fredag 18 maj 2012

Akut besök av SAH i natt

Ja, inte ska man ropa hej för snabbt inte.....
Mådde riktigt bra igår och även när jag gick och la mig. Vaknade till vid 3 av att ha ont kring magmunnen. Gick på toaletten, in till Isac och släckte hans lampa och kollade till Joel en sväng.
Försökte somna om men det fortsatte ömma mellan brösten och även dra sig lite åt vänster... och då blir man ju nojjig att det är hjärtat.
Det var liknande smärta som jag fick i Provence och jag kunde inte lägga mig ner utan försökte sitta så rakt som möjligt.

Väckte upp Jörgen och bad han hämta medicinlåda och vatten. Vågade inte röra mig ur fläcken utan försökte bara att djupandas.
Jag är så feg på att ringa hemsjukvården, vill liksom klara mig själv, men smärtan ökade och tårarna kom, med detta kom väl paniken också antar jag.

Två stesolid tog jag och sedan ringde jag SAH som också bad mig ta extra snabbverkande morfin. Problemet var att få ner tabletterna. Jag vet inte vad det är men det känns som det är något som sitter i vägen vid magmunnen och jag får lite illamående känsla men ändå inte.

Jag hade SAH ganska länge på luren men efter ett tag så bestämde de för att komma förbi då detta är tredje gången det händer. (Någon vecka innan Provence fick jag detta hemma på kvälllen när hela familjen satt och kollade på film.) Förstår att det kan vara panikångest också. Men jag tycker ju att jag var på bra humör och mådde bra när jag gick och la mig. Kan vara all kortison också som magen inte gillar.

Nu är det mitt på dagen på fredagen och allt känns som vanligt igen. Lite extra trött bara. Ligger i soffan och kollar MTV samtidigt som jag bloggar.
Mina hjärtan som jag beställt från Lilla Lisa Design har kommit och barnen ska få ett varsitt. Jag har själv valt texten till varje barn och hjärta;


Ikväll kommer Niklas och Helene från Värmland och ska stanna över helgen. Jag hoppas på en energikick och fint väder i morgon lördag så vi kan ta barnen till Skansen och åter njuta av Stockholm.

66 kommentarer:

Anneli sa...

Hej Elisabeth!
Jag har följt din blogg sedan Sofias änglar, men aldrig kommenterat förrän nu. Jag beundrar dig! Du verkar så stark trots allt elände =( När jag såg dom där vackra hjärtan av glas så kom det tårar....Kunde inte hålla dom tillbaka, jag lider med dig och hela din familj!!
Hoppas ni får en underbar helg!
Sköt om dig!! Många kramar Anneli

Annika sa...

Försökte skriva igår om hockeyn men det är väl uppmuntran du så väl behöver så det var lika bra att det inte gick att skicka då.

Många kramar sänds till dig du tappert kämpande människa! Fina hjärtan du köpt till barnen!!

Gerd ♥ sa...

Vilka underbara hjärtan!
Så fina..... klickade in mig på Lilla Lisa Design, och så mycket fint det fanns där!
Många hjärtekramar♥♥♥du tappra lilla mamman♥♥♥

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Jag hoppas av hela mitt hjärta, att ni får en underbar helg, utan några smärtor!
Jättefins hjärtan du köpt till barnen. Styrkekram E

Carina sa...

Många styrke kramar till dig och din familj. Jag hoppas att du använder dig av möjligheten att prata av dig till en proffessionell så ofta du orkar och kan - annars blir bördan för tung. "Vi mammor" ska vara så starka och räcka/finnas till för våra nära - vilket gör det naturligt att inte vilja belasta sina närstående med sin sorg. Man vill ju att alla ska må så bra som möjligt, men även du ska må så bra som det bara är möjligt.
Ha en underbar helg :)

zanna sa...

Oj nu kom tårarna , så fina hjärtan!

Har följt dig länge och tycker du skriver så bra och jag beundrar dig för du tänker på allting hela tiden.

Helena A. Halland sa...

Nu kikar jag in genom ditt "fönster" igen! Blev så glad igår när jag läste att du varit så pigg!
Nu gråter mitt hjärta för dig och mina ögon för dom vackra orden på pojkarnas hjärtan.
Hoppas du får känna dig "frisk" i helgen så du orkar umgås med era vänner!!
Stor styrkekram från mig!!

Anonym sa...

Hej!
Du är en underbar människa som orkar dela med dig läser gråter skrattar om varandra och ett hjärta som värker för dina nära och kära. Är det plusgirokontot som står vid sidan om bloggen som är ditt till dina barn? Sänder dig och familjen en önskan om en skön helg <3 <3.
Monica i Vegby

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Usch,hemskt när man känner sig,så orolig å ej vet vad...Hoppas det hjälpte dig, sova el vila beh lite oxå.Tycker verkligen du är värd att må bättre nu,jag blir lite ledsen,men du grejat,tänker på dig,OFTA.Jag vet själv,att det känns skönt att nån bryr sig.Jag har ej alltid det,men
man vänjer sig lite.jaja.
Hoppas du få en bra o lugn helg(för dig inombords)mångamångakramar
omdig,
kicki i Växjö m make

annika sa...

Där rök maskaran, igen, måste ha en vattenfast när jag läser din blogg!
Så himla fina hjärtan du fixat till grabbarna, de ska vara stolta över att ha en sådan kärleksfull mamma och självklart kommer du att finnas med dom.
Det behöver inte var ångest, min mamma fick liknande besvär och det berodde på cancern.

Du tappra älskvärda Elisabeth fortsätt kämpa!

Massor med styrkekramar!!

annika

Busmamman sa...

Fina du, tårarna rinner nerför kinderna när jag läser texten på dina hjärtan till barnen...
Kramar
/N

Anonym sa...

Jag känner så med dig, det är säkert panikångest, som du får ibland. Jag läste en informationstjänst på internet om
spridd cancer,som i ditt fall, och det stod bl.a att man kan leva med
den i flera år. Det forskas ju
mycket och nya mediciner är på gång, så ge absolut inte upp!
Många kramar.

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

när jag gick på Halaven hade jag problem som liknade dina. Efter ett tag upptäckte jag att dessa smärtor alltid kom på kvällen dagen efter att jag hade fått cellgiftet. I mitt fall varade dessa oftast i ca 3 timmar och då låg jag verkligen och hade sk...ont. Halaven får man ju två veckor i följd och efter kur nr 2 var det alltid värst. Som om någon drog åt en livrem precis vid revbenen. Det som hjälpte bäst (men inte bra ändå) var att se till att inte vara förstoppad. Primperan sätter fart på tarmarna och ibland tog jag laxerande. Plus smärtstillande, förstås. Efter att ha slutat med Halaven försvann dessa smärtattacker. Men jag kan förstås inte veta om dina smärtor har samma orsak!

En medsyster

Sister Moonshine sa...

Så fina hjärtan! Vackra minnen helt klart. Du är en omtänksam och god mamma och kvinna. Hoppas att du ska slippa fler jobbiga smärttillfällen från magen nu. Ha en skön helg. Kram.

Anonym sa...

❤❤❤

Elisabeth Albért sa...

Måste säga Elisabeth att man blir så berörd av dig och allt du skriver om även då du har all din värk, det är det som gör dig så stark som person. Har själv haft det jobbigt fast inte med sjukdomar utan på andra vis och för mig att vakna varje dag är en lycka då man öppnar sina ögon och ser sina älskade så nära, livet är för kort att gnälla över värdsliga saker som man ändå inte kan göra nåt åt jag försöker bara ta varje dag som den kommer för imorgon vet man ju inte vad som sker. Var inne där du köpte dina underbart vackra hjärtan, och de hade så mycket fina saker så ska nog själv köpa nåt där till min lilla mamma som jag tror skulle bli glad över nåt därifrån. Kämpa på fina du så gott det går, och bara njut av din underbara familj och härligt stöttande vänner, jag själv skickar så mycket styrka och kärlek som jag bara kan stor värmande kram från Elisabeth <3<3

Anonym sa...

hej panikångestattacker kan komma precis så som du beskriver när man slappnar av . så har det varit för mig att när jag har haft mycket omkring o sen kännt mig avslappnad så slår det til , kroppens sätt att signalera att man ska lyssna på den bättre. hoppas att ni får en mysig helg . kram från en bloggläsare från hälsingeskogarna

Anonym sa...

hej panikångestattacker kan komma precis så som du beskriver när man slappnar av . så har det varit för mig att när jag har haft mycket omkring o sen kännt mig avslappnad så slår det til , kroppens sätt att signalera att man ska lyssna på den bättre. hoppas att ni får en mysig helg . kram från en bloggläsare från hälsingeskogarna

Anonym sa...

Vilka fin hjärtan dina grabbar får av dej.Kikade på Lilla Lisa Design vilka fina saker får ta och beställa något där också.
Massor av kramar ifrån Barbro

Anonym sa...

❤❤❤

Sanna sa...

Otroligt vackra hjärtan du ger dina pojkar.

Så vill jag säga, med tanke på hur mycket du påverkar din omgivning.

Ur kaos kommer storhet.

"An arrow can only be shot by pulling it backwards. So when life is dragging you back with difficulties, it means that it´s going to launch you into something great"

Anonym sa...

Underbara du! Härligt att du orkar med nu när värmen kommer. Underbara hjärtan de får får av dig, det eller något liknande skulle nog alla ge sina älskade barn ty ingen vet vad framtiden bär med sig.Jag hoppas helgen blir bra utan att magen strular för mycket. <3 //Diana

Anonym sa...

Tittar in varje dag till din blogg. Jo jag hämtar styrka och en massa värme från dig.
Fattar inte vart du får all ork, värme och kärlek i från.
Helt otroligt vilken kvinna du är.
Men de är ju så med mammor, vi har så mycket att ge.

Ser och läser dom underbara hjärtanen och som för många andra så rinner tårarna. Så vackra ord :)

De sägs ju att barn väljer inte sina föräldrar. Men dina barn har då helt klart valt rätt mamma.

Värmande styrke kramar i massor till dig :) :) :)
från
Anna i Norr

Anonym sa...

Hej Bettan!

Jag kollade på Sofias änglar först idag, kanal 5 play och grät en skvätt. Du är så tapper och stark och hela familjen är så underbar. Hoppas vi ses på fotbollsplanen snart. Behöver få ge dig en kram.

Massor av kramar Anna-Carin m familj.

sandra sa...

Vilka underbart vackra hjärtan! Du är så inspirerande. Styrkekramar till dig!

Anonym sa...

Åh, vilka fina hjärtan till dina killar!!!
Lilla Lisa Design kommer få fler beställningar inom kort... Så fina att ge till sina barn!
Och så kommer ja ALLTID tänka på dig när jag ser dom.. och få styrka av att tänka på DIG!!! Du är helt galet unik!!!Jag önskar SÅ att jag kunde lyfta smärtan fysiskt och psykiskt ifrån dig!
Du är så stark!!! Men dra dig inte för att ta hjälp av SAH... dom finns ju där för dig!!!
Tänker på dig ofta! Flera gånger om dagen!
STORA BOAOTA KRAMAR till dig ♥♥♥

Anonym sa...

Ska aldrig mera klaga när jag blir förkyld eller får influensan....för vad är det? INGENTING!

Tack för att du finns och delar med dig...all kärlek och styrka till dig och din fina familj!

Anonym sa...

Du är så otroligt stark kvinna som kämpar och kämpar mot denna jävla sjukdom. Mina tankar är hos dig varje dag. Kram

Sofia sa...

Du är så fin! Så underbar. Barnen kommer aldrig glömma dig!! Kramar i massor

Marie sa...

Underbart fina hjärtan. Du behöver inte vara orolig, dina barn kommer aldrig att glömma dej och det vet att du alltid kommer att vara med dem på ett eller annat sätt! KRAM!

Marie sa...

Underbara hjärtan <3
Jag ger min sons grav vackra stenhjärtan. Syns på sidan
http://tobiasholmen.blogspot.se/search?updated-max=2011-12-11T08:44:00-08:00&max-results=7&start=14&by-date=false

Anonym sa...

Stor Kram till dig, din make och dina tre jättefina söner från en tjej som läser din blogg och därför är delaktig i ditt liv lite grand. Anna

Anonym sa...

Nej vad ledsen jag blir. Vill inte att du ska känna det så. Vet hur det är med panikångerst och det är riktigt jobbigt. Hoppas att det har lugnat sig för dig och att det blir en bra helg. Tänker på dig. Kram från Carola <3

Nina sa...

Vilka fina hjärtan! Stor styrkekram till dig!
Nina

Pernilla sa...

Vackraste Elisabeth...dvs både på in/utsidan <3! Vet att ord äro överflödiga, men Vi tänker på Dig, Jörgen å Barnen <3! Kramar återigen
från Fam. Andersson i Sjömarken!

Anonym sa...

Satte hjärtat i halsgropen när jag läste överskriften på bloggen i dag, skönt att det känns bättre nu. Gläds så över att ni varit på Grönan och hockey tillsammans, hoppas ni kommer i väg till Skansen i helgen också :) Ha en fin helg med gamla vänner nu och hoppas du får känna dig stark. Tänker på dig! KRAM Annika

Anonym sa...

Vilka fina och underbara hjärtan. De lär alltid finns kavar och vårdas ömt. Kärleken finns alltid kvar i våra hjärtan. Många kramar om livsglädje och kvalité...KRAMAR I MASSOR

Anonym sa...

Åh Elisabeth vilka fina hjärtan du beställt till dina söner.Följer din blogg varje dag.Det kommer tårar varje dag jag läser om er.Hoppas att du mår bättre lördag o söndag.Många Kramar till Dej o Din Familj.Mvh Lena

Anonym sa...

Usch att du/ ni inte kan få ha det lite lugnt!!! Låter nästan som du skulle kunna ha svamp ( vilket ju är vanligt vid cortison behandling) det kan man ju få långt ner i halsen o inte bara i munnen ( jobbar som sjuksyrra på en kir. Avd) hoppas denna natt bjuder på lugn och en god natts sömn! Sköt om er/ Maud

Jag är Elisabeth sa...

Plusgirokontot på min högersida på bloggen är till att kunna trycka HELA bloggen från starten 2009 tills min sista dag.
Den ska tryckas ett ex till varje barn och sedan mina allra närmsta är "min" plan och jag hoppas det blir möjligt. Vill inte att det ska ligga på Jörgen ekonomiskt utan att det ska vara självfinansierat.
mvh,
Elisabeth OM

Anonym sa...

Som ett litet ljus i det dystra kan jag bara påminna om att du enligt din sidvisningsmätare snart är uppe i 2,5 miljoner styckna! Dom förtjänar du!

Anonym sa...

Så märkligt livets väg kan ändra riktning... För dig och din familj har en sjukdom gjort att nya erfarenhetsstigar måste trampas. För min, handlar det om en mycket närståendes felbeslut på arbetet skapar konsekvenser för hans närmaste. Folk säger att vi är starka... känns så klyschigt. Har man något val? För ens barn kan man gå genom eld. Och gudarna ska veta att trots "styrkan" så finns det gråt av både sorg och ilska för det som blev och inte blev... Kanske det är det som trots allt ger en styrka, att man vågar bejaka det man går igenom, på gott och ont. Precis när allt skedde hos oss tänkte jag: "Det här kommer bli en "riktig resa" undrar vad som finns i slutet av den?!" Det har varit min ledstjärna på min nya krokiga stig.
Tack för att du delar med dig av din resa. En dag kommer jag också kunna dela med mig av min... Och kanske kan den hjälpa någon, så som din gör. Mina största styrkekramar till dig i din familj. Jag har följt din generösa blogg sedan Sofias änglar. A-Ch

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

Vilka underbara hjärtan till dina kära pojkar. Dina ord som du skrev till var och en gick rakt in i hjärtat!

Kram från Sara en trogen läsare.

Anonym sa...

Jag känner med dig och ögonen fylls av tårar... Så starkt du skriver! Du ska vara stolt över hur stark du är och din familj likaså. Vilken fighter och det är så som min pappa intalat mig sen barnsben...man ska aldrig ge upp!! Alla nyckelpigor som landar på mig i vår/sommar kommer jag skicka upp i skyn med en önskan om att all lycka i världen ska gå till Dig och Din familj! Massor av styrkekramar till Dig!

Anonym sa...

Hejsan Elisabeth.

Har så många gånger börjat att skriva här. Men inte gjort det. Då orden verkat lite futtiga.

Kan inte med ord beskriva hur mycket jag beundrar dig.
Såg dig på Sofias Änglar.

Livet är orättvist...

Många styrke kramar
Carina

Anonym sa...

Alldeles underbara hjärtan, tårarna kom direkt. Vilken kärleksfull mamma du är <3

Anonym sa...

Många kramar till er.

Vilka fina hjärtan som du beställt. Du är så otrolig stark.Kram Connie

Anonym sa...

Jag har tänkt att skriva flera gånger till dig men det har inte riktigt blivit av. Jag har läst din blogg dagligdags sedan Sofias änglar. Jag måste bara säga vilken otroligt modig och stark kvinna/mamma du är. Jag beundrar din styrka och ditt mod som du besitter i denna kamp. Jag skickar en varm kram till dig för du berör mig och så många andra. En stor varm kram!! Hälsningar Marthina

Anonym sa...

Usch o fy fan! Jag önskar verkligen att du kunde få bli frisk!

Anonym sa...

Har också följt dig varje dag sedan Sofias änglar. Att man kan vara så stark och ha sån livsglädje som du har i en sådan situation du befinner dig är gör mig djupt imponerad. På bilderna från er resa förra veckan ser du skitsnygg ut, ingen kan se att du är sjuk. Du har en fantastisk utstrålning och är vacker både på insidan oc utsidan.

Kram

Anonym sa...

Fantastiskt fina hjärtan, tårarna rinner, både för din och dina barns skull.... så sorgligt allt!
Du verkar vara en härlig tjej och slående ofta tycker jag det verkar vara ni fantastiska, fina och kärleksfulla som rycks bort, långt tidigare än som är skäligt så att säga...
Jag vet att det inte finns någon rättvisa i dessa livsöden men spontant känns det som om du och din familj haft mer redan än de flesta....
Jag ber om mirakel!!
Kramar en medkännande syster...

Anonym sa...

Du tappra Elisabet, vilka fina hjärtan du gjort o så fint för dina barn att få av dig. Du lämnar en alltid berörd o varje gång tänker jag att jag borde njuta mer av livet För det är verkligen skört. Jag beundrar din styrka o kraft, många varma kramar till dig du fina!

Anonym sa...

Sov gott Elisabeth! I morgon är en ny dag! Önskar dig massa styrka!
KRAMAR

Anonym sa...

Tack för att du gör mitt hjärta mjukare och för att du gör det svåra lite vackrare!

Anonym sa...

Otroligt fina hjärtan. De fick mig att fälla flera tårar. Jag ska absolut beställa sådana till mina tjejer. Hoppas du mår bättre idag o lev i nuet. Sköt om dig! Styrkekram

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Jag är en tänkande orolig, förvirrad men lycklig tvåbarnsmor, som oroar mig över det mesta här i livet.
Jag har följt din blogg nu ett tag och beundrar ditt mod och din styrka.
Det du skriver om, att man ska ta tillvara på dagen och sitt liv har varit till stor hjälp för mig och det vill jag tacka dig för.
Det är svårt att finna de rätta orden att skriva men livet är så oerhört orättvist ibland och i hjärtat känns det så väldigt väldigt sorgset.
Jag vill dela med mig av en underbar vacker låt med en underbar sångare.
Sänder dig all kraft jag har och lite till,
kramar Linda!

http://www.youtube.com/watch?v=V1bFr2SWP1I

Anonym sa...

Kära Elisabeth, även jag har följt din blogg sen jag såg dig i Sofias änglar. Jag tycker du är en ängel som låter oss följa med i din långa svåra resa. Du är en underbar mamma till dina fina tre söner.
Jag hoppas att mina "styrke" tankar når fram til dig för jag ger dig en tanke varje morgon när jag vaknar.
Kramar från en tvåbarns (pojkar) mor på Island.

Anonym sa...

Hej!
Jag har följt din blogg ett tag nu och jag vill skicka miljoner styrkekramar till en av de modigaste kvinnor jag någonsin läst om. Tänk om vi andra bara hade ett uns av ditt mod och styrka. Vilken fantastisk mamma och kvinna du är! Jag önskar att det kom ett mirakel till dig och din familj.

Du lär mig att ta vara på vardagen och se till allt det fina som finns omkring mig!
Hoppas du får en fin dag utan smärta och att du får vara med din fina familj så länge som möjligt!
Många styrkekramar Linda

Anonym sa...

Hoppas du mår bättre idag. Helt underbara hjärtan du köpt till dina barn. Och du Elisabeth... var inte orolig, du är en människa som helt enkelt inte GÅR att glömma.
Måste bara fråga... hur går det för din vän, Pernilla? På nåt sätt har man genom din blogg även fått en liten inblick i hennes liv och även hon dyker titt som tätt upp i mina tankar. Verkar också vara en väldigt varm och fin människa.
Sköt om dig, underbara du.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Hittade din blogg efter änglaprogrammet och tittar in då och då. Jag förlorade min mamma när jag var elva år. Hon dog i cancer efter några års kamp mot sjukdomen. Hennes cancer började i livmodern o spred sig senare. Mamma blev bara 33 år och jag var då elva i hade två småsyskon. I går var det 35 år sedan i jag tänker fortfarande på henne nästan varje dag. Dina barn kommer också alltid minnas dig den dag du är borta. De kommer att sörja för att så småningom gå vidare. Livet kommer att delas upp i före och efter, för det blir aldrig mer detsamma.

Det din blogg hjälpt mig med är att förstå hur det kan ha varit för min mamma. Hon pratade aldrig om att hon skulle dö utan det hette att "när mamma blir frisk ska vi ditten o datten. Jag visste såklart ändå att hon inte skulle överleva men det fick man inte prata om. Så tack Elisabeth för att du delar med dig av hur du har dig både av glädje men också våndor och oro för din hälsa och över att tvingas lämna dina barn innan de är flygfärdiga.

Trots att du inte kommer att finnas fysiskt när dina barn går igenom olika faser i livet ska du veta att i deras hjärtan är du alltid närvarande vid studenten, val av partner, barnafödande os v. När jag födde mina två barn kände jag rent fysiskt mammas närvaro i rummet. Jag är helt säker på att hon var med och såg sina barnbarn födas.
Många kramar från ett i dag vuxet barn till en cancersjuk mamma som lämnade alltför tidigt.

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Vilka fina hjärtan du köpt till pojkarna, hur skulle dom kunna glömma dej, du underbara kämparmamma & Maka.
Hoppas nu du blir lite starkare. Kramiz från Gull i Skåne.

Helen sa...

Kära du...vilka fina hjärtan...men alla dina killar vet vilken fin mamma och fru och kämpe du är och har varit....jag beundrar dej nåt otroligt...var får du all styrka ifrån?? Jag som kan vara trött efter ett jobbe-pass....tänker mycket på er alla...kram från Malmö

Anonym sa...

Vilka fina hjärtan du har fixat till dina killar <3
Många kramar till dig Elisabeth <3
Marianne

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Vilka fina hjärtan vilken fin text och vilken fantastisk tjej och mamma du är kan inte hålla bort tårarna.
Många kramar till dig. Siw Lenne

sofie sa...

Hej. jag är nitton år och väldigt sjuk. du inspererar min att komma tillbaka och kliva upp varje dag. varje dag är det en kamp att kliva upp men den kampen vinner jag tack vare dig. Tack. klikade in direkt och beställde ett hjära och ett halsband med texten viljan gör mig stark. Du är helt underbar.

Tina sa...

Bry dig inte om när avundsjuka människor inte fattar bättre. Min syster gick bort för 1 1/2 år sedan och det är ingen som kan förstå vad ni går igenom, inte ens vi som står nära och ser på :O(. Idioter kommer det alltid att finnas i världen det är bara synd att du skall behöva läsa deras idiotiska kommentarer. Vi andra hejar på dig. Fortsätt kämpa du är värd varje dag. Kram <3 Bettina