onsdag 29 februari 2012

Lite av varje

Svar på två frågor som kommit från er läsare:
http://willow-tree.se/ det var härifrån jag beställde Änglarna till familjen
Angående Anna så hade hon tyvärr ingen blogg.

Måste säga att jag är megaimponerad av alla er nya läsare som tillkommit efter Sofias Änglar som hört av er och låtit meddela att ni läst igenom HELA min blogg!?
Ända sedan april 2009!!??
Det har hänt mycket under den tiden. Jag hann bli bättre under 2009, jobba störrre delen av 2010 för att återigen få starta med cellgifter november 2010, och sedan dess har jag varit på cellgifter hela tiden…. Bara fått byta sort efter ett tag då de aldrig riktigt fungerat=( TYVÄRR!

Men alla ni läsare bär liksom fram mig och jag känner så mycket värme från era fina kommentarer.

”Jag önskar att jag kunde sakta ner det där timglaset, åh vad jag önskar det... men jag antar att man bara får acceptera vissa saker. Allas våra timglas tickar på, vi kommer alla att dö någon dag, men som du skriver: det handlar inte om hur länge man lever, utan hur man lever den tiden man lever. Och vilken gåva du har gett världen genom den tid du är här, och genom tre fina barn och medmänniskor :) Du har spridit mer kärlek, hopp och inspiration än vad väldigt många gör på en hel livstid. DET är värdefullt. ”

Fortsätt kämpa min vän! Du är modig, stark och med järnvilja får Du det omöjliga att hända! Jag tror på Dig! Kan Du förstå vilket avtryck Du har satt hos så många! Vilken stor betydelse just Du har för människors inställning!! Du är en starkt lysande stjärna! Jag är full av beundran! Många kramar från Katrin K (Nu får man allt specificera vem -så många följare Du har nu;))”

Googlade igår lite på det nya cellgiftet Halaven som jag ska få, med start på fredag. Jag vet inte om jag ska ropa jippie direkt. OM det fungerar så kan det ge mig ytterligare 2,5 månad!? Känns inte det lite fjuttigt? Jag hade nog hoppas på lite bättre odds än så.
Effekt och klinisk nytta har visats hos patienter med långt framskriden lokalt avancerad eller fjärrmetastaserad bröstcancer, där medianöverlevnaden förlängdes med över två och en halv månad jämfört med den aktiva individuellt utvalda behandlingen i kontrollarmen. Halaven uppfattas som ett värdefullt tillskott till behandlingsarsenalen vid avancerad bröstcancer.

Som ni märkt så har jag valt bort reklam och annat dylikt som skulle kunna inbringa intäkter utan min blogg är mer som en dagbok. Dels för min omgivning för att de ska veta hur jag mår och det känns bra att jag kan förmedla mig genom bloggen, och dels för att det är terapi för mig själv att skriva av mig. Men allra viktigast är att jag skriver för mina barn. Jag vill att det ska förevigas, mina sista år i livet. Jag vill att de ska kunna läsa hur mycket jag älskar dem och att jag verkligen kämpar så gott jag kan för att orka leva så länge som möjligt.

Den dag jag dör så har Gitt lovat mig se till att min blogg trycks upp i ett antal exemplar och då främst ett varsitt till barnen, ett till Jörgen och ett till mina föräldrar.
Jag har bloggat en hel del så jag gissar att detta kan bli en ganska dyr och kostsam historia och därför vill jag skapa en fond som ska gå till mina barn.
I första hand så ska de täcka kostnader för att binda in och trycka bloggen.
Har funderat ett bra tag på att starta en fond för mina barn. Men hur gör man? Har liksom inte orkat ta tag i det.

Hmm, nu är det midnatt och räkningarna blev inte betalda ikväll, får fixa i morgon eftermiddag. Så trött att ögonen går i kors. Hade en febertopp vid middagstid och dåsade bort två timmar.
Som tur kom Jenny och Henrik hit med färdiglagad middag.

59 kommentarer:

Anne sa...

Du undebara kvinna, vad du är tapper! Tänker på dig varje dag och förundras över vilken livsstyrka du har.

Styrkekramar från mig till dig! Anne

Nathalie sa...

Det jag vill säga är att du är en sån inspirerande människa.
I allt det hemska finns en livglädje och kämparglöd som jag aldrig sett hos någon människa tidigare. Du gör allt för människorna i din närhet med en kämparanda som är utom denna värld.
Du inspirerar mig till att kämpa och värdera det viktiga och fina i livet.

Du är också en fin människa och en bra mamma som gör stora avtryck på människor i din närhet. Dina barn kommer minnas dig med kärlek, det är jag övertygad om.

Jag lider verkligen med dig och din familj och jag hoppas för allt i världen att du får en så fin sista tid som möjligt.
Jag önskar dig all lycka och att det blir så bra det bara kan bli i allt elände.

Stor kram!

Sabina sa...

Du är en av dom största inspirations källorna för mig just nu. Jag är ofta inne och läser din blogg både gammalt och nytt. Det är helt otroligt vad en sjukdom kan göra med kroppen. Du och din familj har verkligen fastnat i mitt hjärta och jag går ofta och tänker på hur det går för dig. Håller verkligen tummarna för er. Kram // Sabina

Taina sa...

Åh vad fint att trycka upp bloggen och ge till nära och kära. Vilket underbart minne för dem.

De där räkningarna springer inte bort. Skönt att du fick sova lite istället.

En cyberkram från Connecticut, USA.

Taina

Anonym sa...

Du är en fantastisk människa! Eftersom jag själv faktas med cancer vet jag precis vad du går igenom! Har sex barn i åldrarna 7-20 och vet vad det kostar på att vara tuff stark o visa upp en glad fasad innebär. Heder åt dig som orkar! Stora kramar från mig!/ Anna

Anonym sa...

Om jag då visste hur msn gör fonder? Icke
Fast jag lovar lägga en slant :)
Hejar ju på dig!!!
<3 Kram & Sovgott

Från hockeymorsan i norr

Anonym sa...

Änglarna är otroligt fina och kommer betyda mycket för dina nära och kära framöver!
Fortsätt kämpa! Kram Jenny

Anonym sa...

Jag sänder mina varmaste styrkekramar till dig. Vet inte hur man skapar en fond, men om någon gör det lovar jag att bidra. Håller mina tummar och tår att du får stanna länge länge. Vilka fina härliga bilder du har på din blogg.

Anonym sa...

Fiba du! Jag önskar så att jag kunde göra något för dig.
Jagtycker du ska ändra så bloggen blir med reklam just för stt få in pengar till dina barn och till er som familj så ni kanske ka unna er det lilla extra?
Stor kram till dig.
Din blogg är den första jag läser på morgonen och den sista på kvällen.
Du och din fina familj fånagde många hjärtan tror jag i och med Sofias Änglar.
Stora kramar Victoria

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Jag har blivit en troogen läsare senaste månaden och du ska veta att du finns i mina tankar om dagarna.
Du har fått upp mina ögon för vad som verkligen är viktigt och jag njuter av varje sekund tillsammans med min fina familj och skänker en varm o kärleksfull tanke till dig och din familj dagligen.

Varje stund räknas.
Ta hand om dig och pussa dina pojkar en extra gång ikväll innan de ska somna, det ska jag göra på min lilla dotter <3
Varma kramar Idha

Eva sa...

Jag försökte också läsa på om halaven, inte lätt att förstå det där. Men jag valde nog att läsa bara små bitar, dom riktigt positiva. Och det fanns lite av det också. Du är ju bäst på att hitta det positiva i allt skit. Hoppas allt jag har att du får vara med oss och din familj ett bra tag till. Man har ju liksom räknat med det.

Bamse kramar till dig.

Anonym sa...

Även jag är en av dom som läst varenda inlägg i din blogg efter tv programmet.
Har inte skrivit något tidigare, men nu kommer det!

Jag har gråtit floder när jag läst!
Livet är så orättvist!!!

Jag ser kärleken du har till/från dina fina pojkar och din man!
Jag vill att du ska få se dina pojkar växa upp!

Jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva.. jag som annars är talför, får slut på orden!
Ville bara tala om att jag läser. Att jag ber om ett mirakel!

Mängder med kramar!!!
// Chrissie//

Ingrid H sa...

Hej Elisabeth.
Jag kryssar alt jag har för att den nya medisinen kommer att fungera KANONBRA- ock att du får köpt dig mycket mer tid än dom 2 1/2 månadarna. !
Vidr. boken gjord av dinblog. KAnske en Fotobok kan bli billigare ? Det är nämligen inte bara för foton- men för att göra böcker också. Ville bara nämna det.

Petra sa...

Styrkekramar i massor

Anonym sa...

Jag tycker att du, parallellt med en fond, ska se till att skaffa utvald reklam till din blogg.

Det är inte speciellt störande och om det kan ge dina barn extra stöd när du är borta så tycker jag det är din RÄTT att kunna ta till det som inkomst.

Kram från Cecilia

Anonym sa...

Jag har följt din blogg sedan Sofias änglar. Du har en styrka och ett "livs-jävlar-anamma" som få har. Mina tankar finns hos dig och din familj. Stor styrke kram
/ Pernilla i Boden

Maria sa...

Följer dig i varje inlägg och jag vill att du ska veta vilken hjälte du är! Du hjälper så många människor att ta del av nuet och att känna tacksamhet för det man har. Jag vill väldigt gärna hjälpa dig med ett bidrag till böckerna som dina nära o kära ska få. Massa värmande kramar/ Maria

Mia sa...

Hej Elisabeth !

Då min 33 åriga väninna gick bort i bröstcancer var vi ett gäng vänner som startade en "Drömfond" åt hennes barn vi satte in pengar på ett konto som sedan hennes man ska förvalta till barnen och fördela om de vill göra ngt som de drömmer om... Det finns säkert andra sätt men det var enkelt att fixa.
Kram Mia

Anonym sa...

Hej E

Jag har följt din blogg väldigt länge nu och jag kan bara instämma med det alla ändra skriver. Du är en hjälte i mina ögon.

Ett enkelt sätt är att du startar ett vanligt konto som du sedan lägger upp kontot här på bloggen så vi kan skänka pengar till dina fina barns framtid. Banken hjälper dig med konton eller fonder.

Massa kramar från Jenny i Umeå

Jeanette Danielsen sa...

Jag är också en av dom som upptäckt din blogg genom Sofias Änglar. Jag är också en av dom som har läst hela din blogg och slås av din styrka och din otrolia kämparglöd. Du har även inspirerat mig att själv börja blogga. Ville bara tacka dig för all inspiration du har gett mig och alla andra som får följa dig!!

Kritin sa...

Hej igen;) jag är en av dem som läst igenom hela din blogg, och det efter Sofias änglar.. har oxå läst hela Jennys blogg efter tips från dig..följer nu också Jennys mans blogg..
För mig ger det massor! nya insikter..värme..mening med livet..jag tycker jag tar bättre hand om min tid..man vet ju aldrig när den kan ta slut. Kärlek..
Jag har sagt det förr i mina meddelanden till dig men det kan absolut upprepas.. du är en fantastisk kvinna, tjej, mamma..även om jag inte känner dig så ser jag det i det som du skriver!
Idag är det sol ute :) jag är ledig..:) min älskade äldsta son kom hem igår och sov över i soffan...just nu ligger han där o snusar..jag tittar på honom lite i smyg..han är 25 år..hans tatuerade armar och axlar vilar mot det Laura ashley-blommiga påslakanet:) kontrast :) kärleken är hur stor som helst till barnen! för mig är de det ända i livet som är viktigt! jag ska köpa varsin sån där ängel till dem..fanns ju massor som var fina!men ska "känna"efter vilken som passar till var och en :)
Hoppas att din rygg känns bättre idag så du kan njuta av solen du med! ;) kram från Kristin

Anonym sa...

Ännu en annonym läsare som du berör. Har tänkt flera gånger att denna blogg borde bli en bok och nu inser jag att även det har du tänkt på. Tack för allt du ger med dina ord!

Anonym sa...

Åhh, Elisabeth! Jag läste igenom de sista inläggen i bloggen nu och tårarna rinner. Jag tänker på dig och dina killar. Du är helt fantastiskt! Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Dennie var så glad att ni har fått det så fint hemma och var så glad när han kom hem och berättade spontanträffen hemma hos er.Ni är så goa hela högen. Jag håller alla tummar och ber om att all styrka ska gå till dig och de dina. Massor av kramar till dig från mig ♥♥♥♥♥// Köks- Fia ;)( Lika bra att vara lite övertydlig hahaaha! ) ♥

Anonym sa...

jag önskar att cancer var en sjukdom som bara drabbar onda människor, för ingen god människa ska behöva dras med en så förfärlig smärta som den medför. Om cancer bara skulle drabba onda så skulle nog ingen villa ha det o då ´kunde vi glädjas åt en bättre jord.
Nu är det tyvärr inte så även om jag önskar. i så fall hade du varit frisk. Tack för att du orkar vara den du är trots din sjukdom. Kram Marie 21 år.

Anonym sa...

Nu "måste" jag också lämna ett avtryck i din så otroligt självutlämnande blogg!

Jag tycker du är en FANTASTISK person fast jag inte alls känner dig! Det du delar med dig hjälper säkert jättemånga i samma situation. Det är en otroligt viktig information du delar med dig! TACK TACK TACK

Jag har förlorat många närstående i cancer och bara att du har orken att dela med dig visar din OTROLIGA STYRKA. Tror att den tar dig längre än några mediciner. :)

DU ÄR EN SANN INSPIRATIONSKÄLLA!

Många kramar från en skåne-tös!

Anonym sa...

Hej! Vill bara säga att jag började följa din blogg innan du var med i Sofias änglar. Det är med beundran, smärta och hopp jag följer dig och din familj så här på avstånd. Jag hoppas att medicinen ger dig många flera månader. Du har fått mig att se på min vardag med andra ögon, du har fått mig att inte gnälla över småsaker utan att verkligen se livet NU och inte sen. Starta en fond för dina barn eller lägg in reklam, det är inget som skulle störa mig. Jag tror att det är viktigt för dig att du vet att det finns medel till böckerna samt andra saker som din man och dina barn behöver när du inte längre finns fysiskt (tror på att andra sidan. Jag vill också tacka dig för att du skriver och att vi får ta del av dina tankar och funderingar, du gör en stor insats för många. Många varma kramar Marina

Anonym sa...

Du fantastiska människa! Tänker på dig varje dag. Har svårt att uttrycka mig i ord hur mycket jag inspireras och ser upp till dig. Du är en hjälte. En livs levande hjälte! Stort och varmt tack för att jag får möjligheten att följa dig i din kamp. Du sprider så mycket hopp och kärlek trots allt elände du är med om. Det är beundransvärt. När jag blir mamma ska jag bli precis som du, du är min förebild och idol. Styrkekramar i mängder <3 /Ebba, 20 år Helsingborg

Aina sa...

Fina Elisabeth, du är en av Änglarna här på jorden! Så det var perfekta gåvor du gav till din familj :o)
Tack för att vi får ta del av ditt liv och din vardag - din situation och din underbara livsgnista hjälper mig att få perspektiv på vad som är viktigt och vad som inte är det.
Jag önskar att jag kunde trolla - då skulle du och hela familjen vara friska och krya och glada hela tiden! Sluta inte tro på mirakel - de inträffar faktiskt! Sen har du din otroliga kämpaglöd och kärlek till familjen som jag tror hjälper dig långt.
Skickar varma kramar till er varje dag.

Anonym sa...

Hej
Jag sänder en stor kram till dig och din familj
Det stör inte mig om det skulle vara reklam på din blogg ändra det så blir det ett bidrag till era barns fonder. Jag lovar jag skall gå in många gånger

Mia Lundmark sa...

Hej Elisabeth! Jag blir så rörd av tårar. Jag har följt dig sedan Sofias änglar! Och läst igenom din blogg om ditt liv, din familj, din kamp om hopp. Jag bara älskar din blogg. Men jag önskar verkligen att det kommer med något bra som gör att du får finnas för din familj så länge du vill och kan. Jag går in på din blogg flera ggr om dagen, även om jag vet att ibland så upd du inte varje dag. Vilket är helt förstårligt. Jag har skrivit ett litet inlägg om dig i min blog. Jag kommer fortsätta läsa din blogg varje dag! Önskar dig och din fina familj,långa fina dagar, månader tillsammans. <3 / Mia

http://detlillahusetpakullen9.blogspot.com/

Anonym sa...

håller med med alla dom andra hur blir man så som du har blivit trots din elaka sjukdom,man undrar varje dag jag tror jag blir inte som dig den dag det drabbar mig,men du håller oss i liv med din livsglädje och kämpor på.du är nog den mest främmande person man tagit så mycket av och allt i det positiva.kram.

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Jag är en lång och trogen läsare av din blogg och har bara kommenterat några gånger tidigar. Vad det gäller skapandet av en fond, så skulle jag i först hand vända mig till banken och fråga alternativt till Cancerfonden. De måste ha fått detta önskemål många gånger tidigare och vet säkert hur man gör.

Magnus

Anonym sa...

Har läst din blogg i två år nu. Är väldigt berörd. Såg din fina familj i Sofias Änglar o blev ännu mer berörd. Blir så ledsen av de senaste inläggen. Starta en fond på bloggen så tror jag många vill bidra till dina fina barn. Det gjorde Linda till sina barn. Hoppas hoppas av hela mitt hjärta att halaven hjälper dig mycket längre än vad du läst. Många styrkekramar från Anita.

Sanna sa...

Man behöver inte ha superhjältekrafter i form av fysisk styrka för att ses som en hjälte. DIN kraft ligger i dina ord, i din historia som du så innerligt delar med dig. Du får mig att vilja LEVA. Ja, inte bara det här med att öppna ögonen på morgonen och stänga dem på kvällen. Nä vilja leva här och nu genom att fylla varje sekund, varje minut och varje timme med någonting meningsfullt, om inte annat så bara lyssnandet till mina andetag. Därför är DU Elisabeth en hjältinna! Här, nu och för alltid.
Kramar / Susana Maria

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

jag tycker du är fantastisk och en förebild för många.

Jag går själv på Halaven sedan i november. Det stämmer att Halaven förlänger överlevnaden med ungefär 2,5 månader, men i snitt har de som fick Halaven levt ca. 13 månader efter att de började med Halaven och kontrollgruppen fick det som deras onkolog ansåg vara den bästa standardbehandlingen, dvs. olika former av behandlingar. Nästan alla i kontrollgruppen fick cellgifter av "äldre" slag. Och överlevnaden i kontrollgruppen var 10,8 månader (eller något sådant).

Ser man det så så är dessa 2,5 månader nog ändå ett stort framsteg då det handlar om EXTRA månader.

Men: vi får inte glömma att detta är statistik. Våra timglas kan rinna fortare, eller mindre fort...

För egen del kan jag säga att jag inte har svarat på någon annan behandling tidigare, varken antihormoner eller diverse cellgifter - men jag svarar på Halaven. I alla fall just nu. Jag har också betydligt färre biverkningar än jag hade med antracycliner och taxaner. Det behövs inte lika mycket premedicinering och jag är inte lika slut. Hoppas att du också svarar på Halaven och dessutom mår bättre!!! LÄNGE!!!!

Till andra medsystrar som funderar över Halaven så är detta preparat knappt ett år gammalt och man måste ha provat antracycliner och taxaner först innan man kan få Halaven. Det innebär också att de som fick det i studien hade provat många andra cellgifter innan. Antracycliner och taxaner ansågs vara de mest effektiva medicinerna innan Halaven kom.

Elisabeth, jag tycker du ska prata med in läkare om dina skelettsmärtor. Du kanske behöver strålbehandling?

En medsyster

Kajsa Bergman Fällén sa...

Statistik är bara en siffra. Det säger ingenting om dig. Jag skulle varit död för länge sen med tanke på mina hjärnmetastaser men här är jag fortfarande. Kram!

Anonym sa...

Jag tror starkt på Halaven, det måste vi göra! KRAM Annika

Anna sa...

Jag e här inne o läser så ofta jag kan men lämnar inte alltid ett avtryck, däremot har du lämnat ett stort avtryck hos mig. TACK för att du delar med dig av ditt liv o din vardag, du är en fantastisk kvinna o kämpe! Sänder mina tankar o styrkekramar till dig o de dina <3

Anonym sa...

Underbara kvinna! vill bara säga att mina tårar kan inte sluta rinna ner för min kind, när jag läser din blogg. vilken fantastiskt underbart stark och glad tjej du är <3
magiskt att se den styrkan du bär på , jag tycker att det är så fruktansvärt hemskt att du ska slitas från din fina famuilj. För en sjukdom som äter upp dig inifrån =( jag hoppas att det nya cellgiftet ger dig många fler månader att leva. men mest av allt hoppas jag på att du ska få år till att leva.
Kände bara att jag blev tvungen att skriva till dig och berätta att jag sänder enormt många styrke kramar till dig. all kärlek till dig fina Elisabeth jag håller tummarna att du har lång tid kvar att leva. jag själv kommer här med njuta av varje minut av livet. va dum man nu känner sig som sitter och klagar efter en arbetsdag att den varit så tung och jag e ju så trött. från och med nu ska jag försöka sluta gnälla om allt ovesentligt här i livet..
<3<3<3

Carina sa...

Hej Elisabeth,du tappra tjej!

Började läsa din blogg efter Sofias änglar & jag bara måste säga att du är helt fantastisk!

Har idag haft en HEMSK dag...Trodde det var dax att checka ut rent känslomässigt,MEN...så läste jag din blogg...tårarna rann & jag kände ändå en sådan tacksamhet till livet & det är tack vare DIG!!! Du är en helt makalös människa & jag önskar dig & din familj det bästa man kan ge någon!!
Kraaaam Carina!!<3

Anneli sa...

Hej underbara Elisabeth! Såg dig i Sofias Änglar och sen den dagen är Du helt klart min hjältinna!! Jag och min 12 årige son tittade på programmet och tårarna rann hejdlöst på oss bägge.. fick då reda på att du har en egen blogg, så jag hämtade genast min dator och började läsa! Jag läser din blogg i omgångar och tårarna rinner och jag känner verkligen att Du är en helt otroligt underbar kvinna/mamma/hustru som kämpar varje dag, varje timme, varje minut med din sjukdom.. Du har verkligen fått mig att tänka till att försöka leva här och nu och ta tillvara på livet..

Önskar så att Du ska få leva länge till och ha det så bra som det nu går med din sjukdom och få se dina barn växa och utvecklas... Du har en kämparglöd som är helt otrolig, fattar inte vart du hittar all denna styrka men Du är en helt underbar människa och du sprider sån glädje runt dig!!

Får du hjälp att starta en fond så är det en självklarhet för mig att skänka pengar!!

Jag önskar Dig och din familj all lycka <3

Varma Kramar

Anonym sa...

Elisabeth,

det ingår numera i min dagliga rutin att kika in i din blogg på kvällen.

Att imponeras av din styrka och ditt mod.

Det är nog många med mej som med glädje skulle vilja bidra till en fond, så att du kan förverkliga bloggen i pappersform till dina närmaste.

Kram, Anna

Anonym sa...

Har läst din blogg länge utan attkommentera....vet inte varför men du gör sånt intryck på mig o jag skulle vilja säga att du påverkar min vardag varje dag o varje minut. Din STORHET att kunna tänka på andra, orka vara social och ALLTID förstående gör dig till en människa som jag alltid kommer se upp till. Tänker att dina föräldrar måste vara speciella som gett digden gåva som du besitter. Tillåt digverkligen att gnälla o ställa krav på hantvewrkare....fattas bara!! Din tid påjorden kan vara kortareän många andras men det du gett dina barn o din man är vad andra möjligen ger på tredubbels så många år. Å kanske det ärtanken o syftet med våra liv...att ge avtryck....och det gör DU verkligen. Massor med kramar till dig!

Anonym sa...

Vill bara säga att jag tänker på dig och din familj varje dag. Jag skickar så mycket styrka jag bara kan till er!

Stor kram från Johanna S.

Gunilla sa...

Har precis som så många andra börjat läsa din blogg efter att jag såg Sofias änglar och även läst den från början.
Vilken otrolig människa du är, tänk om alla hade lite av dig i sig. Mycket skulle vara så mycket bättre då :-).
Tror att din tanke med att skriva bloggen som en dagbok för dina barn och familj är så bra. Vilken fin gåva att kunna lämna efter sig, för hur ofta delar man så öppet med sig om sina tankar gällande det mesta som du gör här. Känner mig tacksam över att även jag fått ta del av det även om jag inte känner dig. Men jag känner med dig och önskar att jag kunde ge dig något tillbaka.
Stor varm kram Gunilla

Floridafrun sa...

Tack för en fin blogg! Jag fondsparar åt våra barn, eller gjorde innan vi flyttade till USA. Jag frågade min bankkvinna om hjälp, då var Stratega 100 ett bra val på Nordea. Till det kommer ett banknummer. Detta lägger du ut på bloggen o boken kommer då att vara betald i ett nafs, jag lovar, för vi stöder alla dej o din familj.

Kramar från en annan hockeymamma på andra sidan Atlanten

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Har också följt din blogg sen programmet. Jag och min dotter följer dig varje dag och jag tror på dig så in i vassen, i allt det du säger och den öppenhet du har gentemot oss men också till dina barn och din man... Tänkte också säga att jag har en sån där ängel med fin text. Dom finns även att köpa i gamla stan, affären heter "skärgårdskatten" och den ligger på västerlånggatan... Styrkekramar till dig :)

Jannie Olofsson sa...

Jag är en av alla som blev besatt av dej från sofies änglar. Kunde inte sluta gråta och undrade hur allt gått för dej och din underbara familj så nu läser jag din blogg. Du har fått mig att inse att man ska levai nuet och va tacksam för hur bra man har de. Hoppas ni får en så lång och bra tid som möjligt du och din familj . Kramar från Jannie

Caroline sa...

Du är min IDOL Elisabeth!!! Älskade fina människa!

Jag lovar att bidra till dina barns fond!

Tusen kramar från Caroline A.

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Är en av ALLA andra här som nydligt börjat läsa din blogg efter Sofias änglar. Jag har aldrig tididgare lämnat ett avtryck på någons blogg..men kände att nu var det dax. Det bara bubblar över av alla känslor då jag läser din blogg..gråter floder och tänker ofta på er familj..har er liksom i bakhuvudet hela tiden. Till och med mina två små skatter på åtta och tio år tycker jag är så ödmjuk. Men jag uppskattar mitt liv mer nu och visar min kärlek till mina nära. För vad vet man hur snabba vändningar livet kan ha...vill i alla fall skänka världens kram till dig..tänker på dig/er!! starta en vanlig fond..vi är många här som gärna vill skänka till dina fina barn! kram kram.Erika i Piteå

Anonym sa...

Hej!
Alla skriver här att det är så enkelt att starta en "fond" ?! Ja ha?? Ja jag VET inte, jag har förstått att du har exakta önskningar vad pengaran i den fonden ska gå till = Att trycka upp hela din ärliga raka FINA blogg till dina älskade barn!
Skriv ner exakt VAD pengarna SKALL gå till + ev överskott och vem som ska förvalta kontot innan du lägger ut något konto för "allmänheten". Men du är så förståndig och klok så det har du säkert redan tänkt på!
Självklart ansluter jag mig till skaran som tycker: Starta en fond :-)

Jag hoppas det går att lindra din fysiska smärta - den psykiska får vi människor hjälpa varandra att fixa hur svårt det än är!
Allt gott till DIG och din familj!!
"En okänd följare av bloggen"
Elisabeth Uppsala.

En annan Elisabeth sa...

Du tappra tappra. Du ska inte tro att det räcker med två och en halv månad, nej nej jag tror du får mycket mer än så. Tänker på dig, följer dig dag efter dag och vill så gärna tro på under, dock är inte det liv mest värt som levs längst utan det som levs rikast. Ditt liv är och har varit rikt, inte minst genom allt du ger oss läsare. Känner bara att jag skulle vilja ge hälften av den styrka som du förmedlar. Men så stark undrar jag om jag någon gång kan bli.

Anonym sa...

Vilken bra idé att skapa en fond, tror att vi alla som läser din blogg gärna skulle lägga en slant, som ett tack för att vi får ta del av din vardag, som du delar med dej så öppen hjärtat av. Du lär oss alla att ta vara på dagen och att inte ta något för givet. Tack härliga du.
Varma och starka tankar till dej. Hälsningar Monica

Anonym sa...

Herregud människa... hur är du funtad? Du sitter i en sits som ingen människa vill sitta i och ändå läser jag aldrig någon klagan i dina inlägg (hahaha... mer än över klantiga hantverkare då ;o)). Du berättar om din vardag och vad som kan uppstå i den, även sorgliga och jobbiga saker... men klaga utan att konkret ha några lösningar till hands, det gör du sällan. Uttrycket "Att klaga är som att gunga gungstol... man har nåt att göra men man kommer ingen vart" stämmer väl in på dig.
... och detta är bara EN av alla underbara sidor av dig som vi får lov att läsa om här på bloggen.
Jag har lärt mig så otroligt mycket av dig. Min sambo tyckte att jag inte skulle läsa "såna där ledsamma bloggar" när han undrade vad det var för en blogg jag följer. Han har fått ändra sig... han har märkt skillnad på MIG sedan jag började läsa DIN blogg. Tack vare ditt positiva sätt, trots din livssituation, så har du färgat av dig på mig. Att tänka "vad är egentligen viktigt?" gör att man lär sig uppskatta mycket i vardagen och de små tingen.
Tack för allt du lärt/lär mig!

Anonym sa...

Jag är en av dina nykomlingar sedan Sofias änglar och vill bara säga att jag du är en helt fantastisk människa..vilken styrka!!

Jag håller tummarna för den nya medicinen!

Sköt om dig och din familj! Styrkekramar fr Sara

Anonym sa...

Om jag kunde trolla skulle jag verkligen vilja göra dig frisk! Jag sänder ljus,kärlek & värme tillsammans med glittrande stjärnor..Du är verkligen tapper!
Massa Kramar

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Läser att du skulle vilja trycka upp din blogg som bok. Jag har en kompis som också gjorde det och boken är så värdefull för oss som fick varsitt ex. Han använde sig av www.vulkan.se kolla där, tror det är prisvärt.
Kram, Annica

Ronja sa...

Gud så stark du är!
Jag beundrar dig otroligt mycket!

Många kramar och lyckönskningar för att det du kämpar för ska gå i uppfyllelse!
Ronja

Anna sa...

Hej.
Sedan programmet har jag följt din blogg. Jag har själv förlorat en nära släkting som var som min pappa i cancer. Detta har och är fortfarande väldigt jobbigt, men när jag läser din blogg ser jag hur han såg på sitt liv.
Han puchade alltid mig till att följa mina drömmar, ingenting någonsin är omöjligt. Man ska LEVA sina dagar till fullo, och ta vara på sin tid.

Jag vill tacka dig för att du gjort ett avtramp i mitt liv och jag har med dig i tankarna.
Kram
Anna en 23 årig tjej från Värmland.