torsdag 10 maj 2012

Rapport nummer 3 från Provence!

Här kommer en rapport från Provence igen. Sug i er det härliga landskapet. Visst är det fantastiskt?;




Dagarna har rullat på här i Provence och jag har känt mig lite starkare för varje dag sedan dippen i måndags. Jag tror att nedtrappningen på kortisonet kan ha gjort sitt. I morgon går jag ner på 6 tabletter per dag.

Igår var vi på marknad på förmiddagen och på eftermiddagen låg jag på en säng i skuggan i trädgården. Så skönt! Inga måsten och inga åtaganden.
Åsa på marknaden tycker att denna huvudbonad skulle kunna vara något för Jörgen....
Idag tog mamma och jag en promenad på förmiddagen medan Åsa och hennes mamma åkte på marknad igen.

Efter en lunch hemma på terassen så åkte vi till Bauduen, en by vid den vackra sjön Sainte Croix som jag förälskade mig i sist vi var här. TÄNK att jag fick uppleva denna fridfulla plats en gång till!?
Jag och Åsa med våra mammor.

 Jag och Åsa badade....... uppfriskande.... kanske 17 grader?? Men på land var det 28!!;
På väg hem stannade vi i lilla byn Saint Laurent du Verdon där vi blivit rekommenderade en pizzeria som skulle vara riktigt bra. (När vi passerade tidigare i veckan var det stängt men NU var det öppet. Vi har inte lyckats förstå alla öppet och stängt tider i detta land...=))
Här på hörnan i "middle of nowhere" fick vi oss i alla fall varsin pizza som var supergod och service ärligt härlig. En mycket liten pittoresk by.
I morgon förmiddag åker vi ner mot Franska Rivieran och Antibes för att spendera det sista dygnet på ett Bed and Breakfast som ska ha varit Evert Taubes favoritställe.

Även om inte veckan är helt slut så TACK MAMMA för de här dagarna i Quinson. Det finns bara en som du!
En mamma är någon som kan ta plats i alla andras ställe, men vars plats ingen annan kan ta.

De flesta andra fina saker i livet kommer flera åt gången, dussinvis eller i hundratal.
massor av rosor, stjärnor, solnedgångar, regnbågar, fastrar och kusiner, 
men det finns bara en enda mor i hela världen.

Tack mamma för att du ger mig trygghet, värme och kärlek på ett sätt som ingen annan kan.

Jag älskar dig.
Som jorden älskar sina blommor.
Och fåglarna älskar solen.
Som vågorna älskar vinden.
Älskade mamma, Tukan förlag


37 kommentarer:

Anonym sa...

Så härligt att läsa att du mått bättre och bättre dag för dag! Fantastiskt att du fått denna vecka med mamma, Åsa och Åsas mamma. Allt gott till er.
Många kramar Tina L

Agneta sa...

Så fint du skriver. Din Mamma måste vara så lycklig att ha en sådan underbar dotter! Skönt att höra att du mår lite bättre
Kram från en trogen bloggläsare/Agneta

Anonym sa...

Du fina! Lyssna på Lene Marlin "a place nearby" och Jill Johnson " breakfast in New York"

Anonym sa...

Jag blir såå varm i hjärtat att läsa Ditt inlägg..detta kommer att betyda såå mycket för Din mamma i framtiden...Du är sååå fin på alla bilderna..nu väntar "verkligheten" i Svedala..Önskar Er allt gott...Ulla (U:s mamma)

UmeHilda sa...

Kraaam till dig Elisabeth. Jag blir så glad av att läsa att du haft bra dagar tillsammans med din mamma <3, att du orkat och haft möjlighet att ta del av allt trevligt ni gjort. Hoppas ni alla fyra får en toppenavslutning på resan.

Bettan sa...

Vilka vackra bilder och så vackra leenden :)
Härligt att ni fått en så härlig resa
Stora kramar

Annika sa...

Underbart inlägg! Härligt att du får uppleva detta!!
En fantastisk mor och en fantastisk dotter!!
Många kramar

Anonym sa...

<3 <3 <3. Härligt ni haft det. Är SÅ glad för er skull. Kramar från mig// Annalena

Helena A, Halland sa...

Jag blir så glad varje gång jag tittar in genom ditt "cyberfönster"! Att du får känna dig så "frisk" när du egentligen inte alls är det. Hoppas du får behålla den känslan länge!
Vilka underbara bilder på dig,mamma och era vänner!
Njut för allt vad ni är värda, ni är värda mkt!!
Kramar till er alla!!

Ann-Catrin sa...

Vilket underbart inlägg.
Jag blir alldeles varm i hjärtat och blank i ögonen.
Härliga värdefulla dagar ni får tillsammans.
Njut av det ni kan och rå om varandra!
Stockholm har haft regn och rusk så du befinner dig på rätt plats.
En ynnest att få läsa din blogg
om dig starka fantastiska kvinna.
Du och din fina fina familj.

Kram
Ann-Catrim

Anonym sa...

åh, du skriver så vackert till din mamma! Du tar så fina bilder! Du äger Elisabeth!
Sen jag började läsa din blogg för två år sedan så har jag förändrat mitt liv lite i taget.
Har fyra barn; torsdagar jobbar jag halvdag och tillbringar eftermiddagen med ett av barnen. Nu är turen kommen till grabben som nyss fyllt åtta år. Vi åker till badhuset och simtränar (nu efter två månader så kan han simma).
Åkte iväg med min mamma på en spa helg förra månaden (jag är 45år och har aldrig åkt iväg med min mamma tidigare) Det var ett av det bästa jag har gjort! Sååå trevligt och avkopplande. Vår middag tog 5 timmar ;)
Massor med super kramar till dig, underbara Elisabeth som har förändrat mitt liv!!
Kramar från en fyrbarnsmamma

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Så SKÖNT, att det blev en fin resa,med din Mamma.Och få uppleva detta vackra,det ger dig motståndskraft,ta fram när det är svårt.Vackra bilder :)
Kramar kicki i Vö

Anonym sa...

så härligt det ser ut- jättefina bilder!! har själv aldrig varit där, inte haft råd som ensamstående tre barns mamma- men barnen växer ju upp och då!!!!blir det kanske en resa hit?! så fint du skriver om din mamma- har själv en lika fantastisk som alltid ställer upp<3 kram lotta

Anonym sa...

Vad härligt att du har mått lite bättre! Jag blir så otroligt rörd av att läsa dina fina ord till din mamma. Underbart att ni fick göra den här resan tillsammans!
Kram Angelica i skåne

Anonym sa...

Ja, det ser fantastiskt ut!!!
Som små vykort från paradiset. Blir glad av att läsa att du mår bättre för varje dag, det förtjänar du verkligen :-). Hoppas att ni har det fortsatt skönt, och att våren hinner blomma till sig lite här i Svedala innan ni kommer hem. Många kramar från din bloggläsare//Gabriella

Anonym sa...

Vilken ljuvlig bild på dig med armarna i luften ! Heja dig. Heja resan. Och heja din mamma !

Anna i Svl

annika sa...

Power :)) Underbara bilder på dig och de andra och på en fantastisk natur. Så gott för dig och din mamma att ha fått dessa dagar tillsammans. Väldigt fint skrivet om en mor.

Kram
/annika

Anonym sa...

Vilken vecka ni haft du och din mamma! Du skriver så fint om henne och er tillit till varandra känns så stor! Tror veckan kan ha gett dig massor av kraft som du kan använda när du kommer hem...
Du berör mig som människa, mamma och dotter väldigt starkt!!

Kram Mariab

Anonym sa...

Ett stort leende spred sig när jag såg kortet där du visar musklerna under trädet! Underbart!!
Blir alldeles rörd av alla foton och framförallt av dina ord om din mamma.
Kramar Annika (grannen)

Anonym sa...

Vilka underbara bilder :-) Vad härligt att höra att du mår lite bättre :-) Ha en fortsatt underbar resa ! Kram Marianne

Anonym sa...

Åh, vad det gläder mig att du mår bättre, det känns ända långt in i själen :)
Du skriver så underbart vackert om/till din mamma.
Kram från Lena i Örbyhus

Anonym sa...

Hej Elisabeth ! Vad roligt att höra att du orkat med hela resan,och vilka fina foton, särskilt det där du sträcker upp dina armar.Tårarna kom när jag läste vad fint du skrivet till din Mamma. Ta nu vara på det sista av er underbara resa. Kramizar från Gull i Skåne.

Anonym sa...

Åh, vilka härliga bilder Elisabeth och vad underbart att du har mått så pass bra så att du har kunnat njuta av dagarna. Önskar dig/er ett härligt sista dygn på resan.
Varma kramar,
/Hanna G-berg

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

Första gången jag skriver och jag är ännu en av dem som "upptäckte" dig via Sofias änglar. Har sedan dess följt din blogg,en stark resa som visar på klokskap och sådan livsglädje o kärlek till de dina o alla runt om dig.

Jag har känt mig kluven i att följa din blogg, har känts lite som "en voyeur", att har jag inte följt dig tidigare, varför nu? Men som sagt, visste inte om dig förrän du dök upp i tv-rutan! :-)
Sedan beror det nog också en del på att jag hittills aldrig följt någon blogg, inte haft ngn kontinuerlig inblick i ngn annans liv på detta vis. Det blir ju också än mer verkligt, påtagligt o naket när man följer dig och din kapmp.

Jag har inte heller skrivit någon kommentar tidigare. Finns så mkt att säga men samtidigt så är det väl det klassiska - man vill inte det skall bli fel.Men what the heck - är det ngt så får du väl fråga 'att vad menade du där?'. :-)

Jag instämmer i vad så många säger till dig här på bloggen i sina kommentarer - Du är en fantastisk person Elisabeth! Trots att du är mitt uppe i din fight m din sjukdom + allt annat som är det vardagliga pusslet med barn o familj så har du kraft att ge! Du sprider glädje,kärlek,värme o energi - du ger! Trots att det ju faktiskt är du som borde FÅ och vara på den mottagande sidan.Men du verkar vara den typen av människa.Sedan är det ju så att när man ger - får man själv så mkt tillbaka, inte sant?

Vill bara du skall veta att du gör skillnad Elisabeth! Dina ord o tankar når ut o du ger genom att vara den du är o visar hur viktigt det är att fylla dagarna m liv, inte tvärtom.

En riktigt stor bamsekram till dig!

Njut å må väl!

Inga-Lill

Anonym sa...

Vilken underbar vecka du och mamma har haft. Vad skönt att du känner dej starkare också.
Att ha bra vänner omkring sej värmer ju gott och det syns ju på dina fina bilder.
Allt gott och jättekram från Barbro

Anonym sa...

Måste vara jättesvårt att vara ifrån barnen kan jag tänka mig. Hoppas att du kan njuta iallafall men som sagt måste vara svårt. Själv hade av aldrig klarat det men man är ju så olika. Det är verkligen vackert där ni är och man blir sugen på att åka dit. Så skönt att ha mamma med sig, både för dig och för henne. Njut av dagarna ni har kvar och snart r du hemma hos grabbarna igen. Kram Mia

Anonym sa...

Hej...
Blir så gripen av det du skriver om din mamma...min syster förlorade kampen mot cancern i onsdags morse och jag tänker nu på hennes dotter som inte längre har sin mamma kvar, som inte kan ge henne trygghet, värme och kärlek längre. För som du skriver så är ju en mammas kärlek speciell...Men jag och min andra syster kommer att finnas där för henne, det lovade vi min älskade stora syster innan hon gick bort.
Fortsätt njut nu tillsammans med din mamma, det är härliga bilder du lagt in!!!
Många kramar från Anette E

Anonym sa...

Vilka fina bilder, omgivningarna ,men framför allt bilderna på dig och din mamma. Ni ser verkligen ut att må gott båda två.
Blir så glad när jag läser att du mår bättre.

Önskar er en riktigt skön avslutning på semestern och nu väntar och längtar säkert familjen efter dig!
Kram på dig!!

Anonym sa...

Här loggar man in och får både tankar om livet och en helt underbar reseskildring. Rock on & bless you!
/en liten diakon i Småland

Anonym sa...

Jag kan bara instämma och hålla med alla andra, du är så bra och säger så tänkvärda saker heeela tiden :) måtte du vara med oss lääääänge till! Måste bara ta mej till provence nån gång, ser ut som ett ställe i min smak!! Ha en skön sista semestersväng, din mamma måste vara otroligt stolt över dej:) kram ulrika på "mases"

Aina sa...

Tack för att du tar dig tid att berätta hur ni har det! Ni ser så vackra och fräscha ut alla fyra! Underbara landskap!
Den där simturen såg för härlig ut... jag kan känna hur det känns när vattnet smeker ens kropp medan man simmar!
Jaaa, det är inget nytt jag har att komma med, men vill bara säga att det är så fint att höra att ni har en bra vecka tillsammans som nog är guld värd för både din mamma och dig. Så vackra ord om din mamma, jag blir tårögd.
Kramar till er fyra vackra kvinnor, och lycklig hemresa!
Aina

Anonym sa...

Tack för att du tar av din viktiga tid att berätta för oss hur du har det NU!!
Edast 1 mamma har vi! Min mamma förlorade kampen mot sin bröstcancer i mars förra året. Jag är glad över det vi hann innan hon lämnade oss! Ni är ju tvärs om... så helt FEL!!
Denna - er resa känns i mitt hjärta så RÄTT att ni fått ha tillsammans!
Livet är orättvist MEN kampem går vidare....!!??
Alla gott + styrka till alla & orka med känslor som ni alla MÅSTE ha med er hela tiden vill jag skicka till er NU!!
Kram - Elisabeth u:a, som överhuvudtaget inte alls förstår sig på "gråt - såpor"

Anonym sa...

Tack för att du tar av din viktiga tid att berätta för oss hur du har det NU!!
Edast 1 mamma har vi! Min mamma förlorade kampen mot sin bröstcancer i mars förra året. Jag är glad över det vi hann innan hon lämnade oss! Ni är ju tvärs om... så helt FEL!!
Denna - er resa känns i mitt hjärta så RÄTT att ni fått ha tillsammans!
Livet är orättvist MEN kampem går vidare....!!??
Alla gott + styrka till alla & orka med känslor som ni alla MÅSTE ha med er hela tiden vill jag skicka till er NU!!
Kram - Elisabeth u:a, som överhuvudtaget inte alls förstår sig på "gråt - såpor"

Anonym sa...

Otroligt fint skrivet till din mamma <3

En annan Elisabeth sa...

Men....vilken fantastisk blogg detta är. Suger i mig den som en av de bästa romaner jag läst. Så härligt att du kan njuta av dina dagar i Frankrike. Känner lust att resa i dina spår.

Anonym sa...

Så fint du skriver! Vilken underbar kärleksförklaring till din mamma.Jag känner i hela mitt hjärta att hon är så oerhört stolt över sin fantastiska dotter. Varm kram till er.
Ing-Britt

Anonym sa...

Underbara du. Fantastiskt allt du orkar med. Du kan som skylten sa, Carpe Diem, älskar att följa dig och tårar rullade när jag läste dikten, njuuuut och tack för att du finns. //Diana