fredag 2 mars 2012

Fjällendrömmar

Tror ni inte att jag hade feber när jag vaknade i morse igen???? Jag blir så less!
Ringde SAH och rapporterade men då jag ska in för behandling i morgon så tyckte de att jag skulle ta upp det då. Det kanske är Tumörfeber åndå?
Med dubbla alvedon och vila någon timme så är det som vanligt igen.
Blir också fundersam på mina prover som faktiskt egentligen var ok men det var en del stjärnor på levervärdena. Inga större förändringar men de blir aningens sämre för varje gång. Klart man oroar sig. Har inte fått gift på länge heller.
Hoppas, hoppas, hoppas att giftet jag får i morgon knockar till monstren. Åtmindstonde så de håller sig i schack.
Känns också lite läskigt när jag inte fått behandlingen tidigare. Hur kommer jag reagera? kommer jag må illa?
De sägs att man får trötthet några dagar efter..

Kanske passar bra om jag är trött och kan sova på tåget upp till sälen på söndag. Om ingen bacill eller feber hindrar mig för att kunna resa iväg förstås.
Jag skulle verkligen bli förkrossad om jag inte kom iväg. Till och med Adam ska med söndag till onsdag!
Jag, Adam och hans flickvän åker tåg och buss. Joel och mormor som just nu är i  sommarstugan i Dalarna hoppar på bussen i Mora. Jörgen och Isac kommer med bilen från Karlstad är de nu är på hockeycup.

Som ni märker är det lite att rodda ihop men jag verkligen längtar att kunna få umgås med HELA familjen och mormor. Vi har packat ner en  hel del sällskapsspel. Skidor är ihop lånat samt lite skidkläder,
Jag, mormor och Joel håller oss ifrån skidbackarna men vi har snowracer med oss och får väl leka lite med Joel i snön. Då vi bor i Lindvallen så finns det också så mycket andra aktiviteter som man kan göra också.
Allt kostar dock i fjällen men det får det vara värt bara familjen är tillsammans.
Tyvärr så har det blivit miss med min sjukskrivning och jag har inte fått några pengar denna månad. (Idag fick jag sjukintyget som gäller från 1 februari så jag vet inte när mina pengar kommer. Fick "råna" barnens konto för att betala räkningarna....Det har varit så mycket på mina läkarbesök att både jag och min läkare helt glömt bort den administrativa delen.)
Men vet inte om gud hör bön. Fick idag från anonym läsare en slant att göra något med familjen så jag hoppas vi kan gå ut tillsammans på tisdagkvällen och kanske ta en serie bowling, det kan tom Joel vara med på om han har en ställning han kan rulla från. Hoppas den anonyma bloggläsaren förstår att jag/vi e tacksamma för den lilla guldkant som blir på tillvaron.
Nä, nu ska jag sluta drömma om detta. Gäller att klara av fredagen först med skelettmedicin och det nya cellgiftet Halaven.

Har förresten idag fått kallelse till magnetröntgen av hela ryggen samt huvudet. Har 2 svarta prickar i höger öga som jag noterade för några veckor sedan när jag såg på bandy. De syns ju mer när det är ljust och ljus bakgrund. Efter det så har jag hakat upp mig på dem så jag ser dem hela tiden nu. Frustrerande.

Jag och Maria har kollat upp exempel på fonder idag och jag som varit helt emot reklam och nekat varenda förfrågan jag fått (ramlar in en del nu när jag har så många besökare på bloggen, ca 23000 per dygn för tillfället) har börjat tänka om även där. Men jag vill bara ta in något som jag känner att jag verkligen står för. Inte massa konstig reklam som också florerar.

Ni som undrar hur ni kommer i kontakt privat med mig så kan ni gå in under profiler. (En vanlig kommentar skriver ni som vanligt i kommentator fältet. Maila bara om det är ngt särskilt som ni inte vill att någon utomstående ska läsa.)

41 kommentarer:

Taina sa...

Du är helt otrolig Elisabeth! Åka iväg till Sälen med familjen. Det blir säkert jättebra och mysigt. Ni får ju vara tillsammans!

Jag blir så förbaskad på all j*kla byråkrati ibland. När någon är sjuk och har lite annat att tänka på, ska saker och ting ske per automatik. Någonting ska trigga igång systemet som säger att "här går vi in och prioriterar och ser till att 1. Pengar kommer in i tid 2. Stöd erbjuds i alla dess former 3. osv osv. I Sverige betalar man ju så hiskeligt mycket i skatt jämfört med här i USA. Här får jag köpa min egen sjukförsäkring, men så är jag noga med att välja rätt försäkringsbolag med rätt "nätverk" av läkare/tandläkare osv.
Jag tycker du gör rätt med fonder för varje öre blir "många bäckar små".

Nu håller jag tummarna för att du ska känna dig ok efter morgondagens behandling.

Kram kram
Taina i CT, USA

Aina sa...

Jag håller tummarna för att ni alla kommer iväg till Sälen! Och för att behandlingen går bra och det nya cellgiftet mördar de sjuka cellerna bums! Tänk dig hur cellgiftet letar upp alla elakingar och utplånar dem på fläcken. Hoppas du mår bra efteråt. Bamsekramar och massor av varma stödjande tankar, Aina

Anonym sa...

Hej, jag hoppas att ni får en underbar vistelse i fjällen där ni får rå om varandra och bara ha det gott! Sen tycker jag visst att du kan ta in reklam på din blogg om du kan tjäna pengar på det, det kommer ju att gå till nå bra, välj bara med hjärtat vilka du tycker känns rätt bara! Ha de så bra jag ska hålla tummarna att din behandling går bra! Ylva från Norrbotten

Anonym sa...

Kan verkligen inget om detta med fonder. Men kan man inte "bara" starta upp ett Postgirokonto ?
(eller du kanske tänkte att pengarna skulle växa till pojkarna i framtiden....)

Om det är för att samla en slant till tryckning av bloggen så kanske det funkar med ett Postgiro-nr där fina människor kan sätta in en slant tänkte jag ??

Hoppas febern ger sig o att ni får supermysigt i fjällen.

Stor kram, Anna

Anonym sa...

Jag tycker absolut att du ska tacka ja till att ha reklam i bloggen! Huvudsaken är ju att du och din familj får in lite extra tillskott i kassan nu, det kan ni behöva!
Hoppas ni kommer iväg allihop och får det bra i Sälen!

Hälsningar
Malena som läst bloggen i flera år och tycker att du (och din familj) är fantastisk.

Anonym sa...

gomorgon Elisabeth!
Jag ska bara önska stort Lycka Till,idag!Det kommer att fungera!!!
Skickar dig så många stora kramar,undrens tid är inte förbi!
Håller alla tummar för och åt dig!
kramar christel F. i Växjö

Susanne sa...

Hej

Såg dig på Sofias Änglar och måste säga att du är en otrolig kämpe! Blir så glad när familjer som ni får hjälp på detta sätt! Det är ni så mycket värda!

Vill önska dig lycka till med den nya behandlingen och att du ska ta dig igenom den utan för mycket biverkningar.

Tänker mycket på dig, trots att jag inte känner dig, och jag läser din blogg varje dag. Ditt livsöde berör...

Ha en jättebra vintersemester och njut av fjälluft, snö och sol!

Kram Susanne

Anonym sa...

Tycker du ska börja med reklam! Klart att du ska ta betalt av oss gratisläsare genom reklam, det är du värd med tanke på allt jobb du lägger ner o bjuder oss läsare på!
Håller tummarna för att du kommer iväg till Sälen och att du får känna dig pigg!

Kram linda p

Anonym sa...

Jag håller tummarna för att du får härliga dagar tillsammans med familjen i Sälen.

Visst kostar det att vara i fjällen, jag rekommenderar att ni grillar korv i backen på så sätt kan både din mamma och Joel titta på alla som åker slalom, jag rekommenderar även att ni passar på att köra lite Ice-cart (inte jättedyrt), as-roligt! Skridskoåkning för dom som vill och kan vid Sälfjällstorget finns också. Glöm inte att ta med kameran!

Å så håller jag både tummar och tår att behandlingen ska köpa dig många extra månader (helst år).

Om vi som läser din blogg kunde göra något för att ta bort denna otäcka cancer så skulle jag inte tveka!!
Varma kramar
Marina

Anonym sa...

Jag hoppas verkligen och håller alla tummar jag har att den nya medicinen dödar alla monster i din kropp och att du kommer till Sälen och får vara med din familj och att solen skiner just på er <3
Varm & stor styrkekram till fina du!
/ Madde, Ingarö

Anonym sa...

Har följt din blogg ett tag. Rätt länge faktiskt. Har själv haft bc utan spridning och hade då rätt små barn. Detta är 7 år sen. Det jag egentligen ville säga att jag hoppas du får en underbar vistelse i Sälen. Kom därifrån igår. Haft sol sol sol. Ha det bäst. Och du är så otrolig. Kram Katrine

Anonym sa...

Önskar er en härlig resa till fjällen. Följer din blogg sedan Sofias änglar. Även mina tonårsdöttrar via mig. De frågar ofta hur du mår och om det är bättre med dig. Tänker på dig och din familj och ni finns ofta med i min lilla aftonbön (när jag inte glömmer den och hinner somna innan). Kramar till dig!

annika sa...

Sätt in reklam för ni behöver dessa slantar mer än väl och många är väl så vana vid att se massa krams så vi inte ser den ändå :)

Ha en skön tur till Sälen och måtte nu monstrena i kroppen flyga all världens kos med den nya medicinen.

Styrkekramar!
/annika

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Jag som så många berördes av din o din familjs medverkan i programet Sofias änglar.
Har precis mist min mamma och min moster, en månad emellan, i cancer och har verkligen sett hur detta monster till sjukdom påverkar oss alla.
Jag kan bara säga att livet inte alltid är rättvist. Fortsätt din kamp och njut av varje ögonblick du har med dina barn och din man.
Skickar cyber kramar och positiv energi ifrån Skåne <3
/Marie

Anonym sa...

Hej!

Jag tycker att du ska sätta in reklam på din blogg men klart att det ska vara något du kan stå för! Jag tycker även att du kan skaffa ett postgironummer och publicera det på bloggen så att vi som vill kan ge en liten peng till din fina familj! Ni kämpar på hela familjen och det hade känts bra att stötta er lite. Vi är många som läser om dig och din familj helt gratis som linda p skrev i en kommentar. Jag tror att det är många som gärna bidrar med en slant!
Vill även önska dig en trevlig resa. Hoppas du inte får för jobbiga biverkningar av det nya giftet.
Kram, Eva

Anonym sa...

Hoppas Ni får det bra på resan, det är er alla väl unt:-) Hoppas också att Dina kommande behandlingar tar ihjäl så mycket "elak skit" som möjligt. Du skriver om två svarta prickar i ögat, jag vet inte om Du menar att Du när Du tittar på saker ser dessa svarta prickar i synfältet? jag har sedan ett par år en svart prick, lik en spindel som guppar runt i högra ögats synfält...i ljus märks den av markant, var till doktorn som sade att det är helt ofarligt, glaskroppsavlossning, hette det visst, om det nu är samma som Du har???!! Lycka till nu med beh. och njut av semestern med familjen/Carina

Busmamman sa...

Va glad jag blev av att träffa dig och Maria på banken igår, om än kort.
Sen måste jag bara säga, efter att ha läst om dina utseende-dubier, att du är så himla fin, fortfarande en riktig kalaspingla. :)

Nu håller jag tummar å tår att giftet nockar de där j*kla monstren!

Kramar
/Nadja

Lena C sa...

Hej!
Har lite problem med att läsa av de 2 orden.... blir fel av och till så nu kanske det blir 2 inlägg.
Hur som helst skrev jag nyss att jag hoppas verkligen din dag gått bra att att du fått en riktig dundermedicin.

Reklam JA så kan familjen få ett extra tillskott.
Du är ju författare till en fantastisk bok om livet.

Dessutom en konto eller fond, vi är många som vill hjälpa.

Håller alla tummar för en härlig fjällsemester.

Kram Lena

Anonym sa...

Hej Elisabeth!!<3 vill bara ge dig ett tips om en sida som har så fina och tänkvärda saker..kika in där ska du få se..kram.Erika (kreativinsikt.se)

Eva-Lotta sa...

Stor kram till dig! Vilken skillnad din blogg och det du delar med dig av gör för många, den ger insikt om vad som är viktigt i livet. Och hoppas och tror verkligen att de nya gifterna ska göra gott mot monstrerna i din kropp.
Varje gång jag läser din blogg berör det mig på djupet, tänker på dig och din familj varje dag.
Kramar igen/ Eva-Lotta

Anonym sa...

Du är fantastisk...kan inte sägas för många gånger:))) Låter som ni har en härlig fjälltur att se framemot och jag håller verkligen tummarna för att allt ska funka så ni kommer iväg som planerat. Vad bra att du funderat om när det gäller reklam för varenda slant är ju så klart välkommen. Hoppas också att du kan hitta en bra fond så vi kan få hjälpa till med lite bidrag även där. Ha de så bra ni kan och passa på att njuta ordentligt av att bara få vara tillsammans och ha de gott:) Kram Maria

Anonym sa...

Heja Isac!Grattis till 3-0 målet:) Vi har Jonstorp Tigers i Kil men de har tyvärr förlorat sina matcher:( Kram Kicki från Skåne

Stevens mamma sa...

Hej vännen! Önskar er en fantastisk helg och ett STORT grattis till matchens lirare!! Kram från oss ❤

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Jag är en helt ny läsare av din blogg och blev precis som så många andra, väldigt berörd av din familjs situation i Sofias änglar... Du är helt fantastisk på att skriva och förmedla och jag är helt övertygad om att du hjälper många att hitta sin styrka, när livet är kämpigt! Jag hoppas att din nya behandling biter och att ni får en riktigt härlig vistelse i Sälen!
Sköt om dig & er! //Anette

Anonym sa...

Elisabeth skaffa en fond eller lägg ut ditt bank nr eller gör ett plusgiro . Så kan man lägga in där.
Som hockeymamma vet jag vad bara hockeynkostar!
Många bäckar små hade kunnat bringa in en hel del
50 kr på alla 23 000 eller säg 100 spänn!

Vi är nog många som kunnat bidra me en liten slant!

Jag hejar på dig finaste Goa människa!

Kram

Hockeymorsan från norr

Aina sa...

Go'aste Elisabeth! Jag hoppas så att behandlingen gick bra och att du tål den, undrar så hur det är med dig efter "premiären". Klart att du ska ta in reklam som du själv kan tolerera, varenda slant hjälper er! Och gärna ett plusgiro- eller bankkontonummer där den som vill kan bidra med en liten slant, vi är många som så gärna gör det (som du ser)!
De flesta brukar säga god morgon vid den här tiden, men som den nattuggla jag är, så säger jag godnatt med många varma och stödjande kramar till dig, underbara, fantastiska människa! Och - om du mår dåligt efter behandlingen, ta det lugnt och varsamt med dig.
Rosa, helande moln oxå - från Aina

Anonym sa...

Hoppas att du kommer iväg till fjällen ! Jag är imponerad av din styrka. Har följt din blogg sen Sofias änglar. Jag har två små barn och jag tror inte jag skulle kunna vara så stark i samma situation. Kramar till dej ! Hälsningar Jennie

Anonym sa...

Har följt din blogg sedan Sofia's Änglar. Du är verkligen en helt fantastisk person, det krävs mod och stor generositet att lämna ut sig på en blogg som du gör.
Ta in reklam på bloggen o se till att du får bra betalt ! Du kan ju faktiskt välja vilka som ska vara med, är övertygad om att du kan få ihop en bra slant på det med så många läsare som du har :)
Mig ger du inspiration o vardagsglädje varje dag, hoppas att du får lite tillbaka av oss läsare.
Hoppas ni hade en skön tid i Sälwn med mycket sol o samvaro ! Kämpa på Elisabeth , plötsligt händer det !
Kram

Anonym sa...

Hej
Hoppas det gick bra för dej med behandlingen och att det inte blir så mycke biverkningar och framför allt att det ger dej "extra tid".Ha nu en riktig mysig sälen-tur och passa på att njuta. Tänker på dej och familjen nästan dagligen. Kram Britt-Mari

Anonym sa...

Har läst din blogg ett bra tag och även andras med utan reklam och man lär sig snart kryssa mellan reklam och inlägg - varför inte dra nytta av din fina blogg även ekonomiskt? "Bloggare" är ju faktiskt ett yrke nu för tiden! :)
Håller alla tummar att Ni får härliga dagar i Sälen och att giftet gör nytta där det ska!
Christina Linköping

Anonym sa...

Hoppas att allt går bra med långresa efter behandlingen som förhoppningsvis ska börja ta kål på elakingarna. Klart du ska ha reklam! Jag har svårt att förstå mig på det byråkratiska systemet, klart att det borde flyta på halvårsvis om inte läkaren ändrar. Hoppas att du orkar vara ute i det vackra vädret. Kramar till er alla. Di

Lisbeth sa...

Hoppas du får en härlig resa och får njuta ordentligt!

Kramar från Göteborg

Anonym sa...

Om ni ska satsa på något roligt för familjen i Lindvallen så kan jag tipsa om vrickade varietér på Experium. En fantastisk middagsshow. Såg den med familjen igår och alla var supetnöjda och skrattade mycket.
Jenny

Maddiiieek sa...

Du är helt otrolig, vet du det?
Såg avsnittet i "sofias änglar" som du var med i.
Jag trodde aldrig att tårarna skulle sluta rinna. Du och din familj är så otroligt starka, jag beundrar er verkligen.
Jag blir så oerhört berörd utav berättelsen men ändå gjorde den mig glad på ett sätt.. Jag blir glad av att se att ni verkligen har livsglädjen kvar och att ni verkligen kämpar. Ge inte upp, ni är starka tillsammans.
Kram / madde

Anonym sa...

Hej!

Jag vill bara säga att jag tycker du är en såå fantastisk kämpe. Att du verkar ha så mkt energi att ge din man och dina barn även att du har det så svårt! Önskar dig lycka till med den nya behandligen.

Kramar Jessica

Evis sa...

Vill bara säga att min man också har en svart prick i ögat precis som du ser dina , men det var inget farligt utan kom ibland med åldern ;) så det behöver inte vara ngt .
Kramar Eva ( evis )

Anonym sa...

"Blinda fläcken" i synfältet har ALLA! MEN man ser den inte hela tiden, eller rättare sgat störs inte av den hela tiden - man upplever att den flyttar på sig om man försöker "ställa in skärpan på den" och fokusera på den....
Jag trodde det var 2 svarta prickar du såg i ögat när du såg dig i spegeln - inte i synfältet som det tydligen är frågan om. Blinda fläcken kommer inte med åldern - DEN är man född med och bara finns där om man har normal syn.
Elisabeth.

Jag är Elisabeth sa...

Jag har två svarta prickar i höger öga som är nytillkomna...de är med mig från att jag slår upp ögonen på morgonen och kollar på vita taket...
hoppas det är glaskropp... bla bla bla som någon skrev och att det inte är farligt.
Röntgen 13 mars lär väl komma med facit.
Kramen Elisabeth

Anonym sa...

Ja ha är de så! OK!!!
Glaskroppsavlossning eller kan ev vara flagor av gråstarr kanske?? (Gråstarren börjar tidigare än man tror) Vi hoppas på att du får den aldra enklaste förklaringen och lättaste lösningen för en gångs skull Elisabeth!!! Du är en makalös realist som säkert har dina svackor men håller humör och gnista uppe ändå!
/gnällspiken Elisabeth från Uppsala.

Anonym sa...

Fantastiska kvinna. Håller alla tummar vi har att detta cellgift biter. Ha en underbar kortvecka i Sälen o njut av vädret o fin familj. Det var trevligt onde Jörgen även om det blev kort. Givetvis bidrar vi med en slant till era fina barn. Shit va vacker du är på bilderna!! Kramar kramar kramar fr. Skogs i V- land.

Anonym sa...

Tänk att man kan längta så efter ett gift. När en liten pojke i släkten fick leukemi, minns jag förväntningarna på giftet och samtidigt rädslan för vad det gör. Ber för din hälsa, kram Marie