den bestod i att du var på väg till Dalarna och barna...nåja tankar har man fått ändra förr inte är det synd om mig..men dig hade jag verkligen unnat en annorlunda påskhelg - hoppas ni kommer iväg och att det här onda vet hut och stannar upp!!!
Hållertummenkram Nonna

Anonym sa...

Men vännen, lider så med dig !! Vet hur mycket du längtar upp till dina killar i Dalarna och vi hoppas verkligen att smärtan försvinner...NU PÅ EN GÅNG ! All kärlek till dig & Jörgen.

Kramar i massor från Jenny, Amilia och Ann-Margreth

Lisbeth sa...

Blev så ledsen när jag hörde att du var inne igen! Hoppas och håller mina tummar för dig, att du snart får komma hem. Stor kram!

Anonym sa...

Håller tummarna för dig Elisabeth! Kram Petra H

Anonym sa...

Men - finns det ingen som kan förklara vad detta är? Någon slags diffus smärta i knäna - det bara måste ju gå att åtgärda!

Hoppas du får hjälp så att du kan ägga upp dig tillsammans med familjen!

/Monica

Anonym sa...

Trist att du är på sjukan igen. Hoppas att de (läkarna alltså) snabbt hittar på nåt som kan lindra din smärta så du och Jörgen kan komma iväg till Dalarna över påsk och fira den med resten av familjen.
Håller tummarna för dig!
// Eva F

Berit sa...

Värme i massor till dej!
Kram!

Anonym sa...

Tänker på dig o din familj.
Maria i Björklinge

Anonym sa...

Åhhh Elisabeth vad tråkigt för alla inblandade(mest för dej) hoppas nu att Du inte blir långvarig där,Varma Kramar till Dej från Ulla (U:s mamma)

Maud sa...

Många styrkekranar från Kumla!

Maja sa...

Hej Elisabeth.Hoppas att läkaren hittar orsaken till din hemska smärta:-(. Kram Maja

Eva T sa...

Kram önskar att det ger sig, vill att du ska få mycket tid och kvalitet.

Anonym sa...

Vi åkte till landet igår och först nu kom jag in på internet. Klart det känns tungt att läsa att du fick åka in igen, men jag hoppas av hela mitt hjärta att du snart känner dig bättre!
Gla´Pårre som jag brukar säga ;o)
Under tiden ber jag till Gud att ni kommer till Dalarna.
Megastora styrkekramar fina Du!
/Gitt