fredag 9 mars 2012

Jag grejjade LINDVALLEN!

Just nu känner jag så mycket kärlek till min familj, nära och kära samt alla bloggläsare. Det är en STOR TACKSAMHET jag bär med mig i hjärtat när jag snart ska gå och lägga mig.
Tacksam för att cancern lät mig må hyfsat bra dagarna i fjällen och njuta med min familj. (det var nog bara tisdagen som försvann i ett töcken under eftermiddagen och kvällen). Tacksamhet och stolthet över min fantastiska mamma som burit och kånkat på Joel var helst han har velat vara. Upp och ner för backen ett antal gånger varje dag på snowracern... (undra vad folk tror när de ser mamman sitta och titta på medans mormor sliter som ett djur med sitt barnbarn?)
Tisdagens härliga väder innan jag gick hem och däckade på soffan;



Mamma har varit min hjälte dessa dagar och vi har gjort mycket kul tillsammans med Joel. Jörgen har kunnat ägna sig mer åt Isac och åkt skidor på dagarna. Måndag kväll bowlade vi hela gänget som jag tidigare nämnt, och Joel vann! Här är bild när Adam och Joel kör Airhockey;

Igår onsdag fixade skoterpersonalen så att vi kunde få komma upp till Valletorget och se på Valles show. (det ligger mitt i backen och går bara att ta sig dit om man är skidburen.... eller med skoter...)

De körde upp oss och Joel tjöt av glädje. SÅ coolt!! -Jag får åka skoter, det får inte pappa, Isac, Adam och Maja!
Man märker att han är lite avundsjuk på alla som åker skidor och att de får åka lift etc, men skoterturen igår slog allt med hästlängder.
Att sedan få lite extra mycket uppmärksamhet från Valle var förstås kul.
 Joel sitter på sin egen skoter och snackar med de två skoterkillar som körde upp oss. Jag börjar skratta bara jag tänker på det igen. Han är så verbal och får ur sig så mycket roligt. Han kom på att det var LITE skillnad på deras skotrar och det var att de hade lyse på sina... men det skulle Joel hem och fixa han också sa han....=)

 Föreställningen började 14 och vi var där 45 minuter innan och fick ha Valle för oss själva ett tag.
 Pappa och Isac kom till 14 och såg på showen de också. Varmt och gosigt i pappas knä!
Väl nere fick jag ta en bild på Joel där han sitter SJÄLV och håller balansen. Kan tyckas löjligt lätt men fullt påklädd med allt och en kropp som inte vill som Joel alltid vill så kan det vara en utmaning.
Onsdagkvällen som var vår sista kväll bjöd mormor ut oss på Värdshuset i Lindvallen. (Adam och Maja åkte hem på onsdag förmiddag och var inte med) Där var det 15 års jubileum med Showtime. Det var mat och underhållning samtidigt a la Wallmans. De var riktigt proffsiga och maten var otroligt bra vällagad. Jag älskar musik och dans och det har även barnen ärvt. Isac visar det inte riktigt men Joel han rockade loss ordentligt, särskilt i sista hårdrocksnumret. Han hade dock väldigt svårt att hålla reda på vart alla artister befann sig hela tiden och när de sprutade eld blev han väldigt reserverad.
Kan absolut rekommendera showen inklusive 3rätters meny. Prisvärt och bra erbjudanden för barnen. Drickan kan väl göra att det blir dyrare men en annan håller sig ju till sodavatten...

Från början hade vi tänkt gå på Vrickade varieteér som jag blev rekommenderad av en läsare men den showen var endast på fredagar och lördagar och vi var där söndag-torsdag.
(Ett annat bloggtips angående mitt HB var att pressa två apelsiner och blanda med en äggula. Förstår inte riktigt hur det ska påverka järn nivån men jag gör det nästan varje dag och det är riktigt gott)

Väl hemma nu i kväll så har Jörgen packat upp och tvättat medans jag tagit posten (alltid en hel drös, sjukhuskallelser, räkningar och nu även lite uppmuntran iform av fina kort, brev en bok och en urmysig sjal från Anna i Sundsvall. KRAM!) Riktigt kul att öppna posten idag.

Sedan var det historia om Drottning Kristina med Isac och samhällskunskap med inriktning ekonomi/politik med Adam.

NU är klockan halv ett på natten och morgontidningen kom precis till grannen....
Måste sova, dags för sjukhusbesök i morgon igen.
Återigen TACK mamma för all hjälp under fjällendagarna!
Hundrade, tusende, droppar av dagg, 
glittrande friskt på grönskande gärden, 
hundrade fjärilar, hundrade bin, 
men bara en mor, en enda i världen.
George Cooper

Jag fick ett så himla bra och sant ordspråk av en läsare i kommentaren i förra inlägget jag måste lägga till;
 ♥ YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU HAVE.....♥

36 kommentarer:

Aina sa...

Välkomna hem! Jag blev så varm om hjärtat när jag läste hur mysigt ni har haft det och att du inte har mått för dåligt! Mysigt att Joel fick åka snöskoter, förstår att han gillade det :o)) Vilken underbar och stark mamma du har! Det skulle inte jag klara med mina barnbarn, tyvärr. Jag hoppas att ni alla känner er stärkta av miljöombytet, frisk luft och roligheter - lite andrum från vardagen. Det behövde ni! Hoppas ni sussar gott nu, på "vanliga" kudden.
Stor kram, Aina
PS. Nu ska jag se om jag kan tyda hieroglyferna man ska skriva in för att få inlägget publicerat - jag tycker ofta att bokstäverna är svårlästa. DS.

Anonym sa...

Vad härligt ni haft det!
Härliga Joel, hoppas det löste sig med lyset på "skotern"!
Kram Peta, Orust

Elin S sa...

Det låter som ni har haft en helt underbar, välförtjänt semester i Lindvallen, vilket gör mig så varm i hjärtat! Hoppas ni kunnat sova gott nu!

Fröken Blund sa...

Bästa Elisabeth.
Jag är så glad att jag hittat hit. Jag lär mig så mycket av att vara här, och jag tycker, igen, att du är fantastisk. Jag önskar dig allt gott. Allt. Kram

Anonym sa...

Hej!!
Vad kul att läsa att resan har gått bra. Härligt att ni får vara tillsammans hela familjen. Din mamma verkar vara en enastående kvinna. Vad andra tänker när du sitter och vilar och hon sliter ska du inte tänka på. Hade de vetat om läget så hade ingen tyckt att det var konstigt!
Massvis med kramar! Eva

ME, myself and I with fibro sa...

Blir glad i kroppen av att läsa om dig och din fina familj. Underbart med en sån fin mamma som du har, men som mamma själv så vet du att vi gör ALLT för våra barn <3. Kram

Anonym sa...

Välkomna hem familjen! Blir så glad när jag läser att du fått vara någorlunda pigg på er resa och kunnat orka vara med barnen. Jag läser din blogg så fort du har satt in ett nytt inlägg, och känner glädje att du fixade denna veckan, men ibland blir man så ledsen, över din situation Elisabeth, usch denna sjukdom det är ju förfärligt att det ska vara så. Ha en go helg nu och hoppas du mår någorlunda bra nu, så får ni ha lite fredagsmys!

pia sa...

Hej
Kan tyckas vara ett konstigt första inlägg kanske....men kroppen behöver C-vitamin för att kunna ta upp järnet :-). Så fortsätt du med din smaskiga dagliga drink. Kram Pia

annika sa...

Vad härligt ni haft det och hoppas det fortsätter på det spåret länge! Goa och kloka människor som du behövs!
Igår bokade jag en fotograf tack vare inspiration från din blogg.
Hoppas doktorn kommer med lite bättre nyheter!

Kram!
/annika

ime sa...

Så härligt att läsa ett så positivt inlägg och jag gläds med dig. Hoppas du får många dagar då du får må riktigt bra!
Kram till dig

Anonym sa...

låter som ni haft det toppen man blir så glad att se er familj.vill tacka dig för att du gjort mitt liv mycke berikare på alla sätt,lever och tar vara på dagen och familjen fast mina två barn är ut flyttade men man är alltid en mamma och jag hoppas mina barn tycker dom har en så fin mamma som du är.jag blir så rörd av att se er tårkar en tår men ler sen åt alla era fina bilder på familjen.sköt om dig från en mycket tacksammare och nöijdare mamma så lever och njuter av dagen.kram!!

Anonym sa...

Åh ! Va mysigt med fjällen! Jag vill också åka dit!Förstår att du fått mycket tid med dina nära och det är ju det allra viktigaste i livet.

Lotta vimmelmamman gray sa...

Hej fina Elisabeth. Såg att du lämnat en kommentar på min blogg. Jag läser dig varje dag och jag gjort det länge. Såg även Sofias Änglar. Och skickar energier och tankar i massor

Kram Lotta Gray Vimmelmamman

Anonym sa...

Åh så glad jag blir av att läsa att ni haft det bra!! Värmer hela hjärtat och blir glad i magen :)
Underbart!!! Önskar dig massvis av såna dagar!!
Kram Annika (grannen)

Anonym sa...

Ni verkar ha haft det härligt !!
Själv sitter jag med familjen i en husvagn i fjällen och kopplar av :)

Hoppas sjalen får vila lätt på dina axlar och värma dig en frusen dag.

Kram från Anna i Sundsvall

Anonym sa...

Vad kul att du fixade det.
Ha en bra helg nu allihop.
Kramar i massor.
Det är alltid kul att följa dej och familjen på din blogg.
Barbro

Hyrestanten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hyrestanten sa...

Så fina bilder, man riktigt känner glädjen hos er.
Det där behövde ni verkligen.
Skrattade när jag tänkte på din tanke om folks reaktioner när mormor bar och stretade och du satt. Kanske tänkte de att där är en familj som tagit fasta på det där med att slita ut en generation i taget ;)
Varma tankar till dig.

Anonym sa...

Bilder som lyser av glädje, tack för dem:)

Anonym sa...

Vad roligt att du fått vara så pass frisk och att ni haft en sådan trevlig familjetid på Lindvallen. Hoppas du får många sådana dagar även därhemma.Joel verkar så go o glad,inte konstigt med en sådan familj.Ha de gott Kramizar till hela familjen även till StålMormor, jag är själv både Farmor & Mormor. Gull

Taina sa...

Så skön er vecka blev och bra att du var i såpass hyfsat skick, trots skitsjukdomen!

Bilden på Joel och Valle är ju bara så söt!

Kram
Taina CT, USA

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Oh vad roligt att läsa att veckan varit bra, förhoppningsvis betyder det att förkylningen du kände här om dagen vände åt rätt håll. Du har verkligen världens bästa mamma och du har tur att hon är så ung och frisk! Jätte roligt att Joel fick åka riktig scoter som plåster på såren för att han inte kan åka skidor. Ha nu en skön helg hälsa alla, så hoppas jag vi ses på måndag. Kram Tina L (håller med Aina om att veriferingsbokstäverna ibland är skit svåra att tyda!)

Anonym sa...

Det är imponerande att du trots att du inte vet säkert vad du orkar från timme till timme vågar dra i väg till fjällen. Det är riktigt mod och styrka det! Det är underbart att få läsa hur du/ni fortsätter att LEVA - din sjukdom får inte ta över hela ert liv. Du har fått den fulaste inkräktare som finns i din kropp men du passar verkligen på att leva på riktigt här och nu! Tack för att du så öppnenhjärtligt delar med dig av både glädje och sorg.
Härligt att ni fick ha det så bra i fjällen! Fortsätt kämpa på!
/B-1an

Jag är Elisabeth sa...

De där verifieringsbokstäverna som kommer är inget jag kan styra över. jag har samma problem själv? har för mig att det inte har behövts verifieras tidigare vid inläggen? Måste vara något nytt påfund från blogger. Jag är oskyldig.

EmiliaJ75 sa...

Så härligt att ni fick en så fin semester tillsammans! Önskar er en trevlig helg, kramar från oss i Skåne!

Photo by Maria sa...

Vilka härliga dagar ni har haft tillsammans.. Tänkte folk ngt om att mormor drog på Joel och inte hans mamma så tycker jag det är deras problem =)

Underbara bilder, nästan så jag känner att jag var med..

Kram Mia

Anonym sa...

Så glad jag blev när jag läste hur mysigt ni haft det och att du orkat hänga med på det mesta:))) Din glädje blir min glädje och det gör den dubbel:))) Härliga bilder! Vilken kille han är, er Joel <3 Visst är mammor fantastiska och du verkar ha fått en lika fin som min <3 Härligt att ni fått umgås och mysa tillsammans hela familjen. Hoppas det gett dig nya krafter att fajtas mot monstren med. Massor med kramar till er. /Maria

Camilla sa...

Underbart att läsa Elisabeth<3. Det berör mig i hjärtat att läsa din blogg. Du är fasen den starkaste o finaste människan jag vet om.... Vila dig nu så du orkar skriva:) kramar Camilla

Anonym sa...

Jag fäller alltid några tårar när jag läser din blogg. Idag av lycka för att ni verkar haft så fina dagar tillsammans. Många kramar till dig!!

Ullis

Anonym sa...

Du är den starkaste och mest fantastiska människa jag någonsin ''mött''. Det gör mig glad i hjärtat att du haft ett par underbara dagar med familjen, det är ni värda. Hoppas att ni får en minst lika bra helg. Styrkekramar och kärlek! /Ebba, 20 år Helsingborg

Stevens mamma sa...

Vackra bilder på en vacker familj! Glad att ni fick en toppenresa, kram från oss

Giesela sa...

All energi och kärlek till dig och din fina familj ...
Jag har mailadress
giesela_rinse@hotmail.com
Om det är ok så maila mig din adress så skickar jag dig ett paket.
kram från en flitig läsare <3
// Giesela

Giesela sa...

All energi och kärlek till dig och din fina familj ...
Jag har mailadress
giesela_rinse@hotmail.com
Om det är ok så maila mig din adress så skickar jag dig ett paket.
kram från en flitig läsare <3
// Giesela

Anonym sa...

Hej!
Jag vill inte låta okänslig, men vet du på ett ungefär hur långt du har kvar? Hoppas att du har det bra och kan tillbringa så mycket tid med din familj som möjligt!
Kram

Eva-Lotta sa...

Stor lycka att träffa dig/ ER I Sälen, underbart att höra ditt bubblande skratt och din energiska röst. Ingen kan tänka sig att du har dina monster.Många Kramar/ Eva-Lotta

Emma sa...

Hej!

Såg när Sofias änglar var hos dig och din familj. Sen dess har jag inte kunna sluta tänka på dig och din familj. Om jag hade orden för att förklara hur inspirerande din berättelse är. Hur gärna jag bara skulle vilja tala om för dig att du gör skillnad, mer än du tror. Även nu, efter att ha suttit i flera dagar och funderat, tycks inte orden räcka till. Jag önskar dig väl, jag önskar dig en stund av vila, värme. Som den värmen din blogg ger mig. Kram!