tisdag 22 maj 2012

Ingen större förändring

Jag och Jörgen träffade läkaren idag och fick reda på provsvaren som var snarlika de jag tog förra veckan. Ingen större förändring och inget alarmerande så jag lever på en vecka till då det är dags för nästa provtagning.
Fick brev från Cancerfonden idag. Brukar sätta in ett bidrag där med jämna mellanrum. Blir chockad av överskriften..... 1 av 3 får cancer.....

Nästa vecka är det även cellgifter och skelettbehandling. Denna vecka är "vilovecka".

Efter att ha pratat med min läkare kom jag också fram till att INTE åka till Pernilla efter mitt eget sjukhusbesök.  Istället har jag smsat med Pernillas bror och fått ett foto på P när de rullat ut henne på balkongen i friska luften. Det känns bra att jag tagit mitt beslut och jag tackar läkaren för att hon verkligen stöttade mig och intalade mig att lägga all fokus på mig själv nu och min familj. Pernilla har sin familj hos sig nu och är trygg där hon är.

Efter sjukhuset åkte Jörgen tillbaka till jobbet och jag hoppade av i Sickla på vägen och åt lunch med 2 av mina kollegor. Jag chansade och ringa från sjukhuset och kolla om de hade tid och de hade de. Så glad att jag fortfarande har lite kontakt med jobbet. Var även inne på kontoret innan lunchen och pratade med min chef en stund.

Nu sover hela huset här. Jag ska ta mina sista mediciner innan kudden ropar på mig och även släcka hos Isac och ta av benskenorna på Joel.
Adam är förresten inte hemma. Han är i norrtälje på "Russinläger" för J17 till och med söndag. Russin är inte för att han är gammal utan det kallas tydligen "russinläger" då det är russinen ur kakan som får åka iväg. De är 15 utespelare och 2 målvakter från hela Sverige i hans åldersgrupp. STOLT mamma???? SJÄLVKLART!
(Han vaknade dock upp med lite ont i halsen i morse så jag är väl lite orolig om det är något på gång. Så typiskt att få ont i halsen precis nu. Ska stämma av med honom i morgon förmiddag igen.)

Lite ord på vägen från Paulo Coelho, Kalender 2012, Ögonblick;
Det är viktigt att låta vissa saker lämna en. Släppa taget. Skaka dem av sig.


GUD ANVÄNDER DÖDEN FÖR ATT VISA HUR VIKTIGT LIVET ÄR!


Varje ny morgon kommer med en dold välsignelse, en välsignelse som bara gäller för den dagen och som inte går att spara eller använda på nytt.


GUDS VERK FINNS I SKAPELSENS MINSTA DELAR.


24 kommentarer:

Anonym sa...

Väntade på ditt inlägg, nu ska jag också sova, ha´de.

Anonym sa...

Har också väntat på ditt inlägg för att höra hur det gått idag. Styrkekram och god natt!! Tänker på dig!!

Anonym sa...

Även jag har tänkt på Dig idag...skönt med beskedet Du fick...njut nu så gott Du kan av de underbara dagarna vi har...Kram från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Skönt att höra beskedet. Ha det bra och många kramar till er alla./Connie

Anonym sa...

❤❤❤

Fröken Hulda sa...

De kloka orden du slutar med är en tröst för många. Det är jag övertygad om.

Styrkekram

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag hör oxå till de som väntat,på hur et gick igår:)"skönt ej förändring.iaf,Nu börjar jag verkligen TRO,att du grejar mkt mer.Och att du håller kontakt m Verkligheten,det är strongt.Hoppas sonen kommer iväg-frisk!Tror oxå att du Bloggar,hjälper att få ur sig mycket-skriva är en lisa för själen!Fina ord du skrev,tänker på Dig! Och Din fam,
kicki i Växjö
Mångamångakramaromdig,ha det fint

Gerd ♥ sa...

Så skönt att du får lite vila och tankero.
Jag läser din blogg varenda dag.
Lånade dina rader i slutet om "Välsignelsen", dom var så tänkvärda och fina!
♥ kram ♥

Petras blogg!! sa...

Åå vad skönt :) Du finns ofta i tankarna. Är ofta in och smygläser dina inlägg. Du har en sån styrka!

Ha nu en fin dag i sommar värmen!

Marie sa...

Hej Elisabeth,
Jag fick också detta brev från Cancerfonden och reagerade starkt på rubriken .... det svider i själen när man förlorat nån i cancer och får detta upp i ansiktet.
Kram!
http://tobiasholmen.blogspot.se/

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Tänkte oxå på dej igår. Skönt att det inte blev några bakslag.Ha de gott i solen o njut ! Kramizar Gull från Skåne.

CillaS sa...

Hej

Härligt och höra att det inte var någon försämring. Hoppas du kan njuta lite av det härliga vädret.
Så himla kul för Adam. Är väldigt intresserad av hockey så jag kommer garanterat följa honom.

Energikramar i massor
Cilla

Anonym sa...

Kära Elisabeth!
Gläder mig verkligen att proverna "står stilla".
Vi är många här som kämpar med dig "i försvaret" mot skit-sjukdomen. Ett sådant "försvar" är inte "fy skam" :)
Hoppas du kan njuta av din "lediga vecka" och bara tänka på dig själv och familjen, det är du verkligen värd.
Tänker på dig och sänder mina varmaste styrkekramar.
Lena M, Örbyhus

Ingrid H sa...

Så hääärligt att värden inte var försämrade. !!!
Önskar er en FIN vecka
Ingrid

Sofia sa...

Du är en sån fighter!! Det är nog därför som värderna håller sig på samma nivå!! Ditt beslut omPernilla är rätt! Du måste ta hand om dig och din familj! Pernilla vet att du finns och bryr dig, hon förstår!! Massor av styrkekramar!

Anonym sa...

Kramar från Ylwa!

Eila Sandberg sa...

Är för första gången på din blogg och har läst bakåt och följt med på besök på Skansen och Gröna Lund, suttit och sett solen gå upp i Nice, känt illamåendet komma och gå, åkt karusell med förtvivlan och glädje om vart annat. Ett sådant levande människoliv du har Elisabeth trots det elaka stygga som invaderat och röjer runt! Gläds med dig åt beskedet du fått, gott att höra. Natti natti! Kram Eila på Söder

Anonym sa...

Styrkekramar till dig och din fina familj! <3<3<3

Anonym sa...

Hej! Min mamma dog av bröstcancer för snart ett år sedan. Hon var precis lika stark och klarsynt som du verkar vara. Hon förberedde sin bortgång samtidigt som hon trotsade döden in i det sista. Hennes sätt att ta avsked har gjort min sorg hanterbar, jag är säker på att ditt agerande kommer att hjälpa dina pojkar framöver!

Alicia - Borrelia & Fobi sa...

Åh, tack för visdomsorden där på slutet. Precis vad jag behövde höra, särskilt det första.

Trevligt att du orkade dig ut och luncha, och jag förstår att du är stolt över att han var en av de få som fick åka på russinlägret! :D Häftigt värre.
KRAM!

Ray Garpenvall sa...

Hej, första gången på din blogg. Jag blir imponerad av dig! Skickar energi och kärlek till dig. Ladda denna vecka och kämpa vidare. Kram från Åkersberga.

margit sa...

Du är en Hjälte, kram margit

Busmamman sa...

Kloka och vackra slutord!
/Nadja

Anonym sa...

Hej,som troende blir jag imponerad över din inställning till livet och det du går igenom - vi som inte lever i det du lever kan aldrig förstå hur det känns exakt. Folk är alldeles för upptagna av petitesser i livet, istället för att se alla välsignelser de/vi har i livet så kan en del kasta bort ett helt liv på oväsentligheter. Och du gör helt rätt, tänk vilken lättnad för dig att du inte har kastat bort din tid/ditt liv till spillo,utan du har lagt detpå det goda här i livet då kan du stå inför din Skapare den dagen det är dags, och dina barn din familj kan känna att du har varit där för dem varje sekund av ditt/deras liv, funnits för dem. Önskar dig allt gott och att du får frid i din själ och ditt hjärta. mvh Camilla