onsdag 26 oktober 2011

Jag orkar inte!

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag har verkligen "chemobrain" och särskilt så här dagen efter en behandling.
Jag var uppe och vände Joel två gånger i natt (Han sover i en slags stretchskena för benen). När han sedan vaknade 04.15 körde jag upp Jörgen att gå och lägga sig med Joel som ville att någon skulle gosa med honom. Jörgen är ju inte den muntraste killen när han blir väckt... Lite svordomar och han lunkade iväg till Joels rum. Jag däremot kunde inte riktigt somna om och började bli hungrig.
Klockan 5 gick jag upp och kokade välling till mig som jag åt i sängen samtidigt som jag startade datorn. Tänkte att jag kunde gå igenom UNIKUM inför utvecklingssamtalet som var senare på dagen och kolla igenom alla Adams svar och även kommentarerna från alla lärare. Självklart så hade Unikum krashat det senaste dygnet och jag kunde inte läsa någonting. Istället gick jag igenom mail och uppdaterade mig på några bloggar.
Slumrade till en timme till innan det var dags för en ny dag...
(fattar faktiskt inte själv att jag orkar ta mig upp och känner mig så pass ok med bara 5-6 timmar per dygn??)

8 kom snickaren som skulle börja riva golvet i badrummet. Samtidigt kom Joels kurator från Nacka habiliteringscenter. Jag och kuratorn hade möte till 9.30 så jag skulle hinna till min kundaliniyoga klockan 10 som känns så viktig för tillfället. Det vi diskuterade var en hel del frågor inför skolstarten för Joel nästa höst. Vilken skola och i vilken form? fortsättning följer.
Såg en reklamsida i lokaltidningen som jag tyckte liknade min vardag;


Kundaliniyoga och sedan lunch med mamma en kortis innan hon skulle åka och hämta Joel på dagis 12.20. Köksfia (Sofia på Studio Plong som ritat vårat svarta kök som vi satt in 2008/2009) kom och löste av mamma och vi han umgås en liten stund innan jag skulle på utvecklingssamtalet med Adam klockan 13.
Mamma har Joel ett dygn nu och tar alla 5 olika instansbesök som han har det närmaste dygnet...
Idag hade han ögonläkaren på St Eriks ögonsjukhus och i morgon bitti är det 3 besök på södersjukhusets handkirurg; sjukgymnast, arbetsterapeut och läkare. Sedan ska mormor vara med på Specialförskolan Ballongen under dagen. Efter Ballongen ska de till BVC och ta spruta och göra femårskontroll.
SÅ SKÖNT att mamma/mormor går in ett dygn och tar allt detta.  JAG ORKAR INTE! har fullt schema ändå.

I morgonbitti 7.30 har jag möte med arbetsledaren som har hand om vår fuktskada i badrummet. Dels ska vi kolla på hålen i väggen in till toaletten. Vi vet ännu inte hur långt skadan har gått. Det ser inte ut som det har gått till lilla toan men med tanke på att de har skadat väggen till lilla toan så måste den också fixas.
Däremot efter att de börjat riva golvet idag så ser det ut som det kan ha gått både mot värmepannan och mot tvättstugan. JAG ORKAR INTE! (#2 i detta inlägg)

Klockan 8 kommer även snickaren igen och fortsätter riva. I morgon har de lovat plasta upp två "slussar" mellan arbetsområdet och resten av huset. Idag när jag kom hem hade jag byggdamm i HELA huset. Fin fint damm ända bort och in i grabbarnas sovrum. Hur är det möjligt?
Tyvärr hade jag inte kommit ihåg att stänga alla innedörrar innan jag stack i morse. Detta innebär att jag fått dammsuga hela huset och dammat i stort sett allt. Jörgen har våttorkat. (vågar inte tänka på hur mycket damm jag har i sofforna. Täckena i sängarna har jag haft ute och skakat/vädrat)
OM det kommer att upprepas så har de lovat att skicka städfirma för JAG ORKAR INTE! (#3 i detta inlägg)

Så här ser det ut just nu i badrummet; Som tur är kan ni inte känna doften via datorn men jag kan berätta att de ska sätta in en luftrenare här i morgon.
En sak till idag är att jag har gått och frusit hela eftermiddagen och kvällen och nu kom jag på vad det beror på. Elementen i Joels rum och hallen är iskalla. Iskalla på grund av att man brutit vattenledningen i badrummet. Hallen och Joels rum ligger på samma slinga som badrummet. Attans vilken skillnad det blir. Burr.

Börjar känna mig trött och tror att jag ska försöka komma i säng efter "Bonde söker fru". Tror jag behöver lite sömn och ska försöka få det i natt när Joel inte sover hemma. Önskar så att jag kunde ta ett varmt bad innan men det lär dröja några månader innan jag kan bada igen.
Ska på min vattengympa i morgon så jag får väl glida ner en sväng i bubbelbadet efter.

I morgon kväll jobbar Jörgen och jag får ta Isacs hockeyträning och sedan även Adams hockeyträning samt gymnasieinformation från Djurgårdens Hockeygymnasium. Farmor och farfar kommer hit och är barnvakt till Joel. Det blir kul för Joel då det var några veckor sedan de var här.

Nu måste jag kolla hur det går i dokusåpan.

Undrar ni varför jag kollar dokusåpa och inte "Rosabandet galan"?
Svar; -JAG ORKAR INTE! (för fjärde gången i detta inlägg)

16 kommentarer:

Helen sa...

Vet inte riktigt vad jag ska skriva...vill bara säga att jag tänker på er och beundrar er alla...du e otrolig, Elisabeth!! Och jag som gnäller över att jag har lite stressigt på jobbet...massor med bamsekramar till er från södra Sverige

Anonym sa...

Och jag som messade dig om din favoritmarmelad idag men fick inget svar. Jag förstår det....
Kramar om
/Gitt

Anonym sa...

Femton stora varma kramar från Helena i Västervik!

Anonym sa...

Herregud, du vänder verkligen dig in och ut för att hinna med allting du måste och behöver göra.

Kramar om och hoppas kanske det ger lite energi.

/ Kerstin

Anonym sa...

Önskar att jag kunde skicka lite ork till dig. Tänker på flera av mina medarbetare som klagar på minsta lilla - det gäller att ta till vara på alla stunder. Styrke kram och lite ork från L

Anonym sa...

Det låter helt orimligt att Du ska ha det så. Det befrämjar inte din hälsa. Var finns dina andhål?/Catarina

Anonym sa...

Men herregud vad du flänger och grejar!! Förstår att du är supertrött! Jag är frisk och skulle ha kastat in handduken för länge sedan. Läste en artikel nyligen om att skillneden mellan sjuka män och kvinnor är mycket stor. Kvinnor låter sig inte vara sjuka utan många fortsätter i samma, eller än högre temopo när de drabbas av svår sjukdom, medan män helt sonika ger upp och bara får vara sjuka.. märkligt fenomen. Jag önskar att du kunde få möjlighet att tagga ner lite, du ska hinna läka din kropp också och sömnen är ju det viktigaste, för det är då kroppen läker.. himla skönt att du ändå tar vara på guldkornen och pausar ibland. Underbart att du har din mammanära och alla andra runt omkring som kan lösa av dig ibland! Sköt om dig!!

/ AnnLo från Piteå

Anonym sa...

Känner igen mig fast jag är frisk.
Har gått in i väggen. Inga varningsklockor hjälpte. Pang! Så var jag bara där. Varning...lång väg tillbaka...

Har fått lära mig ny strategi. Inte vara duktig, vara smart. Ta plats och dra i bromsen. Tack kuratorn!

När ungarna ska ha skjuts och jag inte orkar säger jag det. Och vet du världen går inte under! De har ordnat det själva eller fått vara hemma.

Vad är din prio i livet?

Varm kram från Linda

just another ordinary day sa...

Du är helt fantastisk Elisabeth! När jag läser ditt inlägg så känner jag att kanske blir "alla bollar i luften" också faktiskt ett sätt att distansera sig på ett bra sätt från din sjukdom. Så länge du är i farten, så hinner du inte känna efter för mycket eller gå upp i det på samma vis som om du skulle legat och funderat. Även om kroppen säkert blir trött också av ditt flängande. :) Hoppas du hittar ett mellanting och att du får en fin dag idag! Varma kramar, Maria.

Jag är Elisabeth sa...

Läser era stärkande kommentarer. Är hemma och "ledig" nu på förmiddagen men känner att jag skulle behöva fly härifrån nu... De håller på att bilar i plattan så att hela huset skakar. Vem kan sova/vila i detta oljud??
Tror jag åker till simhallen och simmar lite innan min vattengympa. Kanske en bastu och extra bubbelbad?!
/Elisabeth själv som kommenterar.

Lejonkvinnan sa...

Du fantastiska människa! Jag blir helt slut bara av att läsa allt som du orkar med.

Stor kram

Anonym sa...

Jag blir också helt slut bara jag läst hälften. Men varför kan inte din man rådda allt med bygget? det kanske finns en naturlig förklaring men för en utomstående ser det helt obegripligt ut. "jobbet" med din lille son förstår jag att man inte kan skyffla undan eller vill skyffla undan men allt det andra.
Jag beundrar din energi och livsglädje!

MiaD sa...

Du är helt fantastisk. Jag hade inte orkat alls och jag är frisk. Ta hand om dig Elisabeth. Kramar från mig!

Lena C sa...

Herregud!! ja vad säger man.
Otrolig är du som trots allt fixar och trixar vidare.
Hoppas det blev bastu ocn lite bad.
Kram kram kram Lena

Pysslan sa...

Jag är bara megaimponerad av allt du orkar. Själv gör jag inte ett endaste dugg. Och du ska veta att även om du inte orkar och bara skulle lägga dig ner så skulle du i alla fall vara världen bästa. Här kommer massor med styrkekramar till världen bästa medsyster.

Anna L sa...

Jag blåser ork i din riktning!
Hoppas att du hade en skön stund i bastun!!!
Kram