torsdag 19 januari 2012

Jä*** hantverkare!!

Snacka om att göra mitt liv surt. Rörmokaren kom i tid i morse men hade helt klart vaknat på fel sida.
Han tyckte inte att vi skulle sätta upp handdukstorken igen då den slukar så mycket plats. Men hallå, det är väl inte han som bestämmer det? Jag vill ha min handdukstork och den är i stället för elementet som en gång suttit där. Det är alltså vattenburet och jag vill ju inte ha två vattenpipor som sticker upp där.

Sedan tyckte han att OM jag verkligen skulle ha det så skulle det sitta pekande mot dörren medan jag ville ha det pekande in mot rummet precis som det satt innan. Man jag sa att jag kunde överväga att ha den pekande mot dörren men då måste toaletten vara på plats så att man kan se helheten hur det kommer bli.
Jag undrade om han inte kunde börja med toaletten först och ta handdukstorken sedan men enligt honom så var torken det som var mest jobbigt och då ville han börja med den. (inte undra på att han helst ville slippa sätta upp torken igen...)
I samma sekund så suckar han och säger att han måste komma igång om han ska hinna. Han var verkligen SÅ irriterad på att jag envisades som att ha upp handdukstorken.
Strax före lunch var han klar och även snickaren var här en sväng och gjorde det sista.

Direkt efter att rörmokaren åkt (utan att säga hej då) upptäcker jag att han glömt kapa och plugga handfatsrören i lilla wcn. 1,2,3,4,5,6, etc och några till långa djupa andetag.
Går ut i hallen för att ringa och upptäcker då att han även denna gång glömt en av sina väskor!

Jag lägger ut nyckel och tar en promenad. Orkar inte vara här när han kommer tillbaka för att fixa detta.

När jag kommer hem en timme senare så är rören kapade bra och väskan hämtad. ÄNTLIGEN tänker jag. NU är jag fri alla hantverkare och allt är klart i badrummet. Jag går in för att inspektera...... och DÅ upptäcker jag att handdukstorken har en bricka som sitter snett och en annan täcker inte riktigt ett hål. Det ser ut som han borrat fel och försökt täcka över. Ingen större skada och med någon handduk där på kommer man inte att notera det.Men toaletten såg bedrövlig ut. Den var fogad med VIT fog på mitt mörkgråa golv! Det finns transparent men enligt röris så var det bara skit och det fanns bara vitt lim/fog. Efter några sekunders övervägande om jag kunde leva med det så kom jag fram till att NEJ, jag kan inte leva med detta. Jag vill att det ska se ok ut nu på en gång annars kommer jag att gå och reta mig på det hela tiden.
Handfatet var kanske det som var värst. Det satt inte fast i väggen och silikonen runt var definitivt inte i snyggaste laget. Tyvärr kunde jag inte få med det på bild men de har silikonerat slabbigt utanför samt att silikonen satt fast i väggen men det var stora glipor mot handfatet.
När jag såg allt detta blev jag GRÅTFÄRDIG!
HUR KAN DETTA VARA MÖJLIGT? Är det dolda kameran? Eller något TV program för hur långt man kan gå för att knäcka en människa totalt?

Jag ringde arbetsledaren varvid rörmokaren ringde upp mig några minuter senare och han var INTE glad.
Han suckade och svor och sa att han alltid limmade med vit fog och att det kanske inte det var det snyggaste men det var det som höll bäst och enligt honom hade han fogat 5000 toaletter. - OK!?!?
Och om brickorna satt snett på handdukstorken så kunde det bero på att kakelplattorna var sneda.... - OK!?
Efter en del argumentation fram och tillbaka så sa han att han skulle komma till mig inom en timme och sedan slängde han på luren.
Han var så otrevlig att jag kände att jag inte vågade vara ensam hemma när han skulle komma så jag ringde pappa gråtandes och fick honom till att komma hit.
Rörmokaren var verkligen en skum prick men var ändå riktigt trevlig i början. Men det är en människa som man inte vill göra sig ovän med och jag kände att om det brinner till i huvudet på honom när han är här så kanske jag får en kofot i skallen.

Han rättade till allt så gott det gick och toaletten blev riktigt bra med genomskinlig fog men jag blev också uppläxad att OM toaletten skulle lossna så var det inte hans problem och han skulle definitivt inte komma och fixa den utan det skulle vi få stå för själva.
SÅ tråkigt att det skulle sluta så här. (Den 6 september anmälde jag denna skada och det är klart först nu. Ska det ta så här lång tid?)
Jag stängde dörren till badrummet när han åkt och kommer inte öppna den förrens högst om ett dygn. Då ska jag städa ur det och kanske att man vågar börja använda det....
Bara inte toaletten lossnar???????????????


8 kommentarer:

Lisbeth sa...

Griniga gubbar och dåliga hantverkare i en och samma skepnad är inget kul!
BRA att du stod på dig! Självklart ska han åtgärda sådant som inte är rätt gjort, och se till att han kommer tillbaka om det inte håller. Det där med silikonet är bara skitsnack! (Förlåt språket!) Vad som kan hända om man har genomskinligt silikon i en dusch tex är att det blir missfärgat, men då skrapar man bara bort det och drar nytt. Såvitt jag vet är det ingen skillnad alls på vitt/svart/grått/genomskinligt silikon - sovida man inte använder något av sämre kvalitet. Vi har använt flera olika färger och aldrig märkt någon skillnad..
Och toalettstolen lossnar inte - den är ju fastskruvad i golvet!

Låt dig inte skrämmas av sura gubbar, tjejen!

Kram från Göteborg

Anonym sa...

Men härregud vilken skum röris. Man fogar väl för faen inte fast en mojj med silikon?!

Den där ville nog vara på dåligt humör och avreagera sig eftersom han gjorde ett skitjobb och skulle vara tvungen att åka tillbaka. Eller så trodde han att han skrämt upp er så pass att ni inte skulle klaga utan fixa själva.. nåja, skönt att det blev skapligt bra till slut i alla fall.

Ojojojojoj!!

Kramar från Kerstin 2

Anonym sa...

Låter som en hantverkare/man som man ska vara glad att man inte är gift med...

(Jo, nu för tiden så sätter man faktiskt fast toaletten med silikon. Inga skruvar pga risken för fuktskador. Hoppas dock han fixade de för stora hålen vid handdukstorken, där behöver det vara tätt så inte fukt kan tränga in.)

Håller tummarna för att allt ska funka nu..
Kram Petra

Lejonkvinnan sa...

Jösses vilken typ! Har en son som är rörmokare och hade du bott närmare skulle jag bett honom åka till dig med en gång och fixat till allt för länge sedan, för så får de inte bete sig!

Kram

Sister Moonshine sa...

Bra och starkt av dig att kräva att det blir rätt trots att gubben var sur och irriterande. Jag förstår dig fullkomligen. På grund av såna som han har jag blivit smått konflikträdd på gamla dar och tycker det är himla jobbigt när andra inte gör det de ska göra och får betalt för. Bra jobbat Elisabet!

Anonym sa...

Herregud, vad är det för människor som försäkringskassan samarbetar med? Hoppas att han ordnade med hålen som sagt. Det ska vara silikon i dem med så att det blir tätt och inte kan släppa igenom fukt. Men i övrigt såg det ju fint ut i alla fall. Håller tummarna att ni ska slippa fler hantverkare på ett tag.

Jessica R sa...

Vilken jävla sopa! Hoppas han ramlar ner i sin egen toalett!
Jessica :)

Syster Susan sa...

Denna rörmokare verkar vara på väg gå in i väggen! Dags för honom gå i pension NU! Eller kurs i kundbemötande! Bra Du skriver av Dig på bloggen, Du ska inte bära sån skit! Kramar!