måndag 12 mars 2012

Röngten 08.15

Har precis suttit och kollat på Sofias Änglar. Kul att se hantverkarna som också varit hos oss tidigare. Det var ett sådant härligt gäng allihopa men självklart lärde man känna huvudpersonerna mer och särskilt Sofia.
Varje gång jag ser Sofia på TV så känner jag en sådan värme. Jag tror det är ömsesidigt och jag hoppas verkligen vi kommer träffas igen.
Grabbarna är också så himla charmiga. Här är en bild på när de var på "återbesök" hos oss i december.

Jag går alltid in och kollar på "hur gick det sen?" och som tur är så verkar det ha gått bra för allihopa. Förutom mig då... Men jag lever och tar vara på livet mer än vad jag skulle göra om jag inte hade döden flåsandes i ryggen.

Isac och jag gick in och kollade på vårt eget klipp också. Vi har faktiskt bara tittat på det en gång tidigare och jag blev ändå lite glad att se mig själv så positiv. Trots lite tunnhårigare då (nu har jag mer hår igen) och jag meddelar att svaret i augusti inte såg bra ut och att jag skulle in och få svar igen efter grabbarnas besök i december. Med facit i handen så vet jag ju att det svaret inte heller såg bra ut=(
Här är länken till vad som hände sedan i vår familj Ollas/Mattsson om det är någon som missat det.
Hur gick det sen?

I morgon bitti 08.15 körs jag in i tunneln igen. Den värsta röntgen tycker jag att det är. Magnetröntgen av hjärnan med kontrast samt hela ryggen. Det tar sådan lång tid och huvudet är värsta när man spänns fast med nack kragen. Tänkte först att jag skulle åka in själv, ingen får ju följa med in i alla fall.... men sedan kom paniken krypande och jag har ringt in mamma som följer med mig i morgon. Skönt bara att veta att någon sitter utanför och väntar.
Ryggen har tidigare tagit mig ca 1,5 timme i det där oljudet och nu inklusive huvudet... Jag har tagit fram min meditations skiva som jag hoppas de kan spela i lurarna för mig. De brukar vara samarbetsvilliga och spela den musik man har med sig.

Jag får försöka tänka att i morgon eftermiddag är det över i alla fall. Kanske drömma om de fina bilderna av min familj som jag fick i söndags direktlevererad av Karolina Ehrenpil, fotografen;
LÄS TEXTEN PÅ BAKSIDAN OCH BEGRUNDA!
Eller tänka på när jag var med och tittade på Joel när han red i helgen. Jag kan sällan följa med då jag är så allergisk men det fungerar när de är utomhus;
Eller så kanske jag somnar..... Än så länge är det den enda biverkning som jag verkligen kan säga att den kommer från cellgifterna. Shit vad trött jag kan bli. Och ganska snabbt.
Ok att jag tidigare kunnat somna i sofffan efter cellgiftsbehandlingarna när kortisonet gått ur men att somna så att jag i stort sett är helt medvetslös det är något nytt.
(Igår somnade jag mitt i läxförhör med Isac!?? Jag bara lutade mig lite tillbaka och när jag vaknade till hade Isac plockat undan alla sina saker och gjort klart utan mig. - Mamma, du somnade och svarade inte när jag frågade dig något..... Stackars barn. Men han är så förstående.)

*djupt andetag* Nu laddar jag för i morgon bitti och längtar tills det är över!

29 kommentarer:

Caroline A sa...

Tänker på dig imorgon Elisabeth! Du är min idol. Du har fått mig att ta vara på varje dag. Ingen av oss vet när den sista kommer. Är så otroligt tacksam för mina barn. Tack fina du!

Ewa sa...

Sänder styrkekramar till Dej o tänker på Dej hela dagen imorgon <3
Kram
Ewa

Hyrestanten sa...

Jag ska tänka på dig i morgon!
Själv går jag och gruvar för nästa veckas besök hos kardiologerna här på Gran Canaria. Det är svårt när inte personalen talar engelska och jag känner mig så utlämnad. Vet ju inte ens vad de ska göra.
Brukar se Sofias änglar på tv5.play och jag blir alldeles lycklig av detta program, trots allas svåra öden. Men att få se glädjen hos både killarna, Sofia och familjerna är härligt och jag gråter alltid floder.
Stor kram till dig.

Carina Glantz sa...

Heja Elisabeth!!! Tänker på dig i morron:)

Anonym sa...

lykke til i morgen elisabeth ;)
håper du sovner eller klarer å nyte den medbrakte yoga cd`n, når du skal i rønken ;)
og godt å ha mammaen din i nærheten ;)
stor klem
fra randi-anita
<3

Anonym sa...

Tänker på dig imorgon.

Kram Mia

Karolina sa...

Jag ska tänka på dig imorgon och skicka över några bilder från vår promenad. Då har du dem i mailen när du kommer hem igen. Stor kram!

Anonym sa...

Skulle just till att somna men kom på att jag måste titta till din blogg. Sofias änglar berör och jag missar inte ett program. Varje gång går tankarna till dig. Då jag aldrig blivit så berörd som när jag såg er familj. Och som du sa, du var positiv. Kram Marie. E

Anonym sa...

Fantastisk styrka Du har och såå kloka ord och tankar ..,du gör alldeles rätt..,ta lyckliga underbara stunder till dej med dina fina barn och familj<3 Det ger dej kraft och kämpa vidare<3 Tusen styrkekramar till dej!

Aina sa...

Blunda och tänk på något vackert och andas djupt och lugnt. Som att meditera. Jag tänker på dig och önskar att tiden går fortare än du väntade dig! Skönt att din mamma är med. Kan hon inte få hålla dig i en tå under tiden? Det fick jag när en väninna gjorde skallröntgen. De bara kollade att jag inte hade något magnetiskt eller metall på mig. Hur som helst så kommer hon ju inte att vara långt borta. Jag har själv gjort det och det är synd att det bullrar så förfärligt. Jag gnolade på en melodi inombords.
Jag kommer att känna lättnaden och friheten med dig när det är klart för den här gången! Håller tummarna för att du ska känna dig lugn och avslappnad. Jag skickar skopor av frid och ro till dig! Du är en lysande vacker stjärna här på jorden!
Stor kram, Aina

22 år och tvåbarnsmamma sa...

Tänker på dig idag! Kram

Anonym sa...

Kram och varma tankar idag.

//Anna i S-vall

Anonym sa...

Tänker på dig idag klockan8:)
Heja heja! Ta med dig en ljudbok.
Kram kram

Tina sa...

Åh jag tänker massor på dig idag. Jag skickar massor av styrkekramar!

Anonym sa...

Du starka underbara kvinna
Vad jag önskar att jag fick lära känna dig
Du är en sådan inspiration och får mig att värdesätta mitt liv såsom jag kanske inte gjort på länge
Styrke kramar ifrån Skåne
/Marie

Mette sa...

All lycka till i dag fina Elisabeth!

Styrkekram till dig.
Mette

Anonym sa...

Hej!
Tittade på Sofias änglar igår på play (erat program) det är få gånger i mitt liv jag har blivit så berörd av andras livsöden, livet är så orättvist ibland.
Du ger mycket energi genom din blogg! Du verkar vara en fantastisk människa.
Kramar Angelica

Eva sa...

Gulliga Isac!

Anonym sa...

Hej igen Elisabeth,det går säkert bra imorgon i "tunneln".Håller alla tummar,hi för dig,den tiden går oxå :).Jag va i tunneln,för min rygg,och ej kunde ha lurarna på mig,fyfy.Tänkte hela tiden!Orkar ej mer, men då måste jag ju in och göra om det igen.Du får mycket kortison,antar jag?Vad tex hjälper det dig sas?Du beh ej svara,undrar bara,om mot värken kanske.Ikväll är det gjort,kramar till dig,kicki i Vö

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Hoppas det är över när jag skriver detta.Du är verlkigen en kämpe .Tänker på dej varje dag ,o särskillt när jag tittar på Sofies Änglar. Hoppas du får positiva svar från sjukhuset.
Ha de så gott du kan. Kramizar Gull i Skåne.

Anonym sa...

Tänker på dig idag vackra människa! /Ebba, 20 år Helsingborg

Anonym sa...

Kära Elisabeth! Hoppas att du nt fick för negativa svar på röntgen? Jag såg oxå när Sofias änglar var hos dig och din familj och jag blev minst sagt tagen. Att en kvinna kan vara så stark i din situation är beundransvärt. Skickar över några extra styrkekramar till dig. Kramiz

Anonym sa...

Käre Elisabeth!! Hoppas att allt gick bra för dej idag jag höll tummarna, Har följt dej sen Sofias änglar och beundrar verkligen dej.Att ha en sån härlig familj som du har.Kramar i massor till ER från Barbro

Anonym sa...

Tänker på dig idag, du starka, vackra människa.
Kram Bitte

Sanna sa...

Ville bara säga att jag tänkte på dig idag. Hoppas det inte blev alltför besvärligt.

Tänkte även på dig igår när jag själv satt på SöS Ögonakuten med synbortfall i vänsteröga. Kontrast o skiktröntgen besälld då jag definitivt har något som stör i ögat. Oro? Ja men blev lugnare när jag tänkte på ditt budskap.

Bamsekram till dig,
Sanna

Anonym sa...

Blunda helst hela tiden så går det mycket bättre hoppas jag. Och så bra musik eller en bok i öronen. tänker på dig och önskar lycka till du ljuvliga människa. Kram

Sophie sa...

Håller tummarna att det går bra imorgon! Jag har själv gjort MR flera gånger och tycker det har gått bra så länge jag inte tänker på vart jag är;-) Jag blundar alltid och försöker slappna av så gott det går. Lycka till!!

Anonym sa...

Varma tankar till dig imorgon
Kram Eva i Gbg

En annan Elisabeth sa...

Tänker på dig och hur det gick idag. Hoppas verkligen att du fixade det och att du har kraft att ta till dig vad nu än resultatet blev. Åh vad jag beundrar dig och ditt mod. Åh vad jag gärna vill tro på under. Tack för att du delar med dig för jag tror och hoppas att jag, när jag själv kommer i din situation för det tror jag alldeles säkert att jag kommer att göra, ska tänka på din styrka och hitta kraft i den. Kramar