söndag 6 maj 2012

Uppdatering från Frankrike

Resan ner gick bra. Sov halva och pratade om livet med mamma resten av resan. Kändes som vi fick lite egen tid och pratade även om begravning och musik. 
FÖRST I DET ÖGONBLICKET ALLVARET SÄTTER IN. ÄR DET SOM DU KOMMER HEM.

Stannade i Antibes vid havet och åt lunch i solen. Härligt.... om jag inte vore så trött, stel och utan ork.
Jag tror helt klart att det är all kortison som tagit musten ur mig. Musklerna känns som de förtvinat de senaste veckorna och att inte ha full kapacitet på båda lungorna är supertungt.
SAH rekommenderade Ananas som husmorskur mot svampen jag får i munnen av kortisonet. man får väl försöka så gott man kan. Ananas och vispgrädde till efterrätt efter en torskrygg och potatis.
Bilfärden gick vidare nordväst till byn Quinson där vi hyr ett hus med 3 badrum och 9 bäddar så vi har gott om plats.
Utslagen efter resan. Som tur är har jag tre stycken pigor som passar upp på mig;
 Utsikt från trädgården på mig innan söndagens utflykt. Laddad med 12 timmars sömn;

 Ute på sjön Lac de Ste-croix med två kakaduor i fören;
 Bekymmerslöst........ jag körde båten som jag aldrig gjort något annat. Jättekul och mysigt;

Efter båtturen åkte vi upp till bergsbyn Moustiers- Ste- Marie. Jag laddar med ägg och kaviar;
Ett starkt yttre i alla fall.. men skenet bedrar. Jag kämpar på men behöver sätta mig ner med jämna mellanrum för att hämta andan och vila ryggen.
Min älskade mamma rår om mig.
Saker som har en historia blir kärare. Att lära känna nya spännande människor förlorar på inget sätt sin tjusning, men samtidigt blir man alltmer tacksam över den vänskap som är gammal och van. Som ett par favorittofflor. (Jag lutar åt Gud av Tomas Sjödin)

79 kommentarer:

Lisbeth sa...

Vackra bilder!
Njut så mycket det bara går av den vackra omgivningen och av att bli ompysslad
Kram

Marie80 sa...

Så fina bilder och du är så fin och vacker, du är värd all den omsorg och kärlek som du har runtomkring, ha en fortsatt trevlig resa...Många styrkekramar från mig...

Marie sa...

Så härliga foton!
Mys, njut och ta en liten stund åt gången så fixar du hela resan galant.

Nattikramen!
Marie.

Anonym sa...

Kan inte låta bli att fälla en tår!!! Kämpa på och försök att njuta!!!!! Stor kram!!!!!

Carina sa...

Så fina ni är - du och din mamma.
Styrkekramar till er båda.

Lotta Almgren sa...

Du är en unik kvinna Elisabeth, jag beundrar dej för att du är så stark. Vet att jag aldrig kan sätta mej in i din situation men känner av hela mitt hjärta att det du gör för dej och din mamma kommer att betyda mycket för henne och för dina barn. Du är så vacker det är så svårt att se att du bär en djävulsk sjukdom inom dej. Många varma styrkekramar och försök att njuta av din resa.

Anonym sa...

Finaste finaste du! Beundrar dig, din styrka. Du är en hjälte! <3 tusen kramar och kärlek /Ebba 21 år Helsingborg

Anonym sa...

Njut varje minut och sekund Många styrkekramar från Piteå

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Ja du enastående kvinna, är så tråkigt att du inte orkar allt du kanske skulle velat. Men njut så mycket du kan med din älskade Mamma.Tänker på dej hela tiden. Ha de nu så gott du kan o orkar. Kramizar från
Gull i Skåne.

Anonym sa...

Läser, gråter o beundrar dig!!
Alla kramar i världen från Petra, Orust

Ann-Christine H sa...

Har aldrig kommenterat i din blogg förut.Känner varje dag att du hjälper mig i mitt sätt att hantera vardagen. Att vara oändligt tacksam för de dagar man har i sitt liv och vara nära sina nära och kära.Man tror att man har all tid i världen men man vet ingenting om sin framtid. Det gäller att ta vara på saker här och nu. Ta hand om den tid du har kvar med dina kära. Många varma kramar till dig och din familj.

Anonym sa...

Härligt att du kom iväg med din mamma, du är väldigt stark som kan ta alla beslut och prioriteringar. De gånger jag tycker att det är för många beslut i livet, om allt, hela tiden brukar jag tänka på dig och få perspektiv. Vi har alla våra egna verkligheter men din energi och handlingskraft ger styrka och mod när gnällspiken knackar på. Ta vara på dig och tänk på att du verkligen gör skillnad för många, både i din närmsta omkrets och runtom i landet.

Kram från Anna

Anonym sa...

Hej du!
Vad fin du är tillsammans med din mamma! Förstår att detta är jättetufft för henne...har själv en vuxen dotter o kan föreställa mig hur det känns!! Man har inga garantier här i livet, men jag hoppas jag får lämna denna världen före mina barn o barnbarn....vilket är ganska troligt oxå eftersom jag är hjärt/kärlsjuk o redan haft en infarkt. Lever numera efter ett citat från en man som fick cancer o hjärtinfarkt samtidigt: "jag lever inte på nåder eller övertid, jag lever på riktigt om jag bara själv vill"!!Kramar till dig o din mamma....Siss

Anonym sa...

En stor kram, ta hand om dig! Massa varma kramar

Elisabeth W sa...

Skönt att du orkat köra båt och njuta lite mellan vilopauserna och alla jobbiga tankar. Så bakvändt att Du pratar med din mamma om din begravning - det naturliga vore ju att hon lämnade över till dig hur hon ville ha det den dagen det är dags för henne att lämna jordelivet...
Jag är full av beundran att du orkar skriva och dela med dig till oss alla okända bloggläsare av ditt liv på det sanna, fina och lagom sätt du gör.
Allt blir bra tillslut men ingen vet hur. Allt kraft och allt gott vill jag skicka över till dig.
Elisabeth Uppsala

Veronica sa...

Sååå härligt att se dig full av liv på semester med några av dina nära och kära!!! Du vet verkligen hur du ska ta tillvara på den tid du har och det är en lärpenning för oss andra! Hoppas du får ha krafter nog att njuta av denna resa som du är värd. Minnena från resan kommer även att hjälpa alla dina efterlevande att minnas dig på ett positivt och rättvist sätt. Du är en kvinna mitt i livet, som njuter av det livet ger. Du är fantastisk och ett stort föredöme för oss som läser din blogg!! Kram, Veronica

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Oj vad jag beundrar dig! Det är så fruktansvärt det som drabbat dig och så många andra med dig. Jag har svårt att finna ord. Vi har aldrig möts men jag kommer aldrig att glömma dig. Du berör många och din blogg gör skillnad.
Du sätter ord och bild på cancer men framförallt ser vi bilden av en fantastisk kvinna. All styrka och värme till dig.
Kram/ Katarina 34 år (anhörig)

Camilla J sa...

Hej ja har följt din blogg ett tag och förstår nu vilken fantastisk människa du är .Hopp om en underbar tripp i provance verkar vara verklighet och funka bra .Du har en underbar med en familj somn stödjer dig på din sista resa så skulle man ju själv vilja ha om man hamna i klorna på denna hemska sjukdom .Men ja önskar dig långa dagar med mycket innehåll och bara lugn o ro med dina mysiga barn när du kommer hem. mvh Camilla J

Geddfish ♥ sa...

Det var nog det finaste, det vackraste inlägg, jag någonsin läst.
Jag tåras, jag gläds - åt din resa tillsammans med din mamma och "dina pigor".
Du ser så levnadsglad ut, ja ni är så vackra allesammans, det gör ont, att veta, vad som väntar, men du gör din lyckliga resa.
Vi har inte mötts, du och jag, men du sätter ord på alla de tankar och känslor som jag själv hade, då jag gjorde alla dom roliga sakerna tillsammans med min älskade make, som med samma sjukdom, numera inte finns på jorden.
Stor samhörighet.
Du är fantastisk.
Kram Gerd ♥♥♥

Anonym sa...

Så fin och vacker och söt du är! Ingen kan tro vad du bär på...

Vill bara säga att jag vet att man inte bara försvinner när man inte finns med längre. Skrev till dig för ett tag sedan. Jag är änka med två döttrar och jag har flera bevis på att min man följer oss. Det ger mig styrka. Men självklart kommer vi att bära en sorg livet ut. Men vi har levt nu i två år med den sorgen. Den blir en del av livet som för oss är naturligt. Fast ibland när jag är ensam så låter jag tårarna flöda fritt. Att lätta på trycket gör att man orkar vidare.

Allt gott till dig Elisabeth. Du är fantastisk. En varm stor kram till dig.

Anonym sa...

Stoor varm kram! Ylwa Strindfors....

Josefine sa...

Du är en riktig kämpe snäckan, en stark förebild, en riktig hjälte. Jag ber om ett mirakel för dig<3

Photo by Maria sa...

Hoppas du kan njuta, det ser det ut som på de härliga bilderna iaf.. Fortsätt njut..

Kram Mia

Aina sa...

Hej vackra flicka! Så skönt att ni kom iväg och har tid för varandra, jag tror det betyder oerhört mycket för din mamma (och för dig också, naturligtvis).
Jag har själv en vuxen dotter, därför tänker jag mig in i din mammas situation också - så gott det nu är möjligt.
Njut och ta vara på dagarna på det sätt som du mår bäst av, finaste Elisabeth. Spara på syner, smaker och upplevelser.
Jättekramar med kärlek, Aina

Helena A. Halland sa...

Cyberfönstret igen. Så härligt att "höra" från dig! Ta vara på tiden med din mamma det behöver ni båda två! Ni är så fina ihop!
Ha det så bra ni bara kan och lämna inget osagt! Styrkekramar till er båda!!

Hyrestanten sa...

Härliga bilder på er och roligt att höra ifrån dig.
Du är en av de vackraste människor jag sett, det lyser om dig.
Tack för allt du ger till oss som får läsa din blogg!

Kram och förhoppningar om en fortsatt bra resa.

Anonym sa...

Kanske inte så underligt att du ibland under den "tuffa" ytan är svag-du är ju dock en människa fast du ibland verkar stark för 10..........Njut nu av en underbar vecka. Miljön och sällskapet verkar ju gjort för det...
Styrkekramar Maria

Anonym sa...

Underbara du. Du lever fullt ut efter din kapacitet och lite till. Njut och hoppas ananasen även får dig att njuta av maten. Jag hoppas få följa dina inlägg länge än.Allas vår tid är utstakad men du gör verkligen allt av din. Skulle tro att änglarna ler när du lär oss andra att leva. Tack //Diana

Anonym sa...

Styrka till dig och din fina mamma att bara rå om varandra och njuta varje sekund. ❤❤❤

Anonym sa...

hoppas ni får massor med mer tid till varandra- njut<3 kram carina

Sofia sa...

Jätte fina bilder! Ni är så vackra!! Härligt att du kom iväg på resan!! Är så glad för din skull!! Mamma och dotter tid, är så värdefullt!! Kram

Anonym sa...

Fina du. Njut av vistelsen o tiden med din mamma. Ta hand om dig! kram Annica A

Anonym sa...

Vad härligt att ni kom iväg. Njut av den här resan, njut av din mor.
Kram Anneli

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Denna resan beh du, syns så.Men klart du blir fort trött,ingen som inte har gått igenom detta som du gör nu (som jag)förstår inte hur kämpigt det är såklart!Tat lugnt,njut-prata,prata,vad glädjade att din mor att tala med.Fina bilder,på er.
Hoppas under har skett ang dina värden-bättre alltså,när du kom hem.Och en glad återförening hemma.Ha de såå gott njut nu. Många VARMA KRAMAR OMDIG,fr kicki Vö,m make.( C.Fahlgren)

Anonym sa...

När jag ser dessa underbara bilder tänker jag på när jag själv var sjuk och ofta fick kommentaren -Du som ser så pigg ut. Nu förstår jag dem. Skenet bedrar. Man kan uppenbarligen se väldigt frisk ut utan att för den skull vara det.

Kramizar Camilla

Anonym sa...

Hej vännen, så härligt att ni kom iväg! Jätte fina bilder, ser ut som vilken semesterresa som helst -igen kan av bilderna ana att du är sjuk.Jag ser dock att du gått ner mycket i vikt sedan vi sågs, hoppas det har stannat av nu. Krama Åsa och mamma från mig. Många kramar från Tina L

jessika jarl sa...

stora kramar från mig i Nacka. Du strålar på bilderna! Jättevacker. Njut och vila så mycket det bara går. DU är värd vartenda ögonblick av lycka!

Studio * Plong sa...

Bonjour La Belle!♥ Tack för detta inlägg.♥ Vad fint ni har det och det känns verkligen som om ni tar tillvara varje sekund och har det gott, lugnt och skönt. Det värmer i själen att ni kom iväg.Fantastiska fina människa! Massor av kramar till dig och ditt res-team!♥ // Fia

annika sa...

Vackra Elisabeth, du har så enormt mycket kvar att ge och njut nu av denna resa, trots allt som är. Det är viktig tid du får med din mamma så stor kram till er båda och dina vänner också, de har alla sin egen sorg att bära.

Njut från oss alla för här är det väldigt kyligt, burrr!

Kram kram!

/annika

Anonym sa...

Åh, så skönt att du kom iväg och att resan verkar gått bra! Njut så mycket du kan!
Tänker på dig! Du är helt UNIK!!!

KRAM

Caroline sa...

Massor av styrkekramar till dig och din familj. Du har satt ett avtryck i mångas hjärtan. <3 Du är helt fantastisk. Fortsätt njut av er resa. <3

Anna sa...

va fina ni är du o din mamma.orättvist att nån ska behöva gå igenom det ni gör. skickar i alla fall tankar o kramar till er.

Anonym sa...

Vilka härliga bilder. Ni är så fina allihop, ser lika friska och välmående ut också. Även om du är trött och orkeslös så hoppas jag du även får tillfälle att njuta av de här dagarna. Stor styrkekram till dig!

Kram Lotta

ann-louise sa...

ojojoj vad mycke som har hänt,jag har varit hos min dotter i en vecka och inte varit in på datorn,,,men mina tankar har funnits hela tiden ,undra hur de går för Elisabeth,fast man inte känner dej så känns de som man gör de ändå,men man blir så ledsen o tårarna kommer.
Fy attan vad livet är orättvist,

Tänker på dej Elisabeth,kram och sköt om dej,och varann.

Du är en sån fin människa på alla sätt,på utsidan,insidan, mot alla i din omgivning,ja du är verkligen en hjälte i mina ögon......Kämpa på så mycke du orkar,men samtidigt ta de lungt och njut.

Anonym sa...

Vad härligt att ni kom iväg och att solen skiner på er!
Underbara bilder på dig och din mamma!!
Kramar Annika (grannen)

Anonym sa...

Ett tips vi fått ang svamp i munnen är att alltid avsluta varje måltid med kolsyrat vatten. typ Loka eller wichy vatten. Ha kvar det i munnen och gurgla gärna runt lite. Ja - Huwa - svamp i munnen ger stora obehag!! Annanas var ett nytt tips, det ska genast skickas vidare till ett mycket svampinfekterad svalg och mun här! Tack :-)

Anonym sa...

Åh va fin du är Elisabeth, snygg och fräsch! Det har inte den hemska sjukdomen tagit ifrån dig iaf! Njut av resan med din mamma som verkar vara en lika underbar person som du♥. Kram/Charlotte

Anonym sa...

Elisabeth..
Som så många andra såg jag dig på Sofias änglar och blev självklart tagen och berörd. Följer dig sedan ett par månader tillbaka på din blogg. Dels av "egoistiska" skäl och dels för att varje gång jag öppnar sidan hoppas på att du har fått uppleva något nytt glädjeämne varje dag. Och det ser DU till att få göra.
Jag förlorade en av mina fina barndomsvänner (33 år och småbarnsmamma) för ett tag sen i cancer. Du hjälper mig att förstå hur hon troligtvis tänkte och kände. Jag fick inte veta allt och det var jättesvårt att fråga. Har inte dåligt samvete utan det var nog mer så att hon berättade det hon ville. Hon hade ingen blogg men mailade nära vänner och berättade. Jag har sparat alla mail och kanske kommer visa dem för barnen sen.
Så tack för att du berättar och ger så många andra energi. Hoppas att du får minst tio gånger så mycket tillbaka.
Bra med reklam med..Susann Lordis saker är ju jättefina. Det blir en skyddsängel till vårt (kommande) barn tror jag.
A

Anonym sa...

Kära Elisabeth!
Har följt din blogg sedan Sofias änglar och jag kan inte sluta förundras över vilken viljestark och underbar människa du verkar vara!
Jag har själv slutat klaga på småsaker i mitt liv och insett hur skört livet egentligen är. Du har fått mig att inse att man måste ta tillvara på tiden på bästa sätt!
Jag hoppas du har en härlig resa och att du och din mamma får en fin tid tillsammans! Är säker på att hon verkligen uppskattar denna tid ni får tillsammans bara du och hon.

Massa styrkekramar till dig!

Jeanette

Anonym sa...

Hur orkar du o din mamma?
Läser o tänker.......
kram

Anonym sa...

Vilka härliga bilder och du strålar:) Sköt om er nu. KRAM Annika

Anonym sa...

Vad kul att Ni kom iväg.Hoppas att ni får det mysigt tillsammans.Många kramar från Barbro

Anonym sa...

Åh vilka fina bilder på dig och mamma.
Njut av dagarna i solen och låt de pyssla om dig ordentligt, du är värd allt gott!
Härligt för din mamma att få rå om dig och få prata i lugn och ro, hon måste ha många tankar.

Kramar till er båda!!

Anonym sa...

Även jag har följt dig sedan Sofias änglar.Din blogg har berört mig mycket och du har fått mig att tänka till om vad som är viktigt här i livet. Tack för allt du ger!
Både du och din mamma verkar vara fantastiska människor och jag är helt säker på att du har fört över det till dina barn också.
Tänker på dig och din familj!
Styrkekramar Maria

Anonym sa...

Vilka härliga bilder. Du är så vacker och utsrålar trots din svåra sjukdom stor livsglädje. Underbart att få se hur ni njuter av tillvaron och får mysa och vara tillsammans. Jag önskar er ljuva, sköna dagar och att du kan samla lite nya krafter och tanka ny energi att fajtas mot monsterna med. Massor med kramar /Maria

Anonym sa...

Ååååå vad jag blev glad för din skull när jag läste att ni kom iväg! Njut så mycket du bara kan och ladda massor av energi!
De är du verkligen värd och de människor du har omkring dig som verkar helt underbara!!!
Månka kramar från Mia

Helene sa...

Du är min Hjälte!!! Ha det så skönt och rå om varandra Riktigt mycket nu....Njut.Sänder över styrka till dig./Helene från Örebro

Anonym sa...

Njut så mycket du någonsin orkar och ta vara på varandra! massor av styrkekramar och varma tankar! Sippan

Anonym sa...

Fina fina Elisabeth! Njut bara njut.... Orden räcker inte till,jag sitter här med en klump i halsen,och tårarna kommer till slut. Jag beundrar dig något så oerhört.Stor styrkekram till dig, och även en till din fina mamma.
Ing-Britt

Anonym sa...

Styrkekramar till dig och din familj! Kram från Karlstad

Anonym sa...

Vad snygg du är, så vacker o stark. Fantastisk som fortfarande bloggar jag beundrar dig enormt som orkar. Kram o fortsätt njut av Frankrike ni verkar ha det fantastiskt.

Anonym sa...

Njut av solen och tiden med mamma! Härligt att ni kom iväg och underbara bilder! Du är så otroligt fin och fantastisk. Kramar Katrin B Göteborg.

Jennie sa...

Härliga bilder. Njut och ha det gott!

Anonym sa...

Vilka vackra bilder... Hoppas att ni har kunnat njuta av varandras sällaskap och tiden tillsammans. Läste en dikt, och tänkte på dig..

Att vara stark är inte
att aldrig falla
att alltid veta
att alltid kunna.

Att vara stark är inte
att alltid orka skratta
att hoppa högst eller vilja mest.

Att vara stark är inte
att lyfta tyngst
att komma längst eller
att alltid lyckas.

Att vara stark är
att se livet som det är
att acceptera dess kraft
och ta del av det
att falla till botten,
slå sig hårt och komma igen.

Att vara stark är
att våga hoppas
när ens tro är som svagast.

Att vara stark är
att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.

Fortsätt kämpa Elisabeth, skickar varma kramar och massa styrka..
Angelica i Skåne

Anonym sa...

Såå härligt ni har det, fina bilder på er. Tack snälla du för att jag får följa dej på din resa med sjukdomen. Det gör att jag har mer förståelse och kunskap till min väninna som nu är i början på resan med denna elaka sjukdom. Stor och varm bamsekram till dej, tack för din öppen hjärtliga och personliga blogg. Många varma och starka tankar till dej....Hälsar Minna

Anne sa...

Härligt att höra att du har det gott. Njut av resan och att få egentid med din mamma. Ni ser ut att ha det mysigt och du har lagt upp underbara bilder(som vanligt). Mys & njut och ta hand om dig under din vistelse i Frankrike.

Varma styrkekramar, Anne

Anonym sa...

Kära Elisabeth...jag instämmer i ALLA tidigare kommentarer...är så glad att Du orkade åka iväg med Din mamma..hoppas att Ni kan njuta av resan trots sjukdomen...Du är sååå fin på bilderna... Varma Kram från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Vad roligt att du kom i väg på din resa! Tänker ofta på dig! Lina i Linköping

Anonym sa...

Ha nu några bra dagar. Kram på dig<3/ Connie

Viktoria sa...

Du är guld-värd denna resa.
Du är en väldigt vacker männsika och så fin på alla sätt och vis.
Jag kan inte fatta att.. nej jag kan inte avlsuta meningen så att den blir rätt!

Njut med din mamma =)

Sister Moonshine sa...

Du är så fin och ser ut att ha det bra. Låt solen ge dig energi och kraft att ta itu med allt du vill fixa när du kommer hem. Kram.

Anonym sa...

Ta hand om dig o din mamma o njut av varandra. Ni är fantastiska !!!!!! Kramar från Helene S värmland

Anonym sa...

Njut så mycket du kan. Kram

Anonym sa...

Hoppas du och din mamma fått några fina dagar tillsammans

Vichyvatten brukar linda vid munsvamp

Anonym sa...

Vad härligt att Ni kom iväg på er
mor-dotter tripp. Ni är så otroligt fina på bilderna om vi inte visste vad du sliter med så skulle ingen se att du är så sjuk, DU är så fin och det lyser om dig trots all skit. Du berör mig djupt.
Kramar i massor till dig och mamma

Anonym sa...

hoppas att du kan njuta ordentligt. vädret verkar ju vara jättehärligt.

kramar o varma tankar till dig och din mamma.

/ också en mormor

Anonym sa...

Alla Hjärtekramar till dig och dina nära, jag pluggar vidare i nuläget men har under många år jobbat inom vården och varit engagerad inom det palliativa området, jag vårdade också min pappa som gick bort i spridd tjocktarmscancer. Jag önskar att jag kunde få ge dig en jättekram för din resa genom denna förbannade sjukdom, men nu får du den "bara i cyberrymden" Guld värt att du ger din mamma av din tid och att hon får rå om dig totalt, många glömmer att vikten av detta, med eller utan sjukdomsbild. Tack för din öppna och utlämnande blogg, och att trots jag inte har möjlighet att lära känna dig personligen, tänker jag på dig o skickar all den värme jag känner för dig o din familj i tanken. Tusen kramar o kom ihåg att ge dig själv tid oxå, inte bara alla i din närhetäven om jag förstår att alla har behov av dig. / Katarina

Anonym sa...

Vilka vackra bilder och så fina ni ser ut Du ,Mor Anita och Åsa.

Bamsekramar till er allafrån Siw L

Alicia - Borrelia & Fobi sa...

Åh, du är fantastisk som kämpar på så! Heja dig. Du är en sann inspirationskälla!! Hoppas du får slappna av där nere och får värdefull tid med din mamma och har trevligt. KRAM!