onsdag 14 mars 2012

Seg i morse

Seg i morse och låg kvar i sängen till kaoset utanför sovrumsdörren lagt sig och alla barnen sagt hej då.
Har haft väldigt ont i kotorna mellan halsryggen och bröstryggen senaste dygnet. Kan vara efter att ha legat hårt fastspänd i röntgenmaskinen igår.
Kändes inte så roligt att vakna  i morse och veta att man skulle in en timme till i "tunneln"...

När jag låg där i sängen och laddade för att gå upp, tittandes på mina svarta prickar i taket som blir i synfältet på högerögat, så kom jag på BEDRAGARNA!
Upp och hoppa, ringa microsoft support i Sverige för att få hjälp att stämma av att inget är skadat på datorn. Isacs dator är genomgången nu och ska vara ok att använda. Jag åkte även förbi banken för att stämma av kontona även om det inte finns något som har med bankkonton att göra på hans dator. Kändes bra att dubbelkolla i alla fall.
Jag som är väldigt dålig på att se på nyheter (ofta somnat i soffan då) och att läsa tidningar fick se denna artikel idag som kollegan Irene kom med.
Jag tror jag lärt mig en läxa i alla fall...

Klockan 12 hade jag magnetröntgen rygg. Åsa var med och hon fick faktiskt följa med in efter att ha frågat. Kändes bra att veta att hon satt där. Stackarna... Sitta på en träpall med hörlurar utan musik. Jag hade i alla fall min yogaskiva som vanligt och lyssnade på. Självklart hörs allt dunkande igenom men det är ändå väldigt meditativt.

Röntgen gick bra och Åsa skulle vidare så vi skildes åt utanför entren i vårsolen. Jag åkte förbi mitt jobb en sväng, har inte varit inne på kontoret på jättelänge. Känns så konstigt att det är över ett år sedan jag jobbade sist. Undra hur mycket kunskaper som finns kvar? (Eller... ja det beror ju på om jag är tom i bollen eller inte....)

På eftermiddagen hämtade jag och mamma Joel på förskolan för att åka till Niyama yogastudio och träffa Gunilla Lundblad för en konsultation med Joel. Gunilla är Sensomotorisk Reflexpedagog och även massör så det kändes lite intressant att hon skulle få känna igenom Joels muskler och hans reflexer. Han har inte alls reflexer som "oss vanliga". Dels har han en del spädbarnsreflexer kvar och när hon tröck under fotsulorna så borde benen vilja böja sig men icke sa nicke på Joel. Hon masserade även hans stela muskler och jag tror han njöt till fullo mitt lilla hjärta när han låg där på britsen och nästan somnade.
Jag har även bokat tid på Olmed för att göra nytt ståskal till Joel som växer så det knakar. Det han har nu är redan förlängt en gång i somras så nu måste vi göra ett nytt. Fick tid om två veckor vilket blir veckan efter Spanien.

Ja, ni läste rätt. MIN plan är att åka till Spanien på lördag. Hoppas bara kroppen inte ställer till något bus eller att jag får någon infektion. Nu är det nära i alla fall. När vi bokade biljetterna, superbilliga, för flera månader sedan så hade jag inte en aning om hur läget skulle vara utan det var verkligen en vild chansning. Det är jag och Jörgen som åker utan barn med Åsa och Jan Peter till deras lägenhet där nere. Jörgen och JP åker hem på tisdag och jag och Åsa stannar så att vi totalt blir borta en vecka.
Men som jag brukar tänka så vågar jag inte riktigt tro på det förrens jag sitter på planet.
SAH kommer på fredag och stämmer av en sista gång med laddad dosett och sprutor som jag måste ta i förebyggande syfte mot blodproppar när man flyger.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Ååååh vad härligt för Dig att åka iväg till sol o värme, blir så glad "med" Dig, ska tänka extra mycket på Dig nästa vecka....passa på och "tanka" styrka o energi så det räcker lääänge när Du sen återvänder till hemlandet...Allt gott från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Hej! Ville bara säga att du har en bra o äkta blogg, läser ej så många....vilken kämpaglöd du har å vilken fantastisk människa du verkar vara :) minns dej från Masesgården i höstas, jobbar i köket där! Hoppas ni får en skön vecka i Spanien :) / Ulrika

Helena sa...

Ha en alldeles underbar tripp till Spanien!! Försöker via tankekraft att tanka över ork och energi till dig!! Nu har jag läst hela din blogg.. Nej, de var inte gjort på en kafferast!!:) Men jag är väldigt glad att jag gjort det!! Känns som om jag känner dig.. De gör jag ju inte alls men en sån positiv människa som du hade varit härligt att ha omkring!! Måtte du nu komma iväg och bara njuta, de e du värd!! Kram Helena

Hyrestanten sa...

Så roligt att du ska åka till värmen. Hoppas det går bra och att ni får en riktigt fin vecka. Vart i Spanien ska ni? Här på Gran Canaria har våren kommit nu och det har blivit betydligt varmare de senaste dagarna.
Kram

Bettan sa...

Åh så härligt det låter! Det är klart att du kommer iväg, det finns helt enkelt inget annat!
Massor av kramar

Aina sa...

Så härligt att du åker till Spanien, hoppas ni får ljuvliga dagar där! Bara njuut! Skönt att röntgen är gjord för den här gången och bra att Åsa fick vara i närheten. Mysigt att se hur gott Joel mår på massagebänken, han ser helt avslappnad ut - minst, hihi. Jag var hos husläkaren i dag och fick en ny medicin mot högt blodtryck och gruvar mig för ett piller till - men vad är det, jämfört med vad du har i dig, om dig och kring dig! Din generositet att dela med dig ger verkligen sunda perspektiv på ens egen tillvaro - än en gång TACK, underbara Elisabeth!
God natt och sov så gott. Snart är det lördag...... :o)
Stor kram, Aina

Anonym sa...

Hoppas du får en underbar semester vecka!
Du är värd den finaste lugnaste skönaste veckan <3

Kram

Från hockeymamman i norr :)

Floridafrun sa...

Ååå, du får vara "lyxkvinna" igen (läs med ironi)! Njut, njut, njut o hoppas ni får det härligt!

Kram

Anonym sa...

Hej!
Vill bara önska dig en jättetrevlig resa. Det är du värd!

Kram Annica

Anonym sa...

Oh,du ha det så gott,på resan, till värmen,koppla av allt, så långt det går!Ta in alt fint! Idag ska min man,kolla om stomin,lan tas bort :).hoppas.Sen få tid till Lund, å koll på op,(tog bort struphuvudet 15.12)usch.nu ventil.Men de ska se,om alla tumörer,är borta fortfarande...nervigt!Men som sagt en dag i taget,kramar om dig,kicki från Vö

Anonym sa...

Ha en underbar vecka i solen :) följer din blogg och den berör.. Har velat kommenterat många gånger men inte riktigt vetat vad jag ska skriva... Du är en otroligt fin människa :) kram Emma

Anonym sa...

Här kommer en rapport ifrån Gran Canaria, lite bris i luften men en stor och varm sol som kommer att ge er härlig enerig när det är dags för er vecka :)

Varma Kramar,
Robin & Maria

Anonym sa...

Visst är det härligt att ha något bra att längta till. Resan till Spanien blir säker underbar för er, carpe diem. Jag ska snart åka till Holland och njuta av alla vackra tulpaner i regnbågens alla färger. Jag tar med dig på min axel så får du se också.
Kram Tina

Anonym sa...

Jag önskar dej en skön vecka i Spanien.Passa på njut för det är du värd.Kram Barbro

Sofia sa...

Gud vad glad jag blir!! Det är ni verkligen värda!! Ha så mysigt å njut!!!! I massor!!! Kram

Anonym sa...

Åh vad härligt att få resa iväg, det är du verkligen värd!! Kram Ulrika

Anonym sa...

Lycka till på resan och jag hoppas verkligen att du får må bra i Spanien.
Det är du värd efter allt som du går igenom.
härlig bild på lille Joel. han ser ju verkligen ut att mysa där han ligger och blir ompysslad.

styrkekramar till fantastiska du.
/ också en mormor

Delicia sa...

Ha en underbar semester Skåne Kram Delicia

Anonym sa...

Hej! Jag har följt dig sedan Sofias änglar, och äver läst din blogg "baklänges" hela 2011 och lite till. Jag har tänkt skriva flera gånger men det har alltid känts så svårt att få till något bra och givande till en sån hoppfull och härlig människa som du verkar vara!
Men nu kände jag att jag bara "måste" få önska dig en riktigt härlig resa! Jag har varit på Kanarieöarna ett flertal gånger och verkligen älskar det spanska språket och den underbara maten! Hoppas verkligen att sjukdomen låter dig få ha en härlig semester! Många, många kramar och Tack så jättemycket för en inspirerande och livsbejakande blogg! Mvh Belinda

Sanna sa...

Hoppas du får en underbar paus från alla måsten och rutiner tillsammans med Jörgen :)

Och du ... ta med er lite sol o väme tillbaka!

Kramar från Sanna

Anonym sa...

Hej! Jag är också en av dem som efter att ha sett Sofias änglar läst igenom din blogg från ditt allra första inlägg...Du verkar vara en fantastisk människa som kämpar på. Jag tänker mycket på mina livsval, mina barn och allt möjligt. Har en förmåga att gnälla över stort som smått och du får mig att använda mitt liv på ett bättre sätt! Jag ska sluta klaga helt enkelt! Jag hoppas jag får följa dig länge länge! Stor varm kram

Busmamman sa...

Jag håller så klart tummar och tår att ni kommer iväg på lördag. Njut!
Kramar
/Nadja
P.S. Fina Joel, tycker att det är så roligt att vi har barn i nästan precis samma ålder. :-)

Päivi Ljunggren sa...

Hej Elisabeth. Är en fd Gurrabo och har tränat för dig när det begav sig, uppe i Munkmora.
Brukar aldrig titta på Sophias Änglar men när jag nu hamnade i soffan den kvällen sä var det "ditt" program jag såg. Har följt din blogg sedan dess.
Krävs mycket av det som du har, pannben, för att mentalt orka med det du går igenom.
Jag och min sambo pratar kring dig/detta ibland och man känner sig så liten. Blir ödmjuk inför livet och uppskattar ännu mer det man har.
Tänker på de fläckar du tidigare nämnt. Har doktorn kollat upp dem. Jag fick såna fläckar, dimridåer, som lade sig i synfältet och kunde ibland störa läsning. Särskilt tydligt syns de mot ljusa ytor. Fick förklaringen att det var "spindlar" i ögonbotten, små små blödningar, ofarliga men störande. Jag fick order pm att snabbt söka vård om jag såg blixtar, kunde vara symptom på hornhinneavlossning. Detta var cirka 20 år sen och inget har hänt mina ögon!
Hoppas ni kommer iväg på resan och att allt går bra!
Stor kram päivi

Anonym sa...

Hej Elisabeth, jag har följt din blogg sedan Sofias Änglar.
Du är en enormt stark och fanastisk kvinna! En inspirationskälla!
Hoppas du får en underbar vecka i solen!
Kram

Anonym sa...

Hoppas du verkligen få njuta i Spanien och att allt går bra!
Du verkar vara en stark och envis person och hoppas du fortsätter vara så!
Blir lite ledsen bara när du aldrig nämner att din man följer med dig till sjukhuset. Visst han behöver säkert jobba...men?! Njae...det är alltid din mamma eller någon vän till dig som följer med.
Jag hoppas du ibland får höra från din man att han älskar dig och att han stöttar och hjälper dig i vardagen trots att han verkar skjuta din sjukdom bakom sig.
KRAM

Anonym sa...

Om man ska skriva något här till Elisabeth och hennes familj tycker jag man kan låta bli med negativa och elaka kommentarer. Blir så ledsen när jag ser sådant här.

Jag är säker på att Jörgen gör så gott han kan och att han kanske blundar lite för allvaret är fullt föeståligt och förmodligen fullt normalt. Han är rädd och ledsen. Han försöker nog så gott han kan. Man får inte glömma att vi alla hanterar kriser på olika sätt och vi ska inte döma vad som är rätt eller fel. Elisabeth har det jättejobbigt men man får inte glömma att det här är fruktansvärt jobbigt även för Jörgen. Att stå bredvid kvinnan man älskar, maktlös, och inte kunna fixa allt och ta bort det onda och hemska kan nog försätta vilken man som helst i ett galet tillstånd. Allt han gör - rätt eller fel - är bara en kamp för att orka varje dag.

Hoppas ni får lite egentid och vuxentid tillsammans i Spanien och kan rå om varandra - det är ni värda. Och du - jag har ingen aning om vad Jörgen säger eller inte men kärlek visar man på många sätt och inte enbart genom att säga det!!!

Stor kram

Anonym sa...

Hyggligt att plantera tvivel hos Elisabeth om hennes mans kärlek!!! Vad vet du om vad Jörgen gör och inte gör? Den här bloggen handlar om Elisabeth och inte Jörgen. Lågt!!!

Eva sa...

Härligt med lite sol och värme. Glöm inte stödstrumporna. Kram och hälsa Åsa

Tyra sa...

Jag går i Skanskvarnsskolan. Den är jättebra!

Jag har också en CP-skada och min mamma har också haft bröstcancer.

Här kan du läsa min blogg; www.tyrfina.blogg.se