fredag 16 mars 2012

Huvudet var tomt!

Tomt på metastaser i alla fall men knökfullt av intellekt!=)


Jag var på min medicinska yoga idag och hade flera missade samtal från okänt nummer och ett inspelat meddelande. Meddelandet var från min läkare och magen som redan varit stökig knöt ihop sig och andningen stannade. Varför ringde läkaren? Och varför nu? Jag har återbesök den 26 mars!
Eftersom jag gjort så mycket röntgen denna vecka, inkluderat huvud så självklart om det är något akut så lär de väl ringa. Och nu ringde de!!
LIVRÄDD!

Försökte ringa tillbaka till kontaktsjuksköterska som inte var på plats och lämnade även meddelande. Ville ju prata med läkaren på stört. Det tog närmare en timme innan läkaren ringde mig. Men hon lugnade mig direkt och sa att kontaksjuksköterskan bokat telefontid för att vi skulle stämma av lite innan jag åkte utomlands. (Vid närmare eftertanke så tror jag att hon nämnt det tidigare men med teflonhjärna kommer man inte ihåg allt)

Magnetröntgen av hjärnan visade i alla fall att den var tom!=)=)=) jippie! Fasiken vad skönt att höra. Jag började stortjuta i telefonen och äntligen kunde jag andas igen. Resten av röntgen kändes mera "skåpmat" om ni förstår vad jag menar. Röntgar mig så ofta och vet att cancern sprider sig som en löpeld i kroppen. Men att det härjar i skelettet är ändå inte så farligt om man jämför det med när det kommer till organen och huvudet.
Nu har ju jag det även i organ och lymfkörtlar men man vill inte att det ökar och kommer till nya ställen.

Vidare till bäckenet så hade det sedan förra MR röntgen i april 2011 minskat!!! Hör och häpna! WOW!
Men sedan vad gäller ryggen så hade det tillkommit ytterligare några kotor. Nu var det ländryggen, för någon månad sedan när jag gjorde datortomografin så hade det tillkommit i bröstryggen. Orkade inte ta in all denna info nu utan vi tar den den 26 mars när vi träffas. Det var i alla fall inget som låg och tröck på ryggmärgen vilket var det primära för tillfället.
SÅ, i det stora hela så kändes det positivt och skönt att få lite förhandsbesked innan jag åkte iväg. Annars hade jag undrat hela semestern. 

Magen och trycket över levern är mycket bättre. Movicol kanske gjorde sin del? Tog även lite kortison vilket är avsvällande så det känns så mycket bättre.
Jag ringde min frisör i ett impulsivt infall och frågade om hon inte kunde klämma in mig någonstans för att fixa till mitt lilla rufs. Medans en satt med färg så hann hon med att klippa mig. Inte mycket men hon fixade till mig så att jag fick lite mer frisyr än att jag bara kör med rakmaskinen här hemma. Kanon Madde på Hamnsalongen i Gustavsberg!

Glad i hågen åkte jag hemåt med en McChicken och en Cola. Då  ringde min kusin Annika från Göteborg och berättade att hon kommer ner till Spanien till oss på tisdag!! JIPPIE nummer 2!! SÅ jätteglad att hon kommer ner. Vi har pratat om det så länge och på grund av sjukdomar och jobb så har det inte varit så självklart men NU så gjorde hon slag i saken och bokade en biljett!
Jörgen och Jan Peter åker hem på tisdag och då hämtar jag och Åsa upp Annika från Göteborg och Pernilla och hennes bror som kommer från Skavsta.
Sedan avnjuter vi några dagar till i Spanien tills nästa lördag.
SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT!

Nu ska jag på hockey och se på Adam och Djurgården när de spelar SM slutspel i MB-hallen (Mälarhöjden, på höger sida på väg till IKEA från stan)
19.30 ikväll möter de Skellefteå och då är jag där. Ni Stockholmare som är hockeyintresserade, kom dit och hejja fram Stockholmslaget. (inträde 30 kronor per match, eller 50 kronor för hela helgen.

27 kommentarer:

annika sa...

Grattis till ditt tomma huvud :))))
Så skönt att du har en liten passus i denna stress och ha nu så himla bra på din semester!

Solkramar! /annika

Anonym sa...

Vilken glad överraskning till ditt tomma huvud.Ha nu en skön solsemester med Jörgen och dina vänner.Jättekram från Barbro

Stevens mamma sa...

Hipp hipp hurra, vad GLAD jag/vi blir åt tomheten:)!! Hoppas att ni får det kanoners i Espania! Stor kram från oss alla❤

Maria sa...

Grattis till ditt tomma huvud!!

Njut som sjutton nu på semestern! :)

Anonym sa...

Åhh vad härligt att huvet är tomt ;-), hoppas du får en riktigt avkopplande semester!! Från en som beundrar dig. Kram

Anonym sa...

Elisabeth....ibland är det bra att vara "tom i bollen" ååååh vad glad jag blev nu.....åk nu iväg och ha det RIKTIGT mysigt med kompisarna...jag följer Dig på "väderkartan", det är säkert varmare där...Njut nu 1 vecka..när Du kommer hem har våren kommit på riktigt :)....Allt gott önskar Ulla (U:s mamma)

Sanna sa...

Så skönt o höra att huvudet är tomt :) Fyll det nu med trevliga upplevelser och nya intryck under resa till Spanien.

Kram från Sanna

Nonna sa...

Så himla skönt att det inte fanns fler saker att oroa sig för! Njut av tiden du nu får, värme och kramar och dina bästa människor på jorden. Har följt dig så länge nu, hela vägen nästan tror jag och är så glad att du fått många läsare och tröst och stöd.. Underbara änglarna i Sofias team hjälpte er till det ni behövde, de här änglarna finns omkring oss du har ju flera ändå och det verkar som om de dyker upp då vi behöver dem som mest.
Många kramar Nonna i Enköping

Anonym sa...

Önskar dig en underbar resa! Jag läser din blogg sedan Sofias änglar Tack för att du delar med dig! Kramar fr Christin

Eva sa...

Aldrig har man väl varit så glad över att vara tom i bollen. Glad jag blir för dig och familjen.

Anonym sa...

Elisabeth vad glad jag blev att läsa detta. Håller tummarna så hårt för er resa stor kram Mathilda

Johanna sa...

Så härligt att du får höra lite positiva besked.

Njut nu av din härliga semester, lämna cancertankarna på hatthyllan och sen bara njuuuut

Stor kram Johanna

Linblå sa...

Härligt att höra att du kommer iväg! Ha det riktigt skönt och njut ordentligt. Kram på Dig

Anonym sa...

Usch - rena skräck timmen innan läkaren äntligen ringde upp dig!! När jag läste ditt inlägg hoppade jag över några rader så jag fick veta snabbare att "du var tom i huvve".
Jag kände verkligen FY så hemsk ovisshet - Såå många ågern - jobbiga tankar och blider du måste ha hunnit måla upp, när JAG hann göra det bara av att läsa!!! Toppen att konppen är fri!! Njut, må och ha det BÄST i Spanien!!!
/Elisabeth Uppsala

Anonym sa...

Åh vad glad jag blev!!
Ha en skön semester!
❤ Tiina

Katrin sa...

Hej min vän! Vad skönt med positiva nyheter!! Jag är glad för Dina besked! Ha en underbar vecka med goda vänner och kusin!! Många kramar från Katrin K

Jenny sa...

Härligt att du fått lite positiva besked när det ändå är så tufft. Njut nu av lite sol och ta den gärna med hem hit sedan. Kram Jenny

Sofia sa...

Härligt!! Nu ska du njuta ordentligt i spanien! Ha en underbar resa!!! Njut och ha det toppen!,

Kram Sofia

Aina sa...

Så underbart att du är tom i bollen, hihi! Jag blev så glad för din och familjens skull! Lata dig nu och njut av samvaro med dina nära och kära.
Måste kännas bra att du hann fixa till håret runt knoppen oxå!
Lycklig resa!
Stora och varma kramar, Aina

Anonym sa...

<3 kram

Hyrestanten sa...

Så glad jag blir över ditt "tomma huvud", glad över din kusins besök på er resa, glad över att du snart får åka iväg.
Stor kram!

Maria W sa...

Va skönt att du fick så bra besked innan du åker iväg! Ha nu en underbar semester <3 massa styrkekramar!

Anonym sa...

Såg att ni vann mot Skeå :) grattis !
Min son är 95:a
Fast man hänger ju med! Tyckte de var spännande kika på nätet.

Ha en underbar resa njut, mågott <3

Kram från hockeymamman i norr

Busmamman sa...

Glad över dina glädjande besked och hoppas du får en riktigt skön Spaniensemester!!!
Megakram
/Nadja

Anonym sa...

Ha en härlig resa. Så roligt att läsa ditt positiva inlägg. Så glad över att du får må bra.
Många kramar från Maria E

Anonym sa...

Låter ju konstigt ,men grattis till ditt tomma huvud.Ha nu en skön resa med Jörgen o vännerna, detta är du värd och behöver verkligen.
Kramizar från Gull i Skåne.

Malin sa...

Skönt att höra! Hoppas att ni får en jättehärlig semester!