söndag 13 maj 2012

Antibes

Fredag morgon lämnade vi huset i Quinson som varit vår bostad i sex nätter. Så mysigt ställe denna lilla pittoreska bersby och nära upp till Europas Grand Canyon och fina bergs sjöar. Kan starkt rekommenderas.
(Lisa Kähler som jag fick Provencestipendiet igenom i höstas hjälpte oss att hitta detta hus att hyra. Underbar kvinna som stödjer BRO och kampen mot bröstcancer. http://www.heartofprovence.com/)

Vi körde de små bergsvägarna ner mot stora motorvägen A8 och passerade skylten in till slottet Miraval som kan vara ett av alternativen till Brad Pitt och Angelinas bröllop. Trodde vi skulle få se något men det var ett riktigt osynligt ställe från vägen. Typiskt.

12.30 var vi i Antibes och checkade in på Petit Reserve Bed and Breakfast. Ett mycket enkelt övernattningsställe som drivs av två svenska kvinnor. Rent, fräscht, billigt, perfekt läge vid stranden och trevlig personal. Mamma och jag hade rum nummer 2, handfat och dusch på rummet men toalett i korridoren.




När vi kom satt ägarna på terassen och njöt av siestan. Vi slog oss ner och de tipsade oss om en lunchrestaurang på stranden bredvid som vi gick bort till och visade sig vara värsta lyckoträffen.

Lunchen på Beach Club Royal var kanske i dyraste laget men värt varenda krona och vi satt där i två timmar. Skugga och lite havsbris.



Åsa var den enda som hoppade i badet men kunde bekräfta att det var skönt och badbart. Vi andra höll oss mer i skuggan. Nice och Monaco i bakgrunden.

Hela fredagen bjöd på klarblå himmel och strax under 30 grader. 
På kvällen var det ljumma vindar och vi åt en avslutningsmiddag i gamla delen av Antibes. Det var en lagom strandpromenad på 15 minuter dit.



På lördag morgon vaknade jag redan vid 6.... tittade i taket och funderade på om jag skulle försöka somna om till klockans larm 7.30 eller om jag skulle gå ut i min ensamhet och njuta av soluppgången...
Det blev det sistnämda.
Jag smög ut och sa till mamma att jag kommer hem och väcker henne lite senare. Jag tog med en handduk att sitta på och mobilen så jag kunde fånga några mer bilder. Jag hittade en lite stenplatå utanför lunchrestaurangen som vi åt på dagen  innan. Där satt jag och söp in värmen från den stigande solen och lyssnade på vågorna som slog emot stenar och klippor. 
Lite mjuka rörelser med yoga och stretch kryddade morgonen. UNDERBART!

På väg tillbaka till hotellet mötte jag alla städpatruller som städade upp och gjorde fint för turisterna den begynnande lördagmorgonen.
Strax före 7.30 på väg tillbaka till hotellet för att väcka mamma;
Här har vi precis avslutat frukosten på hotellet och ska bege oss till flygplatsen. Det var inga glada miner att lämna detta underbara väder och denna härliga ort...
.... och så var man hemma på arlanda igen då............
TÄNK att jag red igenom hela veckan!!!
Blev orolig på måndagen då jag mådde riktigt risigt men sedan så vände det och jag har känt mig starkare för varje dag. Jag är fortfarande väldigt stapplig i benen och saknar känsel i fötterna men jag känner att jag orkar mer och är mycket piggare. Jag är SÅ GLAD för den här veckan och att jag verkligen vågade åka iväg. Familjen och barnen finns kvar här hemma och jag åkte faktiskt direkt från Arlanda till Adams hockeyträning där Jörgen och Joel var i Solna..... Jag var bara TVUNGEN att åka direkt och sno åt mig lite pussar=)=)=)
Efter ett matstopp hemma hos Åsa och JP så var det en komplett familj under samma tak igår på lördagkvällen! Alla 5 personer räknade Joel in till hockeyn.

26 kommentarer:

Anna sa...

Så roligt att resan gick bra och att du känner dig nöjd med den! Kram underbara du <3<3

Anonym sa...

Vad skönt att du har haft skönt och var nöjd med din underbara resa. Man blir lite avundsjuk.Hälsa också till övriga familjen och din mamma så gott.
Bamsekram till underbara DEJ
från Barbro !!

Anonym sa...

Hej!

Vad roligt att du kunde njuta av din resa! Sydfrankrike är verkligen fantastiskt.

Du skriver om domningar i fotsulor och en känsla att man bara stapplar fram på sina ben. Det fick jag också när jag behandlades med Halaven, ditt cellgift, och det var väldigt obehagligt.

Hemsjukvården skrev ut B-12 sprutor till mig (mot nervskador) och jag tog en spruta i veckan.

Dessutom köpte jag sulor med noppor att lägga i mina skor därför att jag hade en känsla att hjärnan behövde mer information var fötterna var någonstans. Det fungerade faktiskt! Det finns många sorters sulor att välja på, de jag köpte ser du här: http://fyndiq.se/sok/?q=massagesulor#19069-massage-sulor-med-magneter

(mina är köpta utomlands). Se till att välja sulor där det finns noppor under tårna också.

Det kanske hjälper dig med?

För att levern ska funka så länge som möjligt äter jag mycket lite fett och inga snabba kolhydrater.

En medsyster

Smultronbo sa...

Underbar resa som du verkligen njöt av som det verkar. Skönt att du kunde ladda lite batterier. Det har du gjort åt mig också med din reseberättelse. Ta vara på tiden nu och hoppas du får njuta av vår svenska sommar som jag hoppas kommer snart.

Stor tack för att du delar med dig av ditt liv. Kramar i massor!

Anonym sa...

Härligt att läsa om din resa! Glöm inte TANKENS KRAFT gör underverk! Läs boken "The Secret"!!! KRAM Johanna

Anonym sa...

Åh vilken underbar resa du varit iväg på Elisabeth, och vilken tur att det blev så jättelyckat!!! Nu får det njuta av den svenska försommaren med din familj och insup all positiv energi från naturen! Kram Charlotte

Anonym sa...

Välkommen hem Elisabeth ! Vad roligt att höra att du känner dej lite bättre & att ni haft en underbar vecka, vilka foto,är ju helt underbara.Ja,då blev det mys & pusskalas igår med hela familjen, dom hade säkert längtat efte sin Mamma & Fru.Hoppas nu att det ska bli riktigt soligt & varmt,som vi alla längtar efter. Ha de nu så bra,& tack för dina underbara berättelser.
Kramiz Från Gull i Skåne.

kattiiiiss sa...

Härliga bilder du bjuder på.
Ha en skön söndagseftermiddag.
Kram K

Anonym sa...

Bra gjort tjejen. Fyll på livet med familjen nu. Kanske det blir fler resor framöver. Kram

LillaTuss sa...

Är så glad för din skull att du orkade njuta av allt det vackra.ea zipar

Anonym sa...

Glädjs med dig :). Önskar dig allt gott!!

Varm kram

Anonym sa...

Vilken underbar vecka du/ni verkar ha haft. Underbara bilder skönt att allt funkade och att du kunde njuta o ladda. Du är så fantastisk stark, hoppas att du får uppleva en lika underbar sommar här hemma. Hoppas att din mamma kunde njuta lika mycket av att få vara med dig. Kram

Anonym sa...

Vilken underbar vecka du/ni verkar ha haft. Underbara bilder skönt att allt funkade och att du kunde njuta o ladda. Du är så fantastisk stark, hoppas att du får uppleva en lika underbar sommar här hemma. Hoppas att din mamma kunde njuta lika mycket av att få vara med dig. Kram

Lotta sa...

Du är så himla vacker Elisabeth! Svårt att fatta att du är svårt sjuk. Härligt att du haft en underbara vecka med din mamma! Fortsätt pussa på dina pojkar....många kramar <3

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Glad att du fixade Resan!Och att du tydligen e.o mådde
ganska ok.Iaf är du mer laddad nu,underverk inträffar,spec tydligen ditt trots allt,postiva sätt,om du upfattar mig rätt! All lycka,till dig,sommaren är säkert Din/er länge mm
Kramar t dig
Kicki Vö,m make

Sofia sa...

Gud så underbart! Det var precis den energin du behövde! Vackra bilder! Man blir sugen att åka dit! Kramar

Anonym sa...

Hej Elisabeth. Din blogg fyller mig med värme och hopp. Och längtan efter mirakel. Cancer har varit min ovälkomna granne i många år och jag måste bara få säga - Vilken kvinna du är. Birgitta

Aina sa...

Välkomna hem!
Jag hoppas att ni tog med er lite värme och solsken hit och i dag verkar det ju som att det går åt rätt håll, hihi.
Så underbart att höra att du har haft det fint och vilka underbara bilder du visar oss!
Njut nu av dina fyra pojkar och den svenska våren och sommaren!
Ett stort lass kramar, Aina

UmeHilda sa...

Åhhh Elisabeth, som jag har väntat på ditt inlägg!! Ni verkar ha haft en underbar vecka, kul att du är fylld av energi och glädje.

Många kramar från mig

Unknown sa...

Härliga bilder hoppas att du har fått massor av energi nu. Beundrar dig så. Önskar dig en härlig vecka kram Beijan

Anonym sa...

Vilken vecka ni haft! Den har nog gjort både dig och din mamma så gott!! Nu har du förhoppningsvis massor av energi och kraft för att fortsätta kampen.......

Kram Mariab

Helen sa...

Härligt att läsa att ni haft det så bra, mamma o du....har nog varit en väldigt viktig vecka för er båda....följer dej, Elisabeth...du e otroligt stark...håller tummarna för att allt blir så bra det kan...kramiz från Skåne

Anonym sa...

Hejsan! Du e helt fantastisk:-) följer dig varje dag:-) kramar linnéa

Anonym sa...

ÅÅÅH vad jag blir lycklig av att läsa detta senaste inlägg! Blir alldeles varm och rörd i själen!

Jag önskar dig ALLT GOTT!

Många soliga kramar från Skåne!

Sister Moonshine sa...

Fantastiska bilder. Tror jag det att du valde att se soluppgången. Så himla vackert och rofyllt! Du har gjort det så bra som orkat med allt man vill göra på en sådan underbar plats. Och säkert har du fått energi så det blir över för vardagen som väntar hemma. Stor kram.

Lotta Almgren sa...

Hej Elisabeth, hörde en låt på radio idag och jag tänkte på dej
http://youtu.be/j8VdehTuZfw.

Många kramar