söndag 29 januari 2012

Feber

Mådde bra på fredagen och igår förmiddag. Men sedan har det varit risigt när hemma.
I går lördag var vi på öppet hus på Skanskvarnsskolan som har RH-klasser och även en habiliteringsavdelning.
Lärare och pedagoger verkar fantastiska och lokalerna är anpassade.
Joel hade elrullen och kunde ta sig fram överallt obehindrat. Han verkade tycka allt var kul. Han spelade memory med arbetsterapeuterna, kastade boll och spelade bowling med sjukgymnasten och i RH klassen fick de spela Bingo på mattelektionen. Vi hälsade på både i en RH klass och i en vanlig förskoleklass på skolan. Båda verkar riktigt bra. Största pluset är att hela habiliteringsteamet finns där, precis som det är nu på Ballongen.

Han har chans att träffa sjukgymnast och arbetsterapeut flera gånger i veckan om så behövs och Olmed kommer dit varje tisdag och gör skenor, gjuter och prövar ut. (Idag får vi åka till Olmed i Huvudsta så fort vi har behov av hjälp från dem. Vi snittar nog ca 10-15 besök där per år vilket kan vara skönt att slippa.)
Även hjälpmedel som annars ska fram och tillbaka till Hjälpmedelscentralen tar man med till skolan så löser skolan det. De har en hörna för hjälpmedel som lämnas och ska tillbaka.
Eventuellt ska vi få komma och vara med en dag i skolan.

Vi var hemma vid 13. Jörgen och mina föräldrar var också med på skolbesöket och efter åt vi pizza hemma hos oss. Började känna mig lite frussen på eftermiddagen. Mina föräldrar körde Isac till hockeyträningen och jag sa att jag skulle åka och hämta honom. Men.... blev yrslig och kände sedan att jag hade feber. Masade mig efter termometern för att upptäcka att jag hade 39.3 på ena örat och 38.4 på andra. (jag har bestämt mig för att gå på den lägsta siffran.) Efter 2 alvedon och lite sömn på soffan så blev jag av med febern men jag hade verkligen ont i ryggen, revbenen och min vänstra höft och vänstra axel. Både under kvällen och natten. Grejen är att jag oftast sover på vänstra sidan då porten sitter på högra sidan och det känns som det knölar ihop sig upp mot armhålan. På morgonkvisten försökte jag lägga mig på mage men då kändes det som knivar i hela ryggslutet och levern kändes som den skulle krossas.

I morse hade jag 38.5 i höger öra och 39.7 i vänster!!! Kändes som en ångvält kört över mig.
Några timmar på soffan och lite alvedon gjorde i alla fall så att jag kunde åka och kolla på Isacs hockeymatch. (Pappa hämtade mig)
Nu är på bandymatch men den får farmor och farfar kolla på. Jörgen är med Adam på hockey och mamma är här hemma med mig och Joel.
Hemsjukvården var här för en stund sedan och tog prover. Får svar i morgon förmiddag.

Joel har vi pallrat upp så han sitter i långsittande för stretch baksida lår. Han sitter i sin Utterstol vilken är kanon att ha både på golvet och spänna fast på en matstol. Att jag ställt två legolådor på varsin sida är för att fötterna annars faller ut åt varsitt håll och vi vill verkligen motverka Kalle Anka gången.

Nu blev jag serverad en stor kopp te av mamma. Te som jag fick av Anna på Masesgården. (Fick precis idag veta att Annas begravning är den 24 februari. Hoppas verkligen att jag mår bra och kan gå på den.)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Följer din blogg men har nog bara skrivit här en gång. Du fantastiska kvinna! Att du orkar! Jag som är frisk skulle knappt orka med i ditt tempo :) Tycker dock att du bara ska vila och ta det lugnt om du har feber.

Kram från Birthe

Nonna sa...

Kram Elisabeth, försök vila utan dåligt samvete vi håller tummen att febern ger sig - det går mystiska virusinfektioner med feber så det måste inte vara C som spökar men jag förstår ju så klart din tanke! Kramar Nonna

Katrin sa...

Hej tjejen! Du kämpar så fantastiskt hela tiden men vila om Du har feber! Det går så mycket infektioner nu och Du behöver alla krafter!! Håller tummarna för att febern snart ger sig!!!

Stor kram från Katrin
Ps -tack för sjalen ( mamma skvallrade att det var Du -jag hade verkligen ingen aning om var jag glömt den och blev så glad när jag hittade den i lådan) kram igen!

Anonym sa...

Har tidigare tänkt att Vilmer ska gå i vanlig klass med tvillingsyrran, men när jag läser om Skansvarnskolan så blir man ändå intresserad, verkar ju väldigt bra! Vilken bra stol ni har fått till Joel för stretchen, måste kolla upp om vi också kan få tag i en sån. Vilmer har fått sin första rullstol nu (vanlig ej el) och han är såå stolt!

Du är fantastisk Elisabeth, jag vet att du inte har något val, men du är så duktig!!

kram Linda P.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Hej, hoppas verkligen att du snart är feberfri och pigg igen! Du är helt otrolig som tar dig till matcher trots allt, men jag förstår att du inte vill missa något! Krya på dig kramar från Tina L

Anonym sa...

Oh vad trist med feber. Det verkar gå en massa förkylningar mm nu. Många åb varje dag. Krya på dig och vila så mycket du bara kan.
Skolan för Joel verkar ju jättebra. Några besök mindre dessutom på köpet.
Massa krya på dig kramar!
Hälsar Lena

Anonym sa...

Hej Elisabeth!!!!
Det var ett mycket starkt program i går. Jag har haft en vännina som var så stark oxå, hoppas jag blir det med.Jag känner verkligen för dig, jag har haft bröstcanser själv, så jag vet inte heller när det slår till igen, jag lever på hoppet och så håller jag tummarna för dig och din familj. Kram till er alla.