måndag 30 januari 2012

Riktigt pissig dag

Feber upp och ner hela tiden. Så ont i skelettet att jag knappt orkat röra mig över huvudtaget idag.
Tog lite extra snabbverkande morfin för att klara dagen. Det svänger fort i den här sjukdomen.
Fick svar på mina prover idag. Inget vidare. Crp på 55 vilket tyder på en infektion i kroppen och HB har ramlat ner på 91.
Hemsjukvården har varit här igen. Idag läkare för att lyssna på lungorna vilka var ok. Kändes bra i hostan mitt på dagen men nu ikväll rosslar det igen.

Onkologen har ringt och då mina prover inte ser bra ut så vill de att jag kommer in tidigare i morgon och tar prover och träffar läkare. Eventuellt måste jag få blod och om det blir cellgiftsbehandling återstår att se.

Sådana här dagar får jag funderingar om det här är början på slutet?
Det är så mycket jag vill göra och hinna uppleva. Jag vill försöka vara med så länge som möjligt för mina barn.

Sedan skulle jag vilja uppmana de som inte tycker om mig eller min blogg att sluta läsa den. Och sluta SPARKA PÅ DEN SOM LIGGER NER!
Min man hittade detta som kommentar på Sofias Änglars blogg;

skrev 
Har sett en trailer på 2012 års program och där ser jag en kvinna som heter Elisabeth som jag känner igen. Hon har en egen blogg fär hon dktiver om alls lyxiga redor hon gör och alla lyxiga spabehandlingar. Då blir jag fötbannad. Får hon hjälp? Dry finns då många fattiga i detta land dom vetkligen behöver hjälp och så väljer ni rn lyxkvinna?!?! Idiotiskt!!!!
Lyxkvinna!?!?? Jo pyttsan. Visst, vi är inte fattiga men vi är helt vanliga svenssons. Jag på sjukpenning och min man som jobbar på en idrottsplats. Visst låter det som vi är värsta lyxiga familjen? Att sedan veta att tre barn kommer att förlora sin mamma inom en snar framtid och att en man kommer stå ensam kvar för att sköta barnen själv varav en med funktionshinder. Jag tycker den här familjen bara låter lyxigare och lyxigare....

Snacka om att inte förstå varför jag bloggar och budskapet jag vill ge läsarna. "Ta vara på livet, och njut varje dag. I morgon kan det vara försent."        
Jag försöker verkligen LEVA VARJE DAG och JA, jag har rest en del senaste året, absolut. Min mamma bjöd mig och barnen till Disneyland Paris. Vi har aldrig riktigt haft råd att åka dit och det var något som jag önskade få göra med barnen innan jag dör och det ville mamma och pappa ge mig. Jag tänker inte ursäkta mig för att jag har snälla föräldrar!
Sedan har jag många underbara vänner runt omkring mig som har tagit med mig på diverse roliga upptåg.

Jag tror alla vet att man kan få tag på billiga flygbiljetter bara man är lite om sig och kring sig. Att sedan ha vänner som har bostad utomlands gör att en resa utomlands kan bli samma pris som till Kiruna.
Och som sagt, eftersom inte ekonomin är så lyxig som denna kvinna skriver så har jag sökt stipendium, däribland Provencestipendiet. (det går inte att sitta hemma vid köksbordet och vara bitter och tycka synd om sig själv. Man måste faktiskt anstränga sig!)
För att åtgälda mina otroligt fina vänner som ställer upp på mig i ur och skur så bjöd jag med 5 av mina närmsta på resan, samt mamma och svärmor.

I höstas fick jag och Jörgen även en övernattning på Villa Sandudden av min före detta chef. Detta måste ju innebära att jag gjort ett gott intryck under mina år på arbetsmarknaden hoppas jag.

Nä usch, nu måste jag lugna ner mig lite. Känns som jag måste försvara mig för att jag försöker njuta av livet. Jag blir så ledsen, sårad och arg när man läser sådana här kommentarer. Undrar vad det ger för tillfredställelse?

Under tiden jag bloggat nu i kväll och skulle gå in på Sofias Änglar igen så ser jag att kommentaren är borttagen!?Detta efter att jag anmält kommentaren antar jag. Bra att veta att det fungerar att anmäla elaka kommentarer. Jag ser nu också att någon redan hade kommenterat den elaka kommentaren.

skrev 
Jag anser inte att det är lyx att ha spridd obotlig cancer samt en handikappad son.

God natt!

85 kommentarer:

Anonym sa...

Att ha fina barn, en bra man, många goda vänner, att ha bra föräldrar och svärföräldrar och kunna ta ta dagen och njuta av den -- klart det är lyx! Förstår mig inte alls på sådana påhopp. Vet inte om det är elakhet eller avundsjuka kanske både ock! Du är stor och med stolthet läser jag din blogg!!

Anonym sa...

rent ut sagt, skit i sådana människor, du behöver inte på något sätt försvara dina resor eller ditt sätt att leva...du är bra som det är och du är värd dina resor :-)
jag hade gärna struntat i alla resor och eventuell lyx mot att jag slapp ha cancer, vilket alla normala människor förstår :-)
kram
//therese

Kix sa...

Jag brukar inte kommentera din blogg, trots att jag ofta läser den, men nu känner jag att jag måste instämma i ovanstående kommentarer. Bittra människor finns det fullt av därute, bry dig inte om vad de skriver! Var istället tacksam för din fantastiska förmåga att inte själv hemfalla åt bitterhet, utan sprida både styrka och glädje med din blogg.
Tänk också att inte alla är omgivna av goda vänner som bryr sig. Det är i princip bara de som verkligen förtjänar god vänskap som får det.
En kram skickar jag dig, och all styrka jag kan!

Anonym sa...

FRUKTANSVÄRT Elisabeth att Du ska behöva läsa detta...hoppas att Du har styrka att SKITA (ursäkta språket) i detta, detta är väl nackdelen med nätet, att även idioter kommer till tals..Allt gott till Dig, en varm "glömbortkram" från Ulla (U:S mamma)

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja herregud vilket lyxliv du lever... INTE! Tyvärr verkar nätet krylla av alldeles för många såna där märkliga människor. Antar att de inte mår riktigt bra, men det är jobbigt ändå. Kram!

Anonym sa...

Håller med ovan!
Lika bra inte ödsla tid.
Du är ju hockeymamma till duktig - inom den världen finns de oxå många dårar, både tränare, föräldrar & mkt avundsjuka!
Har en duktig son själv så vet..
Är de kanske så typiskt svenskt - människor som söker fel hos andra människor, bittra & ser bara de andra har.
Usch & fy skämmes !!!
Tycker du har en genuin blogg & du är bäst som du är.
Oförvållande till många andra cancer & även andra bloggar känns inte din som en reklsmblogg. För
till den där idioten som skrivet den där kommentaren "säger" jag bara... = Om du visste hur många resor & prylar Elisabeth hade kunnat fä genom att göra reklam på sin blogg.
Då skulle du bittra människa vara grön! :)

Ta hans om dig! Känner mig som en Svensson med dig. Fast ditt liv berör mig så enormt <3

Anonym sa...

Mot dumhet står man maktlös...
Tusen styrkekramar
Petra, Orust

Anonym sa...

Hej! Blir bara ledsen när någon skriver så. Funderar på vad han/hon är avundsjuk på? Försök att inte bry dig. Fortsätt att lev ditt liv fullt ut så länge du kan. Ha inte dåligt samvete!!!!! Du är värd alla resor och all hjälp du har fått av Sofias änglar. Du har med all rätt rätt att vara stolt över dina grabbar - alla tre riktiga kämpar på sitt sätt . Hoppas att du snart känner dig lite piggare igen. En varm bamsekram // L

Anonym sa...

Läser din blogg varje dag men det är första gången jag lämnar en kommentar. Blir fruktansvärt upprörd när jag läser kommentaren.
Bry dig inte om sådana illasinnande kommentarer,det är SMÅ människor som skriver så!
Skickar en kram till dig.

Anonym sa...

Finns inga ord..... Blir så otroligt trött på sådana människor. Man ska ju inte bry sig men likväl suger de energi:( Sen finns det då de människor, som du, som sin tunga verklighet till trots, ändå skänker energi till oss alla runt om kring:) Njut av livet och be definitivt inte om ursäkt för det!!!!! Kram Kicki

Anonym sa...

Men va fan! Visst har jag träffat på en och annan bitter idiot men det här tar verkligen priset - herregud! Stackars denna människa som har behov av att agera på det här sättet, helt ofattbart!!! Hon ger mig en rejäl utmaning i att lägga min energi på rätt ställe, det är en sak som är säker.

Nu tar vi en dag i taget vännen och ser till att det här vänder så du blir av med hosta och kan känna dig bättre i kroppen.

Världens STÖRSTA cyberKRAM,
Maria

Zandra sa...

Åh vilka människor det finns!
Jag tycker att du är värd all lyx i världen som du kämpar och du ska absolut inte ursäkta dig!
Fortsätt att unna dig allt du kan och var rädd om dig!
Stor kram!

Anonym sa...

Håller med alla som skrivit här ovan! Skit i denna människa! Varför finns denna ondska & avundsjuka !! Kan inte fatta
Du är värd allt ! & bara försök göra så mycket du bara orkar och kan! Fånga dagen!

ps.Är inne på din blogg varje dag och Du är bäst, glöm inte det!
kram
Camilla

Anonym sa...

Hej, läser din blogg emellanåt, blir så förbannad när man läser vad folk skrivit, å du, du behöver inte försvara ditt sätt att leva och försöka njuta av livet ändå.
Stor kram Kicki

Anonym sa...

Idioter finns det överallt, de är svåra att undvika. Tror inte personen har läst din blogg överhuvudtaget, då skulle hon se vad du gick igenom. Vi som läser vet och beundrar dig och unnar dig allt gott du får uppleva!

Ser fram emot att få se Sofias änglar på söndag, ni är värda all hjälp ni kan få!

kram Linda P.

Anonym sa...

Hej Elisabeth!

Läser din blogg, men kommenterar inte särskilt ofta! Men nu tyckte jag det var dags! Klart att du inte ska behöva försvara och förklara för missunsamma idioter hur du får din ekonomi att gå ihop! Du och din familj är värda att njuta av livet så mycket det bara går när man har cancermonstret på besök. Hoppas du snart mår bättre. Och nästa gång jag ser dig ska jag våga mig fram och ge dig en kram. Har sett dig några enstaka gånger på gymmet.

Bamsekramen från Nina (Rattys änka)

jessica marmeteg sa...

Lägg inte ner din energi på dessa människor som inte kan unna andra människor något. Lägg din energi på dom som ger dig energi. Du verkar vara en driftig kvinna som tar tag i saker och gör saker för att njuta. Och jag hoppas att du fortsätter att vara så.
Massor med kärlek sänder jag dig !!

Anonym sa...

du är värd all lyx du kan få!!! Fy fan för sådana vidriga människor!
Kram

Anonym sa...

Brukar inte skriva men följer din blogg flitigt. Tycker du är så otroligt stark som tar allt det jobbiga ni fått sååå bra.
Det är SMÅ människor som skriver något sådant. Håller med andra här, slösa inte din energi på sådana människor, det är de inte värda!
Ni däremot är värda hjälpen från Sofias änglar och all annan hjälp och stöd som finns att tillgå.
Det liv ni lever kräver något så oerhört mycket av er alla.
Ni verkar vara de allra bästa föräldrarna för just era barn!
Stå på er och var stolta över de ni är!!! Cyberkramar Carola

Åsa sa...

Kära Elisabeth, du behöver absolut inte förklara dig, är övertygad om att gnällkärringen Ewa sörbo- Hansen inte skulle vilja byta en dag med dig... Carpe Diem!

Anonym sa...

Din blogg är underbar att läsa just för att du kan se bakom sjukdomar, vattenskador, hantverkare och annat elände och visa att det går att leva ett bra liv som är rikt på upplevelser och kärlek vid trots din sjukdom. Du är en förbild för många och jag önskar att fler vågade leva som du, oavsett sjukdomar eller inte. Stor kram till dig och familjen!

ime sa...

Du behöver inte försvara dej på något sätt, låt inte elaka och avundsjuka kommentarer ta någon plats hos dej, vi som följer din blogg unnar dej och din familj allt skönt och lyxigt ni kan få, det är ni värda efter allt ni går igenom. Sjuka elaka människor finns det gott om, men slå det ifrån dej. Du är värd positiva tankar och jag beundrar dej för din styrka.
Kram

Anonym sa...

Du är värd allt du kan få Elisabeth, så bry dig inte om elakheter. Varm kram till dig och din familj. Läser alltid din blogg. Fortsätt kämpa.

Anonym sa...

Du får göra som kändisarna , inte läsa skiten. Denna människa vet ju tyvärr inte bättre pga okunskap. Hon har nog inte haft så mycket motgång för att förstå vad du går igenom ( det gör ingen som inte är i samma sits , men "alla" vi andra kanske har haft det svårt på något annat sätt och utvecklat en empati som gör oss mer ödmjuka ). Du är bäst ! Krya på dig nu så syns vi snart igen Ps Du har ett stort hjärta , tack för omtanken Ds.... Kram Janna

Anonym sa...

Jag blir så jävla förbannad att människor ens kan tänka såna egostiska tankar. Vem skulle vilja byta liv med dig ens för en dag? Du o din familj går genom något man inte önskar någon. Jag och mina syskon miste en bror i tonåren o vår mamma 2 år senare då jag var 16 år. Var är rättvisan med det?
Var utsetts vissa familjer för allt? Jag skulle vilja veta vem som kommenterar så fruktansvärt o fråga henne/honom ett o annat.
Jag beundrar dig o din familj ♥♥♥
Anki

Anonym sa...

Du borde få allt du önskar dig, allt du pekar på all tid med barnen, så mycket du bara orkar borde du få. Det borde finnas mer pengar att ge just familjer i er sits. Är väl underbart med alla minne ni kan få.
Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur mycket jag tycker ni borde få. Ni är värda guld, både du och din familj.
Minnena är det ända som en dag finns kvar o tänk vad underbart att ni verkligen fått göra det ni gjort.
Kram Anki igen

Anonym sa...

Jag bor i samma område som du och följer din blogg, men har aldrig lämnat en kommentar!! Blir otroligt inspirerad av dig och du är en förebild för mig. Känns lite konstigt att jag följer dig när jag ser dig i området och du vet inte ett dyft om mig. Men Elisabeth strunta i såna människor och du behöver inte försvara dig! Du är värd allt detta sen att du tar vara på dagen som såna människor verkar inte kunna göra!! Du är en enorm förebild, du fick mig även att älska step-up:) Var på ett av dina pass för många år sen i Munkmora och du var helt underbar som instruktör!

Lis Sjö sa...

Har ok läst dinn blogg under en längre tid men inte skrivit förrän nu!
Skit i sådana människor, de är inte värda att lägga ork på
Du är för bra för det
Lev du så gott du kan och ta vara på tiden på det sätt du vill
Hoppas du hinner med flera resor
Kram
lisbeth

Anonym sa...

Tänk så här, den som skrivit är sjuk o bitter o obotlig.
Du är snäll go o kan behandlas:) det du!
Tror du har en dipp just nu, du repar dig helt säkert.
Varm kram
//Ika

Eva T sa...

Hej Elisabeth !
Idioter finns överallt och än är tyvärr inte sista idioten född. Vilken elak j.... människa. :-(
Jag hoppas att ditt mående är en övergående dipp. Jag älskar din blogg, din styrka och din positiva syn mitt i all skit och elände så jag vill läsa länge till. Önskar dig massa av kraft och styrka. Kram

Anonym sa...

Hade först tänkt skriva till dig att du inte skall bry dig om idioten, men ju mer jag tänker på vad hon skrivit desto argare blir jag!!! Hur skall du kunna låta bli att bry dig när vi som finns runt dig reagerar så starkt (och det är riktat mot dig)!

Du äckliga,vidriga människa som skrev det kan ta och kravla dig ner under din sten igen...och kom aldrig mer tillbaka...jag lovar, världen klarar sig bättre utan såna som dig!!!

Elisabeth vi är många kring dig som älskar dig och vet vilken fin människa du är och vilken kämpe...den mest positiva jag någonsin har mött!!!!
Jag hoppas att du kan lägga det här bakom dig och åter igen bara fokusera på dig och din underbara familj!!!

Många kramar från Anne

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag brukar läsa ganska ofta på din blogg,utan att skriva ngn kommentar.
Idag kända jag dock att jag ville göra det !Läste ditt inlägg,om människor som tycker du har det "lyxigt" --- kan bara säja,som du också gör,att : sluta läsa bloggen,om det inte "passar" !! HUR tänker man ,när man fäller en sådan kommentar till en cancersjuk människa,som dessutom har ett funktionshindrat barn,"utöver" allt annat,barn,hus,liv i största allmänhet ?
Jag vet,för jag har själv gått igenom stora svårigheter med ett gravt utvecklingsstört barn i 20 år.
Kan bara instämma helt i vad sign "Kix" skrev här på kommentarerna ,det hade kunnat vara mina egna ord !
Kämpa på,Elisabeth, så´n här skit skulle man ju önska att folk slapp uppleva i en redan pressad livssituation - energin behövs till annat !!
Allt det bästa önakr jag deig och din familj!
Kram Ewa i Gbg

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Jag brukar läsa ganska ofta på din blogg,utan att skriva ngn kommentar.
Idag kända jag dock att jag ville göra det !Läste ditt inlägg,om människor som tycker du har det "lyxigt" --- kan bara säja,som du också gör,att : sluta läsa bloggen,om det inte "passar" !! HUR tänker man ,när man fäller en sådan kommentar till en cancersjuk människa,som dessutom har ett funktionshindrat barn,"utöver" allt annat,barn,hus,liv i största allmänhet ?
Jag vet,för jag har själv gått igenom stora svårigheter med ett gravt utvecklingsstört barn i 20 år.
Kan bara instämma helt i vad sign "Kix" skrev här på kommentarerna ,det hade kunnat vara mina egna ord !
Kämpa på,Elisabeth, så´n här skit skulle man ju önska att folk slapp uppleva i en redan pressad livssituation - energin behövs till annat !!
Allt det bästa önakr jag deig och din familj!
Kram Ewa i Gbg

Lejonkvinnan sa...

Blir så ledsen och arg över att det finns sådana personer.
Du är värld alla resor och "lyx" du kan få! Du är en stark person och jag ser fram emot att få se dig på tv!

Massa kramar

Anna L sa...

Hejsan!
Jag satt och tänkte på dig i morse på väg till jobbet och hoppades att få läsa att du haft en bra dag. För du förtjänar att ha såna dagar! Efter att ha läst den kvinnans kommentar så dök ordstävet "Den som är frisk önskar sig många saker, den som är sjuk önskar sig blott en" upp i mitt huvud.
Hon måste vara en liten människa som inte har förmåga att sätta sig in i någon annans situation.

Varje dag med ens barn är en dag värd att leva fullt ut och vara tacksam för!
Fortsätt att vara dig själv, blogga som du vill och vet att vi är många som hoppas att du är hos oss länge än!
Kram
Anna

Anonym sa...

Det där är bara avundsjuka människors kommentarer.
Bara för att du har begränsad tid här på jorden betyder det inte att du ska sluta och leva nu. Så åk på dina resor gör det du kan för att njuta av DITT liv med dina närmaste.
Jag unnar dig all lycka!!!

Kram från en tvåbarnsmamma

MiaD sa...

Det är faktiskt helt obegripligt hur man kan kommentera på nätet. Gör de så IRL också? Näe, skulle inte tro det. Stå på dig Elisabeth. Kram!

Anonym sa...

Du är fantastisk ! Strunta i idioterna och gör precis det du vill. Läser din blogg varje dag.
Kram från Carina

Anonym sa...

Jag håller med Annes kommentar. En människa så mycket förgiftad av sin egen gift behöver ingen..Om du läser detta Ewa Sörbo-Hanssen:Återvänd till din kloak där du hör hemma./Elias

Anonym sa...

Styrkekramar i massor fina du!
En sån idiot är inte värd att ens kommenteras, skakar av ilska.
Du är fantastisk!!
Kram Annika (grannen)

Anonym sa...

Herre min skapare! Tänk att det finns så små, små människor som ens kan tänka de här tankarna kring dig och din familj?! Ofattbart. Och så försöker jag tänka att den här lilla människan förmodligen mår väldigt dåligt själv... men uhhhh, så svårt det är när man själv blir så arg över vad hon/han skrivit. Du och din familj är bland de finaste människor jag har fått lyxen att följa i en blogg och jag unnar er all tänkbar lyx ni kan kosta på er. Hoppas du kan ta till dig av alla fina inlägg som skrivits nu och att du snart frisknar till från feber och virus. Kram du fina, fina kvinna med det stora hjärtat.

Anonym sa...

Nä men man häpnar. Är folk inte riktigt kloka. Det är bra att du blir arg. Men man ska inte lyssna på såna. Tror inte att hon vill byta med dej i alla fall. Du är en helt underbar tapper människa och har verkligen all rätt till den "lyx" som du kan få. Många varma kramar

Anonym sa...

Som många andra här, har jag inte skrivit förut men läser och uppskattar din blogg :) Men nu blev jag riktigt förbannad...åh vilken bitter "kärring" :( Hoppas du kan skaka av dig det elaka inlägget! Tycker du är enastående som orkar följa med dina barn på aktiviteter!!!
Njut så mycket du bara orkar!!!
Många styrkekramar!!!

Anonym sa...

Jävla idiot!
Kom ihåg att du är en förebild för ALLA oss andra!
Kram och krya på dig! Du och din familj är HELT fantastiska.
Myran

Jane L sa...

Jag kände precis tvärtemot när jag såg dit ansikte "flyga förbi" i trailern :-) Blev sååå glad när jag såg dej!! Kram

Anonym sa...

Åh vad trött och förbannad man blir. Du ska inte behöva läsa sådan skit. Det är klart att du ska ha det så bra du bara kan. Du är en fantastastisk kvinna som gör det bästa du kan av ditt liv. Du är beundransvärd och stark. När jag fick min obotliga äggstockscancer och insåg att mitt liv skulle bli betydligt förkortat, bestämde jag mig för att jag ska hinna resa lika mycket som man normalt gör under ett helt liv, vara med mina barn motsvarande en hel livstid osv. Allt viktigt och roligt ska jag se till att hinna med. Det jag tänker välja att gå miste om är de grå, tråkiga dagarna.

Anonym sa...

Instämmer med övriga; strunta helt i denna uppenbart mycket bittra människa. Du är en riktig förebild och kämpe!
Massa styrkekramar Ulrika

Lena C sa...

Alla våra kommentarer talar sitt tydliga språk. DU Elisabeth är fantastisk en otrolig människa det kan inte finnas många av ditt virke. Sudda bort såna fruktansvärda kommentarer så fort du bara kan. Låt oss alla andra ge dig all energi du kan suga i dig. Hoppas på snabb bättring så du kan åka på många härliga resor o njuta! All " lyx" i världen önskar jag dig o din familj. Största lyxen är väl att få vara frisk.
Cybertulpaner och cyberkramar Lena

Anonym sa...

Du ska naturligtvis inte behöva försvara dig, Elisabeth. Internet är både himmel och helvete. Himmel när man möter respons i andra människor vars liv man aldrig annars hade fått dela. Helvete för att andra människors ondska och obetänksamhet kommer rätt in i våra vardagsrum. Det står vem som helst fritt att kommentera vad som helst på öppna bloggar. Det ska man vara medveten om. Men samtidigt MÅSTE man stå rak i sin egen identitet. Låt ondskan rinna av dig som vatten på en gås, det är det enda förhållningssättet. Varm kram till dig. Och önskan om att du mår bättre snart!
Mia

Anonym sa...

Skulle vara intressant att se om denna Ewa sörbo- Hansen tar sitt förnuft till fånga och ber om ursäkt... med tanke på att hon uppenbarligen läser din blogg och förmodligen då också läser kommentarerna här.
Att be om ursäkt, och mena det, är bland det finaste man kan göra men det är väl kanske att begära för mycket, Ewa?
Kämpa på Elisabet, du är så vacker ändå inifrån och ut.

jessica sa...

Puckon finns det gott om, skit i dem! kram Jessica Ridde

Anonym sa...

Hej Elisabeth,

Du behöver verkligen inte försvara dig för hur du väljer att leva ditt liv.
Personer som den som gett kommentaren ska bara förbigås med tystnad.
Hoppas att du snabbt får må lite bättre!
Kram Marie

Åsa sa...

Kram till dig! Du är värd allt.

Stevens mamma sa...

Stor kram från oss, hoppas att du känner dig bättre till helgen så att jag och Camilla får äran att skämma bort dig en hel massa❤ Patrice & Co.

Anneli björkman sa...

Du är värd allt, alla resor och allt som förgyller ditt liv. Gå INTE i försvar, slösa inte sin energi. De elaka kommentarerna är trista undantag. Krya på dig!!

Anonym sa...

Hej Elisabeth
Du behöver inte förklara dig efter en sådan idotisk kommentar. Hon talar för sig själv, otroligt dumt skrivet. Tänk att det finns sådana människor. Du har en otroligt jobbig situation och gör som du vill. Jag tycker du är fantastisk.
Kramar till dig och din familj/Lillan

Anonym sa...

Du ska inte försvara dig mot dumma,idiotiska kommentarer!! Blir så förbannad på människor som inte tänker innan de öppnar munnen. Förstår att du blir ledsen,lättare sagt än gjort att skita i det.Men försök!! Jag har följt din blogg en längre tid. Jag gläds med dig när du beskriver din glädje över dina pojkar, gläds när ni har det bra tillsammans och upplever saker tillsammans, skapar fina minnen. Jag blir ledsen för din skull när jag läser att någon känner avundsjuka eller vad det är. Försök att inte bry dig om dem. Kram kram från en annan Elisabeth

Anonym sa...

Elisabeth, försök att inte låta dig påverkas av såna futtiga elaka människor som skriver sådär!! Dom är inte värda din energi...du ska inte behöva förklara dig ens! Dom är så långt ifrån din nivå!
Du är en kanonfin människa med empati och engagemang om dina närmaste o medmänniskor.
kramar i massor
monika

Mathilda sa...

Läser alltid din blogg men har inte kommenterat innan, men Bettan du skall strunta i alla människor som inte fattar vilken underbar mamma och människa du är. Du är en sådan insperation till oss alla. Stora styrke kramen från Göteborg// Mathilda

Anonym sa...

Hejsan, lustigt det där hur olika människor är. Jag har också reagerat på att du hinner med så mycket och ser till att vila så du/ni orkar resa lite hit och dit lite då och då.

Det enda jag har tänkt är: Hur orkar hon hålla igång på det där viset och hur fixar hon tiden och barnen?! Jag har aldrig tänkt på hur er familj finansierar upplevelserna. Såå mycket "lyx" tycker jag iofs inte heller att ni frotterar er med?!

MEN

jag är varken avundsjuk eller missunnsam som person. Har tack och lov aldrig varit det. Förmodligen tvärtemot den där stackars elaka missunnsamma människan Eva. En grov generalisering men det är hon värd.

Så, du starka underbara bästa mamman, frun och människan. Skit i Eva. Det hon visade med sitt inlägg är avsaknad av empati, inlevelseförmåga och intelligens. Tyvärr har alltför många människor liknande brister.

Nu ser du till att vila ordentligt och krya på dig!! Se till att få blod så du kan få behandling!!

Varm hjärtekram till dig!! Om jag kunde skulle jag skicka dig en säck med styrka. Jag har att dela med mig av.

(Tänk om det vore så enkelt att dela med sig av sådant. Herpes och liknande skit är mycket enklare att dela med sig av, t ex.. :( )

Kerstin 2

Anonym sa...

Klart du ska fortsätta njuta av livet och din familj, resa så mycket du kan, vill och orkar. Tack för Elisabeth för att du så generöst delar med dig av ditt liv i bloggen!

Kram/Ebba

Ossie sa...

Förklara dej ALDRIG!!!
Din privatekonomi har ingen med att göra!!!
Att vara sjuk har ingenting med ekonomi att göra... att du delar med dej av din historia är stort, generöst och modigt!
Knasknoppar dyker upp när man som minst anar, det är ett högt pris att betala när man blir "offentlig".
Oundvikligt!
Skaka av dej! Alla dina soulmates här på bloggen som håller tummar & tår för dej uppväger mer än väl en eller två vilsna bitterkvistar!
Som sagt, ett stort tack från djupet av mitt hjärta för att du delar med oss läsare... du gör oss klokare, visare och bättre rustade att tackla livets motgångar... du förmedlar dessutom ett okuvligt hopp och livslust som saknar motstycke!
Sträck på dej, näsan i vädret, var stolt... du är rik som ett troll, rik på kärlek och mod... sånt kan inte köpas för pengar!
Pilutta alla småsinta, inskränkta korkskallar!
Stor kram från Åsa <3

Anonym sa...

Hej!

Vill att du ska veta att din blogg sprider massor med livslust och styrka till andra i liknande situation. Jag inspireras av att läsa om allt du gör, både "smått" och "stort", och hur du lyckas prioritera barn och familj mitt i all sjukdom. Du ska inte behöva ursäkta dig på något sätt för din ekonomi eller dina resor eller något annat! Det har inte med saken att göra, och folk ska skita i huruvida du har god eller dålig ekonomi. Vissa är bara dumma i huvudet, inskränkta och gnälliga. Varför ska man vara missunsam? Jag hoppas du kommer att göra massor av nya resor framöver, både kortare och längre, och att du kan fortsätta njuta av livet trots sjukdomen, och att du fortsätter blogga och dela med dig av din vardag, och inte låter dig påverkas av obehagliga människors sjuka kommentarer.
Hälsningar Linda

Anonym sa...

Jag beundrar dig, Elisabeth! Idioter har alltid funnits (tyvärr) men lägg dem åt sidan. Jag är en mamma till tre grabbar som inspireras av dig och ditt sätt att se på saker och ting.
Vill att du ska veta att jag tycker att du är unik!!! Du ger mig massor i min vardag och jag vill nu ge dig massor med STORA KRAMAR!!!!

Anonym sa...

Jag blir så j-a förbannad när jag läser detta!!!
Men också jätte glad att så många med mig bryr sig om dig så tänk att detta är bara vad en stackars kvinna (med problem i huvudet) tycker och resten av världen tycker du: tar vara på livet, tar hand om familjen, är varm, snäll, tapper och har en otrolig kämparglöd!! Dina föräldrar har skapat och uppfostrat dig= alltså måste dom vara fina människor. Du har många fina vänner= alltså måste du vara en du vara en fin människa!!
Kramar från Jenny

Anonym sa...

Jag skulle vilja säga till Ewa sörbo-Hansen som kommenterade/skrev ngt så sjukt:

Du kanske skulle vilja byta plats med Bettan om du nu tycker att hon får göra massa roliga och lyxiga behandlingar.

Hon hade nog gärna struntat i alla resor och behandlingar bara hon slapp ha cancer.

Bettan är en underbar kvinna,mamma och fru som har många nära vänner som gör saker för henne så att hon ska få ha det så bra som möjligt.

Så JA du har rätt om att hon är en Lyxkvinna, hon är lyckligt lottad som har alla dessa underbara vänner som gör så mycket för henne.

Men det är inte hennes fel och jag vet att avundsjuka är en sjukdom, men om du söker hjälp så kan du nog bli botad!

I dina ögon så kanske hon BARA gör lyxiga saker men om du läser alla rader så ser du nog att vardagen inte är ngn lyx!

Bettan:
Du har ingen anledning att be om ursäkt för dina resor eller all mys du gjort med dina nära och kära. Fortsätt med ditt för det är dig vi älskar!

Nina L

Sara sa...

Ren avundsjuka ifrån denna person verkligen. Klart du vill göra många roliga saker tillsammans med din familj när du orkar o kan. Jag undrar om det är så här att denna person verkligen vet hur du har det. Kämpa på Elisabeth!

Kram

Anonym sa...

Jösses, vilka människor det finns. Du är fantastisk och jag och alla normala människor önskar dig allt bra du kan få!
Så himla tråkigt att det finns vissa som måste ösa ur sig skit på andra för att deras eget liv suger.

Tack för att vi får läsa din blogg och hoppas att det bara är en svacka du är i. OCH att du får många fler fina resor.

Stor kram till din och din fina familj!!

Kram från Tina

Anonym sa...

Här är en till som aldrig brukar kommentera. Vill bara säga att du är en fantastisk kämpe. Man förundras över din energi. Har skummat igenom alla kommentarer och instämmer i alla, de talar sitt tydliga språk. Strunt i den där konstiga människan hon måste må väldigt dåligt själv (ingen ursäkt för att anklaga och angripa dig). Tack för att vi får följa ditt liv, önskar dig all lycka. Styrkekramar A-M

Anonym sa...

Kan bara hålla med alla som skrivit. Lägg ingen energi på sånt struntprat.

kram maria E

Cecilia D sa...

Den lyx du må ha är en kärleksfull och förstående familj!

Du är värd att leva livet! :)

Stor kram /Cecilia "grannen, med illrarna".

Anonym sa...

Styrkekram till dig och din fina familj. Tittar på sofias änglar nu, så vackra barn ni har, 5 åringen vill man bara krama om, så goo han är. Ska följa din blogg nu. Härligt att ni får hjälp med att fixa till huset. Kram / Anna

Emma sa...

jag såg det mesta av avsnittet Sofias änglar!

Jag diggar dig, det är det enda jag får fram.

Den som skrivit såå fel om att du vore en lyxkvinna kan ta sig nånstans!

Emma

M sa...

Det var det värsta jag har hört. Du ska inte ta in ett ord av det hon skrev. Inte ett enda ord.
Du är en förebild utan dess like.
//Maria som råkade zappa förbi Sofias änglar ikväll

Anonym sa...

Så himla elakt av någon att skriva så under Sofias Änglars sida! Jag har gråtit på hela sofia änglars program och nu när jag läser din blogg. Så klart ni skall få åka iväg på resor och unna er saker med familjen. Inga konstigheter alls. Jag förstår inte hur folk kan klaga på människor med funktionshinder och obotlig cancer. Jag känner många med cancer, funktionshinder och jag har själv mist mina släktingar i cancer, så det ligger så nära oss i släkten! Jag började läsa din blogg nyss när jag såg den på extra matrealet som sofias änglar har filmat, så kom din blogg upp! Jag älskar själv att skriva av mig i blogg, och du gör helt klart rätt i att skriva en blogg. Kommer fortsätta följa din blogg. Lycka till! Många kramar till er alla.
// Angelica!

petra sa...

Fy fan för den människan! Klart du vill & ska hitta på så mkt som möjligt med din familj! Önskar dig allt! Jag hade velat ge dig så mkt. Kramar

camilla sa...

Satt och kollade på ert program i går på 5:an och tårarna rullade då man såg hur ni kämpade och all kärlek ni hade till varandra än då..

Fortsätter gärna följa din blogg om jag får då du i mina och min mammas ögon är en kämpe!

carolin sa...

Du är en grym mamma och en stor förebild.
Tittade på sofias änglar med tårar i ögonen, du gör de bra. Ni verkar vara en underbar familj. önskar dig allt gott. kram

Anonym sa...

Lycka till, det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger ;)

Anonym sa...

Ta INTE åt dig av vad idioter skriver, du ödslar bara onödig energi. Såg just "Sofias änglar" och ville bara säga att du har så otroligt fin familj, min mamma gick bort i cancer när jag och mina 2 syskon va 15-20 år gamla, det är nu 6 år sedan och något som vi alla 3 har tagit med oss är något som en i hemsjukvårdsteamet sa till oss: - er mamma kommer alltid leva vidare i er, så länge ni finns kommer hon finnas kvar som en del i er.. kan säga att detta har hjälpt mig många ggr i min sorg.. sänder dig massor av styrkekramar

Anonym sa...

Hej Elisabeth!!!Tack för jag får ta del av din fina blogg!Jag tänker på dig och din familj och vill det bästa.Såg dig på Sofias Änglar.Jo,den kvinna som skrev så illa om dig måste skrivit på fyllan,hon texta inte bra.Jag tror att hon skäms för sitt inlägg.Dåligt och lågt gjort av henne!!!Stor KRAM till dig Elisabeth från Ingela!!

Anonym sa...

Hej vackra starka Du.
Jag besöker din blogg för första gången, och det efter att jag sett er medverkan i Sofias Änglar.
Jag log och mestadels grät om vartannat, men hela tiden rann tårarna och hjärtat stod på vid gavel... Vilken härlig familj ni verkar vara, så mkt kärlek, styrka o GLÄDJE! Självklart också förtvivlan o sorg, men det var inte det som övervägde, som man kanske skulle kunna tro, att det skulle bli ett tungt sorgset program. Tycker det handlade mkt om LIVET även om anledningen var er situation med en dödlig sjukdom närvarande.
För mig personligen så var den en otrolig påminnelse (återigen) att ta vara på livet här & nu, LEVA de dagar man har kvar. För ingen av oss vet när vi inte har fler dagar att fylla med liv.
När jag såg dig i programmet, och när jag ser dina bilder nu, så ser jag samma sak: en kraftfull krigare med mkt kärlek, glädje o styrka. Såna personer inspirerar mig att bli mitt BÄSTA jag, att bli medveten om vad jag bidrar till min omgivning med, och vad jag fyller min vardag med. Att kliva ur ekorrhjulet, stressen och alla måsten, och faktiskt se de verkliga "måstena", att rikta energin mot målen jag väljer, att må bra till kropp & själ, att vara NÄRVARANDE även till sinnet med mina barn, att uppleva och att fortsätta resa såväl till det inre som resor med familjen. Fortsätt kämpa, fortsätt (upp)lev, fortsätt älska och låt sinnet dansa då inte kroppen orkar, fortsätt andas dig igenom de skitstunder då det ej går att göra annat....och välkomna de kommentarer o personer som får dig att må bra, o låtsas inte om de andra som försöker få dig fokusera på någonting annat, livet är för kort (o särskilt nu!) för att ge dem utav din tid och energi. Glad att NI har så fint nätverk runt er med föräldrar, släkt o vänner, att ni fått resa o i somras fick lite draghjälp i renoveringen av Sofias Änglar & alla andra inblandade. Det är ni mycket väl värda tusen ggr om!! <3
TACK för att jag fått o får följa dig här, tack för att ni ställde upp i programmet som får mig o många fler att vakna upp ur ekorrhjulets stress o inse...att livet pågår för fullt o att det är viktigt försöka stanna upp o ta tillvara på de dagar som går, fast det är svårt med alla vardagsmåsten o stress o dålig ekonomi kanske, att ändå försöka LEVA & njuta av de dagar som kommer o går...av tiden vi har med våran familj & vänner. Avslutar världens längsta o kanske tjatigaste inlägg nu med en stor varm KRAM & en liten dikt jag gillar :) // Sussie

"En dag i taget, det räcker.
Vänd dig inte om och sörj det förflutna,
för det är borta.
Och bekymra dig inte om framtiden,
för den har ännu inte kommit.
Utan lev i nuet,
och gör det så underbart
att det blir värt att minnas."
Ida Scot Taylor

Swedutch Handcrafts sa...

Hej Elisabeth,
Jag har inte läst vad andra har skrivit men du behöver ABSOLUT inte försvara dig för såna människor och du ska inte använda din energi till såna. Tyvärr finns det människor som bara tycker om sig själva.
Kanske hon ville han din "lyxa" sjukdom och allt som följer med. Skulle vara bra bytt eller hur? Du frisk och hon en lyxliv.
Ushhh. Jag tycker att du är väldigt modigt och du får känna dig lycklig med alla dina goa vänner.
Varma hälsningar.

Anonym sa...

usch vilken tråkig kommentar!
Såg er på TV fantastiska människor! Varifrån kommer krafterna?
har hittat till din blogg så jag blir en liten stalker nu......
//Helena

Anonym sa...

Hej! Nu blir jag att så inne bomben arg på denna elaka kommentar.Du och din familj är värd all tid och resor ni kan få tillsammans,ni ska ju passa på medan du orkar. Hoppas du Elisabeth inte slösa din energi på en sådan människa, hon är inte värld det. Ha det gott och kasta sådan skit bakom ryggen, du är en otroligt stark och beundransvärd kvinna med en blogg som ger styrka och energi till dina läsare. KRAM cia