måndag 28 maj 2012

Sofias Änglar ikväll klockan 20

Tänkte precis gå och posta några brev på brevlådan och kom på att jag får skynda mig om jag ska se Sofias Änglar ikväll som börjar alldeles strax.
Det är någon slags sammanfattning om alla familjer som var med under säsongen. Antar att det är från när de hälsade på oss i december och det som har legat på webben "vad hände sedan".

Nu vet ju ni bloggläsare vad som hänt efter programmet. I december hade det bara blivit värre och sedan dess så har det fortfarande bara blivit sämre. Men jag hänger fortfarande med i alla fall, fast kanske inte i samma tempo...

Idag har Sofia faktiskt varit här och fikat. Vi har haft lite kontakt efter programmet och jag tycker hon är en mysig person och jag trivs i hennes sällskap. Vi fikade och babblade i några timmar, sedan gjorde vi en liten husesyn på grabbarnas rum som är sig lika sedan de var här.

Precis när Sofia skulle åka för att hämta egna barn på skola och fritids så kom Joel hem med taxin från Move and Walk träningen så de hann med en liten kram;
Och strax efter att hon åkt kom Jörgen hem men han hade mött henne med bilen och hunnit stanna och sagt hej i alla fall=)

Nä nu blir det promenad till brevlådan och runt området (ca 800 meter) och sedan blir det soffan och titta på Sofias Änglar. (Pappersnäsdukar några paket också...)

34 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Åh vilket fint reportage om dig och din familj i DN.Jag läser din blogg varje dag och beundrar dig för din öppenhet om allt runt i kring dig.Ibland rinner det tårar ner för min kind när jag läser din blogg men du bjuder också på väldigt många tänkvärda ord,positiva saker som gör att man blir glad.
MVH Veronica i västerås

Anonym sa...

Underbara du! Ska åxå se programmet bara som en tillbakablick för man glömmer och sållar mycket. Dig följer jag men ingen annan. Många kramar. //Diana

Anonym sa...

Även jag ska bänka mig framför Tv:n! har följt dig genom din blogg långt innan du var på TV! Kram!! /MB

Anonym sa...

Hej!
Jag har läst din blogg ganska länge och jag såg dig på Sofias änglar.
Om jag var du så skulle jag blocka alla missunsamma, obildade, oempatiska, avundsjuka, bombade människor från bloggen!!! Går inte det?
Din energi nu ska bara gå till dig själv och din familj!
Det är bara att beklaga att människor inte kan tänka längre, sorligt...

Ta hand om dig och er nu och jag tycker att du skulle haft alla 20 stependier, minst...

Kram från Mamma-Nina

Legoblomma sa...

Bara älskar citatet som du har efter dina elaka kommentarer.
Även att det är svårt så ska man försöka ge dom massa kärlek, för det verkar vara det dom saknar...

Vill också tipsa om en gala som jag, och många underbara "medhjälpare" kommer att ha för min ängladotter, som också kämpade mot dom värsta monstren som finns.
https://www.facebook.com/TildasHjalpandeGala

Hon och många andra som kämpar ska HEDRAS för ni är FANTASTISKA!

Anonym sa...

Hejsan, vilken glädje att ett företag gav er sängen. Det är sånt som gör mej varm inombords. Lite mänsklig omtanke värmer så gott. Jag ska bänka mej vid tvn också och se hur det gått för alla som var med i serien. Tack Elisabeth för att du orkar dela ditt liv med oss läsare, jag är så tacksam för det. Många starka tankar till dej..... från en medmänniska.

Anonym sa...

Fina fina du! Underbart reportage i dn - beundrar din styrka oerhört!

Styrkekramar <3
//Jenny

Anna-Carin sa...

Fina fina Elisabeth! Jag vill verkligen säga TACK!!! Tack för att du har tagit av din tid för att dela ditt liv med oss! Jag behandlades själv för BC 2003/2004 varit rädd för återfall sedan dess... Men vi lär oss på något outgrundligt sätt att leva det liv vi är mitt i. Du ville avv vi, dina Bloggläsare skulle skriva ett vykort till Isac när han fyllde år - men jag tycker nog att vi borde skriva ett vykort till dig!!! För DU Elisaberth har gett oss alla så mycket. Av ditt ilv, din visdom, din livsvilja, så nu är det Payback time tycker jag!!! Jag tänker i allafall posta mitt vykort till DIG i morgon!!! *Styrkekramar och all respekt* från Anna-Carin på Gotland

Anonym sa...

Har just sett dig!!!! :-) kram Marie E

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Såg dig Igen,Sofias Änglar,lite skör,men ändå har du DIN ORK,ofattbart.Inte är du väl någon lyxhemmafru?Det kanske ej är rätt att skriva det,men en liten Känga till nån,som känner sig träffad bara.Jag brukar ej skriva så,men tyckte att Nu,passade det!Hoppas du...har lite lugn å ro,önskar jag,Sov Gott,men du är kvällsmänniska?Inte jag:)))
mångamångakramar,
kicki i Vö

Anonym sa...

Jag önskar att man kunde ge dig något från sitt eget liv, tid, friskhet, lever, byst ( :) minns du när vi var med ängsblomman på body joy? Du undrade I'm jag kunde dela med mig av min byst och jag sa "ok, om jag får resten av dig"? )
Tårarna rinner både när jag läser dn, din blogg och ser Sofias änglar.
Du kommer för all framtid finnas med oss. För mig både som frisk och sjuk. Precis lika klok och vacker nu som då.
Sätter in pengar på fonden men önskar att jag kunde göra oändligt mycket mer!
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Myra

Mikaela sa...

Har läst din blogg ett tag men aldrig skrivit nåt. Känns så klent att försöka hitta ord för att pigga upp, kan inte ens försöka tänka mig in i din situation. Har själv två döttrar och bara tanken på att inte få se dem växa upp får mig att börja gråta.
Men du har verkligen gjort ditt yttersta för dina barn och jag är övertygad om att de känner det.
Du har fått mig att stanna upp i vardagen och tänka till. Jag ska verkligen försöka att ta vara på varje dag och inte gnälla på småsaker.
Önskar dig och din familj en bra sommar!!
Kramar/ Mikaela

Anonym sa...

❤❤❤

Anneli sa...

En massa kärlek å styrka till dig och hela din familj!!!!
Du är beundransvärd!

Massa kramar till dig Elisabeth!

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

❤❤❤

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Har följt dig o lämnat någon kommentar, du berör mig så mycket underbara människa. Lever sen drygt 20 år i hop med mannen i mitt liv då jag fick med mig en tjej på knappt fyra år (25 i år) som förlorade sin mamma i denna sjukdom nyss fyllda 2 år. Hon har inget minne mer än det som berättats men har bra kontakt med släkten som finns kvar. Din fina familj har så mycket fint med sig och kommer att minnas, prata om dig vara ledsna o glada. Skriv din adress så skickar jag söndags-dn, så fint reportage,är du känslig för dofter på exempel hudlotion?
Kram o sovgott Ulla

Anonym sa...

Fin tanke! Jag är på!! Ullis

Anonym sa...

Hej Elisabeth vet ej om du orkar läsa alla komentarer men vill bara upplysa dig om Gålöstipendiet som finns för alla barn i stockhlm som har låginkomsttagande föräldrar eller bar en förälder och har godkända betyg i skolan kan söka från åk 8 till dom är 25 år tänkte till din 2 äldre söner då du vill trygga deras liv i framtiden .Många kramar Mia

Anonym sa...

Kram till er, här sitter vi i Sundsvall och ser er på tv igen.
Anna

Anonym sa...

Hej!
Läste reportaget i DN och hittade sedan din blogg. Gråter med er, samtidigt som jag gläds över och inspireras av hur mycket du verkligen lever ditt liv. Vad mycket jag har att lära av dig! Tack för att du delar med dig. Allt gott,
Helena

Anonym sa...

hej Elisabeth. läste reportaget, och tårarna rinner ner för mina kinder. du underbara människa, jag lider med dig. det är så hemskt, alltihop. läser din blogg varje dag och jag tänker på dig. du inspirerar mig, att ta vara på varje dag. önskar att jag en dag kan bli så modig och en fantastisk mamma som du.
du är min förebild.
varma kramar, Frida 19 år

Elisabeth W sa...

Helt enormt så snabbt sidvisningarna ökar på din blogg!! Behövs inte många dagar till för att bli tre mille tittare! WOW!!!

Du bjuder på ditt liv både i blogg och på tv. Förstår att du gjort avvägningar innan du ställde upp i Sofias änglar. Men jag förstår dig, allt du kan göra för dina barns framtid vill du naturligtvis göra! Att Jörgen inte riktigt vill ta in HUR sjuk du är, är inte så konstigt, han måste ju bearbeta din sjukdom i från sin vinkel av livet. Det är såå svårt att stå bredvid och bli den som blir kvar också och det är hemskt att se en anhörig bli sämre och ätas upp mer och mer inifrån. Ni kämpar på otroligt fint var och en i er familj! Tack för att du delar med dig av ditt liv och din kamp på alla sätt!
/Elisabeth W Uppsala

Anonym sa...

Det var ett kärt återseende att få se dig & din familj ikväll, trots att vi inte känner varandra! Kram Johanna

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Jag har oxå tittat på programet i kväll, var roligt att återse er igen. Ha de gott Kramiz Gull i Skåne.

Anonym sa...

Huvudet dunkar efter det gråtkalas jag hade under Sofias Änglar ikväll! Nu blir det Alvedon och att gå till sängs. Glad att Sofia kom ut till dig i dag:) KRAM Annika

Anonym sa...

Vilket starkt repotage i Dn.
Jag har läst din blogg i ca ett år men aldrig kommenterat.
Så positiv, vilken förebild för dina barn och omvärlden du är.
Dina barn kommer att ha en stark trygg grund att stå på för sin vidare resa i livet.
Tack för alla dina tankvärda ord och inlägg på din blogg

Kristina Strömstedt sa...

Du är fin och klok och jag tror ingen av oss som träffat dig kommer känna annat än värme och omtanke inför att vi mött dig. Dina barn kommer aldrig sluta leva med dig - din kärlek kommer räcka deras liv ut.
Du kommer säkert få vaka över dina barn och vara deras skyddsängel när du inte längre är med dem här, - klart du gör. Du stöttar Jörgen även när han behöver det och ni kommer när ditt liv än tar slut att vara förälder tillsammans med honom - i hans fortsatta liv utan dig (med dig ;-) ).
Kram till dig, Jörgen och barnen

Mimaroben sa...

Bra tänkt! Jag är ockdå på!

Anonym sa...

Hej Elisabeth, förstår att du tänker mycket på Joels framtid. Vill bara berätta att en fd arbetskamrat till mig är född med en cp-skada som bara påverkar honom fysiskt. Han har gjort karriär inom en av de stora bankerna, är en mycket omtyckt kompis och så har han varit väldigt aktiv inom handikapp-idrotten och bl a deltagit i Paralympics dvs hcp-OS där han knep en medalj. Den här killen har precis som din Joel en härlig humor! Hoppas och tror att Joel också får en ljus framtid med massor av glädje och gemenskap bland vänner och genom idrotten, precis som min fd arbetskamrat. Kram Eva F

Anonym sa...

hej
följer din blogg varje dag ,,du gör att man vakna upp ,tänker till hur bra man har det,,misste min lilla syster 40 år för ett halv år sen ,,,så mycket tåtar har det blivit ,tycker du ger oss så mycket att man själv får lite styrka så man tänker efter hur livet kan bli ,,,såg du lagt till reklam från dom som sponsade adams säng,,har han fått en ny och kanske du med ,,,kram kram

Anonym sa...

Fina fina Elisabeth, du verkar vara en helt underbar människa. Önskar dig många, många, många fler fina dagar med din älskade familj. Kramar från Frankrike

Anonym sa...

Hej
blir så otroligt förb.... när jag läser någons elaka kommentarer, förstår inte hur man kan skriva nåt sånt. varför i hela friden kan inte människor vara glada isället för missundsamma. Tror inte den människan är särskilt sugen på att byta med dej. Jag är iaf glad för din skull och hoppas det än finns tid för dej att njuta av livet och din familj. Jag vet hur det är att ha "liemannen flåsandes i nacken" och alla funderingar över allt man inte får vara med om. Missade programmet men det finns väl i programbiblioteket. Massor av kramar Britt-Mari

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Jag såg avsnittet av Sofias Änglar med dig och din familj. Jag såg även avsnittet där de sammanfattar alla historierna.
Jag tycker att det är en fantastisk historia och jag tänker ofta på er.
Jag vill tipsa dig om en läkare i USA som kommit med en ny metod. Det är bevisat att ha väldigt bra effekt på tumörer. Jag hoppas VERKLIGEN att du kollar upp detta och ger det en chans. Hans namn är Dr. Burzynski

Mvh / Trogen läsare