torsdag 16 februari 2012

Slemhosta




Igår när jag lunchade med Pernilla och Karin så fick jag en otroligt vacker ängel av Karin. Det känns som den symboliserar mig och Joel när jag leder honom på rätt väg i livet.

Fick också ett alla hjärtans kort från en bloggläsare samt några lotter. En vinst på 50 kronor blev det i a f. Löser väl in det och tar två nya. "Någon gång händer det".


Baciller a la Joel tror jag har erövrat min kropp. Slutade med antibiotika förra onsdagen för mina lungor och slemhosta. Dagen efter fick jag feber igen och sedan har det varit lite rossligt i rören till och från. Igår kändes det som om det hade vänt. Yeah right!

Vaknade på tidiga morgonen med litervis med slem långt ner i lungorna. Nu är jag även täppt i näsan och i bihålorna. Jag tycker dock att det är så konstigt att det inte är någon slemhosta som sitter i halsen. Allt slem sitter långt, långt ner och man hostar så man kräks men inte kommer det upp något mer slem för det!?

Joel säger till mig att ta bisolvon…

Börjar bli megaless på detta nu. Har varit sjuk ända sedan vi kom hem från Kanarieöarna före jul.

Idag kom ett paket från en fotbollsdomare som skulle hämtas nere på affären. Här läser Joel avin. Han chockar mig varje gång. Ingen text verkar för krånglig för ”stora killen” på 5,5 år!;

Överlycklig blev han när han fann visselpipor och ”riktiga” domarkort.

På kvällen tog jag och Joel ett bad. Mmmmmm vad mysigt. Kan inte få nog av lilla killen.



34 kommentarer:

Anonym sa...

OMG Vad duktig han är på att läsa.Inte många 5,5 åringar som kan läsa text på det viset.
Han är verkligen UNIK. men det visste vi ju redan :)

Kram Mia

Anonym sa...

Underbara bilder...hoppas Du kan hitta något som löser upp Din slemhosta, inte kul att känna sig dålig så länge som Du gjort....vilken duktig kille Ni har, önskar hela fam allt gott, Kramar från Ulla (U:s mamma)

Lena sa...

Underbara bilder på dig o Joel. Såååå trist med den där förkylningen som bitit sig fast. Hoppas verkligen det ger sig snart.
Kram Lena

Anna L sa...

Det var en av de mysigaste bilderna jag sett på länge! Man riktigt ser hur han har det bra!!!

Anna sa...

Fan vad jag beundrar dig.
Jag har precis blivit två barns mamma och det är inte lätt. Inte lätt när man är frisk och säkert inte lättare när man inte är det heller. Men kärleken är stark.

Jag är väl frisk för tillfället, men i mina ögon har man bara kroppen till låns jag är ständigt på spänn tyvärr. Litar inte riktigt på mina gener.
Hatar verkligen cancer med hela min kropp och själ och önskar att du ska besegra den i många år till.
Min farmor levde med den säkert i 30 år... Min faster blev frisk...
osv osv... Stor kram

Anna sa...

Usch förlåt, känner mig dum att det bara blev fokus på sjukdomen Förlåt.

Såg när ni var med i Sofias änglar och du berörde mitt hjärta starkt, tänker på dig ofta.
Fina barn har du också. Vill bara skänka positiv energi till dig.
Att vara stark betyder inte att man klarar allt utan att man vågar visa känslor och vågar be om hjälp.
Kram

Aina sa...

Ja, Joel är unik! Så mysiga badbilder, man ser att ni har det gosigt tillsammans. Schas på förkylningen!!!!!
Allt gott till er!
En fundering (fast jag inte har med det att göra, hoppas du inte tar illa upp) - har även din man och dina barn någon utomstående att prata med om sina tankar kring din sjukdom? Ventiler behövs. Ingen orkar vara stark för jämnan. Det vet du ju redan. Stor kram!

Anonym sa...

Vilken underbar kille du har! Jag blev så rörd över att se den där ängeln och barnet. Verkligen en fin symbol för dig och Joel. Jag önskar av hela mitt hjärta att du kan få vara kvar och leda honom rätt många år framöver. Bättre vägvisare än du är nog svårt att hitta!
Kram, Yvonne

Tina sa...

Vilken FIN ängel du har fått! Och bilderna på dig och Joel är ju bara så FINA! Hoppas du kryar på dig snart. Skickar massor av kramar och STYRKA!

Amanda sa...

Vad ni är fina tillsammans, verkligen!

Beundrar dig så otroligt mycket. Din styrka, din kämparglöd ja allt!
Fortsätt så
Styrke kramar

Anonym sa...

I den framtiden som man helst inte vill tänka på... så är det ändå väldigt fint att tänka på den i små doser då och då. Alla fina bilder, guldstunder varje dag, din blogg... kommer i den framtiden att vara SÅ fint för din familj att ha! Du är STARK som delar med dig.. som ger minnen värda att spara... GULDSTUNDER som dina barn kommer kunna plocka fram när de vill och behöver.
Min älskade lilla mamma somnade in 1 okt 2011 och hennes blogg om sin sjukdom (lungcancer), livet, kroppen, familjen... guldstunderna (och de stunder som saknar guld helt!) betyder MASSOR för mig, mina systrar och pappa.
Jag följer din resa, skickar energi till dig genom mina tankar varje dag!!! Men även energi till din familj!!!
Vilken fin familj ni verkar vara!!! Och du.. kramar ÄR den bästa medicinen!

Anonym sa...

Det är så kul att se bilderna på Joel. Man blir verkligen lycklig. Vi har en son på 1,5 år som är så himla lik Joel. Av vad jag har läst på din blogg så hoppas jag att det går lika för vår kille som det gör för Joel.

Anonym sa...

Åh så fina bilder på dig och din son Joel. Det känns som om man kan känna er kärlek till varandra när man ser bilderna på er. Jag har läst din blogg sedan jag såg er i programmet sofias änglar. Du berör mig väldigt mycket, har precis mist min sambos syster i cancer och ni påminner om varandra på något vis.
All styrka och kärlek till dig och din familj!

/Therese

Jessica Andersson sa...

Vill bara skriva några rader och säga att du är fantastiskt! Jag sänder tankar och kärlek till Dig och Dina pojkar!
Varma Kramar Jessica

Anonym sa...

Fina ni är;)) ha en skön helg och hoppas att skit slemmet löser sig! Kram

j´shörnan sa...

hej elisabeth jag tänker på dig varje dag du är jätteduktig som orkar stå ut med massor med behandlingar och grejer jag hoppas att du blir bra snart sen vill jag bara säga va fina ni är i badet du verker ha helt underbara barn önskar dig all lycka kram maria

Anonym sa...

Underbara bilder och en en jättefin blogg som jag fick höra talas om av en arbetskamrat. Jag såg inte sofias änglar när det sändes på tv utan har sett det efteråt på play. Blev ganska paff när jag inser att vi bodde på samma hotell i Sundsvall, för min son spelade också med i landslaget den turneringen. Han syns på dina foton från finlandsmatchen och är målvakt, har lika fint namn som en av dina söner.
Killarna verkar ha haft en kanonvecka tillsammans, håller tummarna att de får chansen att spela fler turneringar tillsammans. Har läst mycket ur din blogg och blir så imponerad av din styrka. Viljan att få vara med och se sina barn växa upp är en viktig och stark drivkraft för att orka kämpa emot sjukdomen.
Fortsätt kämpa, jag kommer att följa din kamp och önskar att du slipper slemhostan snart.

Kramar till hela familjen, Ulrica

Anonym sa...

Underbara bilder! Underbara du! <3

Anonym sa...

Hej! Har följt din blogg sedan Sofias Änglar. Jag blir så imponerad av din styrka. Vill skicka en styrkekram till dig så här kommer den.

Anonym sa...

http://www.earthclinic.com/CURES/cancer4.html

förmodar att du redan kollat upp sådant här men mycket som skrivs på denna sida känns logiskt!
Framför allt om kosten, sluta äta det som cancer lever av, svälta ut den! Sedan låta ett starkt immunförsvar ta hand om resten! Kan det vara så enkelt?!? Jag vet inte.

Anonym sa...

http://www.healthfreedom.info/Cancer%20Essiac.htm

en länk till, stod om detta te i första länken.

Anonym sa...

http://www.nyapolitiken.biz/medicin_o_halsa/enda-svaret-pa-cancer.pdf

denna länk är mer eller mindre bekräftelse o sammandrag av dom två första med regelrätta tips vi alla borde leva efter!
Och jag hoppas du kollat upp det jag mailade dig om i söndags!

Anonym sa...

Förlåt en liten sak bara, läste sista länken jag skickade lite mer noggrant o även om mycket han säger verkar stämma, som den basiska kroppen ( ta o mät ditt ph! ) så snackar han totalt skit när han skriver att man inte får cancer av solen! JO det får man, ultravioletta strålar förstör celler o dna o skapar cancer, just därför en uv lampa funkar bra till att döda bakterier o virus!
Sedan tjänar ju killen garanterat pengar på länkarna också tyvärr, inte för att det betyder att sakerna inte funkar men drar ned trovärdigheten.
Viktigast är det jag mailade dig trots allt! Kolla upp det!

johanna sa...

Krya på dig....Kram Johanna

Anonym sa...

Jag såg er i Sofies Änglar och det berörde mej enormt. Du har 3 underbara barn & man ,så min högsta önskar är att du ska få finnas kvar för dom länge än. Beundrar din styrka & kämparglöd. Fina foton på dej o lillkillen,& vad duktig han är på att läsa.Hoppas nu du slipper din slemhosta, så du blir lite piggare. Ha de nu så bra du kan med din fina familj.Kramiz Gull

Stevens mamma sa...

Önskar bort läskig hosta och önskar er en mysig helg!! Stor kram på er ❤

Cece sa...

Åh vilken fin ängel! Hela den serien är såå fin och jag har gett bort flera sådana.
Hoppas att hostan ger med sig och att helgen är lugn och go.
Kram

Anonym sa...

Vill bara skicka en stor kram till dig och ge dig lite värme! Du är en fantastisk människa och underbar mamma!

Johanna Åbrink sa...

Sänder dig och din fina familj en massa kärlek!!!
Kram Johanna

Nina sa...

Hej Elisabeth!
Sätter mitt avtryck i din blogg. Du skriver på ett sätt som både berör med glädje och sorg.
Sänder din en enorm kram!
Nina
Ps. Länkade till din blogg ;)

Hemma på Sjuan sa...

Såg "Sofias änglar" med dig igår först och det berörde mig mycket. Jag har själv 3 söner varav 2 är hockeykillar. Tanken på att inte kunna fortsätta följa dem är fruktansvärd. Tycker du verkar vara en fantastisk människa o mamma och bloggen är jättefin, kommer följa den i fortsättningen.
Så fina bilder på dig o Joel. Hoppas det blir bättre med hostan.
KRAM

Anonym sa...

Jösses vilken duktig kille du har...han läser ju riktigt bra:)Det är så underbart att läsa hur du verkligen tar tillvara alla tillällen du kan att njuta av tillvaron trots din sjukdom. Jag beundrar dig:) Tack för att du vill och orkar dela ditt liv med oss läsare i både bilder och text. Hoppas din hosta lugnar ner sig. Kram Maria

Petra sa...

Underbara killen!
Härligt med badmys.
Gillade den fina ängeln du fick
Stora varma kramar
Tänker på er

Anonym sa...

Hosta så långt ner låter som lunginflamation! Läkardags igen?
Kram
Åsa