torsdag 24 maj 2012

En riktig toppendag!

Jag har haft en toppendag!! Japp, ni läste rätt. Det är inte ofta nu för tiden men idag har jag varit glad större delen av dagen förutom lite ångest tårar nu ikväll.

Mamma och jag hade en trevlig förmiddag på IKEA och det blev en ny vardagsrumsmatta och några nya kuddfodral  och vips hade man ett nytt vardagsrum för under tusenlappen. Hade limegröna inslag förut och nu körde vi på rosa och svart.
Kollade upp sängpriser till Adam vilka jag nu slängt i soptunnan... för.... nu spricker jag av glädje.... BED FACTORY har återkommit och SJÄLVKLART sponsrar de Adam med en större säng!!!!
*Jättetjutet*
Jag mailade dem i natt samtidigt som jag uppdaterade bloggen och tänkte att vad har jag att förlora på att fråga? Jag kan inte få mer än ett nej..... Men jag fick ett JA!
(tydligen har jag fått hjälp av några läsare som också har mailat företaget. =)=)

Allt som Sofias Änglar gjorde för oss har vi varit jättenöjda med och designertjejerna gjorde ett kanonjobb. Det enda var väl att Adams säng skulle kunna varit längre och bredare och det får han nu!
Tack, tack, tack säger jag bara till Bed Factory. För er som provat deras sängar så förstår ni att jag är tacksam. Barnen som har Bed Factory sängar går inte att jämföra med mig och Jörgen som har Ikea. Sängarna och just deras bäddmadrasser är helt outstanding. (de gånger någon är sjuk och man byter sängar så är det två högst villiga föräldrar som gärna tar någon av barnens säng)

Vidare så var jag med Joel en stund på Ballongen och det var stretchpass och sedan utomhusaktiviteter där det planterades blommor och sedan vattenlek. Återigen, en eloge till Joels resurs Amanda samt den fantastiska personalen på Ballongen. Vilket engagemang!

När vi kom hem från Ballongen har Joel haft sin kompis Samuel här och de har spelat match på altanen. Joel i nya domartröjan självklart vilket gjorde honom extra svettig;
Lite lugnare är det att spela fotbollspel på plattan. -YES, där satt den!
Nu ikväll har jag träffat Jenny, Lotta, Gitt och Maria på "Jimmys" i Hammarby Sjöstad. Vi satt på uteserveringen hela kvällen i bara en kortärmad blus. 
Att sedan komma hem och Loreen gått vidare var en bra avslutning på kvällen.

Vill avsluta detta inlägg med några rader från anonym i förra inlägget. Alla kommentarer värmer och särskilt de som träffar mitt i prick. Som denna;
Vi är många som följer dig Elisabeth och jag tror att jag vågar säga att jag talar för oss alla om jag säger att vi beundrar dig för ditt mod, älskar dig för din humor, sörjer ditt öde och har lärt oss något oerhört viktigt av dig som vi alla kommer bära med oss resten av våra liv: att ta vara på här och nu samt att uppskatta vad vi har!!

88 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart att höra att dagen har varit bra! Fler såna tack, det är du verkligen värd!

evelina sa...

Skickar bara en massa kramar till dig från en helt okänd tjej.. Vill att just du ska få dem! Kämpa på och våga vara lika modig som du varit. Rekommenderar en vacker film om du orkar se den. "Tisdagarna med Morrie"

Anonym sa...

att våga be om hjälp- fråga om den är en styrka<3 du /ni är värda det bästa:) stor kram carina

Jonna sa...

å va härligt! jag hoppas så att du får fortsätta ha underbara dagar med din familj och dina vänner. Tänk att det finns så underbara människor som du som delar med dej av allt svårt och fint som händer i livet. Du lever mer än vad många andra gör trots din svåra sjukdom. Du har fått många att ruskas om och verkligen ta vara på livet och njuta, på riktigt! Stor kram fina du

Anonym sa...

GRATTIS till sängen - vad underbart!! Kram V

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Vad jättekul att du fick denna fina Säng (ska säga att jag trodde du skulle "fixa" det!!!Vågar man inte fråga såå?KUL!Gläds m Dig och sonen-såklart!Glad att du kände Dig bättre igår, säkert flera dag framåt,Glädje gör mycket,för oss alla:)
mångamångakramar,t Dig och dinfam
kicki i Vö (ps på månd år det Sofias Änglar,tycker jag mig sett)ds,"Hur gick..." ska se det

Anonym sa...

Det värmer hjärtat att du haft en bra dag!Önskar dig fler sådana! Kram Kicki

Anonym sa...

❤❤❤

Alicia - Borrelia & Fobi sa...

Jag håller HELT med den kommentaren du citerade! :)
Och wiho, vad toppenbra att hanf år sängen! :D Vad snälla de var, och nu fick de väldigt bra reklam också ;P jag kommer lätt kolla upp dem när jag ska köpa säng nästa gång.

Verkligen kul att läsa att du haft en så bra dag, blir alldeles glad. Och hehe, heja Loreen ;D

Anonym sa...

Jag håller verkligen med HELT den kommentaren du skrev som någon annan hade skrivit. Vad kul att det löste sej med sängen.
Jag blir varm i hela kroppen när Du har haft en toppendag.
Sänder dej och din underbara familj en jättekram från Barbro

Anonym sa...

Kärlek! Du är fantastisk! <3

pisen sa...

:o) toppen Bettan. Vad kul att de inte kunde motstå en fortsatt sponsring. Så då kommer 2 av grabbarna att ha supersängar. Det är ni så himla värda. Kram //pia

Anonym sa...

Hej elisabeth kul att du mått så bra,hoppas det blir många sådana dagar framöver.Grattis till er nya säng.Toppen att du frågade du är en toppen tjej och fantastisk på att dela med dig och ta vara på allt.stor kram till dig. Barbro

Anonym sa...

åååå va underbart att ni fick en ny säng =)) å att du haft en fin dag. jag läser din blogg varje kväll för att se hur du mår ömsom är det tårar ömsom lycka när man läser, all styrka till er nu å kramar maria hjorth

Photo by Maria sa...

Åh vad härligt att läsa att du hade en så himla bra och glad dag igår.. Det är du mer än någon värd..
Och vad kul att ni blir sponsrade med sängen, de kostar ju en del =)

Och det inlägget är ett inlägg som jag kan haka på, du är modig och har lärt mig en del..

Hoppas att denna dagen blir minst lika bra för dig/er..

Kram Mia

Anonym sa...

Vad roligt att dom är så snälla på Bed Factory att dom löser Adams sängproblem. Du är så mån om dina barn hela tiden att du kanske ibland glömmer bort dig själv. Varför ska inte DU ha en skön säng. Jag tycker att du om någon är värd nått bättre än en IKEA säng. Har en känsla av att du tillbringar några timmar i sängen, även under dagtid?
Jag tog tag i saken och i alla fall mailade till Bed Factory. Vad utgången blir har jag ingen aning om. Men jag skrev i alla fall att jag tycker att du är värd en ny ställbar säng. Precis som du säger: vad har man att förlora på att inte fråga!

Håller tummarna för att Bed Factory ger även dig skön sömn. Och sen uppmanar jag till er andra läsare att maila dom ni med!

Kram

Anonym sa...

Underbart att höra!!
Får glädjerysningar!
Kramar Annika (grannen)

Eila Sandberg sa...

Woohoo för Bed Factory!! Du har ett hjärta som omfamnar så många, extra extra mycket så om din älskade familj. Klart du ska ha den skönaste sängen av er alla! Jag har också mailat Bed Factory och sällar mig till alla tummar och tår som hålls. IKEA, Ballongen och Jimmy's - det var verkligen en höjdardag att njuta av. Varma kramar från Eila på Söder

Sofia sa...

Gud så underbart! Hela mitt hjärta fylls av glädje! Å vad glad jag blir att ni får.en säng till Adam! Det kan inte bli bättre! Att få höra att du mått bra en dag ger mig extra energi och får mig att orka lite extra! Sommaren är underbar och er middag såg så mysig ut att man hade velat vara med!

Kramar Sofia

Anonym sa...

Härligt att du har en bra dag i solskenet!
Som man säger: Allt gott till de goda!
Ha en underbar helg!

Bamsekramar från Marie i Västerås

Sanna sa...

Idag hyllar jag Elisabeth, Glädjespridaren :)
Kramar från Sanna

Anonym sa...

❤ från Råå

Anonym sa...

idag behöver du många många kramar. Hoppas du får ha hela familjen nära hela helgen <3

ime sa...

Åh man blir så glad när man läser att du haft en toppendag! Det är du så himla mycket värd!!
Kram

Hanna sa...

Du är en stor förebild, med din kämpaglöd kan man komma långt i livet måste jag säga.. Svårt sjuk och kämpar som bara den är starkt gjort. Du en värd många guldstjärnor. Jag läser din blogg varje dag , flera ggr om dagen är jag inne och kikar. Såg även avsnittnet när ni var med i sofias änglar. Du är absolut värd en skönare säng än en IKEA säng. Massa kramar från mig.

Anonym sa...

Jag tycker inte man ska utnyttja situationen "bara för att man är dödligt sjuk". Alla visste nog att de skulle ge er en ny säng när du skrev så. Och nu när du skrev att ni hade skitna Ikea sängar så kommer ni du & Jörgen oxå få nya sängar. Ca 80% av folket har faktiskt Ikea sängar just pga priset och jag tycker åter igen, för JÄVLIGT att man ska utnyttja situationen för att man är sjuk. Är förbannad! Visst det är synd om dig osv osv osv, men det finns ändå en GRÄNS!

CillaS sa...

Blir så glad när jag läste att du haft en toppendag och att Adam får sin säng!!

Mitt motto är att ingen kan hjälpa alla men många kan hjälpa någon.

Blir därför så glad när jag ser att ett företag besvarar din förfrågan. Ur ett marknadsföringsperspektiv kommer de säkert få tillbaka sina pengar vilket är välförtjänt. Vet du var man kan se deras priser samt om de levererar till oss som inte bor i kungliga huvudstaden? Kan så klart ta reda på det själv men tänkte att det kanske är fler som vill veta, också får de kanske sälja fler sängar. Jag ska absolut välja dem om det är möjligt när vi ska köpa nya. Håller tummarna för att denna dagen också blivit en toppendag. Kramar i massor Cilla

Anonym sa...

Otroligt hur man ens kan skriva det du skriver nu, fattar inte ens varför du ens läser denna blogg!! JAG blir förbannad på DIG du bittra elaka människa! Hoppas verkligen inte att du tar åt dig fina, starka och underbara Elisabeth sån här skit o illvilja är bara o ignorera! Massa kärlek till dig finaste du!! Kramar

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Jag har följt dig lääänge och tycker att det är så härligt att du har haft en underbar. Jag har hela tiden beundrat och respekterat dig och tyckt att du är superstark, som orkar engagera dig så.
Tyvärr måste jag säga att jag verkligen blev besviken på ditt inlägg om sängen. Du har öppnat ett konto förpengar till dina barn, fått resa(resor?) betald/a, varit med i Sofias änglar och fått hjälp därigenom. Nu begär du dessutom en ny säng till Adam. För kort(?) och för smal (sällskap i sängen, eller vad?).Tycker faktiskt du har gått över gränsen nu. Du är ju dödligt sjuk, men jag tycker tyvärr att du utnyttjar situationen. Sorry, men en del av respekten för dig har försvunnit. (Har tidigare t.o.m. tipsat andra om din blogg, men icke mer). Sissi

Anonym sa...

Nu är det första gången jag kommenterar i en blogg, ever!
Men jag måste bara få säga att du är min superhjälte. För att du vågar sätta ord på din ångest, för att du får oss andra att våga konfrontera vår egen och tillsammans kan vi tordas tänka på döden. Jag hoppas att vi får träffas någonstans här efter. Jag vill hålla din hand och bara säga tack. Hjärtat, jag hoppas du känner min värme och kärlek.

Anonym sa...

Jag håller med... Finns måååånga människor som är värda resor, nya sängar m.m. Det finns en gräns.

Anonym sa...

Hoppas att du kan se förbi kommentarerna som är mindre snälla angående sängarna! Vet du - det är bara, bara, bara frågan om ren och skär avundsjuka! Kram från Ulla-B

Anonym sa...

Kämpa på Elisabeth! Försök att inte bry dig om kommentarerna.
Du ger oss så otroligt mycket av dig själv och ditt liv så alla vi bloggläsare borde unna dig en härlig go´säng!
Många kramar

Anonym sa...

Alla har rätt till sina åsikter men jag förstår inte vad man är för slags människa som måste sparka på någon som redan ligger. Vad lider ni av? Avundsjuka? Bitterhet? Eller är ni bara rakt igenom elaka? Tyck vad ni vill men ge fan i att uttrycka det här och om det nu stör så mycket så kan ni faktiskt avstå från att gå in på denna blogg - det finns andra forum för sådan bitterf....som er. Om du köper en säng och inte är nöjd med den har du väldigt ofta en garantitid och bytesrätt, varför skulle man inte ha det bara för att man fått sängen? Må hända att det kan uppfattas som att Elisabeth utnyttjar situationen men hon gör det minst för sin egen vinning och mest för barnen. Det är helt frivilligt om man vill sätta in pengar. Empati - känner ni till det ordet?? Ni borde skämmas som ger sig på någon i Elisabeths situation och jag undrar verkligen varför ni känner att ni måste göra det - får det er att må bättre? Känner ni er som bättre människor? Skaffa er ett liv och lämna bloggen och vem bryr sig om ni tappat respekten för Elisabeth? Respekt för er finns inte heller och jag skäms över att det finns så onda och illasinnade människor.

Anonym sa...

Fegt att vara anonym i detta läge - vågar du inte stå för det du skriver? Ullis

Anonym sa...

Håller faktiskt också med ovanstående,om att situationen känns något utnyttjad. Du har gått över gränsen Elisabeth, det börjar likna tiggeri.Vem skulle inte vilja ha nya sängar och kunna resa lite mer.Nää,tappar lusten för denna blogg. Lycka till!

Anonym sa...

Håller med Ulla

Anonym sa...

Men är ni döende? Med begränsad tid att spara och ordna för era barn? Nä just det - ni har väl all tid i världen på er för sådant!! Ska man tacka nej när man blir erbjuden en resa för att inte reta upp andra? Skulle ni själva tacka nej till en gratis resa? Förmodligen inte....Jag skulle åka direkt. Det är inte mycket Elisabeth bett om utan folk har erbjudit henne vissa saker och varför tacka nej till sådant? Sängen är inte ens till henne själv trots att hon förmodligen är den i familjen som behöver den bäst...

Anonym sa...

Du är min superhjältinna!

Jag önskar att alla människor skulle haft den fina fina godhet du har som skiner genom i stort sett varje ord

Jag hoppas av hela mitt hjärta att tiden du börjar känna är knapp vida överstiger någon förhoppning någon människa kan ha!

Du är så stark! Jag önskar att alla barn fick ha en så omtänksam och bra mamma som du är.

Och du! Strunta i att läsa negativa kommentarer om du får sådana. Det är bara misslyckade stackars människor som inte har din godhet. Och inte har bättre saker för sig än att sparka på modiga människor som redan lever med ett stort lidande. Du vackra, starka kvinna. En av de största förebilderna!

Kram från Kerstin 2

Nea sa...

För första gången är jag mållös på riktigt när jag besöker din blogg. Jag kan inte förstå hur folk kan missunna dig och din familj något. Har lust att skriva allt jag tycker om deras kommentarer. Men det känns onödigt att lägga energi på sådant.

Elisabeth, du är otrolig. Bara så att du vet.

Tänker på er<3

Anonym sa...

Missunnsamhet klär ingen! Jag undrar när någon av er gav någon en gåva senast och spred lite glädje?

Elisabeth - du är sannerligen en förebild för många. Tack för att du tar dig tiden att dela med dig av ditt liv!
Stor kram
/Caroline

Anonym sa...

Vad är det för Elaka Avundsjuka Anonyma Människor som skrivet så ??? Elisabeth skönt att du mår lite bättre, hoppas det håller i sej, och GRATTIS TILL SÄNGEN, HOPPAS DU OXÅ FÅR EN, ALLTID RETAR DET NÅGON. Ha det gott,
Kramiz från Gull i Skåne.

Anonym sa...

Visst är du tapper och härlig Elisabeth! MEN, nu har jag också tröttnat på tiggandet i din blogg och slutar nu att läsa den för att jag tar illa upp!! Tycker inte ditt beteende är riktigt!

Anonym sa...

Elisabeth!
Bry dig inte om de negativa kommentarerna från de som bara är avundsjuka och missunsamma. Så himla tråkigt att de inte har vett nog att hålla sina åsikter för sig själva utan måste yppa dem här. Men det kanske är för mycket begärt med tanke på att de verkar ha total brist på empati och förståelse för andra människor? I mina ögon är du en mamma som gör precis allt vad du möjligtvis kan för att ordna och dona för din familj så de skall få det så bra som möjligt. Jag säger bara en sak: RESPEKT för dig Elisabeth!!!
Varma kramar Linda i Västergötland

Anonym sa...

...Och en sak till, blir extra ledsen över de negativa kommentarerna när Elisabeths rubrik till inlägget är "En riktigt toppendag". Fy faan, kunde ni inte ha unnat henne en riktig toppendag då, utan att klanka ner och sänka henne med era elaka kommentarer??? HOPPAS NI SKÄMS!!!!
Linda

Anonym sa...

Fy fan för dessa elaka bitterf...... Ingen tvingar er att läsa denna blogg! Vill inte säga vad jag tänker!
Stor kram till di Elisabeth och grattis till sängen:)

Anonym sa...

Stackars dig!
//Thessan

Anonym sa...

Att inte ni skäms!

Anonym sa...

Företaget Bed Factory får ju massor med gratisreklam på detta sätt så det är en win-win situation!!! Fattar inte folk det? Total avsaknad av empati hos vissa! Bry dig inte! De är bara några få vi andra unnar dig och de dina allt gott.

Anonym sa...

Bra skrivet!

Anonym sa...

Go Elisabeth Go <3 det är allt jag behöver säga :-D kanske en sak till, hoppas du får en ny säng också ;-) kram, what a woman du är <3

Bettan sa...

Elisabeth!

Så härligt att du fick en så bra dag!
Jag hoppas innnerligt att du kan strunta i de otrevliga kommentarerna, och ta in vad alla vi andra skriver. Att små, missnöjda, själviska (och dessutom otroligt fega) personer skriver elaka saker bara för att de är avundsjuka, ska få förstöra för dig - det får inte hända.
Se dem för vad de är - bittra, okunniga människor som inte fattar bättre.

Hoppas att din son kan sträcka ut i sin nya säng! Min grabb är 197 cm och skulle inte få plats i en säng som är 200.. ;)

Du är en fantastisk tjej, och jag hoppas att du kan stoppa de anonyma kommentarerna där de passar bäst - i papperskorgen. För är man så feg och inte vågar skriva sitt namn, har inte kommentaren något värde!

Stora kramar

Anonym sa...

Följer dig i tysthet...med lite rädsla och stor glädje.Du är en förebild och en hjälte!!!

Varma sommarkramar!
Smillas mamma

Anonym sa...

Hur orkar folk "jaggla" om en sängjävel, jag skulle gjort precis samma sak som du Elisabeth, FORTSÄTT.
"Moralens" väktare kan gå och gömma sig i ett hörn, avundsjuka och intolerans heter sådant beteende på klarspråk.

Anonym sa...

Härligt! Grattis. Man ska våga fråga och man kan aldrig få mer än ett nej. Du gjorde helt rätt

Anonym sa...

Hm, undrar jag om inte de elaka och missunsamma kommentarerna kommer från en och samma person??? Allt skrivet är ju anonymt så "what". Går väl att skriva fler gånger så det ser ut som det är "flera" som missunnar Elisabeth en säng??!! Ska det vara något att diskutera, en SÄNG???
Om en säng kan skänka glädje till Elisabeth så är det väl henne väl förunnat?? Eller???
Tänk efter lite innan ni skriver elaka kommentarer, det sårar och gör ont.
Elisabeth hade en underbar dag, kan vi inte låta henne fortsätta att ha sina BRA dagar. Så, tänk efter vad ni skriver!!!
Lena M, Örbyhus

Anonym sa...

Jag tror inte mina ögon när jag läser alla elaka kommentarer, vadå utnyttjar situationen? Elisabeth kommer inte få se sina barn växa upp vad gör då det om hon och hennes son framför allt fått en säng sponsrad? Detta är inget annat än svensk jävla avundsjuka, ni skulle borda skämmas! Stå på dig Elisabeth du och Adam är väl värda en ny säng. /Ylva

Anonym sa...

Det finns tyvärr alltid dem som har ont av vad andra gör å inte, och vad andra får... Men skulle dem vilja byta liv med dig?? Jag tycker också att du är en fantastisk kvinna, beundrar dig! Din kraft å ditt mod! Sänder stora varma soliga kramar från Tjörn!
Bissan

Anonym sa...

Kram på dig Elisabeth. All styrka till dig!! // Camilla

Anna sa...

Ja jättebra skrivet!!! Kärlek till dig Elisabeth! Stor kram Anna

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Nu har jag läst din blogg sedan du och din familj var med i Sofias änglar. Jag kan inte för mitt liv förstå varför folk skriver elaka kommentarer till dig angående de resor och diverse möbler du har fått. Om dom hade samma livssituation som dig och hade fått de som du och din familj har fått så skulle dom nog inte klaga. Dom måste bara ha en skruv lös. Eller så är det helt enkelt den SVENSKA AVUNDSJUKAN!
Jag önskar dig och din familj allt gott i livet.
En vän i blogg världen.

Anonym sa...

Tycker synd om er stackare som sitter och gnäller och kommenterar för att E fått en säng. Välkomna till 2012. ...det finns bloggerskor som får bra mycket mer spons för att skriva om ingenting, som bara tänker yta och provokation. E delar med sig på ett sätt som är beundransvärt. läs och lär av en medmänniska som vill dela med sig av sitt liv.

Elisabeth tack fina du för att du delar så frikostigt inga sängar eller pengar i världen kan väga upp det du ger dina medmänniskor!

Jag hoppas och tror faktiskt att du kommer vara med oss länge till!

J

Anonym sa...

Stackars arma krakar som inte begriper bättre!! Vi kan aldrig veta vad livet för med sig i framtiden. De flesta av oss vet inte när vi ska dö men vi lever våra liv som om vi har all tid på oss. Elisabeth vet inte heller när hon ska dö men hon vet att det sker snart. Att inte unna henne att göra allt hon kan för sina barn så länge hon kan, det är inget annat än ynkligt!! Grabben kan ligga där i sin säng och tänka att den här fixade min mamma åt mig. Ni ska veta att för ett barn som mister sin mamma så betyder sådant massor. Jag kan inte ens föreställa mig den smärta en mot går igenom som vet att hon inte får följa sina barn genom livet men jag vet vad det innebär att som barn mista sin mor. Skärp er uslingar!!

Unnur sa...

Om jag fick välja mellan en Ikea säng eller cancer så skulle jag välja Ikea sängen. Men det kanske inte du skulle göra? Och feg är du oxå!

Anonym sa...

Åh, jag blir så glad att läsa att ni har lite medvind i all motvind.
Jättekram till dig! (och ägna inte en sekund åt de negativa kommentarerna, sådana människor finns det ju överallt här i livet..)

Kram Tina

Anonym sa...

Elisabeth! Ta inte åt dig ett enda ord av vad en del människor har skrivit här på bloggen. Varför man skriver och tänker på det sättet är för mig helt oförstårligt! Du är en stark, självständig kvinna som kämpar för din familj och för din vardag, varje dag! Du är en stor inspirationskälla till att ta vara på livet och beundrar dig verkligen! Så lova mig, låt de där dumma och avundsjuka kommentarer bara rinna av dig och ta till dig de fina saker som sägs om dig istället. Det är alltid lättare att påverkas av dåliga saker som sägs men du är verkligen en otrolig kvinna, medmänniska, mor och vän! Önskar dig allt gott!! / Emma

Trassel sa...

Jag kan nästan slå vad om att det är EN person som ligger bakom de negativa kommentarerna från "anonym". Detta är inte den första bloggen jag läser som en "anonym" klankar ner på en person som äntligen fått lite med vind. Nej, då ska det sparkas på den personen. Det slutade med att personen i fråga slutade blogga på sin öppna blogg och skaffade sig en låst istället.

Jag blir så arg och jag förstår inte varför man ens skriver något sådant.

Anonym sa...

Fy in i H-e vad arg jag blir över människor som är anonyma, avundsjuka och inte tycks fatta ett skit!

Min mamma är synskadad sedan födseln. Blind på ena ögat och har knappt ledsyn på det andra. På äldre dar har hon även fått värk.
Att leva med ett handikapp, gör att man vid pensionsåldern inte får ut full pension.
Mamma söker stipendier/fonder och åker utomlands 2 gånger om året.
För att få vila upp sig och för att hon mår bra av värmen.
INGEN i hennes omgivning är missunnsam över det!

Jag jobbar som personligassistent och vi söker stipendier varje år för att kunna åka utomlands med vår brukare. Vad är det för fel med det?

Elisabeth är döende och det finns dom som missunnar henne det hon söker medel för!

Sofias änglar, gjorde så hon VET att pojkarna och hennes man har ett fungerande hem då hon är borta. En trygghet för henne!

Resorna hon fått, har hon sökt medel för, vilket hon har RÄTT att göra!!!
Att komma från vardagen är en resa för själen!

Sängen.. Joel har särskilda behov och han BEHÖVER garanterat en annan säng än den han hade. Hur svårt är det att inse?

Elisabeth har förutom sin sjukdom även ett handikappat barn med särskilda behov. Har man möjlighet att bli sponsrad till en ny säng till pojken, så är det SJÄLVKLART att man tar den!

Det kostar att vara sjuk!! Men det är det nog ingen av bitterframstjärtarna i kommentarbåset som fattar!

Elisabeth kämpar varje dag för att familjen ska få en bra framtid, samtidigt som hon kämpar mot en dödlig sjukdom!!

Hennes pojkar är duktiga och har fritidsintressen, inte många barn idag som har!
Idrott kostar, så även barn med funktionshinder!
HUR FAN KAN MAN VA AVUNDSJUK PÅ EN SITUATION SOM DENNA??

Ni som är så avis på en säng, varför mailar inte ni oxå och kollar om ni kan bli sponsrade på en säng!
Den möjligheten har vi ALLA!
Och när ni ändå är igång, kan ni även söka på stipendier/fonder, för det finns fler än ni tror, även för oss friska personer som kanske inte har råd att ta oss någonstans!
Och en sak till..

SKÄMMES TA MIG FAEN!
------------------------------

Elisabeth, som många andra skrivit är du en förebild!
Kämpa vidare! Du är bäst!!
Läser din blogg dagligen och du gör ett hästjobb och jag gläds med alla dina fina stunder och gråter med dig under de mindre bra stunderna!

CARPE DIEM!

Kramar till er alla i familjen!
// Chrissie

Lina sa...

J*vla idioter rent ut sagt. Jag är fattig som en kyrkråtta med blev jätteglad att dom fick en ny säng till sonen. Inte fan blir jag avundsjuk på det. Inte blir jag avundsjuk för att hon sökt stipendier och fått pengar. Det kan ALLA göra. Det finns olika fonder man kan söka pengar ifrån. Jag blir rent av förbannad när jag läser dom kommentarerna. Missunnsamma jävlar.

Ta vara på dig Elisabeth. Vi är många som är glada för din skull.

Anonym sa...

Rättar mig själv... F´låt för felskrivningen Elisabeth!!

Var så arg när jag läste att jag missade att det var Adam och inte Joel som skulle ha sängen!
Spela roll.. Oavsett vem av grabbarna som ska ha den så är det KANON att ni fick den!!
Kram igen!
// Chrissie

Birgit Burström sa...

Åh, vad bra att Bed Factory hjälper er :) Min man har jobbat för dom och dom är hur gulliga som helst. Visste att dom skulle ställa upp ;)
Lyssna inte på dom negativa kommentarerna, bara den kända svenska avundsjukan!
Kram på dej ❤

maria sa...

Djag förstår heller inte alla negativa människor,tråkigt, stå på dig nu å gör det som känns bäst för dig å din familj kram maria hjorth

Anonym sa...

Så ledsen man blir över elaka kommentarer och svensk avundsjuka :((( Jag tycker det är fantastiskt att du ORKAR fixa, ringa, skriva och ansöka om olika sorters hjälp. Resor, sängar eller vad det än kan vara så är du och din fina familj värda varenda grej som kan lysa upp livet lite för er. Jag hoppas verkligen att du kan lägga dom elaka kommnetarerna åt sidan och känna att dom allra flesta av oss gläds med dej och familjen när ni lyckas få lite extra guldkant på en annars så tuff tillvaro. Massor med kärlek och kramar till er. /Maria P.S. Hoppas också på en ny säng till dig och Jörgen :)

Anonym sa...

Kramar i mängder till dig Elisabeth! Jag vet att du är så klok att du inte tar åt dig allt elakt som kommenterats nu här (det är ju inte värt det)...Du är så bra på alla vis.
Inger i Gustavsberg

Anonym sa...

Jag tänkte precis samma sak - det är nog en och samma person som har skrivit. Ruska av dig det Elisabeth, du och din familj är värda precis all hjälp ni får! Stor kram från Cissi

CM sa...

Din gräsliga lilla missunnsamma skit. Usch för dig!

Anonym sa...

Du är en så fin människa Elisabeth, av alt man läser så förstår man verkligen hur fin du är! Jag hoppas att du får allt du önskar för din familj! De som kommenterar elakt verkar inte förstå att du försöker göra allt för din familj och att du inte har lika mycket tid som de flesta andra att göra det! I mina ögon, när jag läser din blogg, så ger du allt och mycket mer än det till din familj! Jag tycker att fler borde va som du, man måste kämpa för det man vill! Det kallas INTE för tiggeri, det kallas för att våga och kämpa! Det är hemska, ensamma, osäkra människor som aldrig haft en enda motgång i livet som skriver så elaka kommentarer! Du är stark! Hoppas du får må bra länge till! // från en trogen läsare, Fanny!

Anonym sa...

Vilken ynklig liten egoistisk och missunnsam människa du är. Ditt liv kan inte vara mycket värt... Ta du tag i ditt eget liv istället för att trycka ner människor som enbart behöver stöd och uppmuntran! Finns inte ord för den ilska du väcker i mig!!!!!!! /Linda

Anonym sa...

Fy sjutton att folk har mage att skriva så, jag personligen tycker att ska nån få hjälp så är det väl just dom som behöver hjälpen?? Som elisabeth? Finns ju unga bloggare som får saker överösta på sig och behöver knappt jobba ett 7--4 jobb då dom visar upp sig på sina bloggar och blir där av bortskämda,
Men att störa sig på att familjen fått en säng verkar hel sjukt... Passa dig du som skriver så elaka kommentarer du vet att krama når även dig!!!

kiina62 sa...

Kämpa på Elisabeth. Strunt i alla dumma kommentarer. Folk unnar inte en sjuk medmänniska en säng. Vad är samhället påväg. Nästa gång är kanske de i samma situation och är de då normala kanske de också vill ordna för sin familj. Du verkar vara en helt underbar person som tänker på alla andra och försakar dig själv. Med den livsviljan du har kommer du långt. Kram carina

Pernilla sa...

Det är heeelt otroligt att ni HAR MAGE att sparka på någon som redan ligger. Jag svär att NI har hästensängar, har nära anhöriga som är fullt friska å aldrig har haft några bekymmer!!!
Elisabeth å HELA hennes familj har fått kämpa med hennes sjukdom i flera år. Något som säkerligen tär på ekonomin. Tänk er själva att er partner tvingas gå sjukskriven i flera år. Att ni har ett barn med ett handikapp där man måste bekosta mycket själva!!! Jag tror inte att ni kan sätta er in i Familjen Ollas Mattssons situation, då hade ni aldrig skrivit sådana idiotiska kommentarer!!! Jag blir sååå upprörd!!!
Adam byter sängen mot att få ha sin mamma i livet alla dagar i veckan!!! Elisabeth KRÄVDE aldrig någon säng. Hon uttryckte en önskan som företaget i fråga valde att uppfylla.... Den dagen då Elisabeth inte förgyller våra dagar med sitt underbara skratt längre, då kommer Jörgen att ha en ännu sämre ekonomi. Å att då köpa.en säng ännu mer påfrestande på ekonomin.....

GE ATTAN I ATT SKRIVA SÅ NEDLÅTANDE KOMMENTARER OM NI INTE KAN TÄNKA ER ATT BYTA PLATS MED ELISABETH!!!
// Pernilla J.

Helena sa...

Fy f_n vad arg jag blir på alla som ens orkar bry sig om en gratis säng!!!
Ta redapå hur mycket tex Blondinbella får gratis!!
Går det någon nöd på henne? Är hon dödssjuk?? Skulle inte tro det!
Vilka usla människor ni är!!

Du är värd allt Elisabeth och jag hade gjort exakt samma sak i din sits!!

Önskar dig allt väl <3

Kramar Helena

Anonym sa...

Exakt!!!! Bra skrivet! Kram till dej Elisabeth.
Jennie

Nettan sa...

Men vilka idioter det finns!! Jag citerar : "Vem skulle inte vilja ha nya sängar och kunna resa lite mer?" Jaa, du, är det någon som vill byta liv med Elisabeth, kanske? Jag blir helt förskräckt över vissa människors själupptagenhet. Kämpa på Elisabeth, du och din familj är värda allt fint/roligt/bra i era liv just nu! Jag vill inte för allt i världen byta med dig, vännen.Håll ut! Kram

Anonym sa...

Vad är det med er elaka missunsamma avundsjuka människor ? Fy farao SKÄMS PÅ ER! Blir galen av sånt här, må ni brinna i..... Tycker så synd om elisabeth med familj som måste se sånt här :( /Ulrika på mases

Anonym sa...

Från en som jobbar på Ikea vill jag bara upplysa dig om att ikeas sängar vid flera tillfällen fått bäst i test. Tack vare att Ikea är så stora som de är kan de naturligtvis ha bättre priser !! Vet inte om det är någon idee att upplysa dig om det för du verkar inte kunna se den stora bilden. Har du själv blivit drabbad av cancer ?? Då menar jag inte du som person utan någon av dina absolut närmaste ?? Då tror jag inte att du ens skulle tänka som du gör. Det är nämligen en av de vidrigaste sjukdomar som finns. Hur kan du vara så missundsam ?? Om Elisabet kunde skulle hon mer än gärna jobba ihop pengarna och köpa sängen själv. Skulle du vilja leva hennes liv med den vetskapen varje dag, varje minut, varje sekund !??? Alla vill vi göra allt för våra barn och vi hoppas att vi har tid att göra det men försök själv leva efter en tidspress på en vecka i taget och inga pengar eller ork att göra något !!! Skriv sen ochberätta hur det gick !! Det är dyrt att vara sjuk !!! Tycker synd om dig, skaffa dig ett liv och var glad för det du har. Ett liv.
Elisabeth !!! Hoppas du får ny säng och får chansen att sova gott. Hoppas du får allt du kan och vill din tid du har. Värme och kärlek till dig och din familj !!!

nyfikana hysterika sa...

Bry dig inte om dessa elaka tungor, de är avundsjuka för att du har fått en ny säng.
Jag som är troende hoppas att vi ses endag

Vanja sa...

Underbart att läsa att du fyller dina sista dagar med fina tider, det kommer dina nära att minnas alltid. Åt helvete med dom som kommenterar elakt och är missunnsamma. Carpe diem. Kram!