måndag 9 januari 2012

Familjefotografering

Igår söndag var det dags för vår första "riktiga" familjefotografering. Det var genom projektet Essence Vitae som vi fick kontakt med fotografen Karolina Ehrenpil.
Målet med projektet ESSENCE VITAE är att dokumentera en enskild familjs glädje och kärlek trots svår sjukdom och/eller grav funktionsnedsättning hos någon familjemedlem.
Jag fick tips av en bloggläsare om detta och ansökte på deras hemsida.
Det verkar för bra för att vara sant att man blir fotograferad gratis och att man även får behålla alla bilder, men så är det. Om ni vet någon annan i samma situation som min familj så tipsa om detta. Det känns som en fantastisk gåva.
Så snart jag får bilderna ska jag dela med mig av dem här på bloggen.


Vi bestämde träff vid Björkviks Brygga för att ta lite foton utomhus och sedan åkte vi hem till oss för inomhusbilder.
Min mamma var med och fotade oss bli fotade... om ni förstår vad jag menar?

Idag har jag tagit prover som visade på att det är ok att få behandling i morgon men mitt HB ligger fortfarande på 103. Min gräns är 100. Det verkar inte hjälpa med leverpastejmackor och Blutsaft.... Har köpt hem blodpudding idag.


Joel har även röntgat sina höfter idag. Såg det i kalendern först sent i går kväll när vi skulle lägga oss.
Det är jobbigt när det blir en surprise.. -Shit, i morgon ska Joel till KS klockan 13.20. Hur gör vi?
Svaret blev att jag åkte med Joel och att jag bokade en taxi från förskolan 12.30. Joel fick ta elrullstolen så att jag inte behövde lyfta något i onödan.
Röntgen tog 10 minuter och sedan åkte vi hem igen. Mycket resa för så lite... men detta måste göras innan det är dags för Botox den 26 januari i benen.

9 kommentarer:

Lena C sa...

Härliga bilder! Ska bli roligt att se fotografens senare.
Lycka till med Hb kosten.
Kram kram från Lena

Anonym sa...

Rårivna rödbetor. Skitäckligt men superduperbra för blodvärdet!

Anonym sa...

Aprikosjuice fick jag som tips när jag var gravid och hade superdåligt blodvärde. Detta funkade för mig och har funkat för några till som jag tipsat.
Hoppas du hittar något som får upp ditt hb lite :-)

Anonym sa...

Essence Vitae är ett underbart projekt. Jag och mina barn fotades i maj förra året och det är en riktigt egobost att titta på bilderna (särskilt nu efter en operation i höstas med återhämtning kantad av komplikationer). Mn får även en fotobok och en förstoring av deras sponsorer

E, tvåbarnsmamma med spridd tarmcancer

Eva sa...

I vilket avsnitt är ni med i sofias änglar? Jag åt niferex, järn tabletter. Funkade super och jag blev inte hård i magen vilket brukar vara fallet. Fast naturliga vägen är väl bäst. Jag har ett gäng tabletter kvar om du vill testa, receptfria. Fast du får väl dubbelkolla först om du får kombinera med dom. Ska bli kul att se bilderna.
Kram på dig

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Nu var det ett tag sedan jag skrev till dig. Vad härligt med dessa bilder. Jag känner en annan familj som också blivit fotade av "Essence", fantastiska bilder. Deras lilla dotter Freja föddes med en superovanlig sjukdom som tyvärr alltid leder till döden. Det föds ett barn varannat år i Sverige... och det råkade bli just dem. Nog om det. Det är en annan story och det här är om dig!

Du kan verkligen vara stolt över dina killar, ja tänk vad bra det går för dem och vilka individer de är, och tänk att barn/ungdomar ändå fixar att leva i den situationen som ni är i. Människan är stark, och tur är väl det.

Vi ses när vi springer på varandra nästa gång, om inte annars så kanske till våren om ni hänger hos dina föräldrar något;)

Önskar som vanligt dig och din familj all lycka.

Varmaste kramen från Hanna

Anonym sa...

ps. såg trailer på tv - Sofias Änglar. När visas "ert" program? Och lite oviktig info när jag ändå nämner Sofias Änglar: jag är ju också från Gotland och jag var tillsammans när jag gick i 6:an och han i 7:an eller nåt. hihi:) Sen var vi i samma kompisgäng under högstadiet, en riktigt go kille;)
kramen igen

Anonym sa...

eeeh... kramen igen var från mig - Hanna;)

Malin sa...

Det är alltid kul med fina bilder. Kul att ni fick den chansen.

Fick en chock i morse när jag läste tidningen. Jag såg dödsannonsen för en kvinna jag var ytligt bekant med. Hon var född samma dag som jag! Det känns läskigt. Hon var också en trebarnsmor med cancer. Vi har jobbat på samma ställe och den senaste tiden har vi stött ihop ibland i samband med provtagning och cancer.

Röntgen den här veckan för mig. Hoppas att den visar lika bra resultat som förra gången. Jag mår ju fortfarande bra i alla fall.

Kram från Malin