tisdag 18 oktober 2011

Dåliga värden.

SKIT. Det blev ingen behandling idag så mina värde var för dåliga. F-N, vad irriterad jag blev. Jag kände mig riktigt pigg i kroppen men självklart lite trött då min sömn inte alltid är den bästa.
NU är jag pigg hela jag. I morse visste jag ju inte att behandlingen inte skulle bli av så kortison samt all premedicinering har jag tagit ovetandes om den inställda behandlingen.
Nytt försök nästa Tisdag och tills dess ska jag ha SÅ BRA värden så de kommer att häpna!

Efter att jag pratat med en kontaktsjuksköterska igår om att jag fortfarande har ont i vänster sida i nacken (6 veckor nu) så tyckte hon läkaren skulle titta på mig men självklart hade hon inga tider att tillgå men som alltid så brukar de försöka lösa det och läkaren kom upp till mig på behandlingsavdelningen direkt när jag kom så det känns inte som sjukhusbesöket var förgäves. Läkaren ska skicka nya förfrågningar till röntgenläkaren om de sista bilderna och sedan blir det eventuellt strålning mot nackkotorna.
(Bröstryggen var det senaste som strålades i januari i år)

Även diakonissan i SÖS sjukhuskyrka skulle vara med mig under behandlingen så att vi kunde prata. (Hon är verkligen helt fantastisk och så bra att prata med. Något som kan rekommenderas de som är mycket på sjukhus och vill prata med någon utanför familjen.)
Efter att jag pratat klart med läkaren upp på behandlingsavdelningen så gick jag och diakonissan ner till sjukhuskyrkan i stället och hade vårat samtal. Känslorna i kroppen var lite blandade angående den inställda behandlingen men det är självklart att jag inte vill få behandling för att sedan riskera att åka på en infektion och bli inlagd. Jag och Jörgen ska ju till Tibro på torsdag och sedan spendera helgen och det känns MYCKET trevligare än att ligga på sös onkologavdelning 21!

Mamma hämtade mig på sjukhuset och på väg hem så ringde vi Jörgen för att stämma av läget. Han hämtade Joel på dagis och gjorde middag så att jag och mamma istället kunde ta en sväng på nacka Forum för att vända dagen till något positivt.
Vi strosade runt och småshoppade lite. Allt för att humöret skulle vända till det bättre.
Här provar vi mössor. Mamma köpte en i förebyggande syfte för Isacs kalla bandymatcher;
Förresten så har jag idag hittat min hemmanyckel som varit borta sedan vi kom hem från Frankrike. jag har letat i resväskan och handväskorna jag använt där och hemma samt träningsväskan. Alla kläder och jackor jag kunde tänka mig.
Sedan vi kom hem har jag haft en Diselväska som handväska med många bra fack i..... det fanns ett smart innefack där jag vanligtvis bara har lite reservmediciner.... DÄR låg nyckeln!
:) Det innebär att jag gått och burit runt på nyckeln i snart en månad.. kan man annat än skratta?
(Jörgen beställde precis idag på förmiddagen 2 till hemma nycklar... men det behövs. Assistent, städfirma och alla möjliga hantverkare samt föräldrar ska ha nycklar också.)

En mamma är någon som kan ta plats i alla andras ställe, men vars plats ingen annan kan ta.

De flesta andra fina saker i livet kommer flera åt gången, dussinvis eller i hundratal.
massor av rosor, stjärnor, solnedgångar, regnbågar, fastrar och kusiner, 
men det finns bara en enda mor i hela världen.

Tack mamma för att du ger mig trygghet, värme och kärlek på ett sätt som ingen annan kan.

Jag älskar dig.
Som jorden älskar sina blommor.
Och fåglarna älskar solen.
Som vågorna älskar vinden.
Älskade mamma, Tukan förlag10 kommentarer:

Anonym sa...

<3 Kärlek <3

/Maria

Anonym sa...

♥ ♥ ♥ Anita är världens bästa mamma! ♥ ♥ ♥ Vad fina ni är i mössorna.
Kram Gitt

Anonym sa...

Vad härligt att du har din fina mamma. Jag saknar min mamma som förlorade kampen mot skitsjukdomen för tre år sedan. Men jag är samtidigt djupt tacksam och glad över att jag hade en mamma som älskade mig. Den känslan bär jag alltid med mig även om hon inte längre finns här.

Mia

Cece sa...

Visst är det fantastiskt med goa mammor! Har själv en som bor i Tibro där jag också jag är uppvuxen. Kan tipsa om fika på Syster Yster. Mycket mysigt café vid torget.
/Cece

Anonym sa...

Hej Bettan!

Jösses vad söta ni är i mössorna!

Massor av kramar från Carin R

Jag är Elisabeth sa...

Tack för tipset om cafe i Tibro.
Jag LOVAR att det kommer bli ett besök där. 4 dagar i Tibro så lär vi väl ha sett hela stan!?
/Elisabeth

Cece sa...

4 dagar i Tibro och du har med råge sett hela kommunen :)

Lena C sa...

Va fint du skriver. Känner mycket för din mamma hon verkar så himla rar.Utstrålar trygghet!
Ha det nu toppenbra!
Kram Lena

Helen sa...

Ha en riktigt skön o mysig helg!! Det är ni värda....ja, vad vore livet utan mammor?? (ja, pappor är såklart också mycket viktiga...) men som mamma till tre och mormor till fyra, så känner jag verkligen att jag betyder nåt speciellt för alla mina godingar...en skön känsla...håller tummarna för dej, Elisabeth!! Kram från södra Sverige

Sofie sa...

Läste i Specialpedagogiks tidningen om Ballongen, och där var bilder på Joel och han ser så glad ut! Det var ett intressant repotage tyckte jag! :)