torsdag 13 oktober 2011

Morgonstund har guld i mun.. eller?

Vad händer egentligen bakom väggarna i familjen Ollas Mattssons hus mellan 7 och 8 på morgonen?
Jo, GANSKA mycket....
Jag vaknar 7.07 och det är torsdag. Oftast är det torsdagar som jag kan ha sovmorgon och inte har något direkt på morgonen så jag försöker ligga kvar i sängen medans jag lyssnar på kaoset utanför dörren.

Adam hade match igår kväll och var hemma sent så han orkade inte plugga något för matteprovet som är första lektionen klockan 8 idag. Planen var att gå upp 6.15 och plugga. Tror ni han var vaken 7.07 när jag vaknade? Nix. INGEN var vaken för den delen. Jag fick väcka Jörgen som somnat om, lika trött han som Adam.
Jörgen gick och väckte Adam som fick lite bråttom då hans buss går 7.30 (för kallt för att åka moppe nu på mornarna). Adams ritual på morgonen grejjar inte allt på 23 minuter; frukost, klä sig, toaletten, sätta i linser och promenera till bussen. Denna morgon skulle han ju även hinna plugga lite matte också..
TUR att morfar finns och kom förbi och körde honom till skolan 7.50 då hann han ju plugga lite matte i 10 minuter också... Håller tummarna att det gått bra för honom. Han har en bra grundintelligens att stå på.

Joel ska i väg till Ballongen på torsdagar och fredagar och åker färdtjänst med resurs Amanda 7.30. Det vill säga de gånger taxin kommer i tid. Klockan 7.45 ringde Jörgen och undrade var taxin tagit vägen?
" - Kommer om 10 minuter." Tänk att det är mer normalt att de är försenade än att de är i tid. Och snart kommer vintern...
Amanda kommer strax före 7.30 och hennes arbetstid tickar och Joel får sitta på en pall i hallen påklädd och vänta. Känns så respektlöst från färdtjänst sida men jag vet inte riktigt vem man ska skylla på. Chaufförerna kör väl så gott de kan så det måste vara något annat som felar i systemet. 
Jag har även hört att från februari är det Taxi Kurir som har hela avtalet för färdtjänst vilket innebär att Värmdö Taxi inte får köra färdtjänst. HUR ska det gå till? HUR många Taxi Kurir bilar är på Värmdö och snurra på mornarna? HUR ska det gå för Värmdö Taxi?

Mitt i röran med alla hjälpmedel som ska med Joel och Amanda och Joel som sitter och väntar i hallen kliver Isac upp med kudden i ansiktet som vanligt. Han går och lägger sig 21 men har oftast svårt att somna och vill helst vara uppe till 22 då ALLA ANDRA i hans ålder får vara uppe till 22. Är det så?
Alla kompisar är i och för sig ett år äldre också än han själv så det kan bli lite kluvet.

Adam kommer iväg med morfar, Joel och Amanda kommer iväg med taxin. DÅ kliver jag upp och sätter mig en stund med Isac medan han äter sin frukost. DÅ kommer takläggaren!
Äntligen kanske man ska säga med tanke på att de skulle komma när skolorna började. Har för mig de började i mitten av augusti? Som alltid kanske med hantverkare:)? Jag är i alla fall glad att de är här och att det blir gjort innan snön kommer.

Isac går till skolan strax efter 8 och lugnet lägger sig lite.
Måste flytta på bilarna så att takläggarna kommer fram på uppfarten. 
Vår kvalitetsansvariga snickare kommer för att kolla på utbyggnaden. Han pratar lite med takläggarna och sedan går vi en rundvandring i vår nya del. Vi pratar om att vi behöver ett entretak över rampen. Detta är något som inte ingår så vi pratar om att bygga ett rejält tak över hela rampen vs att köpa ett färdigt glastak men detta täcker i så fall inte hela rampen. 15000-20000,- för hela rampen kontra ett färdigt glastak måttbeställt för 9000,- inklusive montering. Detta är frågan idag?

Väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. Måste gå till doktorn med Isacs rygg. Han har klagat i tre veckor nu på att han har ont i ryggen. Funderade på om det var växtvärk eller sträckning men tycker att det borde ha givit med sig nu? 

Väntar även på att snickarfirman som ska ta hand om rivningen och fuktskadorna i badrum och toalett ska ringa. Vi ringde om varandra igår och NU i skrivande stund ringde de. De kommer på måndag morgon 7.30 första bedömning och mätning och sedan ska de riva nästa torsdag och fredag. (perfekt, då är vi bortresta i Tibro)

NU ringde vårdcentralen också. Isac fick tid på måndag em med ryggen, bokade även in Adam på en gång som fått en puck på smalbenet för några veckor sedan som svullnaden inte går ner. Båda bokade och klara inför måndag.

För en liten stund sedan plingade min mobil;
Sachsska Barnsjukhuset vill påminna om tiden 14/10 klockan 8.30. Välkomna!
Ehh??????????????? Vem ska till vem? Antar att det är Joel som ska till Neurologen. Varken jag, Jörgen eller min mamma har något uppskrivet. Jag har även letat i mappen för alla kallelser.. ingenting.
Har nu ringt dit och fått det bekräftat att det är Joel som ska till neurologen.
Måste alltså ringa taxi och boka om resan i morgon bitti till ballongen samt stämma av med förskolan och med Joels resurs. Jag får åka med Joel till sös i bil och sedan får Joel och resurs Amanda ta taxi från Sachsska till förskolan.

Är hemma och roddar allt detta under förmiddagen och efter lunch ska jag på min rehab vattengympa.

Morgonstund har guld i mun? Äh, kyss mig i --.
:)

13 kommentarer:

just another ordinary day sa...

Jag blir alldeles matt och rörd på samma gång när jag läser. Har följt dig länge och tycker du kämpar så otroligt hårt för att få vardagen att flyta på. Du är beundransvärd på alla sätt!
Kram, Maria.

Anonym sa...

Just så är det morgonstunden kan ta sig i ..... där bak... ha ha ha

mvh Janna

Ps Inte alla hantverkare är så :) Ds

Gunilla sa...

Blir stressad bara av att läsa allt detta!/Kram Gunilla

Maria sa...

jisses

Anonym sa...

Tycker vi har himla mycket hela tiden men jämfört mer er ligger vi i lä. KRAM Annika

Anonym sa...

Vilken tur att jag inte kom förbi i morse och sa hej, för tankarna gick åt de hållet! :)
Du är underbar Bettan, och jag avundas dig som kunde ligga kvar i sängen SÅ länge. Snyggt jobbat! Jag håller tummarna att allt funkar med alla tider och att alla fina barn som ska till doktorn mår bättre snart, hela högen. ♥♥♥ Dubbelkram från Fia

Anonym sa...

Halloj, vi har fått till så att skoltaxi ringer 5 minuter innan han är framme. Funkar kanon. Vi har lite ortoser och grejor som ska på. Och så slipper sonen sitta och svettas när taxi är sen. Kan det va nåt för er, att taxichauffören ringer en stund innan det är dags att gå ut? Mvh/Erika (som läser din blogg och hejar på dig!)

Anonym sa...

Vår son har också Värmdö taxi skjuts och vi undrar också hur det blir efter årsskiftet. Hoppas allt löper smidigt så våra barn och våra familjer inte drabbas av byråkratin.
Hälsningar
Jeanette

Elisabeth sa...

Hahaha åh så glad jag blir av att läsa om din morgon. Samtidigt som jag förstår att det är jättejobbigt med allt som ska fixas. Ändå anade jag lite jädrar anamma och det är det jag gillar hos dig - jättemycket. Hälsar en annan E

Helen sa...

Otroligt!! Jag kan inte säga annat....samtidigt ler jag lite, för du beskriver det så himla kul och underhållande...jag kan verkligen se och höra allt framför mej...jag har passerat de åren, alla våra tre barn har flyttat hemifrån, men det var ett tag då det var "aktivt" med allas aktiviteter hit och dit....jag blir nu bara trött av att tänka på hur man hade det...men jag var yngre och jag var frisk...jag beundrar er nåt otroligt, hur ni bara orkar....underbara gossar!! Massor med kramar och önskan om en lite lugn helg..kanske...hälsning från Malmö

Berit sa...

Fin sovmorgon detdär... Med egen stor erfarenhet av både cellgifter och hushållslogistik fattar jag verkligen inte hur du orkar! Det är ju rent övermänskligt! Vad är du gjord av för virke egentligen? Får du betala för allt detta i efterhand i form av sinande krafter eller? Du är helt fantastisk Elisabeth! Kram!

Anonym sa...

Hej!

Jag läser din blogg sedan en tid tillbaka och om jag fick bestämma vore det självklart att du skulle få priset för bästa mamma-blogg. Är otroligt imponerad över hur du klarar av att vara mamma i din situation.

Även jag har spridd bröstcancer och när jag nu upprepade gånger har läst att du lämnar prover på vårdcentralen undrar jag: har du inte tillgång till hemsjukvård? Det har du rätt till.

Hemsjukvården kommer hem till dig och tar prover i hemmet. Du kan också få hjälp hemma om du får problem med illamående eller smärtor, dygnet runt. Dessutom kontakt med sjukgymnast, dietist, arbetsterapeut, kurator och sist men inte minst har hemsjukvården egna läkare. För mig är det en stor trygghet att ha hemsjukvård och blir man sämre kan de komma hem hur många gånger som helst på ett dygn. För vem vill ligga på sjukhus om det går att vara hemma? Jag har t.ex. fått vätskedropp hemma med hjälp av en ryggsäck med en inbyggd pump. Jättesmidigt. Att slippa sitta i väntrummet på vårdcentralen där alla hostar och nyser är ju också en klar fördel. I ditt fall blir nog även vardagspusslet lite enklare med hemsjukvård, kan jag tro.

Hjärtliga hälsningar från
Susanne

Jag är Elisabeth sa...

Tack Susanne. Jag har faktiskt hemsjukvård men vad gäller prover så kan de ej sticka i fingret utan måste i så fall ta i porten eller i armen. På vårdcentralen åker jag dit precis innan proverna skickas till lab i stan och då kan man ta de i fingret. De vet att jag kommer varje måndag morgon precis innan bilen går så jag brukar få slinka in lite på sidan.
Men du har rätt i att jag borde använda hemsjukvården mer än vad jag gör idag. Jag vill liksom inte vara till besvär... Men jag vet att jag måste bli bättre på att ta emot hjälp.
Kramen