onsdag 1 februari 2012

Oj, oj, oj vilken härlig respons från så många!
Vartenda snällt ord värmer och det var många fina ord. Tar absolut till mig av alla fina inlägg.

"bara de som förtjänar god vänskap får det"
"du var helt underbar som aerobicinstruktör" (ha ha ha, det var gamla goda tider det)
"du är den mest positiva jag någonsin mött"
"den som e frisk önskar sig många saker, den som är sjuk blott en"
"du fina kvinna med det stora hjärtat"
"du har en otroligt jobbig situation och gör som du vill"
"fina föräldrar har skapat dig och du har många fina vänner"
"du är en människa med empati och engagemang om dina närmaste och medmänniskor"


Detta kom i brevlådan igår=).... tyvärr igen vinst=(

Det känns också bra att en bloggläsare kommenterar att jag har valt att avstå från att ha reklam på min blogg. Jag vet att jag med ca 2500 läsare om dagen skulle kunna få en inkomst från bloggen men det är inte det som är  meningen. Syftet är att jag får skriva av mig och dela med mig av vårt liv. Min önskan är att flera tänker till och njuter av livet och dagarna på jorden som vi fått. Man vet aldrig när det rycks ifrån oss.

Igår på sjukhuset så tog jag nya prover samt träffade läkaren. Hon frågade om jag hade feber och det trodde jag inte, kanske lite men det påverkar mig inte mer än att jag kanske är lite tröttare och tyckte att huvudet var lite obalans. Pannan kändes ok men min rygg var rejält varm så hon tog en örontemp.......... 39.4!!!
Jag borde varit helt däckad och hon kontrollerade att det stämde. Jodå!
Men med alvedon så gick den ner igen. Nu är det onsdag kväll och jag tror inte jag haft feber alls sedan läkarbesöket i går morse. Hur skumt som helst?! Hon började prata om tumörfeber också men trodde definitivt det kom från lungorna. Tumörfeber???? Så fort någon säger tumör blir man klarvaken. Men det var inget jag skulle fundera på. Det var tydligen vanligt att man har lite feber då och då när man har spridd cancer i kroppen. Denna feber nu skulle behandlas så jag fick antibiotika.

Mitt Hb hade ökat på sig aningens och jag fick till nästa vecka att försöka få upp mitt värde över 100 på egen hand annars ska jag få blod.
Någon cellgiftsbehandling blev det definitivt inte med mina värden. F-N. Men rätt väntat.

Ligger i soffan och kollar på "Lyxkvinnor", Real Housewives of Beverly Hills och världens bästa Malin "sliter hårt" med Joel=)
Övriga grabbar på hockey... det kunde ni inte gissa va?44 kommentarer:

Kathleen sa...

Nu ska jag också lämna en kommentar. Tumörfeber fick vi lära oss under mannens högdosbehandling var tämligen ofarlig. Ja, feber är aldrig bra och ska inte bli för hög och komma för fort - men tumörfeber var iallafall den minst farliga. Det innebar inte att cancerhelvetet spridit sig eller dykt upp på nya ställen eller ökat - den visade bara på att kroppen är en smula ur balans för tillfället och har lite mycket att jobba med. Keep on fighting - hoppas kunna komma och titta på sönernas hockey någon dag när de spelar i närheten av Gustavsberg

Anonym sa...

Hej! Jag hoppas att du och din familj fick den hjälp ni behövde av Sofias änglar. Om någon e värd hjälp så är det ni;)) kommentaren från SÄ bloggen bottnar i en sjuk svartsjuka , hur man nu kan vilja ( ursäkta inget illament ) vara i din och din familjs sits;(( kram till dig och din familj
Mvh Sussie

Jag är Elisabeth sa...

Isac spelar alla sina hemmamatcher i Gustavsberg eftersom han spelar för Värmdö. Adam spelar i Djurgården.
mvh, Elisabeth

Katrin sa...

Hej kära Du! Jag var såååå förbannad på den stackars människan utan insikt om hur hennes kommentar påverkar! Länge sedan jag var så upprörd! Kan hon bara inte låta Dig leva Ditt liv ifred och vara glad över Din förmåga att ta tillvara tillfällen och stunder och göra det bästa av dem!! Ingen mer än människor i Din situation förtjänar dessa oväntade hjälpande händer, denna gång i form av Sofias änglar!

Därför blev jag varm i hjärtat när jag såg responsen från många läsare och såg också att Du sett den själv och sett alla fantastiska ord om Dig!! Hoppas Du hämtat Dig från den värsta chocken och sorgen efter detta inlägg och bearbetat den någorlunda...

Du är modig och stark med en enorm drivkraft och kämparglöd!! Var stolt över Dig själv och vad Du åstadkommer varje dag!

Stor styrkekram Katrin

Anonym sa...

Puss och kram till dig och dina fina pojkar du har!! Jag är också en pojkmamma och flänger runt på träningar och matcher mm, en son har lite speciella behov med allt vad det innebär... Du är OTROLIG som kämpar så och jag önskar dig bara gott!! Varm varm kram till dig!!

Anonym sa...

Hockeymamman från norr här igen
:)
Krya på dig <3

Å än en gång till den bittra f----ttan :)
2500 dagligen riktigt bra reklam!!
Hoppas något reseföretag ser de!
En resa till USA för dig familjen &
Hockey för dina söner.

;) Förstår att de inte är din avsikt & de är verkligen något jag reflekterat över då vissa bloggar känns som allt de skriver är reklam.
Du är genuin & hjärtlig & bäst
Å jag hejar på dig! Du berör mig dagligen

Kram

En annan Elisabeth sa...

Jag skickar styrkekramar till dig och tycker att du är så modig och stark som vill dela med dig till oss av dina tankar. De vettlösa människor som finns runt omkring oss och som sprider sin dynga får vi helt enkelt bara bortse ifrån. Jag ser fram emot att se programmet och ser fram emot dina inlägg framöver, du är många gånger så positiv och stark att jag inte förstår. Beundransvärda du!

Anonym sa...

Ja du Elisabeth.
Jag ser ingen anledning till att du skall slösa energi på att försvara dig emot någon som lider så dant av den "svenska avundsjukan".

Ewa Sörbo- Hansen som skrivit kommentaren kan nog inte tänka längre än vad näsan räcker...

Men å andra sidan tror jag inte att alla människor har förmågan att kunna ställa sig i någon annans skor!

"Den friska har tusen önskningar...Den sjuka har bara en! "

... vi som har hälsan , nonchalerar livet så dant att vi borde skämmas!

Jag sänder dig & de dina styrkekramar att skaka av er elaka människors avundsjuka.
Imorgon är en NY dag med NYA möjligheter & jag hoppas att er dag & morgondag blir så bra! KRAM <3

EmilyHofman sa...

Oj! Roligt att ni fått hjälp av Sofias änglar! Planerar att sitta bänkad måndag kväll! :)

Ha en fin dag.

Ann sa...

Fick lite pulshöjning där kände jag. När jag läste dina förklaringar. Som om du skulle behöva förklara eller försvara. Men nu har jag andats och försökt att tänka att det förstås finns anledningar bakom den typen av avundsjuka och istället valt att fokusera på din styrka. Och all den glädje och handlingskraft du utstrålar i din blogg. Hittade dej genom en bekant på facebook och jag kommer att följa hennes exempel och bli en regelbunden läsare.

Anonym sa...

I morgon ska jag kolla extra nog på Sofias änglar!! Jag som tänkt att de borde hjälpa er, så ha någon annan tänkt samma sak! Underbart! / Maud

Moa sa...

Lider med dig och hela din familj, all kärlek och styrka till er. Så modiga och starka ni är!!

Emelie sa...

Vill skicka en storm kram till dig och din familj! Du är en stark & inspirerande kvinna! Låt inte dessa negativa och svaga människorna beröra dig. Människor som inte kan vara glad för andra och ha en förståelse är enligt mig svaga människor som saknar empati och är inte värda att ägna sin tid på! Du är värd det bästa i livet och låt ingen få dig känna annat!
Återigen en stor kram från ett kallt och snöigt Karlstad.

Lena sa...

Aldrig att du ska behöva försvara dig!!! Lev till 1000% och gör allt du och din familj kan tänkas vilja göra. Min farbror fick 1 år men dog 2 månader senare så vi han inte göra så mycket.
Har precis tittat färdigt på Sofias Änglar och DU inspirerar mig. Har en konflikt med min svägerska som jag nu känner att jag måste lösa. DU får mig att vilja bli en bättre medmänniska och njuta mer av livet nu!
Jag önskar dig ALL LYCKA i din kamp och sänder dig liter av kämparglöd! Kommer fortsätta läsa din blogg (så inspirerande!!) så vi hörs igen :) KRAMAR FRÅN SKÅNE

Tina sa...

Ditt budskap ska jag ta till mej <3Du berör på alla sätt och vis, okloka kommentarer om Lyx, hon vet kanske inte bättre helt enkelt :/
jag anser dock inte att obotlig cancer är lyx, men däremot önskar jag dej och din familj all lyx ni kan få, och att ni får möjlighet att göra allt ni vill göra tillsammans den tid som finns, Ljus och kärlek till dej och din fina familj <3
T

Fredrik sa...

Vill bara säga att du och din familj är en stor inspiration. Tack så mycket.

Anonym sa...

Har just sett programmet om dej och din fina familj. Du är en tapper och osjälvisk kvinna som man bara kan beundra!

En stor kram från Mia

Lina sa...

Jag har nu sett Sofias änglar och få okända människors öden påverkar så mycket som ditt. Jag hoppas att du orkar kämpa, får finnas där för dina barn och att dagarna blir de bästa tänkbara utifrån dina förutsättningar.
Kan även känna glädjen i mitt beslut i att vara blodgivare när jag läser att det är människor som du och även din familj kan hjälpas av det då finns det mening i det. Jag är tacksam att kunna läsa din blogg nu och du har effekt trots att jag inte har en aning om vem du är så får du de problem man har och ställs inför att verka mindre och lättare och en ny tacksamhet och ödmjukhet för livet i stort kommer över en, så tack och lycka till

Anonym sa...

Såg på sofias änglar idag,såå fint det blev och ni beröde mig väldigt djupt,såå fin familj ni är..Önskar dig och din familj bara det finaste och bästa...Din berättelse fick mig att tänka om idag och det tackar jag dig för...tusen tusen kramar till dig och din familj <3

Anonym sa...

Hejsan! Skriver en kommentar även här. Såg Sofias änglar och känner verkligen för er! Vill försöka hjälpa till jag med och hoppas verkligen att detta kommer intressera dig. Snälla, kolla på detta videoklipp när du har tid och försök få tag i det.

http://www.youtube.com/watch?v=dvosdIXyjWM

Jag personligen tror jättestarkt på detta och hoppas innerligt att det funkar för dig.

Mvh En berörd tjej som försöker hjälpa till

Anonym sa...

Såg Sofias änglar och förundras över hur stark du är mitt i din sorg. Kommer nu att följa din blogg och själv försöka glädjas över de jag har och njuta av den stund jag har kvar på jorden, för som du säger vi vet aldrig när det är dags att lämna det här livet. En del vet i förväg att livet är begränsat till en kortare tid en vad man önskar som du, medans några tror att man är odödlig. Jag önskar dej och din familj ännu många härliga minnen tillsammans. Kram!!!

lisflisan sa...

Underbaraste människa!! Önskar dig all lycka du bara kan få, på alla sätt o vis!!! Tänker på dig!!

Kramar o energi i massor!!!

Mathilda sa...

Du berör verkligen. Vilken kvinna och mamma du är. Jag tycket du är helt fantastisk. Vilka härliga killar ni har. Det märks att de har trygga och fina föräldrar. Såg Sofias Änglar. Ni är en underbar familj. Tack för att ni orkar dela med er av ert liv. Det ger mig en och annan tankeställare. Stora styrkekramar till Er alla. / Mathilda

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

Såg Sofies Änglar igår kväll och blev helt betagen och
berörd av din OTROLIGA kämpaglöd för dig och din
familj. Du är helt enkelt en fantastisk förebild för så
många, som ofta bara ramlar ihop (vilket du kanske också
gör emellanåt) och tycker synd om sig själva och inte kämpar
på, så som du gör. Du är fantastisk!!!

Såg Youtube inslaget om Marijuana, som du fått en länk till, verkar fantastiskt, men olagligt, tyvärr.


Hoppas du har tid och möjlighet att titta på följande länkar:

http://testimonials.kyani.net/2011_06_01_archive.html

http://www.kyaniscience.com/usa/en/home

Produkterna, livsmedelsklassade, består av superfrukter med otroligt högt innehåll av bl a antioxidanter.

Hoppas detta kan ge dig lite hopp om att få vara med ett tag till.

Hör gärna av dig, så berättar jag gärna mer.

Bamsekramar från
Catharina
0708-329608

Anna sa...

Såg programmet igår o vill sända över styrkekramar till dig o hela din familj. Plötsligt kändes våra problem små i jämförelse, o att se din kämparglöd gav ny kraft att fortsätta orka.
Du är en sann kämpe o jag är tacksam som fått ta "del" av ert liv genom Sofias Änglar, kommer nu följa dig genom din blogg <3
Bamsekram från mig

Ida sa...

Jag mår dåligt av att människor kan bete sig på det sättet. Jag har själv en lillebror som är 13 nu och har en grav cp-skada, en till lillebror med ADHD och en sambo som haft testikelcancer som spred sig till magen för några år sedan. Han ska i år fylla 26, men var 22 år då.
Jag vet vilket helvete det kan vara att leva i, och ingen dans på rosor. Vi var med om samma sak när jag var liten, mamma sökte massa för att få pengar till utlandsresor. Det var något vi behövde för att kunna komma bort och slappna av för en vecka. Ändå pratade människor, och fick för sig att vi TOG från min cp-skadade lillebror pengar för att kunna resa! Jag menar, bara där märker man hur fullständigt korkade människor kan vara.

Stå på dig, jag vet precis vad du går igenom! <3

Anonym sa...

Hejsan,

Såg programmet på tv igår och blev så berörd av dig och din fina familj. Tack för att ni delar med er. Måste säga att Sofia och killarna också var underbara.

Kram

M.F. sa...

Hej, vill börja med ett citat av Ingermar Stenmark : svårt förklara för en som inte begrip slut citat.
Man förundras hur ni orkar men kanske de små ljusglimtarna, av "lyx" gör det möjligt att gå vidare. Önskar att ni skulle få många sådana ljusglimtar, känner inte dig och de dina men Känner med dig och de dina. kommer att läsa din blogg och sänder många Kramar till hela fam.
hälsningar M.F.

Karin sa...

Hej Elisabeth. Såg Sofias änglar igår och du är stark som vill tala om det som är så obegripligt och svårt att tala om. Har själv haft bröstcancer, har två söner och en man som gått igenom cancer helvetet med mig. Kanske det är över, kanske inte... Det enda man vet är att ta tag idagen , i nuet, njuta, ta vara på varandra och att göra allt som man mår bra av att göra och vara lite tokig,.... Ha kul :] lev livet! Njut! Styrke kramar och kristaller från mig till dig.
Karin i blekinge.

Anonym sa...

Jag sett Sofias änglar och tycker ni är en underbar familj och din kämpar glädje.Det gjorde ont i mig att se filmen dels för din cancer påminde om min mammas cancer och ni insjuknade nästan samtidigt.
Det jag vill säga av erfarenhet vänta inte med att prata om det som kommer hända, hur ni känner för detta. Idag sitter jag och min syster och ångrar varför vi inte tog tag och ordnade saker samt pratade tidigare. Tiden gick så fort fast vi hade så många år och ändå hann vi inte riktigt prata (vågade inte). Jag önskar idag att min mamma hade skrivit ett brev. Något att gå tillbaka till.

Många kramar till dig och din familj. / Malin

Anonym sa...

Såg Sofias änglar och blev så otroligt berörd av dig! Du är en helt underbar människa som orkar vara som du är fast du vet att du snart kommer att få lämna din man och dina pojkar.
Har mist båda mina föräldrar i cancer och vet hur otroligt jobbigt det är.
Önskar dig och din familj allt gott!
Kram

Ingegerd sa...

Hej
Såg Sofias änglar.. och inget öga var torrt. Vilka underbara pojkar du har. Och vilken kämparglöd du har. Att inte förglömma din man.. Med andra ord en underbar familj som jag önskar ska få många många underbara dagar tillsammans.
Du är en fighter.. En stor kram...

Jeanette sa...

Hej

Jag såg programmet och blev otroligt berörd av din kämparanda. Ingen som inte gått eller går igenom ditt helvete vet hur det är. Vet inte mer vad jag ska skriva. Du är en Ängel Elisabeth:-) Många varma kramar<3

mo sa...

Genom Sofias änglar hittade jag till din blogg, och har läst lite o blir så ledsen över att det kan finnas sådana människor som du skriver om. Att kalla ert liv för lyxliv är ju inte klokt. Det ni går i genom är det värsta jag kan tänka mig, så jag kan inte annat än att bli ödmjuk inför livet när jag vet hur ni har det.Programmet berörde mig enormt och tårarna rann när jag hörde dig berätta om sorgen över att inte finnas till för dina barn i framtiden. Dottern (17 år) som kom en bit in i programmet (o satt med datorn i knäet) sa : Nej men mamma, gråter du igen...Ja, sa jag o berättade er historia.. :Behöver du en axel att gråta ut på, frågade hon...det var lite gulligt av henne. Men jag har ju verkligen inget att gråta över, mer än att jag lider med er, o önskar er allt gott i världen. Många kramar från en trebarnsmamma (som för övrigt tyckte att du var superfin i tv)

Emilia sa...

Hej Elisabeth.

Jag heter Emilia. Min Pappa dog i cancer när jag var 13 år.

Att se programet om dig och din familj kändes tungt då detta är någat man önskar att ingen familj ska behöva uppleva.

Tänkte bara säga att jag tänker på er.
MVH Millan

P.s finns inte så många gånger man faktiskt kan göra något, men skulle det vara så att du eller nån i din familj skulle vilja prata så sänder jag över min mail. D.s millanf@hotmail.com

Anonym sa...

Elisabeth.. Din blogg är helt underbar och jag vet att du hjälper många som kämpar emot samma sak som du.Jag "hittade hit" i samband med att jag kollade på Sofias änglar. Från och med nu ska jag läsa din blogg varje dag. Du är en stark person och jag önskar dig ett stort lycka till.

Anonym sa...

Jag tittade på Sofias änglar när du och din familj var med där. Du gick rakt igenom min tv-ruta och tog en plats i mitt hjärta. Nu läser jag din blogg och tänker på det du skriver. Du tar verkligen tillvara och gör det bästa du kan av livet och det beundrar jag. Vilka fina killar ni har:) Håller tummarna för att det går bra på hockeyn i helgen! Fortsätt vara den du är och låt inte avundsjuka människor trampa på dig, ni är verkligen värda den hjälp ni får. Kramar från Maria

Annette sa...

Hej kära du, tittade just på "repris" av Sofias änglar där ni är med. Du är så modig. Och stark. Vilka fantastiska människor du och din man är, och vilka fina barn. Det ni gör för era barn är enormt. Vilken start i livet och vilken trygghetsplattform ni byggt upp! Härligt att höra och se hur en familj kan ha det, när omtanken fungerar som bäst.
Stora jättekramar från Annette (fd ingarö-bo och fd jobbarkompis med din mor och man)

debeleza sa...

Du är helt otrolig Elisabeth
Jag grät igenom hela programmet. Att du orkar vara så positiv och glad. Hoppas det känns lite lite bättre nu när huset är så fint
Kramis Agneta

madeleine sa...

Såg på sofias änglar vad det var gripande inte ett öga var torrt. vilken styrka ni har i eran familj det är fantstiskt att ni orkar det som ni gör kram ängeln

Anonym sa...

Härligt att ni kom iväg på hockeyn:) Inte kollar folk på dej för att du ser annorlunda ut. Du är vacker på både insidan och utsidan och har utstrålning som få. Kollar dom är det säkert för att dom känner igen dej från Sofias Änglar, där du inte lämnade någon oberörd. Pratar man med någon om programmet är alla eniga: Du är en fantastsik och inspierarande person! Kram <3

Anonym sa...

Här kommer många stora och varma styrkekramar till Dig! Kraam Eva

Anonym sa...

Vilka fina bilder du har fått upp på startsidan:) Så mysigt att du och mannen kom iväg och fick lite egentid. Du fortsätter imponera med din livsglädje och ditt sätt att ta vara på varje ögonblick. Kram Maria

Anonym sa...

HEJ...
Jag vill bara skicka styrkekramar, tänker på dig och din familj.
Jag förlorade min bror för 4 år sedan i cancer. Jag önskar ingen få gå igenom det han och vi nära runt honom fick gå igenom.
Sorgen efter min bror är tung och evig...
Kämpa....lev på hoppet....