lördag 7 januari 2012

Lite upp och ner dagar

Sänkan fortsatte att gå ner och i torsdags förmiddag var den bara 12.
MEN, på eftermiddagen samma dag fick jag feber! Ingen hög feber, runt 38, men tillräckligt för att man kryper ner under filten och huttrar.
HOSTAN kom också tillbaka! J-la sk-t! Ingen slemhosta med gröna monster dock utan bara torrhosta, men det är SÅ jobbigt för magmusklerna att hosta så.
Jag kör vidare med Astmamedicinerna ett tag då det känns tungt i bröstet.
Jag hoppas verkligen inte att de gröna slemmonstren har bytts ut mot cancermonster i lungorna!?!??

Igår tog Maria med mig ut i friska luften en sväng. Vi gick förbi deras nyköpta tomt där det jobbades febrilt med att röja träd.
Själv drog jag mitt strå till stacken....

.............NOT!....... inte en endaste pyttegren hjälpte jag till med... sorry Maria..
Robin var sugen på Captain Morgan....

...så jag och Jörgen bjöd på det och middag på kvällen. Fiskgratäng till huvudrätt med champinjoner och färska handskalade räkor. (Ja Robin, den var gjord från scratch. Man kan faktiskt göra det även om du inte upplevt det förr.... Egengjord potatismos och sås...)
Det blev kanongod om jag får säga det själv och formen var snustom efter. Förutom Robin, Maria och Nora så hade vi också bjudit över Åsa, Peter och Markus.

För första gången i livet gjorde jag även en variant av Glace au four. Vaniljglass med marängtäcke och sedan fruktsallad till.
Det var en jättetrevlig kväll som avnjöts i mysbyxor och Pippitröja.

Nu ska jag, Joel och mamma åka och kolla på Isac igen som spelar sista dagen på Turexcupen. (Övriga supportgruppen är redan där.)
I torsdags blev han matchens lirare igen;
Jag är så glad att det går bra för alla våra söner trots denna livssituation som de har. Grabbar, ni gör ett fantastiskt jobb! Dels inom sport och skola, men även här hemma.
När det verkligen behövs så hjälper ni alltid till. Antingen pysslar om mig eller tar hand om och hjälper er lillebror. PUSS ÄLSKLINGAR!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Super mysig dag och kväll, det gör gott för kropp och själ. Fantastisk mat (som alltid) och härligt sällskap - det är lyx!

Skogshuggarjobbet lämnar vi till grabbarna, ditt jobb är att hjälpa till och designa hus :)

STOR cyberKRAM, Maria

Anonym sa...

Hej!
Följer din blogg och fashineras av din otroliga styrka. Vilken fantastisk mamma du är. Jag önskar dig allt gott och hoppas att du piggar på dig. Härligt att höra om dina hjälpsamma grabbar, förstår ju att deras situation är tuff då de är så stora att de förstår hur sjuk du är. Du ska verkligen vara stolt över era fina pojkar. Ser fram mot att följa Adams hockeykarriär :)
Kram L

Anonym sa...

Hej, vill bara säga att jag inte tror du behöver oroa dig för monster i lungorna. Det går en riktigt elak förkylning som kommer o går under lång tid. Man blir bättre o sedan sämre gång på gång. Själv har jag hostar o snuvat i tre veckor, min syster i fyra. Hörde om någon som haft det i tio veckor. Kram från en medsyster med äggstockscancer

Anonym sa...

Tack! Elisabeth för att du orkar att berätta om din historia. Jag hoppas att du förstår hur mycket du hjälper oss andra som inte vågar/orkar berätta vår historia. Kram på Dig och Hela din Familj. Kramar från Oss

tesa sa...

har följt din blogg ett bra tag nu, och jag beundrar din styrka. Ser framemot när jag får se er i tv:n på 5:an. (sofias änglar) spännande det ska bli. Å så roligt för er det måste vara med tanke på er pågående renovering. kramar tesa