torsdag 14 april 2011

Disneyland PARIS 10-13 april 2011

(bloggat från en säng på Södersjukhuset fredag 15 april. Kommer separat inlägg om denna dag.)
Resan till Frankrike trots att det var att gå upp i ottan. Jag var ju redan preparerad med kortison sedan några dagar tillbaka och då håller man sig ganska pigg.
Vi landade i ett soligt och varmt Paris med ca 26 grader. Incheckning var inte förrens på eftermiddagen så det blev lite snabbombyte på damernas till kjol och t-shirt.
Vädret har dock varit väldigt varierande. De två första dagarna var det härlig försommarvärme medans det på tisdagen var så kallt att vi var tvungna att komplettera med lite tjocktröjor och jackor. Sista dagen som var i onsdags var det perfekt Disneylandväder med 15-17 grader och sol.

Joel och stora idolen Musse Pigg;
Joel i frukosten. Hmm undrar vad jag ska äta idag?;

Här var det kärlek;
Vilken trio detta var på Disneyland! Alva och Isac var SÅ duktiga och fixade och åkte med Joel i alla möjliga attraktioner.
Paradspaning;
Hela gänget på bild innan vi ska in och leka Buzzlightyear;
Lite vingligt kanske, men han håller i sig helt själv i staketet!
Mormor fick vi upp i flygande mattan;
Även jag åkte några lugnare attraktioner;
Även bad hans med sent på kvällen innan läggdags;

Måndag eftermiddag spenderade vi i Paris. Vi tog tåget in som tog ca 50 minuter. Tidseffektiva som vi var åt vi medhavd sallad och baguetter på vägen.

Joel somnade på tåget in till Paris, helt slut efter en halvdag på Disneyland innan; Vi försökte fixa en liten anordning men det liknade mest Rambo...

Med lite godis blev barnen genast piggare. Bara LITE färgämnen i;

Promenad längs Seine, på väg till Eifeltornet;


Detta blev en resa med minnen för livet. Och det blev så bra när Åsa och Alva följde med. Vilket perfekt härligt resesällskap!
Joel fullkomligt älskar Alva. (och Åsa också fast hon kommer på en trogen andra plats efter Alvan:))
Alva och Isac åkte som galningar i alla läskiga saker som varken jag eller mormor hade åkt med i. (Inte Åsa heller för den delen) Så för Isacs del var det tur att Alva var med och sedan att Åsa kunde vara med och hjälpa till med att bära och lyfta Joel var en riktig bonus.

Visst var det dyrt, men värt varenda krona (eller hur mormor som bjöd på resan??) och det var verkligen ONCE IN A LIFETIME. (I alla fall för mig:(:( )

Väl hemma igår var det full fart igen.
07.15 kom grävmaskinisterna och startade med bostadsanpassningen utanför.
Det var tvätt och post att ta hand om. Jag hade tre tider på vårdcentralen på förmiddagen; Kuratorn, ta min Zoladexspruta och även spolning av min Piccline.

På eftermiddagen var vi och kollade när Adam spelade hockey med Stadslaget. De hade två matcher igår och han gjorde bra ifrån sig i båda två. Tyvärr skadade han sig på sista matchen. Ledbandet i axeln. Detta innebär att det troligen inte blir någon cup med Selectlaget nästa helg utan istället vila en månad framöver. Men, men tur att det är slutet på säsongen. Hälsan går först.

Måste förresten tillägga att jag och Jörgen tog lite egentid mellan Adams matcher och åkte till Fruängens centrum och åt på Erssons fisk. Dyrt men ack så gott!!
(Farmor och Farfar åkte hem med Isac och Joel efter första matchen.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga bilder! Kortet på Joel som "rambo" är ju helt underbart, så trött ska man vara efter en dag på Disneyland:)Underbart att ni kom i väg! Kram Annika

Anonym sa...

Vad kul att se bilderna! Hoppas att värken SNABBT försvinner. Dumma monster!!!

Vad kul att se Alva också. Hon är en av Sara och Hannas gympafröknar!

Kram

Susanne