tisdag 21 februari 2012

Lyckad date

Röntgen igår gick bra. Vad svaret blir vet jag inte men själva röntgenproceduren fungerade utan anmärkning.

Det var lite körigt på dagen att rodda runt med barnvakt inför kvällen då Joels assistent var sjuk. Farmor och farfar tog halva kvällen och sedan mormor halva. Joel hade även simskola som våra kompisars dotter Wilma följde med Joel på. Tack alla för att ni ställde upp så att jag och Jörgen kom iväg på vår kväll.
Med stora drömmar, Sommaren 2005
Min kollega Irene på jobbet var det som tog intiativet att verkligen skicka iväg mig och Jörgen på en helkväll. De gånger man planerat att försöka komma iväg brukar alltid sluta med att något annat kommer emellan.
Irene skickade oss till Järntorgspumpen och vilket mysigt ställe! Precis på Järntorget i Gamla Stan.
Och när det gäller maten.... mmmmmmmmmm! 5 stjärnor av 5 möjliga.
Jag åt en Hjortytterfile och Jörgen en grillad tonfisk. Jörgen som alltid äter Grillad tonfisk så fort tillfälle ges var hur nöjd som helst då detta var den godaste tonfisken han någonsin ätit.
Jag är SÅ glad att han gillade maten och restaurangen. En mätt man är en glad man.

När vi var mätta och belåtna överlämnades ett kuvert med två biobiljetter i och Jörgen blev ännu en gång överraskad. Han var helt säker på att han skulle få åka hem till sängen... men icke.
21.10 var det Mission Impossible på Sickla. Alldeles för sent för mig egentligen, men ibland får man "offra" sig=) Jag visste att det var en film som Jörgen ville se så här var jag säker på att kamma hem pluspoäng.
Filmen var riktigt bra och trots att den är över 2 timmar lång så hände det någonting precis hela tiden vilket höll spänningen uppe.
Vi var hemma vid 24 och kan bara summerat ihop kvällen som RIKTIGT LYCKAD!
Tack Irene för att du ser till att sparka iväg mannen och mig på date med lite egen tid. KRAM=)

Idag har jag varit med Joel och hans förskolegrupp på utflykt. Joel skulle ha pannkakor med sylt och grädde... Här med kompisen Lucas.
 ...och så mammakramen igen....goseligos.

På eftermiddagen hade vi hembesök från Ballongen av arbetsterapeut och sjukgymnast. De gick igenom alla hjälpmedel hemma och mätte så att vissa hjälpmedel ska bytas ut och något justeras. Det tar sin tid men det är ändå så skönt att allt blir gjort på samma gång och att vi stämmer av. Vi har haft hembesök 2 gånger per år vilket har varit jättebra. Samtidigt som de kommer hit så är de på förskolan innan och kollar igenom hjälpmedlen som Joel har där. Perfekt.

Idag är det då Fettisdagen och Jörgen köpte hem selmor till hela familjen.... kan inte låta bli att skratta men jag har aldrig tyckt om semlor i hela mitt liv.... Trots detta så köper han hem semla till mig år efter år...
(Kanske är så att han kör med det så att han får lite mer semlor själv?)
Även Adam är ratare till semlor.

Isac och Joel mumsade däremot i sig.


Måste säga att jag är megaimponerad av alla er nya läsare som tillkommit efter Sofias Änglar som hört av er och låtit meddela att ni läst igenom HELA min blogg!?
Ända sedan april 2009!!??

Det har hänt mycket under den tiden. Jag hann bli bättre under 2009, jobba störrre delen av 2010 för att återigen få starta med cellgifter november 2010, och sedan dess har jag varit på cellgifter hela tiden…. Bara fått byta sort efter ett tag då de aldrig riktigt fungerat=( TYVÄRR!

35 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Elisabeth, jag är en av dom som börjat läsa din blogg efter Sofias änglar programmet. Din personlighet och sköna familj fängslade mej att jag såg även reprisen. Jag har varit hemma och haft influensa i några dagar, så jag har passat på att läsa hela din blogg. Kan bara säga att cancern är ett satyg, att något kan vara så elakt mot goa människor. Härligt att er kväll blev så lyckad. Kämpa på härliga du. Varma hälsningar till dej, Monica

Katrin sa...

Vad mysigt ni verkade ha det på er date! Bra att ni kommer iväg och bara få ta hand om varandra för en kväll! Och vilken fin bild på er 2005, märks att du var ett träningsfreak! :) Supersnygga är ni båda två!

Anonym sa...

Underbart att läsa om Er "egentid"..och att den blev så lyckad...Många tankar till Dig från Ulla (U:s mamma)

Anonym sa...

Hallå på kvällskvisten!! Vill bara säga att jag har följt den här bloggen sen Programmet! Vilken mamma du e! O vilken kvinna! Grymt! Själv så har ja haft hjälp av cancerforskningen som kommit en sån bit på väg så ja e en av dom som har cancergen i kroppen men som fått möjlighet att förebygga bröstcancern.... Vet inte om din är genetisk sort eller sån man kan drabbas av ändå men hursomhelst så är sjukdomen helt hemsk...
Men ja vill bara lämna ett avtryck i din kalasfina blogg!
Många kramar o massa styrka//nettan

Lindsdalsliv sa...

Hej Elisabeth! Jag är oxå en av dom som började läsa din blogg efter Sofias änglar. Pogrammet berörde mig verkligen, och det kom en massa tårar. Jag tycker du verkar så stark! Jag har haft och har sjukdomen i min närhet. En av mina bästa vänner har haft leukemi, och var svårt sjuk :(. Men idag mår hon bra, och det gör mig så lycklig. Och en annan bekant har troligtvis obotlig canser. Hon ska snart få svar om nått går att göra. Man känner sig så hjälplös, när man inte kan göra nått. Man kan bara hoppas! Vilken härlig familj du har! Många Styrke kramar till dig!

cecilia sa...

Semlor får man varesig man vill det eller inte. Känner igen fenomenet. Jag fick i 18 års tid. (så länge min mamma var gift med sin gubbe) prinsesstårta på min födelsedag. Han älskade den tårtan lika mycket som jag verkligen inte tycker om den! samma visa varje år... Bara gilla läget och se komiken i det hela!
Ta hand om dig!
Kram kram

Taina sa...

Skönt att proceduren gick bra och vad mysigt att ni kom ut på tu man hand! Lät ju underbart. Ibland blir det ett himla pusslande med barnvakter och aktiviteter hit och dit, men på något sätt löser det sig alltid.

Det här med semlor skulle jag ha glömt bort helt om jag inte hade läst en del bloggar. Här "firas" det ju inte med semlor precis. Får väl ta och baka någon dag framöver. Och bjuda grannarna som tror att du har grannen fått fnatt igen med sina Swedish traditions. Hahahaha!

Ha det!

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Vilken underbar kvinna du är och skriver en helt otrolig bra blogg till oss alla. Vi får dela din vardag i både med- och motgångar. Har följt dig sen du var med i Sofias änglar! Skickar massor av styrkekramar till dig och din familj!/ Elisabeth

Anonym sa...

Hej under bara människa , har nu följt din blogg sedan Sofias änglar sände programmet om dej och din familj. Du är värkligen en kvinna med värme, mod och omtanke. Jag hoppas värkligen vi får följa dej och din härliga familj länge länge till. Mina varmaste hälsningar. Maria

Desiree sa...

Jag kan bara hålla med de föregående skrivarna. Jag har följt din blogg sen programmet visades och jag har även läst igenom hela. Du verkar vara en så underbar människa och mamma. Och mitt i allt elände så är du så ofattbart positiv. Jag blir så lycklig av Såna människor.
Du är guld värd som är så positiv. Jag kommer att fortsätta följa bloggen, den har blivit min " måstegöra" grej innan jag somnar på kvällen. Tack för att du delar med dig. Skickar en stor kram till dig!

Gunilla sa...

Hej Elisabeth!
Jag är ytterligare en i mängden som börjat läsa din blogg efter programmet. Det berör mig ända in i märgen. Har förlorat min son, bror, pappa och farbror i denna hemska sjukdom. Jag önskar så att du kunde få bevisa motsatsen för mig. Kämpa på och njut av varje ögonblick.
Många varma kramar från Gunilla

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Åh vilken mysig kväll ni verkar haft! Så glad för er skull! De nära och kära vi cancersjuka har nära oss har det minst lika jobbigt som oss sjuka och vi behöver göra roliga saker tillsammans. Håller tummarna för bra röntgenbesked också! Har några veckor kvar till mitt svar... Kom ihåg att det viktiga är hur man mår inte vad som står på ett papper. Jag har försökt leva efter det i drygt två år nu. Det funkar för det mesta. Kram på dig/Anna-Carin

My sa...

Hejsan! Jag är också en av dem som börjat läsa din blogg efter jag sett programmet Sofias Änglar ! Det berörde mig så mycket och jag såg reprisen också och klippet på hur det gick sen! Helt underbar familj ni verkar vara! Och vilken kämpande toppen kvinna du är :D. Med stort mod och ett så varmt hjärta som du verkar ha önskar jag dig och din familj all lycka!!! Jag sänder dig också massor med styrke kramar! Ta väl hand om dig och familjen! Med hjärtliga hälsningar / Mysan

Anonym sa...

Hej Elisabeth,
Vad härligt med en kväll på tu man hand! Håller tummarna att du får bra svar på din röntgen. Skönt att det flöt på.

Min man såg er på AIK-matchen i lördags. Kul att ni var där och skönt med seger (även om det bara blev en poäng ikväll) Jag och vår minsta kille var hemma då vi båda är däckade av influensan.

Kram och tankar till dig och dina killar. /Hanna G-berg

Anonym sa...

Hej Elisabeth! Jag har precis som Monica influensan och har läst igenom hela din blogg och det kan jag säga att det var ingenting mot det du gör. Har själv förlorat två barn (i slutet på 90-talet) så sjukdomar och sorg tär väldigt på mig men du är så full av liv och så inspirerande... Jag kan inte sluta läsa. Många varma kramar från /Eva.

Photo by Maria sa...

Vilken härlig kväll ni hade, du och mannen.. Sådana kvällar är guld värda och det behöver alla.. Gör om det snart igen =)

Kram Mia

Anonym sa...

Du ser. Det du skriver berör. Vi blir berörda. Många många läser och vill läsa vad du berättar om.

Än en gång visar du okuvlig vilja och den här gången gäller det att vårda förhållandet. Du ser till att komma iväg på en tumanhand dejt med maken. Jag förstår givetvis att maken hjälper till.. Men ändå!

Hur enkelt verkar det för de flesta trebarnsföräldrar... Friska sådana.

Skickar starka starka önskemål om bra resultat av röntgen!! Du fina starka modiga underbara människa!

Kram

Kerstin 2

Tina sa...

Åh så underbart med en date med sin man! Egentid är man verkligen dålig på att ta! Massor av kramar!

Anonym sa...

Varm kram till dig från Elisabeth S (huddinge)

Anonym sa...

Hej! Jag tillhör också dem som börjat läsa här efter tv programme. Måste bara säga att jag verkligen är imponerad av dig och din familj. Så varma och positiva trots allt elände. Cancer är ett otyg den skane är klar. fortsätt kämpa på. många styrkekramar till dig och din härliga familj.

Anna sa...

Jag tittar in minst en gång i veckan sedan jag såg dig och din familj i Sofias Änglar.

Min mamma hade bröstcancer för ett år sen men mår bra för tillfället.

Jag har också en ljushårig Joel med glasögon som går i förskoleklass :)

Kram från Anna

Anonym sa...

Vad kul för er att ni kom ut på lite egentid, det behöver nog ni ibland! Sen programmet har jag följt din blogg och gått tillbaks från början av den, och Elisabeth du är fantastisk, det ska du veta, underbar mamma och kämpa som du gör, Ha det gottgumman!

Helena E sa...

En sån underbar date ni har haft! Ni inspirerade mig till att ta tag i detta själv med, så på fredag blir det en date med mannen i detta huset med! Tack! :-)
Ni är jättefina på kortet, väldigt somrigt och härligt.
Ha en bra dag, bamsekramar till dig och din underbara familj.
/ Helena

Emma sa...

Stor kram. Jag är helt tagen efter avsnittet i Sofias Änglar och håller alla tummar för ett positivt besked efter röntgen. Du och din familj är fantastiska!

Anonym sa...

hei elisabeth

gleder meg at dere har hatt en fin opplevelse sammen, i går ;)du er flink til å leve livet i nuet <3
har fulgt bloggen din her fra norge,siden jeg så programmet du var med i på tv ;)
har lest hele bloggen din,din reise i livet,med den forferdelige sykdommen.
tenker på deg og dine hver dag!!!
stor klem fra randi-anita <3

Josefin sa...

JAg har läst och sätt dig på sofias änglar. du är en mamma som kämpar igenom mycket. Jag blir tårögd när jag läser och ser hur mycket du får göra:) Efter jag såg sofias änglar så sökte jag upp din blogg och började att läsa. Nu kan jag inte sluta följa dig. Jag har till och med lagt ner en app om din blogg på min iphone:). Jag hoppas verkligen att allt blir bra och att du får det så bra som möjligt. Skänker många kramar till dig & din familj<3

Ann-Sofie sa...

Hej, här är en till som bara MÅSTE läsa din blogg varje dag. Har också läst allt från början. Som många fler så har jag hittat hit efter Sofias änglar. Ni verkar vara en toppen familj så jag vill bara säga: Kämpa på!!!Mina två svågrar har fått cancer på inom loppet av 1 år. Men man finns där när det närsom på dygnet för dom. Varma goa kramar och hälsniningar till dig och din familj.
Kram Ann-Sofie

Fröken Blund sa...

det är klart att vi följer dig, du är ju en grymt stark person som imponerar hela tiden. Och jag fattar att du inte alltid känner dig Bamse stark, men ändå...för oss här ute, som läser, och följer...Det är helt otroligt, att du fortfarande orkar GE så mkt som det känns som om du gör. Cellgifter så länge. Det är hemskt.
Helt ofattbart och hemskt. Och ändå, så verkar du vara en fantastisk person, mamma och kvinna. Och genom att skriva här, och dela med dig så som du gör, så är jag säker på, helt säker, att du ruskar om oss alla och låter oss förstå att uppskatta det vi har. TACK! KRAM!

Anonym sa...

Hej
Gott att det gick bra på röntgen, nu hoppas vi att du snart får svaret och slipper den jobbiga väntan. Mysigt med lite tid på tu man hand. Det gäller att hitta guldkorn i tillvaron. Kram Britt-Mari

Anonym sa...

Hej Elisabeth...jag har också börjat läsa din blogg efter programmet, faktiskt den första bloggen jag följer.
Har en storasyster som också lever med cancer,går ej att operera utan bara hålla i schack så länge det går...Tycker att du verkar vara en SÅ positiv människa trots allt det svåra du går igenom, ser fram emot att följa din blogg LÄNGE till!!
Kramar från Nettan

Anonym sa...

Hej på dej, ja jag är oxå en "ny" läsare sedan Sofias änglar, läser även bloggen om Jenny som gick bort för nån vecka sedan, eller hennes mans blogg rättare sagt, tårarna rinner varje gång...Kram till dej o din familj.

Lea sa...

Hej Elisabeth. Jag läser din blogg varje dag och du ger en ung och ensamstående mamma som mig motivation och ork att fortsätta. Ja, även jag är en av de som börjat läsa efter Sofias Änglar och jag är så glad att jag och så många andra har hittat hit. Din glöd är fantastisk. Värmen från dina skrivna ord slår mot en genom skärmen och jag kan lova att du hjälper väldigt många att kravla sig ur tjäran där längst ner på botten för alla kvinnor vill vara som du! Du har blivit en så otrolig förebild för så många, det märks när man läser dina kommentarer på dina inlägg. Även de är fantastisk läsning som bara osar kärlek.
Hela din familj verkar vara undHej Elisabeth. Jag läser din blogg varje dag och du ger en ung och ensamstående mamma motivation och ork att fortsätta. Ja, även jag är en av de som börjat läsa efter Sofias Änglar och jag är så glad att jag och så många andra har hittat hit. Din glöd är fantastisk. Värmen från dina skrivna ord slår mot en genom skärmen och jag kan lova att du hjälper väldigt många att kravla sig ur tjäran där längst ner på botten för alla kvinnor vill vara som du! Du har blivit en så otrolig förebild för så många, det märks när man läser dina kommentarer på dina inlägg. Även de är fantastisk läsning som bara osar kärlek.
Hela din familj verkar vara underbar och även om jag kan tänka mig att det är otroligt tungt många gånger så avundas jag dig på många sätt. Den kärleken som du och din man känner för varandra är få förunnat och om alla barn fick den kärleken som era barn får av sina föräldrar så skulle all världens barn vara precis så som barn ska vara. Överösta med kärlek och värme.
Varje dag kramar jag om min son i tacksamhet för att han är den han är och jag tackar de högre makterna eller vilka det nu är som bestämmer sånt för att han fick födas frisk och att jag får vara frisk.
Men skulle något hända någon av oss så vet jag att alla dina ord kommer finnas kvar i mitt huvud. De kommer stärka och skydda oss båda.
Du har blivit min hjälte, Elisabeth. Jag beundrar dig nå fruktansvärt.
Jag kommer fortsätta läsa din blogg varje dag, för du och dina ord är alltid en lycklig stund att tillbringa min tid med.

All fortsatt lycka till dig, du otroligt starka kvinna, och till din fantastiska familj.

Kram, Lea erbar och även om jag kan tänka mig att det är otroligt tungt många gånger så avundas jag dig på många sätt. Den kärleken som du och din man känner för varandra är få förunnat och om alla barn fick den kärleken som era barn får av sina föräldrar så skulle all världens barn vara precis så dom barn ska vara. Överösta med kärlek och värme.
Varje dag kramar jag om min son i tacksamhet för att han är den han är och jag tackar de högre makterna eller vilka det nu är som bestämmer sånt för att han fick födas frisk och att jag får vara frisk.
Men skulle något hända någon av oss så vet jag att alla dina ord kommer finnas kvar i mitt huvud. De kommer stärka och skydda oss båda.
Du har blivit min hjälte, Elisabeth. Jag beundrar dig nå fruktansvärt.
Jag kommer fortsätta läsa din blogg varje dag, för du och dina ord är alltid en lycklig stund att tillbringa min tid med.

All fortsatt lycka till dig, du otroligt starka kvinna, och till din fantastiska familj.

Kram, Lea

Anonym sa...

Hej underbara Du!
Här kommer en till som följt dig här på bloggen sen Sofias Änglar. :)
Du och din familj berörde mig starkt efter det, så jag sökte upp dig här på internet och började läsa om hur dina dagar ser ut.
Jag hoppas att allt går bra.
Underbart att du och din man fick en sådan härlig kväll igår.
Du har en sådan fin familj och jag ser verkligen upp till dig som är så mycket på G, HELA TIDEN!.
Lycka till med allt!!
Varm kram till dig! <3
Hälsningar Lisbeth

Kärlek och trots! sa...

Läser din blogg varje dag och hittade den via sofias änglar. Du är en inspirationskälla för mig och jag tror att du jan komma långt med den positiva anda du har. Du är grym!!!

Veronika sa...

Hej!
Blev så rörd efter att ha sett Sofias Änglar. Funderar hur du orkar egentligen?? Det jobb du gör för dig själv o famlijen är ju mer än ett heltids jobb för en frisk. Du är stark.
Har nu kommit hit från att ha läst hela din blogg. Många tårar har fallit kan jag säga.
Fortsätter att följa dig här på din blogg.
Många kramar o styrka till dig. / Veronika