tisdag 13 mars 2012

Tom i bollen

Gick väl inte riktigt som väntat på magnetröntgen. Innan vi skulle sätta igång gick de igenom frågeformuläret och så undrade de om jag verkligen skulle orka med den röntgen som var beställd på en och samma dag.
Vad svarar man?
Ingen aning, men det hoppas jag väl att jag ska orka. Jag har laddat för detta och nu kör vi!

Personalen var tveksam och de var redan sena INNAN de började med mig. (trodde jag var första patienten)
De satt nål och jag fick vänta närmare en timme innan det var min tur, sedan var det dags.
Stilla med huvudet, på med hörlurar, klossar som håller fast hörlurar och käkar stilla och sedan kragen och skärmen som går över hela huvudet.
På med min yogaskiva och börja meditera. Kändes ok. Jag var så trött plus att jag tog 2 alvedon innan jag la mig på britsen också.

De röntgade hela huvudet utan och med kontrast. Detta tog närmare en timme. Efter det fick jag åka ur tunneln, ta ur nålen och sätta mig upp och andas lite. Under tiden började de förbereda för narkos till ett litet barn som var på väg in akut. (kändes i mammahjärtat när jag fick höra det) I och med detta så bestämdes att de röntgade mitt bäcken som gick ganska fort och att de sedan avbröt för att fortsätta med mig i morgon.
Självklart måste akutfall före men det hade varit skönt att få allt överstökat på en gång när jag ändå var där. Nu har jag gjort det värsta och det är "bara" ryggen som ska röntgas i morgon och ingen kontrast behövs.

Lunchade med Malin och Anette från jobbet efter innan jag åkte hem.
Väl hemma tog jag en sväng i friska luften och härliga vårsolen. Skönt och välbehövligt.

Joel åkte iväg med sin assistent Malin på Rulleträning. Joel ska lära sig köra rullstolen själv vilket tydligen var jättesvårt. En gång i veckan fram till våren nu så får vi hoppas att övning ger färdighet.

På eftermiddagen ringde de från Microsoft Support team...... sa de!?!?
Jättetrevliga och lät seriösa men jag förstod aldrig riktigt hur de skulle kunna se att min dator var "skadad" som de sa. Många språkförbistringar för att det blev eko på linjen och jag försökte fråga om idnummer på datorn. Isacs gamla dator som vi använder som lite "extradator" är trög och säkert full med massa sk-t men min nya som jag fått från Sofias Änglar och som jag använder vid bloggandet känns inte som den borde vara "skadad" som de sa (så jag nämnde aldrig att jag hade en nyare dator).  HUR BLOND FÅR MAN VARA?

Över en timme diskuterade jag fram och tillbaka med denna till en början trevliga man som hela tiden också sa att det var gratis då jag var kund hos Microsoft. Och jag försökte få ur honom VAD vill du att jag ska göra och HUR MYCKET kostar det mig och VARFÖR? Till slut visade han upp en internetsida med tre olika betalningsalternativ från USD 120!!!
Varför skulle jag vilja köpa ett så dyrt program till mina barn och till en dator som är så gammal? Då började han svamla om att "your kids are a part of you". Och det stämmer visserligen men där kom säljsnacket och jag förstod att något var fel.

Men blir så arg på mig själv. Varför kunde jag inte avsluta samtalet tidigare? Och hur kunde jag låta honom få "rensa" i Isacs dator? ARG!ARG!ARG!
Så nu VARNING säger jag bara om ni råkar få ett sådant här samtal! (Men just nu känns det som det bara är jag som är den korkigaste bruden på planeten.) Och med tanke på det så borde inte min magnetröntgen visa något på hjärnan.................. DEN ÄR JU TOM!

29 kommentarer:

Anonym sa...

Äsch då, ställd kan vem som helst bli. Helst när en försäljare låter övertygande.

Kram på dig - och nya krafter imorn nu !

//Anna i S-vall

Anonym sa...

Hallå! "Tom i bollen" det kan nog vem som helst vara när en sån ringer ja skulle va det oxå tyvärr. Men Tack för att du la ut varningen då behöver ja inte va Tom i bollen om en sån skulle ringa mig...
Styrkekramar! /Marie

Anonym sa...

Läste något om detta med folk som ringer och uppger sig för att jobba på microsoft i Sydsvenskan för några dagar sedan, nedan följer urdrag ur artikeln.

Hoppas det löser sig
Jonna

Polisen i Skåne varnar för bedragare som ringer upp och utger sig för att erbjuda datorsupport. Syftet är att ta kontroll över datorn – och dina bankkonton.
– Släng på luren direkt, uppmanar Harald Runge, chef för bedrägeri­sektionen i Malmö.

Polisens uppmaning är tydlig:

Har du följt bedragarnas anvisningar så långt att du slagit på datorn och låtit dig vägledas till bluffmakarnas hemsida – installera om hela datorn. Har du lämnat ut några kontonummer – ring genast och spärra dina bankkonton.

Ofta uppger bedragaren att de ringer från programvaruföretaget Microsoft. Företaget har flera gånger gått ut med varningar mot bedrägerierna.

Malin sa...

Angående Magnetröntgen. Hör du verkligen nåt i hörlurarna. Jag var på min 3:e MR igår. För mig är det så korta stunder som det är så "tyst" att det går att höra något.

Trist med tjatiga telefonsäljare.

Har varit på Chi Ball idag. Ont i ryggen innan, men det blev bättre av träningen. Skönt!

Kram till dig

Anonym sa...

Lägg ingen energi på det nu, gjort är gjort. Alla har man väl gjort bort sig nån gång.

Du har så mycket annat du kan lägga din tid på...blogga ;) krama dina barn och man.... äta något mumsigt... lyssna på lite musik!

Stor kram på dig Elisabeth!!! Du är toppen!!!

Anonym sa...

Du är inte alls tom i bollen! En utav mina vänner råkade ut för samma sak och blev lurad på nästan 1000 kr. Det är många som blivit drabbade och det är lätt hänt att blir lurad när man är en godtrogen människa.
Jag anser snarare att du har enormt mycket innanför pannbenet och i hjärta/själ vilket gör att du är den fantastiska person som du är :) Kärlek och styrka! /Ebba, 20 år Helsingborg

Anonym sa...

Ha, ha, du är väl för skön, Elisabeth. Min humor...
Men någon sa en gång att en blondin är väl inte en hårfärg, eller?

All styrka till dig vännen inför morgondagens omgång. Din behandlingar är som en hockeymatch - delas in i perioder.

Vi hörs vidare,
kramar om /Gitt

ps Lucas och Huddinges 98:or har nu gått till final efter kvällens semifinal mot Djurgården i Mitt i cupen. Kul va? ;)

Anonym sa...

Dessa telefon "Nissar" som är sååå artiga och hjälpsamma - det är en riktigt otäck psykologi de använder! Man vill ju tro alla om gott och att de har goda avsikter. Jag tror de flesta har lättare för att "gå på" dumheter via telefon när man sitter i godan hemma i sin trygga lilla vrå. Det är en riktig kränkning att råka ut för sånt där. "Hur blåögd får man vara" tänker man sen - men i stunden är det inte så lätt att tänka klart.

Din röntgen dag låter riktigt jobbig! Samla nu kraft till nästa dag.
//B-1-an

En annan E sa...

Den slutknorren var suverän! Inget på magnetröntgen för hjärnan är tom. Du är helt makalöst bra Elisabeth. Vilken humor mitt i allt. Kramar till dig.

christina ström sa...

Dom har gått ut på Tv och varnat för detta med Microsoft.Att man ska lägga på luren.

Hälsningar Christina

Anonym sa...

Styrkekramar till dig imorgon!! Helene S

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Inte är du dum i bollen, många har råkat ut för samma .Ni ska gå med i Nix ,då är där aldrig några försäljare som får ringa. Lycka till Kramiz Gull från skåne.

Anonym sa...

Hej! Vilken underbar människa du är. ...Du har ju en underbar livsinställning trots din svåra situation....o du tom i bollen....de blir ja med när nån försäljare ringer eller nåt....Många kramar...

Aina sa...

Hihi, ja tomma i bollen blir vi nog lite till mans emellanåt - särskilt om en pratglad "sociopat" ringer.....
Fy attan säger jag!
Skönt att värsta delen av din röntgen blev avklarad och synd att du måste åka dit igen.
Joel kommer att klara sin rullstol galant när han har fått träna tillräckligt! Det måste ju vara ett helt nytt förhållningssätt för honom.
Skickar en hel drös med lycka-till kramar för morgondagen!
Hoppas du sussr gott nu.
Aina

annika sa...

Jag är också tom i bollen :)) för när dessa hackers ringer så svarar jag bara I dont understand you! I cant haer you! Sedan lägger jag på. De har tom sagt mitt namn... så jävla full i f..n är de.

Ny dag nya utmaningar, lycka till idag!

Styrkekramar! /annika

Elisabeth Albért sa...

Vet du vad Lisa ( orkar inte skriva hela namnet heter Elisabethhhhh oxå) har många gånger själv haft svårt att säga ifrån och bara låtit säljarna fortsätta prata på för dom kan ju det där att snacka till sig ens intresse eller vad man kan säga, och om du är tom i bollen så är jag det oxå för när man går ut med hunden med bara underställ med hål i rumpan ( STORT HÅL) utan att märka det på en halvtimme och när man precis är hemma tänker vad kallt det är om bena och ser att man glömt ta på sig byxor över understället då är man tom i bollen :), men du har ju så mycket annat att tänka på så klart att det blev så du är ju ursäktad iallafall. Hoppas det kommer gå bra idag skickar lite/mycket styrka och hoppas det går bra stor värmande kram till dig och din underbara familj // Elisabeth västerås

Helene sa...

Min dotter sa att hon träffat din son på Träffis igår. Hon kände igen honom från Sofies änglar.

Helene

Anonym sa...

Så lustigt...Fick exakt sådant samtal igår men var så elak att jag la på luren :-D

Anonym sa...

Du är så härlig med din humor som blippar fram.....jag är också blondin, fick hjärnan röntgad för en tid sedan (efter bilolycka), en bekräftelse på att den finns där- hjärnan...utifall någon skulle få för sig att undra;-) Jag har en jättebra son som oftast svarar i telefon först, vid alla förfrågningar från försäljare om mamma är hemma hittar han på de mest otroliga förklaringar, jag är på kurs, bortrest på någon lång semester etc. etc. så här hemma slipper jag fastna i klorna på någon igel som inte lyssnar och som kör med övertalning x flera.I Din hjärna finns mycket klokt, glöm inte det:-) carina

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Aynd att du råkade ut för "microsoft". I både dn och svdagbladet har varit varnningar om dessa knassamtal. Man blir så arg och så vill man ju vara trevlig.
Lycka till med röntgen i morgon. Med vänlig hälsning, mahlin

Anonym sa...

He he känner igen det där " bara gå vidare Marie" brukar jag säga till mig själv. Sen stannar jag ändå!! Jag kan inte föreställa mig hur det är att åka in i tunneln. Jag är väldigt rädd för trånga utrymmem. Men jag antar att man måste lära sig tåla en massa sake, ni starka människor <3 Kram till dig och familj! Marie E

"Katten" sa...

Förlåt jag skrattade när jag läste vad du hade råkat ut för i går.. jag måste ju säga att du har då huvudet på skafft när du inte blev skinnan på en massa pengar.. Jag läste i Allas v11 Barbrors Blandning hon blev skinnan på
1600:- kronor som företaget han dra från hennes konto.. du kan ju om du får ta på den tidningen läsa om det.. Ja det är för lätt när man inte på en gång säger i från.. Jag har läst din blogg varje dag sen du var med i Sofias änglar och glädjs med hur du mår.. största andledningen till att jag började att göra det är att du bor där jag har växt upp, jag har läst en del av början på din blogg blir kanske att jag läser resten vid ett annat tilfälle.. Ha det så gott nu Elisabeth i vår värmen den har ju inte än kommit upp till mig för jag bor i Östersund i dag.. Styrke Kramar till dig..Hälsningar från Anette

Anonym sa...

Ja man känner sig dum, men de som ringer är proffsiga och kan sin sak.

Jag jobbar på polisen och eftersom du varit utsatt för ett bedrägeriförsök och de haft tillgång till allt som fanns på datorn så kan du polisanmäla händelsen på 11414 eller på en polisstation. Vet inte om du hade någon banktjänst installerad på datorn för då ska du spärra dessa konton. Ja och du behöver tömma datorn.

Detta är tyvärr ett vanligt bedrägeri.....

Anonym sa...

Dessa människor är ute efter att hacka din dator. Dom vill ha tag på din IP-adress för att komma åt konton osv. Dom har ringt mej 5 ggr innan dom gav upp. Dom är jättetrevliga men ack sicka bedragare det är. Varning alltså i allra högsta grad!!

Kram

Anonym sa...

Det har varnats för detta både på tv, i flera tidningar och från Microsoft. De är ute för att hacka din dator för att få tag på uppgifter om konton som de kan länsa.Installera om din dator och spärra dina bankkonton direkt.

Anonym sa...

Haha..rolig du var! DU är definitivt inte tom i bollen!!
Kramar
monika

Tant Ulrika sa...

Jag råkade ut för "samma" samtal idag (har också skrivit om det) men då han var så dålig på engelska så begrep jag få ord om ens ngr..men det hade att göra med min dator, om den var ok och om ngt "säkerhetsprogram". Där någonstans så lade "vi" (gubben tog över o försökte begripa vad han sa) helt sonika bara på. Både märkligt o olustigt! Och jag förstår dig att du "inte fann dig"! Man gör ju inte det sådär på en gång. "Tror ju alltid gott om alla".

Lina sa...

Jag råkade ut för det där för ett halvår sedan. Lät som en indier eller något som ringde upp och sa att hon ringde från Microsoft. Jag låg och sov och fattade inte riktigt, men jag sa att jag inte hade någon dator. Då blev det argt i luren vill jag lova.
Man litar ju på folk.
Hoppas det inte blev för mycket skada skedd.
Trevlig helg

Lina

Anonym sa...

De senaste månaderna har bedragare som utger sig för att representera Microsoft ringt och blåst privatpersoner på pengar. Efter att ­bedragarna meddelat att ­offret har ett skadligt dator­virus ber de att få fjärrstyra ens dator. Sedan kräver de ­antingen betalt för att åtgärda de påstådda felen eller för ett nytt antivirusprogram. Dessutom kan förövarna försöka komma åt lösenord och bankkontouppgifter medan de fjärrstyr datorn.
– Det som är lustigt med det här är att bedragarna tar sig väldigt lång tid, för att visa på seriositet. Ett samtal kan ta en och en halv timme, ­säger Björn Seeth, kriminalinspektör på Stockholms­polisens bedrägerisamordning, till Aftonbladet.