torsdag 7 april 2011

Mycket på gång nu

Jahapp, då var det torsdag. Tänk vad dagarna rullar på.
I tisdags had vi klassfesten för Isac som fungerade smärtfritt. Jag och Jörgen förberedde allt och var där när allt drog igång, sedan ställde två mammor upp och tog hand om köket och en pappa tog städningen.
Så jag och Jörgen avvek och åkte och tittade på Adams första hockeymatch med Djurgården. Han är utlånad till Djurgården resten av säsongen och i morgon åker han med dem till Jönköping på cup. Jag, Jörgen och Isac åker också med. Matchen i tisdags tror jag slutade med 8-1 till DIF mot Tumba, och tydligen brukar DIF ha svårt mot Tumba. Det måste bero på att de har så bra backar nu (Adam är alltså back för er som inte vet)

I tisdags kom också meddelande om att Adam är uttagen till Stockholms Stadslag i hockey och han kommer att spela cup med dem i Djurgårdshallen nästa helg. Så mycket hockey blir det framöver men för Isacs del är det fotboll som gäller sedan några veckor tillbaka.

RAPPORTERING FRÅN PÅGÅENDE HANDIKAPPSANPASSNING;

Provisoriska TV rummet;

Före detta TV rum;

Arbetsledare behövs också;

Tack alla grabbar som hjälpte till att ta ner resten av förrådet i går kväll. Ovärderligt!

Idag ska de även börjat gräva bort asfalten och den gamla plattan Ny grund ska gjutas i höjd med det befintliga huset. Inga mer trappsteg här inte när det ska handikappsanpassas!

Nu ska jag ner till vårdcentralen igen och fixa till min Piccline. Var där igår och la om den och meddelade då sjuksyster där att det känns som den pickar in i hjärtat när jag sätter mig ner eller kryper ihop. Detta bör inte hända men efter diskussion med onkologen så ska den dras ut en centimeter och förhoppningsvis ska det kännas bättre. Vi får se.

Jag har också pratat med min läkare om att jag tycker att levern känns svullen och att det tar emot när jag sitter ner. Det gör ont där lungorna möter levern. Det känns liksom för trångt. I och med att jag ska vara bortrest några dagar nu så tyckte hon att jag skulle ta lite kortisontabletter i en vecka för att ta bort eventuell svullnad. Så nu blir det 8 tabletter om dagen några dagar. (har tagit 5 tabletter om dagen de senaste dagarna)

I morgon bitti åker vi alltså till Jönköping på hockeycup. Jag och Isac tar tåget hem på lördag eftermiddag och sedan går flyget till Paris tidigt på söndag morgon. Då det är tight om tid däremellan så måste jag packa klart för paris i dag också. Det är lite och tänka på när man ska ha Joel med sig också. Dels en massa mediciner till mig och sedan Joels skenor och hjälpmedel. Och vad packar man för kläder? Mellan 12-19 grader och sol och moln. Jacka med eller inte? Det är mitt i lands problem nu. Eller vad säger du Åsa?:)

Jag är så glad att Åsa och Alva följer med. Det kommer bli så kul och även en avlastning för mig och mamma. Alva som är tokig i alla åkattraktioner och kan åka med Joel och Isac och Åsa som är jättebra med Joel också.

12 kommentarer:

Nonna sa...

Bra, allt för trivsel, glädje och alla tankar så långt från sjukdomen som möjligt! Ni kommer att få sååå fint o framför allt en självklar möjlighet för hela familjen att komma in genom dörren!
Ha underbart i Disneys Värld.
Kram Nonna

Anonym sa...

Ha det så skönt i både Jönköping och Paris...ni har ett "högt tempo" i tillvaron...Skönt att bostadsanpassningen äntligen är på gång i verkligheten.
Kram Inger

Anonym sa...

Tack Elisabeth, jag är så superglad att vi får följa med !!! Ska bli underbart

Kanske en liten jacka, även om jag tror att vädret blir toppen, ska gå in på yr.no o kolla.

Ha en trevlig resa till Jönköping, så ses vi på sönd morgon

Kram Åsa

LenaC sa...

Trevliga resor med massor av kul! Önskar jag er! Kram Lena

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Önskar dig/er lycka till med hockeyturnering, Paris och sånt;) härligt!!! Och du, jag har precis lagt ihop ett och ett och kommit på att jag bor jättenära dina föräldrar. Tror jag... Om du är på deras baksida och tittar upp till vänster, det 1:a fristående huset (lite på höjden), dör bor jag och min familj! Vad världen är liten. Kan förklara via mail eller nåt hur jag har klutat ut detta;) nog om det. Ha nu så härligt på er tour;) varm kram från Hanna , du vet jag som skriver ibland;)

Jag är Elisabeth sa...

Till Hanna. Sitter i bilen på väg t Jönköping. Maila mig gärna. Adress finns under min profil. Nyfiken. Antar att du kanske sett mitt lilla charmtroll Joel i krokarna? Mina föräldrar bor på charlottendalsvägen i GUstavsberg.
Kramen tillbaka till dig:-)

Berit sa...

Otroligt vilken fart ni har! Så får ni saker gjorda också. Så mycket enklare livet blir med bostadsanpassning!
Kan meddela att jag fick en till Caelyx och Avastinbehandling i onsdags trots en gruvlig förkylning (ingen feber dock). Känner mig tröttare denna gång men jag skyller det på förkylningen.
Ha det nu så jättebra på er resa. :) Njut av varandra och allt roligt. Paris på vååååren... Bara njut!

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag hittade din blogg genom Lindas.
Bor i Paris och just nu har vi det JÄTTE VARMT pa dagarna.
Ville bara "varna" dig fôr mycket kôer och mycket folk pa Paris Disney.
Mina barn har lyckats g^ra naaagra attraktioner varje gang, men man far vânta lânge...
Sâtt dig du i solen och vila och njut istâllet fôr att springa runt fôr mycket...det âr jobbigt âveb nâr man âr frisk!
önskar er en jâtte trevlig resa och trevlig vistelse hâr!
-Det âr vackert, spring in Paris!
Ha det jâtte bra!
kram
Malin

Anonym sa...

Ha en riktigt trevlig helg !
Kram Carina.S

Anonym sa...

Ha en skön helg och njut av attraktionerna och ledigheten, även om det innan ni åker känns som ganska "stressigt" Kramen//Vera

Anonym sa...

Beundrar dej verkligen...
Trots sjukdom, alltid på gång me allt...
Förstår att även du "faller" ibland. men hittat styrkan att ta dej upp!! Jag själv håller på tappa det... tyvärr efter nya knölar... KRAM :)

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Hoppas ni får en kanonresa till Paris. Ang köerna till attraktionerna så får man gå före om man åker rulle så det tror jag inte ni behöver oroa er för. Paris är min favoritstad nummer ett. Blir faktiskt riktigt sugen på att åka dit snart. Kram Maria E