lördag 4 februari 2012

Sandviken utan måsten

Torsdagen bjöd på ett galet schema igen. Låg kvar i sängen så länge jag kunde innan det.... tro det eller ej.... men vi hade en snickare här som skulle fixa till en skada i tvättstugan sedan i somras...
Hann precis kliva upp och ringa Jörgen för samplanering av dagen när Maria dök upp på trappen med tulpaner och bullar.
Medan hon satt blommorna i vatten han jag duscha snabbt o klä mig. Någon fika han vi inte med för sedan kom snickaren. Vi gick igenom vad som skulle fixas och sedan kom Jörgen för att hämta mig.
Mitt i virrvarret avlägsnade Maria sig. Förlåt Maria att jag inte var någon bra värd men jag hade faktiskt meddelat att det var en knökad dag.
Till råga på allt hade vi snökaos också!

Jörgen och jag åkte till Nacka Sjukhus för att först ta prover hos SAH (hemsjukvården) och sedan åka upp några våningar till Habiliteringen.
På Habiliteringen hade jag och Jörgen möte med Joels Psykolog och Kurator för att få svar på den Psykologiska utredningen inför skolstarten. Ingen begåvningsnedsättning där inte. På flera delar hade han över medel (verbalt och att kunna ta instruktioner bla) medan han hade sämre på att bygga mönster med klossarna. Summa sumarum är han redo att gå i en vanlig förskoleklass.
13.30 var mötet slut och jag och Jörgen skildes i entren. Han för att åka och jobba igen och jag för att åka på Behandlingsmöte på Ballongen i Skarpnäck. Planering av Joels träning i vår och hans mål.

När jag kom hem på kvällen kände jag att det var dags för vila i soffan. Passade på att ta tempen för att hålla koll på den. 39 graders feber igen. WTF!?
Tog alvedon och en stund senare var den borta igen. Är det tumörfeber eller varför denna feber fram och tillbaka? Kan mina skelettsmärtor ha något med detta att göra? Min läkare har beställt en skelettscint som jag hoppas få göra i nästa vecka.

Nu e jag i Sandviken med Camilla och hälsar på Patrice. Vi "handikappsmammor" umgås hela helgen och har tjejmys med god mat (ska i o f sig äta blodpudding i kväll för mitt hb...), godis och kortare promenader i området. Anledningen till att vi åker denna helg är för att Isac har bandyturnering här. De har vunnit alla matcher i grundspelet och i morgon är det dags för slutspel. Jag drar med tjejerna till bandyhallen, och jag tror Patrice gillar det i alla fall. Camilla är ingen sportfantast direkt=)!


Hostan börjar ge med sig men det är jobbigt att andas här uppe när det är minus 18 grader. (andas genom en halsduk) Men varför har jag fortfarande så outhärdligt ont i skelettet?

13 kommentarer:

Mie sa...

Du berör mig..

Anonym sa...

Jag tyckte att det kändes som "en vanlig dag" med Elisabeth Ollas-Mattsson :) Bullarna var ju till snickaren eftersom du tog den sista ;)

Låt nu tjejerna ta hand om dig och njut av stunden.

Största Kramen till er alla tre och en stor lyckospark i baken till Isac!

Allt gott! /Maria

Anonym sa...

Vi är visst på samma bräddgrader, jag i Falun och du i Sandviken. Hälsa Patrice o Camilla från mig!
Jäkla feber, de oroar. Kram Tina L

mia sa...

Hej igen underbara.Såg att du fått hjälp av Sofias Änglar. Det är du /ni värda. Tänker på dig ibland.
Många kramar Mia
(Mösseberg)

Anonym sa...

Hoppas du haft en skön och lugn helg i Sandviken och att du blivit lite uppassad:)Kör försiktig hem nu:)Hoppas det även gick bra för Isac! KRAM Annika

Lena C sa...

Hoppas din helg blev härlig, trots kylan och snökaos.
Jobbar tyvärr till 20.00 men såg att programmet går i repris på söndag. Man kanske även kan se det på play.?
Jag är så otroligt imponerad av dig på tusen olika sätt, inte minst ditt sätt att skriva.
Du är ju en författare!!!
Hoppas på uppåtgående Hb nu!!
Kram kram Lena

Anonym sa...

Otroligt att läsa vilken livsglädje du trotts allt har. Jag tycker du ska satsa på betalning på ditt bloggande som du kan sätta in på ett konto till familjen... Min fd svärfar fick samma besked och planerade allting själv... Det va riktigt tufft att stå bredvid.... MÅNGA STYRKEKRAMAR TILL DIG O DIN FAMILJ!!!! <3

Louise sa...

Vad härligt att höra om Joel.

Maria sa...

Vilket fint program:) Lider med er...

monia sa...

Sandviken ? :) Har du någon bekant här, eller vad för dig till hålan sandviken? :P

fortsätt kämpa och vara stark, hittade precis din blogg och beundrar din styrka!

Anonym sa...

Sitter just nu och ser repris på Sofias änglar och det berör oerhört. Du och din familj var verkligen värd all hjälp ni fick. Kram till dig och din familj från Norrland.

eva svensson sa...

mustiVad jag blev berörd av dig och din otroligt fina familj.du elisabet vilken fin mamma du är skulle så gärna vilja krama om dig ,men avståndet styr över det men jag hoppas att du får ha det så bra det går och sänder en stor styrkekram till dig.mvh eva

Natalie sa...

Hej Elisabeth. Du är en fantastisk kvinna. Jag förlorade min mamma i bröstcancer för 5 år sedan. Och när jag läser din blogg rinner tårarna. Jag ger dig ett diplom för att du orkar skriva ner alla dina tankar och känslor.

Jag sänder all min styrka till ER.

Kram Natti