söndag 3 april 2011

Livsfrågorna väcks

Idag har jag hamnat i en svacka igen och har mina lite skumma funderingar. Varför lever vi? Vad händer efter döden? Skiljer döden oss åt för evigt?

Jag har under snart ett års tid jobbat på barnens minneslådor. Det går i vågor. Jag har lagt ner någon leksak till varje barn som varit deras favorit första åren och sedan är min tanke att de ska få födelsedagskort skrivna personligen från mig på deras födelsedagar till och med de fyller 18 i alla fall. Frågan är bara från vilken födelsedag ska jag skriva korten? Hur många till födelsedagar får jag fira med barnen?

I torsdags gjorde jag magnetröntgen av hjärnan. De har inte sagt när jag ska få svar, och jag har inte vågat fråga. Om det är ett bra svar skulle jag vilja ha det så snart som möjligt. Men om det är ett tråkigt besked…..

Idag har jag däremot fått ett samtal från en ”ängel”, Lisa Kähler från Provance i Frankrike. För ett tag sedan sökte jag Provencestipendiet för 2011 men fick avslag då det i första hand gick till ensamstående mammor som haft bröstcancer. Nu ringer de och säger att de har fått tag på ytterligare sponsorer och jag har blivit tilldelat ett hus på 120 kvm och egen pool en vecka i Provence i september samt ett resebidrag på 10000,-!!!!


Hon skickade även ett mail till mig i fredags om detta men då det var 1 april så jag vågade nästan inte tro på det. Helt otroligt. Det finns tydligen änglar på riktigt och det känns skönt att få lite medvind nu när det varit motvind så länge. Jag gläds åt det här och hoppas innerligt att jag kan få nyttja detta erbjudande.

20 kommentarer:

Anonym sa...

F A N T A S T I S K T!
Jag ryser.
Från topp till tå.
För det är meningen.
Med allt.
Klart det finns änglar runt dig hela tiden, fina du.
Denna resa unnar jag DIG av HELA mitt HJÄRTA.
STORT GRATTIS!!!!!
Nu kör vi, Elisabeth! Go, go, go!
En masssa kärlek till dig och din underbara familj.
Kramen Gitt

just another ordinary day sa...

Hej Elisabeth! Jag läste tidigare Lindas fina blogg och kikade ibland in hos dig också. Du är en otroligt stark och inspirerande kvinna! Jätteglad för din och familjens skull gällande huset/resan. Hoppas verkligen ni kan glädjas tillsammans där i September.
Kramar, Maria.

Anonym sa...

Underbart !!!!! (nene på Forumet )

Anonym sa...

Med min sjukdom har jag upptäckt hur viktigt det är att ha ngt att se fram emot. Dendär resan är väl en härlig målbild! Tänk att bara få koppla av och bara vara på ett så underbart ställe!

Ja, vad händer efter döden? Önskar att jag vore religiös och hade en gudstro. Då vore det enklare. Nu tror jag på kärleken och att den i sig utgör meningen med livet. När vi människor dör så lever vi kvar hos dom som älskar oss, i deras medvetande. Jag för ibland samtal med mina föräldrar som inte längre lever. Dom kommer till mig i drömmarna ibland och de drömmarna är mycket verkligare än alla andra drömmar. Det är nästan så att jag tror att deras energi finns kvar på ngt sätt, en energi som faktiskt hjälper, råder och tröstar mig ibland. Nej jag är inte psykotisk... :)

Svackor är ju oundvikliga för oss i denhär branschen. Jag önskar att jag kunde räcka ut en hand och dra upp dej igen d.v.s. bjuda igen efter all styrka som du förmedlar till oss andra som följer din blogg. Kram!

Anonym sa...

Såå roligt Elisabeth,detta är du verkligen värd.
Angående "livet" efter,har ju ingen kommit tillbaka och berättat så ingen vet igentligen,själv har jag haft mina besök ibland,så jag tror på något.Ha en bra dag och alla tummar hålls för bra svar säger M i Hägersten

Anonym sa...

Vad härligt! Äntligen något positivt för er del. Många kramar Claudia J

Maja sa...

Å vad härligt! Tror ni kommer att få en toppenvecka! Så underbart att ha något skoj att se fram emot!
Massa kramar

Anonym sa...

Va härligt, det är du och din familj verkligen värda. Mysigt att ha detta att se fram emot! kram fam Porle

Nina sa...

Stort Grattis Bettan! <3

Det är ni verkligen värda.
Ta hand om varandra.

Massa kramar till er.

Nina

Anonym sa...

Så goda nyheter!
Kram Marie

Nonna sa...

Grattis så jättemycket. Jag kikar in i din värld då och då, en tuff värld, men vi är vana att tro att allt är evigt och att det inte finns begränsningar och det ska vi väl få göra. Din situation är ju inte sån numera, men du har positivism och framåtanda, du lever i nuet och gör så fantastiska saker av det liv som nu är ditt. Klart att deppiga perioder kommer ibland, huvudsaken är ju att ta sig upp ur dem.
Målbilder är viktiga! Massa kram jag håller tummarna för dig.
Nonna

Anonym sa...

Hej vännen,

Självklart är det naturligt att fundera på vad som händer efter döden, vare sig man är sjuk eller inte. Jag tror dock att man fortfarande är med, på något sätt...
Vad underbart med resa till Provance att se fram emot, det finns verkligen änglar, och detta är du/ni verkligen värda !
Kramis Jenny

Anonym sa...

Hej!
Vad härligt för er med en resa, änglar finns!!!
Vad händer efter döden?
Jag har min starka övertygelse men det är upp till var och en,,,,,man måste nästan ha upplevt det själv för att kunna tro.
Själv har jag fortfarande kontakt med min kära svärmor som gick över för ca 2 år sedan,(även andra besökare) det är underbara besök med mycket värme och kärlek!
Det tråkiga är att min man inte ser eller tror och kan dela det med mig.
Det jag vill säga dig är att: ha förtröstan, du kommer att kunna följa de dina och hjälpa dom på flera sätt även om du går vidare. Det svåra är för dom i deras saknad.....
Jag hoppas att jag inte skrämmer er för jag vill bara skänka er ro i sinnet och en tröst i att det inte tar slut. Det finns också duktiga medier/livscoatcher att kontakta om man vill och biblioteket har flera bra böcker att låna.........jag kan rekommendera flera! Kram på dig, du är en fantastisk själ och skänker inspiration och tröst till många! Jenny

Anonym sa...

hej elisabeth..har aldrig skrivit här förut!men vill bara säga att du o dina barn verkar helt fantastiska vad jag läst:),Jag tror på "liv"efter döden som hon här ovan:)..alla kommer vi dit nån gång..så orättvist att detta sker i förtid för många.Jag har varit ateist i hela mitt liv, inte riktigt tänkt på det så mkt förrens det senaste, då jag börjat med meditation o healing., jag vill inte låta som en hokuspokus tant, MEN jag tror att allt runtomkring oss är uppbyggt av energi, att universum rent av skapades av en enda stor "energismäll":)att allt har byggts upp efter det..Aj nu blev det alldeles för komplicerat tror jag(pratar från mina egna tankar:), men, vad jag vill få fram är att när våra kroppar slutar fungera så kommer våran energi finnas kvar runt omkring:).vi kommer finnas kvar där, fast på andra sidan!. jag ger dej en jätte kram som kämpar så hårt, jag kan inte tänka mej vad du går igenom.

Lola sa...

Stor kram till dig! Du är fantastisk!

Anonym sa...

Ni är sååå värda en resa tillsammans, blir så glad för er skull! Det är bra att ha saker att se fram emot:)
Kram Annika

Anonym sa...

Grattis till resan! "Matter flows from place to place and momentarily comes together to be you."

/Martin

Anonym sa...

Grattis vännen så härligt med huset i Provance!

Tack Elisabeth för att du delar med dig av ditt liv på din blogg, den och du ger oss andra, åtminstone mig, perspektiv på livet! Skickar dit ett separat mail om din oro och tankar kring livet och döden. Tusen kramar från Tina L

Linda sa...

Hittade hit av en slump, men grips av ditt öde. STORT GRATTIS TILL RESAN ska tilläggas!
Du har nu fått en ny trogen läsare från norr. :-)

Anonym sa...

Jag har inte skrivit tidigare här. Idag blev jag så glad när jag läste om resan till Frankrike. Det är du verkligen värd. Stort grattis!!!
Marita