lördag 26 maj 2012

En topppendag kan bli en bottendag...

Jättetråkigt att läsa negativa kommentarer men jag tror endast de som lever med liemannen flåsande över axeln kan förstå den panik man lever i.
Att inte kunna få en garanti av läkarna att man i alla fall har två veckor kvar i livet.... Inga garantier finns. Lägger levern av så lägger den av.
Varje morgon när jag vaknar så tänker jag hur jag kan nyttja den på bästa sätt för att få må så bra som möjligt själv och HUR kan jag säkra framtiden på något sätt för min familj.

Förut levde jag i vetskap om 3 månadersperioder. Nu lever jag en vecka i taget och hoppas och planerar för två veckor. Just nu är mitt sikte inne på att få leva ett bra och drägligt liv över Adams skolbal och skolavslutning. Jag vill uppleva min äldste son gå ut nian.

Jag kommer inte se något av mina barn ta studenten, jag kommer inte få uppleva något av mina barn ta körkort, jag kommer inte få se något av mina barnbarn, jag kommer aldrig få bli farmor, jag kommer aldrig få veta vad de kommer jobba med, jag kommer aldrig få vara med på Joels tuffa resa genom livet, jag kommer aldrig få se dem gifta sig. 
Så om jag nu gör ALLT jag kan i min makt för att göra livet lättare för min familj som JAG ÄLSKAR ÖVER ALLT ANNAT så  LÅT MIG GÖRA DET. Jag försöker vara POSITIV och GLAD  och NJUTA AV LIVET.

Att vara med i Sofias Änglar är inte något man bara FÅR. Jag har fått betala med hela min livsstory och det var skitjobbigt och inte alls ett självklart val. Vi vägde för och emot ett tag men insåg att vi behövde hjälp och för att säkra framtiden för familjen så "sålde jag mig själv och mitt livsöde".

Stipendium är inte heller något man FÅR. Det är något man söker och faktiskt måste anstränga sig för. Jag har säkert sökt över 20 stycken och JA, jag har fått 2. Och JA, dessa två resor har jag njutit av och varit välbehövliga i min sjukdom under dessa år men om jag fått välja så hade jag gladeligen varit utan dem om jag istället hade fått varit FRISK och UTAN CANCER och fått FORTSÄTTA LEVA och se mina barn växa upp.

Bloggen har alltid en baksida men jag tycker ändå att ni läsare är fantastiska och ett jättebra stöd för mig. Bloggen är min ventil för allt som händer i mitt liv och mina tankar. Det är även min dagbok under tiden som sjuk. Alla har rätt att tycka vad man vill så länge man visar respekt kan jag tycka. Och som sagt, att läsa min blogg är helt valfritt.

I morgon är det ett stort och jättejobbigt repotage i DN och det får vi inte en krona för men min sista tid har blivit dokumenterad och det blir också något som finns kvar för mina barn och nära och kära. Och förhoppningsvis får jag ut det som jag vill förmedla till omvärlden; TA VARA PÅ LIVET medans ni har det.

Igår när jag skrev om min toppendag och att jag mådde bra så visste jag inte om att min älskade vän Pernilla  hade sovit hela onsdagen för att sedan somna in på natten. Det var i går kväll som min telefon började plinga fram 25 stycken sms samtidigt och då hade jag 2 från Pernillas bror. Det slog hårt att få detta besked och hela mitt hjärta blöder. Samtidigt så känns det skönt för jag tror det var vad hon ville.
Alla ska vi ju dö så jag tror inte döden är något farligt men jag får ännu mer panik. Nu vet jag att det är min tur nästa gång. Anna, jag och Pernilla har ju hängt ihop. Anna somnade 18 januari och nu somnade Pernilla precis 2 månader efter att vi kom hem från Spanien tillsammans. Hon fick reda på att det spridit sig den 10 april och nu drygt en månad senare så lägger kroppen av... Jag börjar inse att det är ingen dröm jag lever, fast jag tror det ibland när jag vaknar på morgonen. Det här är min verklighet. Det finns ingen återvändo.
JAG SKA DÖ. Jag vet inte när men jag förstår att det här var min sista vår och det blir min sista MORS DAG  i morgon.


Pernilla, vila i frid.
Din vän Elisabeth

166 kommentarer:

Anonym sa...

Skickar en varm kram till dig./Erika

Lotta W sa...

Önskar dig en hjärtlig o varm Mors dag med din familj. Njut av varje minut!!
Kram fr Lotta

Anonym sa...

Varma tankar och styrkekramar till dig, Elisabeth!!!!!

Lena M, Örbyhus

Anonym sa...

Ha en fin morsdag i morgon och hälsa familjen :)
Kramar från kusin-Lisa.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag kan förstå din frustration att VETA allt detta,att du bara Orkar??? Det är strongt,jag bara hoppas,att du kan få lugn och ro i ditt sinne,slippa dessa undringar iaf.Och att du NU får en fin Mors Dag!Njut nu!!
Mångamångakramartilldig/fam
kicki i Vö

Anonym sa...

Önskar dig en riktigt fin mors dag.Strunta i allt negativt ,folk fattar inte hur det är att leva med cancer.Alla känslor man har ,man vill ju leva med sina nära och kära.Jag önskar man kunde bota all cancer för det är ett helsike att brottas med det.Jag gör som du kämpar varje dag.Ta hand om dig och din fina familj.Stora stora kramar
mvh Berith

Anonym sa...

Jag blir uppriktigt ledsen enda in i själen när jag läser vissa kommentarer. Du och din familj är värda ALLT, och kunde jag så skulle jag ge dig ALLT.
Har läst din blogg rätt länge,men aldrig kommenterat, men nu känner jag att det får vara nog. Elaka,missunnsamma,hårdhjärtade människor, det finns inget värre!!
Gör det du anser du behöver/orkar Elisabeth och skit i vad andra tycker.
Massa styrkekramar till dig och din familj/ Jeanette

Anonym sa...

Jag önskar dig en alldeles underbar morsdag i morgon och jag unnar dig och din familj det bästa. Önskar att även du kunde få den skönaste sängen. Tror knappast att någon vill byta plats med dig för en ny säng eller andra sponsrade saker.
Jag tycker du är otroligt stark mitt i allt lidande. Och jag hoppas att du får många underbara stunder med din familj.
Sköt om dig fina Elisabeth <3

Anonym sa...

Du är stark, underbar och dig själv. Bara de kan göra folk avundsjuka. Lägg ingen energi på negativa människor! Tack för att du delat ditt liv och kamp med oss!
Susanne

Anonym sa...

Här får du en dikt som hjälpt mig när jag förlorat nära och kära. Hoppas att den kan hjälpa dig.
Kram Adéle

Vad är döden?

Egentligen inget märkvärdigt.

Jag har bara gått in i nästa rum.

Jag är fortfarande jag och du är du.

Vad vi var för varandra tidigare

är vi fortfarande för varandra.Tilltala mig med mitt vanliga namn.

Tala till mig på samma sätt

som du alltid har gjort.

Förändra inte din röst.

Gör den inte extra högtidlig

eller fylld av sorg.Skratta åt samma saker

som vi brukade skratta åt.

Låt mitt namn höra till vardagslivet,

som det alltid har gjort.

Uttala det i lätt ton

utan spår av någon skugga.Livet är likadant som det alltid har varit.

Dess betydelse har inte förändrats,

det fortsätter oupphörligt.Varför skulle jag vara borta

bara för att du inte kan se mig?Jag väntar på dig under en tid,

någonstans mycket nära dig,

alldeles runt hörnet.Var lugn allt är i sin ordning.Henry Scott Holland 1847-1918,


prost i St Paul´s Cathedral, London.

Anonym sa...

Hoppas din morsdag blir extra fin-en dag med samhörighet o lite smärta! En sån dag som jag alltid skulle önska dig!!
Att det finns människor som är så obalanserade att de måste hacka och gnälla på andra är bara sorgligt! De har sina problem och kanske vaknar de någon gång och ser att livet inte var som de trodde-försök att glömma dem, vi kan inte ändra dem för de har inte "förståndet" att inse och förstå!
Du lär oss andra att livet är just nu och här-det gäller att ta tillvara på det vi kan....Massor av styrkekramar till dig och din familj! ( även om du har massor så behöver vi väl alla lite mer ibland-lite ironi men sant tror jag::)

Christina sa...

Varma kramar till dig, och njut av mors dag med din familj.
Tänker på er..

Kram från Christina - Torshälla.

Anonym sa...

Har följt din blogg ett tag och kan bara säga att du är en mycket stark och klok kvinna. Runt oss finns det människor med negativ energi och dessa måste på något sätt göra sig hörda och tyvärr hamnade de i din blogg. Beklagar verkligen detta för ingen ska behöva läsa dessa elaka kommentarer. Man kan verkligen undra varför de skriver elaka saker och till vilken nytta det skulle vara. Hur skulle de själva vilja bli bemötta om de försökte sätta sig in i din situation, med respekt kan man tycka. Det enda är att beklaga att dessa personer tyvärr finns och att man ska inte slösa så mycket energi på dom. Tack för att vi får tillgång till att läsa din blogg och att vi får följa dig. Önskar dig en fortsatt härlig dag och en underbar Mors dag. Många styrkekramar till dig. /Anette

Titti08 sa...

Du skriver så fint.....
Jag prenumererar på DN så självklart kommer din artikel att läsas.
Många kramar till dig och ängeln Pernilla från Titti i Umeå.

Fin dikt..tröstat mig efter min pappas död.

Jag har köpt min biljett och står på perrongen.
Ett underligt tåg....
Det är sista gången.
Jag reser, men vet inte vart eller hur
jag frågade om det fanns retur
då log han i luckan och stack ut sin näsa
och sa, att det var enkel resa

Märkvärdigt att jag inte är rädd
jag ligger så stilla i min bädd.
Han ler så vänligt, han klipper biljetten
för sista resan till himmelska rätten,
han mumlar faderligt: "Det blir inte värre.
Sov gott och lungt, jag skall väcka min herre."
Valdemar Dahlquist

catarinah sa...

Hej Elisabeth,
Har hittills bara läst din blogg, du får så många fina kommentarer att jag inte tyckt jag har kunnat tillägga något. Men nu måste jag säga, kanske bara den här enda gången, att du är fantastisk på precis alla sätt som en människa i full blom tydligen kan bli. En unik person med så mycket mod,värme,glädje,humor och medkänsla att du klarar att trösta alla oss andra. Önskar dej ett mirakel. Du känner inte mej men det känns verkligen som jag känner dej och du gör mej stolt över att vara kvinna. Dina tre söner kommer alltid att bära med sig dej i sina hjärtan. Jag vet hur nära en son står sin mor. Du har gett dem allt och det kommer att räcka en hel livstid. Hur det än blir. Men ett mirakel just nu skulle vara perfekt.
Stor kram/Catarina

Fröken Hulda sa...

Först en styrkekram ♥

Jag vet inte vad du har för tro eller övertygelse men MIN övertygelse är att vi på något sätt finns med våra nära och kära när de behöver oss som bäst. Oavsett om vi finns på jorden eller inte. Så därför tror jag att du kommer att finnas med när dina fina barn lever sitt liv. Kanske det kan ge lite tröst.

Lene Marlin sjunger "Heaven is a place nearby" men på följande klipp är det min dotter som sjunger liksom hon gjorde på sin morfars vackra begravning. Lyssna gärna på orden... Jag hoppas där finns tröst för dig att finna...

http://www.youtube.com/watch?v=Uy0SOzrXh2U&list=UUQsFLFLu3MorAWPio6dewVg&index=7&feature=plcp

Jeanette Danielsen sa...

Blir så illa berörd över hur människor kan vara så jäkla respektlösa. Sitta och kommentera på DIN blogg att gränsen är nådd och allt annat skitprat. Vad tusan har dom här och göra om dom inte vill STÖTTA en medmänniska. Sluta läs om det är så jobbigt att se att andra människor kan få må bra för en gång skull.

Personligen tror jag att många läser bloggar av den här typen för att gotta sig i andras tragedier och det gör ont enda in i benmärgen att det finns såna människor.

Tycker du är värd alla sängar i världen om det är så!!!

Anonym sa...

Njut och ta vara på varje sekund och ha en fin mors dag i morgon med många kramar med din fina familj.

Kram Tina

Marie-Louise sa...

Skickar styrkekramar till dej och din fina familj. Läser din blogg dagligen och ser fram emot helgens DN som vi turligt nog helgprenumererar på.Ska även se Sofias Änglar i veckan. Är själv bc-drabbad men har ännu inte fått något återfall.Har en HER-2 positiv bc och förstår att jag ligger lite risigt till. Har redan i mitt huvud börjat fundera på hur jag kan underlätta för min man och mina barn. Därför förstår jag ditt tänk att fixa och dona för DIN familj. Man vill ju lämna allt så bra som möjligt. Otäckt med missunsamma människor! De har väl inte förstånd till mer...??Till er som känner er träffade vill jag säga:Skäms! Önskar er dit peppar'n växer.

Anonym sa...

Elaka människor suger energi ur andra som om dom behöver det. Bry dig inte ett dugg. Jag brukar läsa din blogg och tänker att inget annat betyder nåt än hälsan och sin familj. Du är värd allt gott som kan glädja dig och de dina. Önskar dig en fin morsdag!! Jättekram från Annika

Anonym sa...

<3<3<3<3

Helena / Lacky Corner sa...

Jag blir så ledsen och besviken när jag inser att folk skriver elaka saker och missunnar dig och din familj saker. Vem som helst borde förstå att man inte bara får positiva saker av att ställa upp i repotage, tv osv. Men, det ger oss andra enormt mycket. Om inte annat så har det fått mig att uppskatta det jag har och dom jag har runt omkring mig så ofantligt mycket mer.

Jag beundrar dig oerhört mycket!

Jag önskar dig en lugn och skön mors dag imorgon. Skickar en stor varm kram till dig och hela din familj.

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Det är första gången jag kommenterar din blogg även om jag följt den nästan sen start.
Blev helt tårögd och väldigt ledsen för de fruktansvärda kommentarerna i förra inlägget och jag hoppas INNERLIGT att du inte tar åt dig av vad de missunsamma anonyma människorna skriver.
Du är fantastisk med din styrka och all glädje och tacksamhet du visar livet! Du är en förebild som fler borde ta efter vad gäller att njuta av var dag.
Önskar dig och din fina familj ALLT gott & hoppas du får en fantastisk morsdag med alla de dina.
Kramar från Camilla/G-berg

Eila Sandberg sa...

Åh du underbara fantastiska Elisabeth! Jag får sådan värk i hjärtat när folk inte begriper någonting. Du är helt otroligt stark i din kärlek till livet och din familj, tänka sig att den som är sjuk måste lära den som är frisk att leva! och som du lever varje minut! Självklart ska jag köpa DN och se på Sofias Änglar. Vilken mamma dina pojkar har och så mycket kärlek du och din älskade livskamrat delar med varandra. Önskar dig en jättefin mors dag. Varma kramar Eila

Anonym sa...

Elisabeth; tycker inte att du ens ska lägga ner tid på att försvara dig i bloggen mot dessa elaka kommentarer: vi som följt dig o blivande gäster framåt som har ngt bakom pannbenet vet hur du har det o hur du gör med ditt liv.
Det är DITT liv. Lev det som du vill: du sitter ändå i en sits som ingen normalt funtad människa ens vill tänka tanken på...
Så ös dig tid på de dina o njut av dem.
Följer din blogg o läser andras kommentarer o tycker som sagt att de elaka är inte ens värda att reta upp sig på. Det är enbart sorgliga människor som aldrig fattat vad du går igenom.
Ha en bra dag !
Kram M i Umeå

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Hälsar på här lite då och då. Blir förbannad när jag läser att du får neg kommentarer. Uppenbarligen har den personen inte egen familj för då skulle han/hon veta/förstå att man som mamma är en tigrinna som vill försöka fixa det bästa till sin familj med de resurser man har. Kan också berätta att jag förlorade min mor när jag var sjutton år men att mina barn ändå känner sin mormor tack vare foton och minnen jag kunnat visa och berätta samt genom sina andranamn. Så länge en människa är ihågkommen så lever den är mitt motto. Stor kram till dig och de dina <3

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Det finns så många trasiga människor som inte mäktar med att älska. Varken sig själva eller andra. Förlåt dem och ta emot all den kärlek som varje dag strömmar in till dig via din blogg. Jag önskar dig en glad,härlig och kärleksfull Mors dag. Jag är nästan säker på att du får det!/christina

Anonym sa...

Jag har läst din blogg sedan du/ni var med i Sofias änglar.
Vi har så otroligt mycket gemensamt du o jag.
Jag känner igen mig i mycket du skriver ang oro för familjen, ekonomi, behandlingar o smärta mm.
Vi är lika gamla du o jag.
Vi har grabbar som är ungefär lika gamla. Här är det också bandy o hockey som gäller.
Sjukdom!
Jag har elaka sjukdomar o handikappad. Jag åker rullstol o är i behov av hjälp dygnet runt.
Men du som jag sätter grabbarna (man, barn) som nummer 1!!!
De är det absolut bästa man har<3
De gör att man orkar kämpa o aldrig ger upp.
Jag tar också en vecka i taget.
Fast visst hoppas man på att ett under ska ske o att man vaknar upp en dag o allt var en fruktansvärd mardröm.
Det finns ingen som vet något om framtiden. Om man lever imorgon osv.
Men att veta precis som du skriver att inte få se grabbarna växa upp det är något annat.
Om jag hade haft samma möjlighet som du till att resa, starta insamling o det andra som en del folk retar upp sig på så hade jag förmodligen gjort det samma.
Kämpa på Elisabeth
Jag hoppas verkligen att både du o jag får leva ett bra tag till tillsammans med de bästa <3

Kram

Anonym sa...

Vet inte vad jag ska skriva. Du tänker så klokt om din familj,bry dig inte om dessa elaka kommentarer. Att dom orkar. Beklagar att du mist en god vän<3 . Många kramar till din underbara familj./ Connie

Anonym sa...

Det är inte bara sängen som det handlar om här! Det är ju pengar som sätts in på konto, resor mm mm. Listan kan göras lång! Tror fan många blir både arga, förbannande osv. Det handlar INTE om avundsjuka eller bara ren elakhet! NEJ, NEJ, NEJ, NEJ. Visst det är för jävligt att vissa drabbas av denna sjukdom. Fö jävligt! Men öppna ögonen. Titta dig omkring. Titta på nyheterna t ex. Det finns MILJONER som lever i döden och alla vi ska dö och när vet vi inte. Att tigga om pengar genom en blogg är INTE värdigt sedan spelar det ingen roll att det finns vissa som "tycker synd" om personen och tycker att det är för jävligt att vissa är ärliga. Att tänka på pengar och saker bara för att man tror att resten av familjen ska klara sig bättre efter är FULT och INTE sunt. Att ha sådana tankar är inte värdigt. Det är värdigt att man vill göra allt för sin familj innan man dör. MEN DET FINNS GRÄNSER. MAN BER INTE FOLK OM SAKER ELLER PENGAR SÅ HÄR PÅ EN BLOGG! DET ÄR FLER SOM HAR GJORT OCH GÖR SÅ SOM ÄR DÖENDE OCH ALLA HAR LIKA DÅLIGT STÄLLT MED PENGAR runt om i Sverige men sedan finns det dem som går på detta för att man tycker synd om personen och då skänker man det lilla man har utan att ens känna henne/honom. Jag och många med mig förstår INTE hur man bara kan be okända folk om pengar och även ge reklam för företag om sängar osv för att man ska få en ny etc etc.
Gör livet mer värdigt istället den sista tiden man har kvar! Och ja denna blogg är frivillig att läsa. Det fattar vi alla. Men man blir förbannad då man ser tiggeri pga sjukdom!!! Då måste man reagera!!!!!

Sara sa...

Du har gett mig sp otroligt mycket genom dina ord. Jag beundrar dig verkligen Elisabeth! Stor kram från en trogen bloggläsare i Slåne

Anonym sa...

Varför ska bara vissa som har en dödlig sjukdom få vara med i Tv, tidningar mm mm?????? Det finns ju så MÅNGA som lider av samma sjukdom och har samma dom! Varför är det bara vissa som ska få in pengar och nytt till hemmet?! Renoveringen pga tv-serien, sängar, pengar osv osv. Varför är det bara vissa??????? Vissa får allt och MÅNGA får ingenting. Men visst kämpar man till 100% genom en blogg att man ska få dessa saker så är det vissa som har tur. Men det är orättvist och fult!!!!!
Min fru dog i cancer för 1 år sedan och vi fick varken pengar eller annat till vårt hus pga det!
Men då skrev inte jag en blogg och höll på med att göra reklam för vissa företag osv osv. Jag hade ingen ork till detta för det enda jag brydde mig om var min fru och att vara nära henne varje minut. Vi hade inte ens pengar i tankarna hur stor bit det är i livet. Den biten klarar sig alltid hur jobbig saknaden är. Att be så här på bloggar som sker runt om är riktigt FULT och det borde inte ens vara tillåtet!

Anonym sa...

Har inte skrivit tidigare men nu jävlar. Vad är du för människa i ovanstående kommentar. Vet hut!. Försvinn, stick och kom inte tillbaka. Elisabeth jag läser din blogg varje dag, oroas om du inte skriver. Tackar dig på mitt ödmjukaste för din enorma livsberättekse. Jag önskar att ni också får sköna sängar av företaget! Ska köpa DN. Jag håller tummarna att du får uppleva både juni, juli och augusti då jag förstöras allvaret att mer finns inte att önska. Tänker på dig håller tummarna för att allt blir så bra som det kan bli i din situation. Mängder av styrkekramar till hela din familj.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Du har faktiskt ändrat min syn på dig. Tyvärr! Jag kommer inte läsa din blogg mer så jag säger "Lycka Till". Jag har följt dig sedan start både här och Sofias änglar mm men nu känner jag också att det har blivit för mycket då det gäller tiggeri. Jag har kännt tidgare att vissa saker har varit till överdrift då du har bett folk om pengar till din fanilj, sätter ut kontonummer men jag har försökt att blunda för detta. Nu lämnar jag din blogg och håller med de som är ärliga här. Man vågar inte skriva vad man tycker bara för att du lever i en dödlig sjukdom, men som någon skrev. Alla ska dö. Ingen vet när. Tänk om alla skulle be så här om pengar och sätta ut kontonummer till sin familj osv. Det är inte normalt.

Anonym sa...

Glöm de tråkiga kommentarerna. Sängföretaget får ju reklam och Adam får en säng, inget konstigt. En win-win situation.Ha en underbar morsdag i morgon! Kram!! (kanske ska du stänga möjligheten att kommentera för sådana elaka människor ska inte ta energi från dig din sista tid.

Camilla sa...

Finner inga ord om dessa elaka människor...

Du är fantastisk, Elisabeth!!!
-----------------------------
Massor av styrkekramar till dig och din familj från en person som själv varit i cancervärlden (som mamma och dotter).

Anonym sa...

Håller med faktiskt hur "illa" det än låter. Att genom en blogg be om pengar, sängar, renovering, ny rullstol, resor mm till okända människor det är INTE så man ska göra den sista tiden man har kvar. Jag trodde denna blogg skulle betyda att ta till vara den sista tiden man har kvar och njut av livet osv osv. Men jag tycker inte det stämmer i den här bloggen. Det är många många tusen tals människor som lider i samma sjukdom. Då är det bättre att man lägger pengar i cancerfonden t ex och inte pengar till en viss person. Det är fult att göra så hur hemskt det än är. Riktigt fult att vissa ska få ett sådant slut! ALLA SKA BEHANDLANS LIKA!
Jag lämnar också denna blogg nu.

Anonym sa...

Att välja kommentarer = Att man inte får säga sin mening! Att vara feg och inte höra sanningen! Alla där ute tycker samma sak, men inte många vågar skriva vad man tycker utan bara mjekar med och pungar ut pengar och saker bara för att man tycker synd och lider med personen. Om du ska tycka synd och lida så gör det med 60% av folket då för så många har cancer idag. Ska du gynna alla dessa? Försök men det blir inte lätt men om du ska ge en så ska du även ge alla. Men hjälper det? Nej tyvärr inte. Sjukdomen fortsätter och folk fortsätter dör varje dag. Att skriva ut sitt kontonummer och få renoveringar och andra saker som inga andra har råd med är verkligen staffbart.

Camilla sa...

Vad många verkar glömma, är att det är Elisabeths blogg och hon får skriva om precis vad hon vill och känner för. Passar det inte, kan man lämna bloggen UTAN att vara elak.

Skulle någon vilja byta plats?!

Anonym sa...

många får pengar för att de gör reklam för vissa företag på bloggar osv. detta gäller även här då man skrev ut sängens företag mm. i den här bloggen har man många exempel på att man ska göra reklam för olika saker för att själv få hjälp. alla kan ju göra detta men sedan är det bara en liten del som har tur och får saker gratis. men så har det alltid varit, särskilt här i sverige att man behandlas olika. ända in till döden. helt sjukt!
hejdå elisabeth för nu tänker jag lämna den här bloggen. jag är inte intresserad längre att läsa den dagen då du kippar efter sista andetaget för nu känner jag att jag som männsika mår inte bra då jag ser svart på vitt att vissa får mycket och många får inget.

Anonym sa...

Många sitter här och läser bara för att vissa söker sig till sådana här bloggar. De är nyfikna på döden osv. Så är det ju i denna värld. Men nu tycker jag också att det har gått för långt. Man tigger inte det sista man gör. De flesta har dåligt med pengar och alla ska dö. That´s it. Ska vi alla kanske sätta ut våra kontonummer och ska vi alla få åka på resor och få renoveringar och möbler gratis? Det är sjukt och det handlar inte om avundsjuka! Det handlar om rättvisa men det vet inte Sverige vad det är. Hejdå Elisabeth och "Lycka Till"-

Sister Moonshine sa...

Det finns okunniga och dumma människor överallt. Inget att bry sig om, men jag förstår att det är trist att läsa negativa kommentarer. Många kramar och önskningar till dig, fina Elisabeth, för att du är den du är och för allt du gör för din familj.

Anonym sa...

Hej fina Elisabeth.
Brukar då och då titta in i din blogg och tycker att du är så fantastisk. När jag läser folks missunsamma inlägg blir jag alldeles tårögd.

När jag sen läser dina ord om din sista vår, sista morsdag... så forsar tårarna ur mina ögon och jag är tvungen att ge mina barn en rejäl kram.
Alla ska vi någon gång dö, men vi har ingen aning om när..... Din blogg får mig verkligen att inse att vi måste leva i nuet... Och jag är alldeles tagen av din styrka!

Massor av kramar till dig och till din fina familj! Hoppas verkligen ni får en underbar och fin sommar tillsammans!

Kram Fia

Anonym sa...

Elisabeth,
Tänker på dig varje dag, kollar om du skrivit nåt, blir orolig om du hoppar över nån dag. Blir jätteglad när du inte haft tid med bloggen för du varit nånstans på nåt roligt. Ha en fin Mors dag i morgon - inväntar rapport om uppvaktningen från familjen.
Kramar i massor från mig i Höga Kusten!
Birgit

Anonym sa...

det lär väl komma ett nytt inlägg snart om en "förklaring" eller annat till sitt sätt att handla, men det skiter faktiskt vi i. för de spelar ingen roll vad du skriver längre för gränsen är nådd. att vilja ge ut böcker till sina barn, är väldigt fint. men hur många har råd med det? typ inga idag. och varför ska vissa få det gratis? varför ska vissa få renoveringar och resor gratis när så många lider i dödlig sjukdom? jo för vi lever här och nu och så kommer det alltid vara. vissa ska få ett "lyckligt" slut medans andra ett helt normalt eller kanske förjävligt slut. man har ingen aning. men alla borde behandlas med samma respekt och värdighet. tack och hej för mig. nu vill jag inte läsa mer inlägg här så jag tar bort denna blogg. jag trodde inte att det var lagligt att sätta ut kontonummer och annat så öppet till okända människor och be om hjälp men det är det tydligen. knäppt.

Anonym sa...

TACK Elisabeth, att jag fått lära känna dig genom din blogg. Ingen annan har fått mig att vara så tacksam över det jag har och att ta vara på det som är just nu. Är så full av beundran över din kraft, och som någon annan skrev här, den räcker för dina nära livet ut. Jag både gråter och ler om vart annat när jag läser dina rader. Fina Du! Kram Susanne

Anonym sa...

Man kannska ska börja skriva "Hoppas ALLA får en fin och bra Mors dag!" imorgon då det kanske blir sista Mors dag för många. Det vet ju ingen. Men det lär nog bli det för väldigt många hur hemskt det än är. Verkligheten är ju sådan. Och det gäller att se verkligheten och inte bara det här.

Anonym sa...

Önskar alla ett värdigt liv och bra dagar. Jag ska ta reda på om man verkligen få skriva ut sitt kontonummer och be folk så här öppet om hjälp med allt och sedan få det. Jag tror det spelar ingen roll om man är i livets slutskede. Ska kolla upp det för det är ju ganska många som gör så här i bloggar och folk som tycker synd om dem nappar ju såklart. Som tur väl är nappar inte alla för jag tror många kämpar idag för att få ekonomin att gå ihop sig.

Anonym sa...

Hej Elisabeth

Jag har fäljt din blogg sen 2010 och säkert skrivit nån kommentar .
Jag kan nog inte sätta mig in i din situation och hur det är att leva med att det snart är slut. Som du själv skriver att du kommer inte få uppleva dina barns framtid som kanske många av oss kommer få göra .. Trist att vi lever i ett samhälle där det inte är tillåtet att få lite extra utan det trista avundet förstör . Nej slösa inte din dyrbara energi på dom som inte kan glädjas åt det du får . Utan använd din energi att vara med dina barn och din familj . Jag önskar dig många fina sommardagar med grabbarna och familjen Kram från Sussi i Luleå

Anonym sa...

Hej!

Jag är faktiskt jätte glad att någon började våga skriva sina känslor och åsikter så här ärligt.
Börja en att vara ärlig så fortsätter i regel fler. Det är styrka om något att göra det då situationen är som den är. Alla ska ha rätt att säga vad man tycker. Sedan att endel blir helt tokiga då man är ärlig så är det, särskilt i Sverige. Och att alla inte behandlas lika så har det alltid varit och kommer alltid vara. Men ta inte från någon ärlighet och att få uttrycka sina känslor. Det är strongt för personen vet hur mycket agg det blir av det så det är styrka och ärlighet om något. Mer sådant överallt skulle verkligen förändra livet till det bättre.
Ps. Jag kommer också säga tack och hej för den här tiden då jag lämnar den här bloggen.

Anonym sa...

Hej!

Jag är faktiskt jätte glad att någon började våga skriva sina känslor och åsikter så här ärligt.
Börja en att vara ärlig så fortsätter i regel fler. Det är styrka om något att göra det då situationen är som den är. Alla ska ha rätt att säga vad man tycker. Sedan att endel blir helt tokiga då man är ärlig så är det, särskilt i Sverige. Och att alla inte behandlas lika så har det alltid varit och kommer alltid vara. Men ta inte från någon ärlighet och att få uttrycka sina känslor. Det är strongt för personen vet hur mycket agg det blir av det så det är styrka och ärlighet om något. Mer sådant överallt skulle verkligen förändra livet till det bättre.
Ps. Jag kommer också säga tack och hej för den här tiden då jag lämnar den här bloggen.

Anonym sa...

Hej fina Bettan!
Tårar rinner och jag har inga ord på folks negativa reaktioner...
Unnar dig och din familj ALLT! Hoppas du får en underbar mors dag imorgon och all kärlek och styrka till dig.
Kramar Katrin B

Anonym sa...

Känslan av att snart få dö är säkert obeskrivlig. Att få lämna alla man älskar och livet på jorden. Den sitsen kan ingen sätta sig in i som inte har varit där. Men är det en ursäkt till sitt tiggeri och vädjan till pengar? NEJ!
Det här är en blogg, visst. Vederbörande får skriva precis vad hon vill och känner. Men får man verkligen be folk om pengar, resor, möbler, renoveringar? NEJ!
Och varför ska bara vissa sjuka få vara i tidningar och tv?
HELT SJUKT!
Hejdå bloggen och lycka till.

Anonym sa...

Jag skickar styrkekramar till dig!
Jag har undrat många gånger varför
läkare säger till cancersjuka att
det inte finns något hopp. Det gör
ju att patienten blir ännu mer
ångestfylld. Varför inte bespara
dom detta? Så grymt!

Anonym sa...

det kommer säkert komma in över 100 kommentarer nu för att många är ärliga. det är också sjukt för detta är ju sanningen bara. det är synd att någon ska dö. det är hemskt att någon ska dö. det är för jävligt. men även du som läser ska dö och behöver dina pengar. ofta är det företag som ger stora gåvor som i det här fallet och de behöver ju inte tänka på sin ekonom direkt. men ska inte allas behandlas lika för det? ha en fin mors dag ALLA.

Anonym sa...

Elisabeth:
Jag hoppas det slutar fint för dig men jag tycker faktiskt de som har varit ärliga nu har rätt.
Jag orkar inte heller följa den här bloggen mer då man ser endel negativ reaktion på ärlighet.
Det blir för mycket.
Jag är också dödligt sjuk och har aldrig begärt en krono av någon trots att jag har blogg. Det skulle kännas fel och så vill verkligen inte jag sluta mina dagar iallafall. Men alla är olika.

Anonym sa...

För dina egna skull ber jag dig knipa igen, håll din bitterhet för dig själv din hjärtlösa människa//thessan

Karoline i Falun sa...

Alla tycker vi olika. Men jag ber er som lämnar elaka kommentarer att sluta. Man behöver inte alltid säga vad man tycker. Det är Elisabeths blogg hon gör vad hon vill med den.
Elisabeth: jag önskar och hoppas att dessa elaka kommentarer, att du kan blunda för dem, att det inte ska ta av den lilla energin du har kvar <3
KRAM!!

Anonym sa...

Men nu får det väl ändå räcka!!! Elisabeth har inte en enda gång bett om något. Hon har berättat om sin situation och uttryckt vissa önskemål som vi alla gör ibland. Att sen vissa agerar på detta och försöker uppfylla dessa önskningar får väl vara upp till var och en. Ni kan gärna lämna bloggen om ni vill men gör det utan förklaringar och elakheter för ingen är intresserad av detta. Ja livet är orättvist, otroligt orättvist. Det är orättvist att folk blir sjuka och dör, det är otroligt orättvist att tre barn ska förlora sin mamma, en man sin fru, en mor sin dotter. Detta sker dagligen i hela världen och är inget vi kan göra något åt tyvärr, man kan inte hjälpa alla eller ta bort alla orättvisa. Det är inte mer synd om Elisabeth än om någon annan. Men om man som medmänniska kan bidra lite grann genom att hjälpa någon/några är det väl bättre än att inte hjälpa någon alls? Spy inte ut er frustration och bitterhet över alla orättvisor här är ni snälla, det finns andra forum för sådant. Ni säger att man ska sluta sitt liv värdigt, absolut jag håller med. Men är ert beteende värdigt? Vem avgör vad som är värdigt? Är det fulare att ta emot gåvor än att häva ur sig elakheter till en döende människa? Mycket här i liver är fel och fult och alla tycker vi olika, men ibland behöver man inte tala om vad man tycker, ibland är det lämpligt att hålla det för sig själv. Snälla sluta skriva elakheter här, lämna Elisabeth i fred hennes sista tid oavsett vad ni tycker och oavsett vem som har rätt eller fel. Rikta er ilska och bitterhet mot någon annan!

Ulrika Mattsson, Bromma (inte så anonym)

Lena sa...

Herregud vad jag grinar nu Elisabeth. Jag kan inte ens föreställa mig ångesten att veta att man upplever saker för sista gången.
Det är så mycket jag har lärt mig av dig, Linda, Anna och några till. Jag önskar bara att sluten hade blivit annorlunda. Du finns i mina tankar Elisabeth. Kram Lena

Anna sa...

Fy fan säger jag bara, vilken äcklig avundsjuka folk ligger inne med.
Kan man inte bara vara glad över att dom fick en ny säng, resor renoveringar eller vad de nu må vara jag är säker på att Elisabeth skulle byta bort allt de mot att vara frisk och jag hoppas verkligen att hon får en säng själv också.

Jag hoppas verkligen inte att du bryr dig om vad dessa elaka människor skriver !

Taina sa...

Fina Du, jag önskar Dig och din familj en mysig morsdag och så skickar jag en varm kram över Atlanten igen.

/Taina

Unnur sa...

Kram<3<3

Anonym sa...

Dom negativa kommentarerna kommer
från en och samma person. Man ser
ju att alla dessa kommentarer är
mycket snarlika!

maria.s sa...

Undrar hur vissa fungerar... Jag lider så fruktansvärt med dig, er! Skickar mina varmaste kramar till dig Elisabeth, du den starka , fina människa du verkar vara! Kram maria sandström

Anonym sa...

Mår illa! Det här är den första blogg jag följt och det blir nog den sista oxå. Inte för att jag tycker Elisabeth gör fel utan för att de vidriga kommentarerna här blottar en girighet och omänsklighet som Elisabeth inte ens kan konfrontera personligen. Era fega uslingar. Håll er härifrån o anklaga inte Elisabeth för en girighet som ni själva besitter !!

Anonym sa...

Som en lejonhona vakar du över dina ungar. Du pysslar om dem och ser till att du gett dem så mycket du kan innan det är dags att lämna dem. Jag hade gjort precis likadant! Livet är orättvist! Mammor ska inte behöva lämna icke-flygfärdiga barn!.
Känner lycka över att jag är en person som kan unna dig allt och lite till.
Starka, vackra kvinna, ha en underbar morsdag! Njut av dina man och barn. Du får snart hälsa på din vän Pernilla igen och du kommer att kunna följa dina barn på avstånd och med varsam styrning leda dom även i framtiden...All kärlek till dig!/Maria i Lund

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

Jag har följt dig länge och kan inte förstå negativa kommentarer. Det märks ju att du gör allt för att suga ut det fina i livet. Att du gör allt du kan för att din familj ska ha det bra är väl vad alla mammor skulle göra.
Stor kram till dig, du gör helt rätt och är en fantastisk mamma, människa, fru och vän!
Jag önskar dig en fin dag i morgon!

Kram från Tina

Anonym sa...

Hej Elisabeth,tycker d e galet att du överhuvudtaget ska "behöva" förklara/försvara dig. njut så mkt du kan o känn ingen skuld gentemot något. Du gör nog mer,än vad andra föräldrar gör under hela sin livstid för många i din närvaro.


Dröm om morgondagen
Minns gårdagen
Lev idag

Ida:)

Anonym sa...

Ja eller hur - samma ordval och samma felstavningar - patetiskt!!

Emma sa...

Tycker också att det är lite pinsamt med allt detta tiggeriet!!

Anonym sa...

Hej Elisabeth , har inte läst din blogg jättelänge , men nu läser jag varje dag. Det är lätt att säga , bry dig inte om allt dumt som skrivs , för det fastnar ju i huvudet ändå . Omslut dig av alla oss andra istället som följer dig med stor värme och kärlek . Du lever med detta varenda sekund och ingen kan sätta sig in i just ditt liv och förstå hur du har det . Vi är så många som unnar dig och din familj allt gott , både emotionellt och materiellt . Elisabeth ! Njut av varje millisekund av dina dagar och tänk positivt så skiter vi tillsammans i alla som inte är nöjda med sitt liv ! Kram Cecilia

Anonym sa...

Man finner inga ord för sura, avundsjuka kommentarer, så jag tycker vi allihop tar å skiter i dom!
Jag önskar dej många fina dagar med din familj, jag kan inte tro annat än att dom alla kommer att minnas dej med stor kärlek.

Anonym sa...

VAD ARG JAG BLIR.............. Helt j*vla ursinnig.
Till er som tycker att Elisabeth gör så fel.
VEM har bett er att läsa bloggen?
Vem har sagt att NI INTE får starta en egen blogg och skriva vad ni vill?
HAR någon TVINGAT er att sätta in pengar på någons konto?
HAR nÅGON TVINGAT företag att skänka saker?
Tror f*n att man vill att ens familj ska ha det bra om man vet att man kommer lämna den långt i förtid. Visst olyckor kan hända, men fy för att leva med vetskapen att försvinna från sina små barn.
TILL ER SOM KLAGAR..........läs inte mer, gör något annat så ni känner er till freds..........Uschhh!!!!!!!!

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Önskar dig en bra mors dag med din familj, du är en fantastisk kämpe och är värd allt gott som finns.Ska läsa artikeln om dig i morgondagens DN Kram Eva

Anonym sa...

Jag blir alldeles matt över missunnsamheten som visar sitt fula tryne i vissa kommentarer!

Jante lagens riddare...absoluta!
Här skall vi sitta lika inför allt...punkt slut!

Varje människas liv är deras väg att gå....och det spelar ingen roll om någon annan tillsynes gått en svårare väg.

Själv kan jag snarare känna glädje över all godhet som finns runt Elisabeth. Hon får göra den sista tiden till något vi alla hade velat få göra om vi haft chansen.
Att inte alla kan det, spelar inte någon som helst roll för mig!

Att iaf En får göra det gör att man känner hopp för mänskligheten o dess empati. Mitt i en värld som kallnar mer för varje dag!...vilket bevisas av de negativa kommentarerna.

Elisabeth önskar dig den bästa av dagar imorgon på morsdag!

I den bästa av världar hade du varit en anonym 3 barns mamma med många år framför dig....nu lever vi inte i den världen.
Därför tänker jag att din familj får en sista tid med dig som de kommer att minnas hela livet...

Du fick göra de där sista resorna...du fick ordnat upp det mesta runt dig...
Skänker en tacksam tanke till alla som gjort detta möjligt!

Till dem som är avundsjuka på det säger jag som Nanne Grönvall sjunger..."Skit i vad jag gör pisse nisse" stor kram till dig o de dina Elisabeth!
mvh Anneli N

Anonym sa...

Men så BRA- de som inte vill följa bloggen längre = då slipper vi dem:
Ni slipper bloggen o E slipper surkarten.
Kan inte bli annat än Winn-Winn sits !

Lev du ditt liv som du vill Elisabeth. Det är upp till var o en hur man vill göra med sitt liv. Och skriva vad man vill.
För INTE har E varit hotfull eller straffbrt elak emot ngn.
Så tyck vad ni vill: inte farao skulle ni vilja byta plats med henne ?!
M-Umeå

Hanna sa...

Grattis på morsdag, Elisabeth!
Jag läser alla dina inlägg du skriver. Varje gång du skriver att du "mår bra" ler jag med dig och är glad med dig för de stunderna av livet du kan njuta av. När du skriver att du mår sämre blir jag rädd och ledsen. Ledsen för att jag inser med dig, vad du aldrig kommer att få uppleva, och att dina barn inte kommer att få behålla sin mamma vid sin sida. Att din man förlorar sitt livs stora kärlek, alldeles för tidigt.
Jag skulle vilja ge dig en del av mig själv, så du kunde bli friskare. Så länge jag själv får vara frisk.
Det river i mitt hjärta, för jag önskar att alla människor ska få ha ett långt och fint liv. (säger inte att du inte haft ett fint liv såhär långt men du förstår)
Jag är så imponerad av dig, för att du behåller din styrka. DU är en stor inspirationskälla för mig. och du får mig att tänka till varje dag på hur värdefull varje stund av tillvaron är.
jag läser nu till sjuksköterska och ser mycket av livets baksidor, och tillsammans med det och dig har jag förstått hur skör våran tid här är.
Elisabeth, var du än är och var du än hamnar, ta med dig i ditt hjärta hur mycket styrka du gett mig med dina styrkeinlägg. Du har lärt mig jättemycket om livet, och jag kommer alltid att ta med mig det i bakhuvudet, varje dag, varje stund.
När jag läser dagens inlägg blir jag väldigt upprörd. INGEN ska klanka ner på dig och din familj för varken stipendier, bidrag eller annat som de är avundsjuka på. Du förtjänar allt du kan få, då du faktiskt inte får behålla det största- livet.
Jag önskar att du får leva en rik sista tid i livet, och att du får behålla hoppet inom dig så länge du kan! <3
VARMA VARMA kramar till dig.
Må alla änglar finnas hos dig.

Anonym sa...

Har följt denna blogg länge men aldrig tidigare kommenterat. Men nu känner jag att jag måste! Använder Elisabeths egna ord: "Alla har rätt att tycka vad man vill så länge man visar respekt". Alla som läser denna blogg gör det frivilligt! Alla som skänker en slant gör det frivilligt! Ni som nu lämnar denna blogg varför måste ni lägga elaka och missundsamma kommentarer? TOTAL BRIST PÅ RESPEKT! Tror ingen av er skulle vilja byta 5 minuter med Elisabeth!
Om ni vill lämna bloggen, gör det utan att göra Elisabeth ännu mera ledsen och ångestfylld! TACK!

Elisabeth! Du vackra, fina kvinna! Du berör mig och jag hoppas innerligt att du inte tar åt dig av dessa respektlösa och missundsamma människor och att du får en fantastisk morsdag!

Ska nu skänka ett litet bidrag så dina fina pojkar kan få denna blogg i bokform! Vilken kärleksfull handling! Önskar att jag hade haft en sådan efter min far som jag miste 1968 när jag var 11 år gammal.Fast på den tiden fanns varken datorer eller bloggar :)

Många hjärtliga styrkekramar från Marie i Lund

Anonym sa...

Tänk att ha så mycket tid över, varför inte lägga det på nära och kära om du har några?

Anonym sa...

Elisabeth! Du är super!! Lyssna inte på knäppskallar ;-). Många kramar!! /Marie

Anonym sa...

Gråter av ren sorg och glädje på samma gång...
GRATTIS till att ni fick en ny säng!!!
Visst finns det fler som säkert behöver nya sängar MEN... det kvittar just nu! Man kan inte alltid jämföra sig med andra... isf skulle vi friska människor aldrig få känna oss klena över en helt vanlig magsjuka, hög feber, ett litet barn som ramlar och bryter sig... nej för då skulle vi bara le och tänka att det finns de som har det värre.
NEJ, man MÅSTE få glädjas om så "bara" för en ny och ÄNNU finare säng! (Jo, IKEAS sängar duger ju gott MEN... killen är ju lång och om han har sällskap i sängen eller ej behöver ju inte VI veta!)
Jag gråter över din vän Pernilla som somnat in... Behåll henne i ditt hjärta! På så vis lever hon vidare i era minnen!
Men jag glädjs SÅ mycket av hur DU åter igen får mig och säkert alla andra att se på livet med andra ögon...
Världens vackraste ord är " imorgon"... för att vakna och sätta ett leende på sina läppar och inse att ännu en dag är DIN.. DET är verkligen CARPE DIEM!
Jag önskar dig MÅNGA "imorgon"!
Hoppas att du kan inse att det är en ren och skär SKITSTÖVEL som skrivit de helt onödiga kommentarerna.. en person som inte vaknar med ett leende och inser att denne fått ännu en dag tillsammans med nära och kära!
Jag hoppas och tror att du är tillräkligt stark för att inse att det är en liten sketen krake som skrivit de kommentarerna och att vi kanske t.o.m kan tycka synd om denne skitstöveln.... han/hon har nog inte insett vad livet har att erbjuda i både toppar o dalar!

Till skitstöveln som skrev:
"Vem skulle inte vilja ha nya sängar och kunna resa lite mer.Nää,tappar lusten för denna blogg"
Vänd på din kommentar...: "Vem skulle inte vilja ha CANCER och behöva göra hundratals resor till sjukhuset för behandling och missa massa tid med sina nära och kära?" Nä.. just det! Trodde väl inte att du var så sugen på cancer och ett liv med allt vad cancer innebär för både dig och din ev familj!!!
Snälla... LÄMNA Elisabeth och hennes fam i fred och försök öppna ögonen... Det finns en morgondag för dig oxå.


STOR kram till dig Elisabeth och dina 4 grabar!!!

Anonym sa...

Skit i dumma kommentarer....det är klart att man gör allt... vad som helst för sina nära och kära OCH DET ÄR JU JUST VAD ELISABETH GÖR !!!
Bäddar ju för en bättre framtid för sina barn så gott det går det skulle väl alla vilja göra....eller??
Hoppas du får många fina dagar, tänker på dig och din familj många styrkekramar till er, kram Ulli

Anna sa...

Vill skicka så många styrkekramar och varma goda tankar till hela din familj som jag bara kan!
Jag tittar in på din blogg flera gånger i veckan för att se hur det är med dig/er och för att se om ni gjort något skoj sen sist.
Många många kramar Från Anna

Jennifer sa...

En tår trillar ner för min kind när jag läser detta. Jag hoppas innerligt att du inte tar åt dig av negativa kommentarer, för du verkar helt underbar! Skickar en varm kram på morsdag! /Jennifer

Anonym sa...

OCh förresten ibland kan man tycka och tänka vissa saker men man kan behålla det för sig själv så slipper man såra människor som har det så tufft redan, Ulli

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Hej Elisabeth. Har följt dig från och till sedan programet Sofias Änglar visades. Måste säga att du har varit grymt bra på att skriva om din och familjens livssituation.Tror mig förstå att det måste vara jobbigt när ens kompisar gått bort och du själv vet att det kommer för dig själv inom en snar framtid. Njut,så gott det går,med mors dag imorgon. Om jag förstått tätt så kommer din familj ha myckat stöd från andra den dag du lämnar dem. Du kommer att vara saknad för många men du har gjort allt vad du kan för att stötta dem i framtiden. Hans H Ängelholm

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Jag har läst din blogg ett tag nu och tycker att du är otroligt modig! Du har förändrat mitt sätt att se på livet. Först fick jag panik när jag insåg att vi inte är odödliga. Att vi faktiskt ska DÖ. Då hade jag ett par veckors ångest. Till nu. Jag väljer att se det fina i livet. Som mina barn som jag älskar över allt. Jag lägger ner iPhonen och stänger av tvn för att bara njuta av mina barn. Alla ska vi dö, men inte alla väljer att leva. Jag önskar dig en fantastisk morsdag imorgon. Varma kramar till dig du starka kvinna!

Anonym sa...

Vet inte om du behöver en positiv kommentar till. Men tar mig friheten i alla fall. Du är en stark människa som fajtas en fajt du tyvärr kommer att förlora. Ta
med dig i dina svåra stunder att vi är många som vill dig väl och sörjer att cancer alls ska existera.

Till den elaka människan som skriver kommentarer av bitterhet och avundsjuka är mitt råd. Sök hjälp. Din sjukdom är mer svårartad än cancer. Och troligen obotlig men du kan ju prova.

Birgitta

Anonym sa...

Jag har alltid fattat att det finns människor som stör sig på andra. Men jag har ALDRIG förstått varför det dka vara så svårt att bara se glädjen för någon annan. Ja jag vet att många människor lider och är sjuka. Vi och många fler unnar Elisabeth och hennes familj det här. Vi stöder henne i hennes kamp om att ha det så bra hennes korta sista tid och att hennes familj ska ha det ordnat när hon går bort. Om det handlar om en säng eller resa är för mig OVÄSINTLIGT för som hon själv skriver hon lever med lie mannen och VET att hon kommer lämna sina barn i förtid. Jag är frisk men kan självklart inte veta när min dag är inne. Men IDAG är jag FRISK. Så låt oss få hjälpa och stödja i fred. Det finns SÅ många bloggar att syna. Jag kommenterar inte alltid men jag läser alltid den här bloggen och med hjärtat i halsgropen och kärlek följer jag den här bloggen!!! Mvh Marie Englund

Anonym sa...

Det finns ingen som kan få en garanti - varken av läkare eller någon annan - att man har en vecka eller en måndag eller tre månader kvar att leva. Ingen vet när den dagen kommer när vi måste lämna vårt jordeliv. Så Elisabeth - det är inte värdigt det du skriver på bloggen med önskan om diverse saker. Jag har också bröstcancer så jag vet hur det känns.
Gunilla i Göteborg

Anonym sa...

Blir illamående och illa berörd av människor som är avundsjuka och tycker att det är fult att ta emot gåvor. Ta vara på livet det visar ju bloggen att du och din familj gör men samtidigt måste vardagen och det praktiska fungera- tycker du och Jörgen oxå ska få en säng...Men det är onödigt att bittra människor ska stjäla energi från en blogg med ett viktigt budskap från en fin familj i livets svåraste period....Skärp er och öppna ögon och hjärta. Ödmjukhet kommer ni långt i livet med inte med bitterhet och avundsjuka. Ni borde skämmas ! Tack en gång till Elisabeth med familj att vi får följa er vardag. / Kram från Malin

Anonym sa...

Hej Elisabeth..

Jag hoppas att du får en helt underbar Mors Dag och att du har styrkan att strunta i de elaka kommentarerna på din blogg.

Tyvärr är detta ett vanligt fenomen... Den så kallade "svenska avundsjukan"...

Många kramar! Willemo

Anonym sa...

Kära Elisabeth,

Det är troligtvis ( och förhoppningsvis) EN person
som skrivit den trista bittra kommentaren. Resten av oss - kanske tusentals - är fulla av den djupaste medkänsla för din totalt oacceptabla situation.
Du är en hjälte och finns dagligen och stundligen i mångas tankar.
Kram Marie

Elisabeth W sa...

Hej ALLA!!
Nu tycker jag det börjar bli dags att vi alla helt ignorerar och låter bli att kommentera alla korkade inlägg! Våra kommentarer triggar bara den avundsjuka personen att skriva mer och mer och vi blir mer upprörda och Elisabeth måste läsa hela skiten!
Dumma kommentarer motas bäst bort med tystnad.
Vi får inte förstöra denna blogg.
/Elisabeth W Uppsala

Anonym sa...

Förmodligen har du ingen aning om hur det är att leva med obotlig cancer elaka människa. Jag är också en av dem som lever med döden flåsande i nacken. 38 årig gift småbarnsmamma klart man gör allt som står i ens makt att påverka det som går. Att familjen kommer att få det så bra som möjligt!! Det är svårare att påverka cancerdjävulen själv. Fokusera på att knäcka cancerkoden istället, ingen vet vem som står näst på tur!!// Lena

Anonym sa...

Faktum är att man får INTE skriva ett privat kontonummer öppet så här i en blogg och vädja om pengar.
Sedan denna vädjan om nya sängar osv för att man är dödligt sjuk. Det får man göra. Men är det rätt?
Nej.

Anonym sa...

Avundsjukan är en av de värsta sjukdomar man kan drabbas av! Élisabeth, du är verkligen värd allt. Ta inte illa upp du är verkligen fantastisk!
Tack för din blogg. Jag kommer alltid att bära med mig dina ord "Lev medans du lever".
Kramar från Maria

Anonym sa...

Hade jag varit din i din närhet hade jag varit stolt! Du berör mig och jag blir så glad när man via din blogg ser vad du åstadkommer för människor i ditt liv! Trots din situation skapar du glädje och minnen åt flera människor, det förmår endast någon som har ett hjärta av guld <3 Kramar Anna K

Kristin sa...

Hej fina Elisabeth!
Bry dig inte om att ens kommentera elaka människors kommentarer, försök att inte lägg energi på dessa! vi är så många fler som tycker du är fantastisk!! antagligen är det bara EN idiot som missunnar dig lycka. Den personen är antagligen sjuk, uppenbarligen så fattas empati..kärlek och social kompetens i den människan..antagligen så sitter oxå en skruv lös i huvudet på denna. Så.. bry dig inte om "den"!
Hoppas du har en skön helg! jag sitter här på balkongen med ett glas bubbel och njuter i solen.. har jobbat i Luleå i veckan och är lite mör så nu njuter jag 100% av att bara få vara hemma..till och med att tvätta mattor är mysigt ;) kram Kristin Segerström

Anonym sa...

Hej Elisabeth,jag läser också din blogg varje dag & jag tycker den är så himla viktig att läsa,jag förlorade min 10-åriga son i en olycka för 3 år sen (i sommar) & har förstått att det finns verkligen sjuka människor här ute på nätet,min dotter la ut en minnesfilm med sin lillebror men den fick hon ta bort för folk skrev så elaka kommentarer,man blir så ledsen,men jag hoppas du orkar skriva vidare för oss som verkligen behöver dig här.Många kramar.

Anonym sa...

Som en Lejonhona strider du för dina barn och din familj! Med ALL rätt! Du har gett oss läsare så mycket tänkvärt att bära med oss, att förvalta. TACK Elisabeth! Jag följer din sista strid och mina tankar är ofta hos dig!
Du fina, starka kvinna, du lämnar ett arv som är värt allt, ge kärlek och omtanke!
Den salta tåren lämnar min kind, torkar snabbt i sommarens vind.
//päivi

Ancie sa...

Om du nu tycker att det är så hemskt så sluta läs!! Du tycker att Elisabeth gör enligt dig fruktansvärt. Hoppas vid Gudarna att du eller någon närstående aldrig behöver drabbas av något liknande. JAG tycker att hon är enastende som orkar!!! JAG tycker att DU är fruktansvärt FEG som har så starka åsikter men inte kan stå för dem utan att ens skriva ditt NAMN!!! Sök dig till en annan blogg eller starta en egen där du kan skriva vad du vill. Men sparka inte på en som nästan ligger ner men tappert försöker stå upp!!

Anonym sa...

Kram Elisabeth! Se Inte de negativa kommentarerna! Ta åt dig de positiva :) /kram Sarah i Göteborg

Anna N sa...

Du är en riktig kämpe Elisabeth! Har följt dig sedan Sofias Änglar sändes, men har aldrig kommenterat tidigare. Tyckte dock det var dags nu. Bry dig inte om alla elaka kommentarer, även om det är svårt. Passa på att njuta av din familj och den tid ni har tillsammans. Hoppas du får en bra mors dag imorgon! /Anna

Anonym sa...

Jösses! Det fanns inte ens i min fantasi att någon kunde reagera på detta vis. Riktigt läskigt att det finns människor utan empati. Du Elisabeth och din familj är verkligen värda allt! Det är väl alla familjer i samma situation även om man inte läser om dom på detta sätt. Kämpa Elisabeth! Du är en fantastisk människa!
Varma styrkekramar från Marie

Ancie sa...

Konstaterar som många att alla negativa inlägg är från anonym. Visst även andra använder anonym. Men med tanke på språket och innehållet i inläggen lutar det starkt åt att det är en och samma person som ligger bakom alla de negativa inläggen. Så gör som du säger i flera av inläggen, lämna bloggen!! Det lovar du ju om och om igen, men gör uppenbarligen inte.
Till Elisabeth med familj. Varma kramar till er allihopa!!! Jag kan inte ens föreställa mig den paniken jag skulle ha om jag vore i er situation!!
Många oändliga kramar

En annan Elisabeth sa...

Nu är det ju helt klart. En och samma person skriver nästan identiskt lika kommentarer. Det kan en barnunge förstå. Vi möter dem överallt, på jobbet, på föräldramöten, i kassakön, dessa missunnsamma, missnöjda, avundsjuka medmänniskor. De som tror att deras eget liv blir bättre av att misskreditera andras. Egentligen Elisabeth, har de verkliga problem och deras liv, kort eller långt är inget som åtminstone jag skulle vilja leva. Det liv är inte rikast som levs längst utan det är enbart det liv som fylls med meningsfullhet som är rikast. Det är viktigt att ha med sig. Ingen har några garantier. Jag hoppas så innerligt att ditt fortsatta liv blir rikt, jag vet och förstår av din blogg att det hittills har varit så. Om en tanke skulle kunna ge dig ytterligare rika livsdagar skulle du vara kvar hos oss länge länge till. Jag tänker nämligen väldigt mycket på dig. Kramar

Lejonkvinnan sa...

Jag blir så ledsen över att någon missunnar dig och dina barn en säng och några resor!
Jag kan inte ens tänka mig in i hur det är att ha det som du har det och jag önskar dig och din familj allt som bara går för att underlätta både för dom och för dig.

Ingen skulle vilja befinna sig i din situation, så jag förstår inte vad de är så bittra för.

Älskade vän, ta hand om dig och hoppas du får en underbar mors dag i morgon!

Varma kramar och kärlek

Anonym sa...

hej,
Jag har aldrig skrivit någon kommentar tidigare men jag känner att jag måste det nu. Jag har sett ett program av Sofias änglar och det var när du och din familj var med. Efter det programmet kände jag att jag inte kunde se något mer av den serien.Du och din familj gick rakt in i mitt hjärta. Sedan dess har jag följt din blogg hela tiden.Allt är så sorgligt och du har verkligen lärt mig att ta till vara varje stund som man har med sina nära och kära för man vet verkligen inte vad som kan hända.Jag kommer att följa din blogg till slutet och du kommer alltid att finnas i mina tankar och så fort man känner sig missnöjd med något kommer jag att tänka på dig för du har verkligen fått mig att förstå att man skall vara tacksam för det man har.Ha en jätte trevlig mors dag / eva

Elisabeth Albért sa...

Fina Elisabeth ta inte vid dig av de där elaka kommentarerna från människor som inte har den förståelsen för andra människors liv som är dur även om det är i moll. Jag förstår inte ens vad dom har inne på din blogg att göra då, kanske är det den svenska avundsjukan att du får lite uppmärksamhet men en sak är säker HAR MAN ALDRIG VARIT I DIN SITUATION SÅ HAR MAN INGET NEGATIVT ATT SÄGA. Jag är glad att få följa ditt liv även om jag tycker det är så tragiskt att snart så finns du inte här längre oavsett om det är om en vecka eller år tills du flyger upp som en underbar ängel till himlen och där fortsätter att hålla ett litet öga på din älskade familj. Sen jag själv levt i ett förhållande som var ett helvete så lever jag bara för nuet och ser positivt på det mesta för man vet aldrig vad morgondan kommer med för budskap. HA EN UNDERBAR MORSDAG NU ELISABETH OCH NJUT FÖR VARJE DAG OCH FÖRSÖK ATT UNDVIKA ALLA NEGATIVA INLÄGG OCH SE BARA TILL DE POSITIVA STOOOOR VÄRMANDE KRAM MIN VÄN FÖR DU KÄNNS SOM EN NÄR VÄN SOM MAN FÖLJER <3<3

Kairn sa...

Ha en fantastisk mors dag o njut med din familj .Du kommer visst att bli mormor och farmor...... en fantastisk ängla mormor och ängla farmor.Jag har växt upp med en ängla pappa, hela mitt liv han har funnits där i mitt hjärta . Många kramar från Karin

Elisabeth Albért sa...

Förlåt Elisabeth över mitt långa inlägg men blir så arg på folk när de inte har bättre för sig än att gnälla på sånt som inget är att gnälla över. ELISABETH DET FINNS BARA EN DU SOM ÄR SÅ STARK ATT SKRIVA SOM DU GÖR OCH GE DEL AV DIN VARDAG OAVSETT HUR JOBBIG DEN ÄN ÄR, FINNS BARA EN DU. VÄRMANDE KRAM FRÅN Elisabeth A Västerås

Ann-Sofi Engström sa...

Stora styrkekramar till dig!!!
Du är en fantastisk, fin och stark människa. Låt inte korparna som kraxar illa här på din blogg stjäla din energi. Radera kommentarerna och gå vidare med huvudet högt.Spar din energi till roligare och viktigare saker.

Kram på dig Elisabeth

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Kära Elisabeth! Jag har följt din blogg ett tag och måste säga att ditt liv är min värsta mardröm. Att vara mitt i livet och veta att det snart är slut och behöva planera för det och familjens framtid. Det är inte ok. Du är så fin och fantastisk det gör ont att veta att du ska behöva ha det så här och att ingen kan göra något. Det du får suga i dig i dina svåra stunder är att vi alla tycker du är en underbar människa och mamma och verkligen gör allt och ger allt. Många kramar till dig. / Eva

Anonym sa...

Ha en underbar morsdag med din familj <3
Många kramar Marianne

Smultronbo sa...

Jag tror det går att ställa in blogger så att det inte går att skriva anonyma kommentarer alls.

Kanske kan vara nödvändigt för att få de anonyma fegisarna som inte blivit fostrade att respektera andras val att hålla sig borta. Det är alldeles för lätt att vara anonym och elak på internet. Tyvärr.

Du ger så mycket av dig själv Elisabeth och får så många att ta vara på den tid vi har. T ex din reseskildring från resan till södra Frankrike senast som gav mig personligen massor av energi. Jag hoppas den gav dig ännu mer energi.

Ett fång kramar och jag hoppas du får en riktigt fin mors dag precis som jag hoppas du får fira Midsommar och jag hoppas du får vara med Joel när han börjar på nya skolan i höst. Jag läser din blogg varje dag och blir som många andra orolig om det dröjer någon dag extra ibland.

Låt inte någon stjäla energi från dig nu. Ge all din energi till dina nära och kära. Och dina och din familjs val är era och ingen annans.

Kram!

Lisbeth sa...

Säger som så många andra - skit i elaka anonyma kommentarer. Förstår att de smärtar, men försök att inte ta åt dig..
Självklart hade man gjort allt man kunnat för att hjälpa sin familj, så mycket och länge man orkar. Att ha styrkan och modet att våga be om hjälp är en fantastisk egenskap, ingen dålig!
Och till dig som har hakat upp dig på att Elisabeth har lagt ut ett kontonummer. Vad rör det dig? Vill du inte sätta in en slant så behöver du ju inte bry dig..

Låt Elisabeths blogg vara hennes blogg, ett ställe där hennes nära och kära vara med hennes sedan också. Där de kan läsa att många, många uppskattar och beundrar henne. Att deras fina är en underbar person.

Låt oss alla slippa smutskastningen!

Anonym sa...

Men jösses! Om din fru dog i denna hemska sjukdom borde du förstå hur det är! Om hon hade fått möjligheten att göra detta för dig o er familj skulle hon säkert göra det. Nej det är inte alla som blir sedda på sin blogg, det beror ju på om man har talang o engagerar människor som Elisabet gör. Dra nåt gammalt över dig o sluta förstöra vår sista tid med Elisabet! Du o din fru förtjänade ett bättre öde. Förstör inte för Elisabet sluta läs bloggen o sluta försöka få Elisabet att må dåligt för att hon kämpar o slåss för sitt liv o sin familjs fortsättning.
Till dig Elisabet!
Kämpa på Elisabet du är fantastisk o gör helt rätt, dra i alla strängar du kan för att ge dina killar det bästa möjliga. Många kramar till dig fina du.

Gerd ♥ sa...

Kära Elisabeth!
Jag önskar dig en fortsatt fin Pingstaftonkväll och en alldeles speciell fin Morsdag i morgon!
Jag har följt detta resonemanget i kommentarer om den ekonomiska biten.
Tyvärr, läser jag om de missunnsamma. Och dom finns överallt.
Det man inte varit med om, vet man heller inget om.
En viktig sak, som de inte tänker på som klagar, är den stora ekonomiska förlusten som er familj gör, p.g.a. sjukdom.
Vad kostar det inte att du Elisabeth inte kan jobba? Och vad kostar det inte din man, då han får ta ledigt för att hjälpa till i familjen?
Sjukhusvård, resor, extra tillsyn, extra mat, mediciner, allt kostar, trots högkostnadsskydd.
Det är så viktigt att ha pengar, just när sjukdom inträffar, ja det är viktigt för alla sjuka, men man är alltid sig själv närmast.
Tummen upp för Elisabeth och familjen!

Kram♥ Gerd

Anonym sa...

Jag önskar dig en härlig mors dag. Kram från mig
/MiaD

Anonym sa...

Elisabeth! Du är Fantastisk på alla de sätt som finns. Din styrka och godhet lyser genom dina ord.

Jag önskar oss alla mödrar en fantastisk mors dag imorgon. Min blir extra fin eftersom vår son fyller 3 år imorgon.

Jag önskar dig och familjen många många många långa goda och fina dagar!

Kram

Från

Kerstin 2

Anonym sa...

Kära Elisabeth! <3

Jag har läst din blogg då och då och jag såg dig i Sofias änglar och nu blir jag så ledsen och beklämd över de kommentarer du får.
Tänk att pengar och saker kan trigga igång det värsta hos människor?
Tänk att tanken, hela vägen och ända in i dig, i din själ, det du går igenom, de skor du nu vandrar i och inte vet hur länge de skorna kommer att användas av dig - inte får kanaler ut från alla människor till dig.
Det är sorgligt. Det är hänsynslöst och elakt.
Du behöver värme och stöd och en förståelse i det du går igenom, du och din familj. Dina barn.
Du behöver lyftas, inte tyngas.
Tycker man nåt negativt är det bättre att inte säga nånting alls.
Dessa människor anser sig ha rätt att göra det ändå och anser att det fyller ett syfte - vilket då?
Tänk att pengar är en sån triggfaktor?

Nej, kära Elisabeth. Jag har aldrig skrivit till dig här förut, men känner nu att jag vill hålla om dig i den längsta och varmaste kramen, tanka dig full med tillit, tro och trygghet, ge dig värme, kärlek och styrka.
Jag kan inte förstå vad du går igenom då jag inte är där själv eller är anhörig, men jag vet hur det är att sörja, jag vet hur det är att vara ledsen ända in i själen, jag vet hur det är att inte vilja men tvingas acceptera, jag vet hur det är att vilja krypa ur sitt skinn och att näsan sitter fram och ändan bak, hur gärna jag än vill ändra på det.
Jag vet inte vad du går igenom men jag vet hur det är att genomgå förtvivlad, gränslös och total sorg.
Jag vet hur det är att vakna på morgonen, i den där stunden mellan att vakna tills man landar i verkligheten. Den där stunden när det fortfarande känns som att nää, det är inte så tills man inser att jo, det är tyvärr så.
Jag vet hur det känns när insikten golvar en fullständigt.
Därför förmår jag inte lägga nån som helst åsikt eller värdering i det som kritiken mot dig nu handlar om.

Jag hoppas du och din familj känner min värme runt er <3

/Kram Erika

Anonym sa...

Ha en underbar mors dag. Fäller en tår när man läser dina ord, tänk att inte få se sina barn när de växer upp och allt det innebär, svårt att sätta sig in i din situation, men man fattar mer och mer att man bara får låna livet en viss tid. En kort tid för din del, det är så orättvist.
Njut av varje minut!!
Kramar Malin

Anonym sa...

Men herregud! Du underbara kvinna, du ska aldrig nånsin känna att du behöver förklara dej!!! Människor som missunnar.. Jag vet inte ens vad ja ska säga, va tvungen att läsa kommentaren och blev så jäkla förbannad!!!
Du är grym!!!

Anonym sa...

Usch jag får en klump i magen och blir alldeles tårögd och förbannad rent ut sagt av alla dumma kommentarer. Har följt dig sen Sofias änglar, och är varje dag rädd att få läsa att du har somnat in. Har nyligen på min praktik mött flera personer som brottas med cancer. Både gamla, relativt friska och palliativa patienter och tyvärr också barn med en dyster prognos :( Du har fått mig att värdesätta de små sakerna i vardagen än mer. Jag kommer alltid minnas dig med kärlek <3/ Annika blivande SSK och mamma till 3.

Anonym sa...

Brukar inte kommentera men har följt din blogg i ett halvår. Och jag måste säga att jag tycker du lärt mig mycket. Att fokusera på det som är viktigt i livet; att vara tacksam över det jag har och den kärlek jag har runt mig. Ditt budskap om att ta tillvara på livet lyser igenom alla dina inlägg. Du vågar skriva om det ångestfyllda och jobbiga men också alltid om glädjen och kärleken till livet. Du har verkligen gjort avtryck hos mig. Och berört mig. Tack! Önskar bara jag kunde vifta med mitt trollspö och göra dig frisk...
Sen blir jag ledsen på de (eller den?) som skriver elaka kommentarer. Kan du sova gott om natten efter att ha "spytt ut din galla" på en dössjuk människa! jag skulle då inte kunna det.
Massor med styrkekramar till dig Elisabeth!!!!/Åsa

Anonym sa...

Önskar dig den finaste av dagar imorgon på mors dag!
Stor kram
/Caroline

Anonym sa...

Många varma kramar till dig och jag hoppas du får leva länge till och umgås med familjen och alla dina vänner.!!
En tår rinner ner för min kind och tänker på dig varje dag.
Kramar från veronica i västerås

Anonym sa...

Livet är så orättvist ibland. Härliga du, får en att verkligen tänka efter.Önskar dig en fin morsdag och jag beundrar dig verkligen för att du delar med dig av allt det svåra för jag är övertygad om att det hjälper så många. Kram fr Gunbritt

Anonym sa...

jag har inte lästa alla kommentarer men jag blir bedrövad över att det verkar finnas människor som missunnar dig saker etc då du får förklara dig...
Bry dig inte om dem! Det finns så många dumma o korkade människor har jag fått erfara o det är inte värt att lägga någon energi på.
Det känns i mitt hjärta när du skriver att det är din sista vår mm, blir så ledsen för din skull. F---n en mamma ska få se sina barn växa upp! barn ska inte behöva mista sin mor...Såhär ska det inte vara. Så maktlös man är...
du fyller ditt liv som du har. TACK för att du delar med dig!
kram en BCsyster

Anonym sa...

Precis, blir illamående av det här - obehagligt! Stå på dig och försök att inte ta åt dig av det här Elisabeth! / Cissi

Emelie sa...

Till den bästa mamman i världen! Grattis på morsdagen. Du är värd guld och så mycket mer..

Lindsdalsliv sa...

Vill sända en Styrke kram till dig! Jag beklagar din väns död! Jag blir så ledsen och berörd av det du skriver. Att inte får uppleva sina barns olika steg i livet. Jag gråter med dig! För allt orättvist som drabbat dig! Tråkigt med de negativa du fått skrivet, om de stör sig så kan de väl låta bli att läsa. Du behöver inge mer negativt i ditt liv. Kan de inte låta dig glädjas den tid du har kvar i stället. Kram Annelie

Anonym sa...

dessa inlägg sätter ju ett finger på ett modernt problem- hur mycket/vad ska, kan, bör man dela med sig av? medaljen har en fram och bak sida....känns lite felplacerat med all denna reklam i din blogg- det var väl inte det som var tanken? och att tigga? men respekterar det val du gjort och fortsätter läsa din blogg och blundar för reklamen- det är ju mitt val:)önskar dig och alla Sveriges mödrar en härlig dag!!! kram från Lars

Anonym sa...

Fina Elisabeth,det gör ont i mitt hjärta att folk kan vara så elaka,helt ofattbart,dom borde skämmas.Jag läser din blogg varje dag och beundrar dig för att du orkar dela med dig av ditt liv,dina tankar & känslor,jag kan inte ens föreställa mig hur det känns att veta att man ska dö,får panik bara jag tänker på det,önskar att du får ha det fint nu,den tid du har kvar,vara tillsammans med din familj/vänner med massor av kärlek och fina stunder.

Varma kramar<3
Nettan

Anonym sa...

Kärlek till dig fina<3

Anonym sa...

Du verkar ju vara helt vrickad i huvudet som skriver så många dumma inlägg på Elisabeths sida . Lämna den omedelbart ! Du är bara en bitter , elak människa som inte har här att göra och vi andra som stöttar Elisabeth vill inte se dina inlägg fler gånger . Gå och gör livet surt för dig själv för det är det enda du verkar att kunna göra . Stick !!!!!!

Monica sa...

Jag önskar dig många fina värkfria dagar, och styrkan att totalt IGNORERA alla idiotiska kommentarer...

Stor, varm KRAAAAAM!

Anonym sa...

Hoppas du kan srunta i alla negativa kommentarer och ta till dig all värme o stöd som sänds till dig här!! Hoppas du får en underbar morsdag tillsammans med din familj <3 Du är en fantastisk människa och jag tror att dina barn i framtiden kommer att känna mycket stöd och styrka i din blogg. Jag förlorade min mamma för 7 år sedan (49 år gammal) och det hade varit helt fantastiskt att få läsa om hennes tankar, känslor och funderingar!! Många kramar Erika

Anonym sa...

Har också tänkt att det faktiskt bara är en människa som skriver massor av inlägg och vill få oss att tro att det är olika personer . Denna människan är ju tyvärr säkert inte riktigt frisk . Vi ANDRA stöttar Elisabeth och vi vågar stå för våra namn . Kram Elisabeth från Cecilia .

Annika sa...

Hej Elisabeth! Kommenterar din blogg för första gången, har läst och följt dig och din familj (vi har barn i samma klass, Isac) Jag kan inte annat att beundra dig så stark och så fin... Människor som inte förstår bättre kan hålla tyst, bry dig inte om dom, dom är helt okunniga och har väl aldrig själv drabbats av tragiska händelser.
Jag hoppas att du nu får njuta av sommaren som kommit och ta vara på varenda dag.Kramar Annika med familj

Monika P sa...

Läste om dig i DN. Tack för att du genom din medverkan i sådana sammanhang påminner mig/oss om livets skörhet och ger perspektiv på futtigheter som upprör i ett de facto gott liv. Du verkar vara en underbar mamma!

tina sa...

vaför denna anonymitet kan ni inte stå för vad ni tycker, att läsa en blogg är frivilligt, gör något annat istället o låt oss slippa era negativa o avundsjuka attityder

sandra sa...

Underbara Elisabeth! Det gör mig så arg och ledsen när jag läser de elaka kommentarerna du fått, och att du känt att du måste förklara dig. Du behöver INTE be om ursäkt för att du försöker göra allt för att din familj ska få det så bra som möjligt. Det är upp till var och en vad man väljer att göra i en svår livskris, och det bör alla respektera! Att det finns människor som väldigt elakt väljer att trycka ner dig för det är skamligt! Jag vill säga till dessa människor att sköt er själva! Ingen tvingar er att läsa bloggen eller hålla med om något. Jag beundrar dig Elisabeth och den styrka du har! Jag respekterar dig som kvinna och medmänniska, och som nån som mist en nära familjemedlem till denna hemska sjukdom. Jag önskar dig en underbar mors dag! Styrkekramar från mig! /Sandra

Camilla L sa...

Jag tycker du är så himla vacker... inuti speglar av sig utanpå.

Camilla L sa...

Sen en sak till... alla dessa urbota inskränkta människor utan vare sig tankeverksamhet eller vett som härjar om att "hur många har råd med det?"- vad menar de?? Människor runt om i världen har inte tillgång till vatten- ska jag då minimera min egen konsumtion till 1 dl dagligen- vad blir bättre av det? Nej, gör Sverige och världen en tjänst Ni anonyma pulver som kommenterat så otroligt puckat att man tror Ni kom direkt upp från nån jordhåla- gå å lägg er. Gärna på månen. Och kom inte med ert dravel om att man får tycka som man vill. För det kan man inte- om man är mänsklig. Men Ni verkar ju ha tappat den sidan så att säga. Ni kommer trivas skitbra på månen som sagt, jag lovar.

Anonym sa...

Läste idag reportaget i DN om dig och din familj. Tack för att jag får ta del av din berättelse och det du lär mig.
Johanna, Umeå

Anonym sa...

Jag läste artikeln i DN och kikade igenom din blogg. Min mamma fick cancer, väldigt ung, och en stor del av min barndom kämpade hon mot den. Jag och mina syskon hann dock bli stora innan hon till slut tvingades ge upp... Hon kämpade verkligen för att leva, in i det sista. Hon hade så mycket livsvilja och kampglöd och jag anar detsamma i dig. Min mors styrka har gett mig kraft att gå igenom livets svårigheter. När jag ställs inför problem eller drabbas av motgångar tänker jag på henne och hur modig hon var. Jag vill inte vara sämre.

Elisabeth, jag känner dig inte. Tyvärr. Men låt mig försäkra dig om att fast dina barn inte får ha dig så länge som ni önskar och förtjänar - så kommer de att klara sig bra. De kommer att inspireras av din styrka, ditt mod, din livsvilja. När de har det tungt kan du inte finnas där rent fysiskt och trösta och stötta och det måste göra ont i ditt mammahjärta. Men jag försäkrar dig, i de stunderna kommer de att tänka på dig, dra ett djupt andetag och kämpa vidare tills de skapat sin egen lycka. De kommer inte att nöja sig med mindre, för de har lärt av dig.

Du kommer alltid, jag lovar det av hela mitt hjärta, ALLTID vara med dem. Dela deras lycka och vara ett stöd i deras sorg.
Alltid.

Jag önskar dig och de dina allt gott.

Anonym sa...

Skit i folk som är negativa och "avundsjuka"! Jag har följt din blogg sedan jag såg Sofias änglar och tänker ofta på dig. Du har verkligen lärt mig att ta vara på tiden och att hålla distans till mina egna problem. Jag och mina barn har det jobbigt just nu, men när jag tänker på dig tänker jag också att "vad fan..."

Tack för att du fått upp mina ögon för vad som är viktigt i livet - jag behövde det!

Massor med kramar till dig <3

Alicia - Borrelia & Fobi sa...

Usch fy vad jobbigt, jag beklagar verkligen att din vän gick bort! :( Även om vi alla ska dö så är det ju så hemskt orättvist att vissa får leva tills de är hundra och andra inte, men vi har ju inte så mycket att säga till om till den där orättvisan :/
Och hemskt att någon har skrivit något elakt till dig och verkar ha hackat på att ni var med i Sofias Änglar (TACK för att ni var med i Sofias Änglar så att jag med fler hittade hit, det har förgyllt mitt liv - tack vare ditt fina budskap, din inspiration och positiva inställning trots allt jobbigt du går igenom - och garanterat andras också). Det är verkligen helt förståeligt att ni var med och superbra att det finns ett sådant program, att det finns stipendier att få osv, vi som lever kommer ju få massa förmåner på olika sätt genom livet, så varför ska inte de som vet med sig att de kommer dö i förtid få "ta ut" sina förmåner innan de dör? Och när det finns stipendier och grejer, självklart att man söker dem och hoppas att man får det. Du är värd varenda krona av det där och oräkneliga fler kronor. Låt inte de negativa kommentarerna nå dig (fast det gör man ju...tyvärr), utan vet med dig vad vi så många andra säger: DU ÄR FANTASTISK och tack för att du delar med dig av din berättelse och ditt budskap! KRAM

Anonym sa...

Hej Elisabeth. Du är beundransvärt stark. Strunt i alla avundsjuka och trångsynta människor. Vi är så otroligt många som imponeras av dig och att du låter oss dela dina tankar och känslor i denna hemska sjukdom. Önskar dig allt gott för stunden. lev i nuet!! Tusen stryrkekramar till dig från mig/Anki

Anonym sa...

Hej ett litet tips till dina fina killar .Låt dom söka Gålöstipendiet (kolla deras hemsida )krav är en förälder eller låginkomstagare och godkända betyg får sökas från åk 8 tills dom är 25 om dom studerar .

MVH Mia

Anonym sa...

En sak som slår mig - försvara dig ALDRIG! Du kan göra precis som du vill, det ska andra inte ha en enda åsikt om...

Alicia - Borrelia & Fobi sa...

Oj, nu läste jag igenom några kommentarer till det här inlägget. Det verkar vara samma anonyma person som skriver de där elaka kommentarerna. Jag blir riktigt rädd när jag läser det, hur kan personen skriva så! Hoppas du vet att resten av dina läsare inte håller med den personen, men usch, det ska ju finnas folk till allt :S ibland blir man besviken på mänskligheten. Men så är det, och det bästa man kan göra är att försöka att inte ta åt sig och påverkas av det, för då har den ju lyckats.

Jag tror att alla kommentarer har ett ip-nummer så du kan ju kolla ifall det är samma person (det kan ju visserligen vara samma person ändå, som sitter vid olika datorer). Frågan är bara hur någon orkar lägga ner energi på att skriva sånt dumt onödigt. Därför ska jag inte lägga mer energi på att bli upprörd på det, hoppas du inte heller gör det, fastän man såklart blir ledsen. Vi blir ledsna med dig åt det där. Men vet med dig att du absolut inte har gjort något fel i att be folk om pengar till att kunna göra böcker till dina barn (superfin och bra idé!) eller sökt till sofias änglar osv. Vem som helst kan ju göra så, det handlar bara om vem som orkar göra det och har tur att dra guldlotten liksom ;) Ingenting kommer gratis, det krävs jobb för det också. Alla hittar sina lösningar, det är ju fritt fram för alla att göra så som du har gjort (vad nu det är? Förstår verkligen inte vad personen är upprörd på). Det finns ju folk som tex modebloggar och tjänar pengar på det, klart du kan få förmåner genom bloggen också, och du gör ju verkligen något jättefint och bra av de förmåner du får, så heja dig! :)
99,9 % av de som läser här stöttar dig helt så fokusera på dem :)
KRAM!

(oj hjälp vad långt det blev haha, jag blev bara så upprörd över de där kommentarerna...jag som inte skulle lägga min energi på det, oups!)

Ann Helena Rudberg sa...

Kära Elisabeth!
Jag bor inte så långt ifrån dig och naturligtvis kommer du att kunna se dina barn ta studenten, se dem ta sina körkort. Du kommer bara inte att ha din fysiska gestalt längre. Det är en väldig sorg att gå bort tidigare än man tänkt. Jag vet eftersom min mamma dog huxflux och jag hittade henne död. Det tog ungefär 40 år att komma över den chocken och sorgen. Men döden finns egentligen inte. Den energi vi består av kan inte dö, energi kan bara omvandlas i det universum där vi lever.

Aina sa...

Raraste Elisabeth,

Jag blir så glad av att läsa alla stödjande och fina kommentarer som skrivs till dig här -
MEN
så beklämd jag blir av att läsa alla urdumma kommentarer - de säger mest om den som skrev dem - synd om vederbörande! Om det ska vara lika för alla - har du lust att ta över samma situation och hälsotillstånd, kanske? Nä, tänkte väl det. Ut härifrån!
Tycks vara en av dem som inte mår bra om de inte har något att gnälla över. En missundsam ärkemartyr som stjäl goda energier från andra. Bort härifrån, som sagt!

Elisabeth, Du har absolut ingenting att be om ursäkt för eller behöva förklara för någon annan!
Sträck stolt på dig i din fulla längd och fortsätt vara den underbara människa som du är! En av Änglarna här på jorden.
Massor av kram-lass till dig! Ta en närhelst du behöver :o))

Aina

Kajsa Bergman Fällén sa...

Nej jag tror det är svårt för den som inte är i den här situationen att förstå. Men det är bisarrt att man kan vara så missunnsam som vissa av kommentatorerna är. Det måste vara något allvarligt fel på en människa som beter sig på det viset. Man får helt enkelt tycka synd om dem. Kram

Anonym sa...

Jag blir så jävla förbannad när jag läser kommentarerna av idioten här på bloggen. Anonym, feg och ryggradslös. Att gå in och kommentera på Elisabeths blogg är ju jävligt modigt och nödvändigt eller hur..!? Samma idiot är det antagligen som skrivit alla inläggen.
Jag har aldrig kommenterat förut men läser den blogg nästan varje dag. Du är i din fulla rätt att göra precis Vad du vill Hur du vill och När du vill. Du är en fantastisk människa som gör allt för dina barn/familj i en jävlig situation.
ALLA kan starta en blogg och "tigga" pengar eller göra vad fan de vill, det är HELT frivilligt och framför allt tillåtet. Förpesta inte Elisabehs liv med skitkommentarer.
Elisabeth, du är min hjälte.
Styrkekram Helene

lili sa...

Alla elaka kommentarer är från samma person, det är lätt att se. Samma fega, äckliga, misunsamma, småaktiga lilla jävliga person som tycker sig ha rätten att döma någon som han eller hon inte känner. Som kräker ur sig sin egen besvikelse över ett liv som uppenbarligen inte blev som väntat. Det är ledsamt att en sån liten människa ger sig på nån som redan ligger - men det är kanske inte helt oväntat, och det är inte första gången det händer. Det är samma typ av människa som mobbar i småskolan, som konstant förstör andra människors liv för att hon/han själv är så jävla olycklig. Trist och tråkigt.
Elisabeth, jag känner inte dig men jag hoppas verkligen att du kan strunta i denna stackars varelse. Du lever ditt liv som du vill, ingen har rätt att döma dig eller din familj. Du har rätt till ALLT fint och vackert som du får, det är väl förtjänt och sticker det i ögonen på vissa - WHO CARES!! Låt de små pissmyrorna leva sitt skitliv, och du lever ditt så länge du bara kan. Skickar värme och styrka till dig och dina. Du är en förebild, någon att se upp till. Glöm aldrig det. :)

Jessica sa...

Jag skulle vilja ge tipset att börja moderera kommentarerna, särskilt när nu en person (som det verkar) och några till, är de som vevar på mest om hur jävligt det är med allt annat än just sjukdom.

Låt någon anhörig eller vän göra den modereringen så att energi finns kvar till annat. Som att leva varje minut som återstår.

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Jag har läst din blogg lite till och från.Jag har läst den varje dag sen jag själv fick Cancer.Jag såg er i tv och tänkte gud vilken mamma & kvinna.jag förstår inte hur folk kan ens komma på att skriva elaka kommentarer..vad finns det för människor...Jag önskar dej allt gott Massor med kramar Sofie

Lotten sa...

Hej! Jag har följt din blogg rätt länge men aldrig lämnat en kommentar, men här kommer en lång en^^

Livet är inte rättvist, har aldrig varit och kommer nog aldrig att bli..tyvärr. Vissa drabbas av allt och andra drabbas inte alls. Alla kommentarer om varför ska vissa få allt när andra inte får något? Livet är ju lite som ett lotteri vissa vinner storvinsten och andra drar nitlotten. Jag har aldrig gillat avundsjuka och missunnsamhet, varför ska det vara så svårt att glädjas med andra?? Hallå sluta bryt mot budord nio och tio!!
Elisabeth du har ju uppenbarligen tyvärr dragit nitlotten och drabbats och gått igenom mer än vad som är mänskligt att stå ut med. Och ändå står du (som jag uppfattar det) fortfarande stark och kämpar för fullt, absolut beundransvärt!! Jag unnar verkligen dig och din familj alla de (i jämförelse med livet i stort) små gåvor som kan komma att underlätta för er!! Önskar dig och de dina allt gott.

Många Varma Kramar från Lotten