torsdag 29 mars 2012

Cancer, utvecklingssamtal och vanlig vardag

Supertrött och hår som rasar.... det kanske är så det "ska vara" när man är cancerpatient?
Men jag vill INTE att det ska vara så!!! Jag trotsar så mycket jag kan!

Biverkningar som kan förekomma är vanligast omfattande trötthet... (no kidding!?), värmevallningar, illamående, nervproblem, rinnande näsa, håravfall, buksmärtor, muntorrhet, nedsatt aptit, ökad tårproduktion etc etc etc.... En riktigt lång lista till....

Man måste ju försöka hålla smilet uppe så länge det går. Omgivningen tycker man ser lite "pigg" ut när kortisonen börjar gå ur kroppen och kinderna är rödmosiga men så har jag också lite färg på kinderna från Spanien. Jag är riktigt nöjd med min hårfärg som Pernilla fixade till i alla fall. (Även om jag inte vet om det kanske är så att det är färgen som gör att håret rasar denna gång)
 Nyklippt;

Igår kväll när jag badade så somnade jag till ett antal gånger och jag lyckades dränka två tidningar totalt så de blev oläsliga. Det är tur jag är så lång att jag inte kan drunkna om jag somnar till... Efter badet somnade jag i soffan när jag skulle plocka undan på vardagsrumsbordet.
Adam kom och väckte mig 23.45 och frågade om han skulle bära över Joel till sin säng. (Gulle dig Adam!) Joel satt fortfarande i soffhörnan med sin benställning och handskena och sov.
Jörgen var på hockeymatchen AIK- Skellefteå som var en evighetsmatch och kom hem efter midnatt.

Nu börjar det kanske vända. Åsa kom förbi och vi gick en lagom promenad för att sedan avsluta med lite grötlunch.
Klockan 13 var det utvecklingssamtal för Adam som är duktig i skolan  trots hans stora frånvaro. Han klarar sig bra och har visserligen några fler G än när han gick i åttan. Han är inte hundra procent fokuserad när han vet att han redan har kommit in på Djurgårdens Elithockeygymnasium till hösten men vi vill självklart att han ska göra sitt bästa efter de förutsättningar han har.
Det har blivit väldigt mycket frånvaro i och med hockeyn. Dels med Djurgården men också i och med hans deltagande i TVpucken i höstas och nu även i landslagstruppen.

I helgen spelar Djurgården semifinal mot Södertälje i Gävle. Efter den matchen får vi se om det är final eller match om tredje pris.
På måndag morgon flyger han upp till Haparanda med landslagstruppen för att spela landskamper mot Finland i tre dagar och är åter på torsdag kväll.

Klockan 16 hade vi utvecklingssamtal för Joel på hans "vanliga" förskola. Summa summarum så kändes det jättebra att få stöd därifrån också att han SJÄLVKLART ska gå i en vanlig klass och inte i en RH-klass med lägre tempo. Hoppas nu att han kan få komma in på Skanskvarnskolan och gå i en "vanlig" klass men ändå ha full tillgång till habiliteringsavdelningen.

Jag har nu plockat upp en av tidningarna som torkat till sig sedan igår och det är BROFÄSTET. (Bröstcancerföreningarnas riksorganisation)
Jag läser om att Yoga inte är någon urgammal myt som fallit i glömska utan är nutidens mest värdefulla arv enligt många yogamästare.
I praktiken innebär yoga att balansera och harmonisera kroppen, minnet och det emotionella. Detta håller jag med om till fullo och jag är verkligen så nöjd varje gång som jag kommer iväg på mina yogapass.

Det finns också en sida om stipendium för unga kvinnor och max fyllda 45 år. Självklart printar jag ut en ansökan och fyller i bums! En helg i dalarna i september för unga kvinnor med spridd bröstcancer och som är mer i min ålder. Håll tummarna att jag får detta stipendium! Och håll tummarna för att jag lever då och mår så pass bra så att jag kan åka iväg!!!
Om det finns fler där ute i med metastaserad bröstcancer och är under 45 år så här är en länk till Ung och bröstcancer
Ett himla fint kort som jag fått av en bloggläsare.

14 kommentarer:

Anneli sa...

Trevlig helg. Kramar ♥

Anonym sa...

Vilken kvinna du är. Helt otrolig att du har sån energi och glöd. Jag tycker du är helt fantastiskt. Önskar man kunde stoppa tiden här och nu. Hoppas verkligen att du får stipendiet. Håller tummen. Hittar tyvärr inte post/bank giro numret som du skrev. Tacksam om du kunde ge ut det igen. Kram och hoppas du får en trevlig helg.// Helena

Floridafrun sa...

Hmmm, jag läste ökad tårproduktion men tänkte ökad tåproduktion o såg framför mej en jädra massa tår... Jag var tvungen att skratta (generande) åt mej själv. Förlåt men jag klev upp 4.40 imorse, får jag skylla på det...?

Kramar

Anonym sa...

Helt otroligt vad du klarar av. Sikta in dig på september, hoppet är det sista som överger människan, jag håller tummarna. Hoppas att du snart blir lite piggare och inte somnar överallt vilket säkert kan vara dråpligt men inte praktiskt. Yoga är härligt för kropp och sinne vilket säkert hjälper dig en bit på vägen. Du skulle vara en fantastisk ledare för vilken organisation som helst, bra att formulera dig, engagemang,men kanske framförallt Power! Kram till nästa gång. Diana

Idaajosefine sa...

Läser din blogg så fort du uppdaterar, och du är en sån otroligt stark kvinna! När jag tycker allting bara tar emot så tänker jag på hur svårt du måste ha det men ändå inte säckar ihop. så då får jag nya krafter!
Du är verkligen en förebild för mig! och Dina barn! Vilka kämpar du har:)

annika sa...

Vanlig dag... tappar hår och har biverkningar, tur att du har ironi och humor annars skulle du nog inte orka. Stark som en oxe är du och tack för att du delar med dig av ditt liv. Självklart håller vi alla tummar som finns att du lever och orkar få en "spavistelse" i september. Tror inte det är någon som skulle vilja byta med dig, i den sits du befinner dig, hua!

Kram!
/annika

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Jag vill bara önska dig och de dina en bra helg. Lycka till med hockey och annat. Fina och duktiga killar du har på alla sätt och vis.

Ja - vilken hockeyrysare det var häromkvällen! Så trist att de förlorade till slut. Men ikväll är det dags igen, och den visas på Tv4sport, så fredagkvällen är räddad.(vi har förklarat för våra killar att vi inte kan köpa varenda match på pay-per-view, något som de motvilligt förstår men inte gillar;) Heja AIK!!!

Jag såg också Sofias Änglar igår kväll och blir så ledsen att den där skit-sjukdomen förstör för så många familjer, och att barn skall behöva genomlida detta.

Håller tummarna för Dalarna i september - men först att du får en fin vår och sommar med din familj.

Stor kram Hanna, G-berg

Karolin sa...

Hejsan Elisabeth. Trillade in på din blogg efter eran fina medverkan i Sofias Änglar och här är jag kvar sen dess. Du kämpar på så bra och jag skickar alla lyckohälsningar som går till dig!

Ihelgen ska vi hem till Gävle (bor i Sthlm nu) och kolla på min lillebror som spelar i Brynäs U16. Dom mötte ju er, Djurgården, förra helgen i Karlstad och då var vi där och hejade på men ni tog hem det då ;) Hoppas du får en fin helg och hoppas det går bra för alla våra fina hockey-grabbar!

Ann-Louise sa...

Hej Elisabeth.

Säger som alla här,fatttar inte hur du kan va så positiv,men man måste väll va de för man kan ju inte sätta sej och bara ge upp heller.
Om man hade råd skulle man vilja ge dej en spaweekend,ingen vill byta liv me dej,och du är värld allt,krama om dina nära och kära och säg att ni älskar varann..
Snacka om en verklig kämpe du är,tack för att du delar ditt liv me oss,att du orkar skriva,
Sköt om dej/er...Kram Ann-Louise.

Anonym sa...

Önskar dig och din familj en riktigt trevlig helg!
Sikta in dig på september nu, för du är en person som har en enorm vilja som säkert hjälper dig igenom mycket! Massor av kramar!

EmiliaJ75 sa...

Jag tror att du kommer överbevis alla läkare och prognoser! Med din energi och levnadsglädje kommer du att komma långt.

Ha en fin helg!

Anonym sa...

Önskar Dej ock Din Underbara Familj En Fin Helg.Följer din blogg varje dag ock önskar dej att du ska orka.Men du är en så positiv o fin människa.Du är fantastisk Elisabeth.Kramar till dej ock din familj.

Anonym sa...

Klart att just du ska få det stipendiumet, vem annars? o lever???klart du gör, fighter som du är.
Många kramar från en trogen läsare från Blekinge

Anonym sa...

Vill bara lämna en liten kram till dig via din blogg.. Jag läser varje inlägg och gläds med att dina barn är så härliga och duktiga. Det kunde varit så annorlunda där, säger jag som jobbar på en högstadieskola och ser både det ena och andra.....
Stoor kram och här håller jag tummen för att du ska få stipendiet.. Det får du säkert!
Kram från "gnäll-kärringen"..=)