måndag 10 oktober 2011

Bostadsanpassning och hjälpmedel

I någon av tidigare kommentarer så ville någon se bilder på resultatet av vår utbyggnad. Här är bilder på badrummet och hallen som vi fått bidrag till. Man får självklart lägga till för kakel och golvvärme annars hade det blivit ett ganska kallt badrum med elradiator som ingår enligt offerten...
TUR att anpassningen är klar och att vi har ett nytt badrum då båda tidigare våtutrymmen är fuktskadade. Detta upptäcktes dagen innan vi åkte till Karlstad för TVpucken. Försäkringsbolag och Anticimex har varit här. Nu väntar vi på att snickare ska komma hit och riva. Lite nervös för att det har spridit sig. Förstår att det kommer bli byggarbetsplats under hela vintern. Trodde vi var klara för en stund och kunde få fokusera på annat. Typ att fokusera på hälsan och att försöka läka lite...
I samband med anpassningen så har vi även själva byggt till ett nytt TV rum. Tidigare hade vi ett TVrum i gamla förrådsdelen men allt detta rev vi då carporten revs. Här är resultatet av nya TVrummet. Mediestation, elskåp etc är inbyggt.
Vi är så nöjda med utbyggnaden som snickarna Kim och Kenta här på Värmdö har gjort och min pappa som har dragit all el och även stått för hela materialkostnaden. TACK till MIN ÄLSKADE PAPPA!! Puss!
Hela utbyggnaden är gjord utan någon som helst nivåskillnad och det är så coolt nu att Joel kan ta sig fram med elrullstolen överallt även om han inte använder den inomhus direkt utan elrullen är mest för utomhusbruk. När han nu är på väg ut så kan han "rulla" ut till de stora grabbarna i TVrummet på vägen och slänga ur sig några kommentarer vilket känns stort för honom. Största grejjen med anpassningen är ändå att Joel kan ta sig in och ut ur huset själv med hjälp av elrullstolen.
Idag på eftermiddagen så har jag haft sådan huvudvärk och legat på soffan. Det var Extreme Home Makeover från USA och det handlade om en kille som var 19 år, vet inte riktigt vad han hade för diagnos men han hade bara manuell rullstol. Tv programmet såg till att han fick en elrullstol. Tänk att detta inte är en självklarhet i alla länder när man har det behovet!? Vi har det ändå väldigt bra här i SVEDALA. Eller jag kanske inte ska svara för hela Sverige då jag vet att vissa län (exempelvis Gävleborgs län) är mindre bra. Vet inte om jag skrivit det förut men Joels kompis i Gävleborgslän har fått köpa sin cykel själv för 13000,-!!! (eller om det var 17000!!!???) medan Joel har fått cykel sedan han var 3 år. När han sedan har växt har vi lämnat in cykeln och provat ut en ny. Hjälpmedel är något som jag tycker vi får väldigt mycket hjälp med kring Joel och det är tack vare hans Habiliteringsförskola Ballongen.
Jag mår bättre igen men inte riktigt på topp. Tarmar och organ ömmar och knyter sig fortfarande och vänster höft är lite "gnisslig". Kanske, kanske är det cellgifterna som sätter in en stöt:)?? En kort sammanfattning om dagen i övrigt; kört Adam till skolan, tagit prover på vårdcentralen, varit på yogaworkshop som även inkluderade lunch på Niyama, handlat, varit på ByggOle för att kolla på Entretak (måste inhandlas och monteras INNAN snön), legat på soffan en timme med huvudvärk, lagat middag, tvättat, skickat iväg Isac på fotbollsträning, skickat iväg Adam på hockeyträning, varit på föräldramöte på Isacs fotboll, löst av Joels assistent, nattat Joel och nu slutligen i soffan med Isac och kollar på "Ensam mamma söker" med en äppelkaka att smaska på. (Jörgen jobbar och kommer hem vid 23, Adam brukar vara hemma från träningen 23.30)
PS. Jag skulle lägga in en filmsnutt på Joel när han läser min skolbok från när jag gick i ettan. "Nu läser vi", men jag lyckades inte... Men om ni söker på Joel Ollas Mattsson på youtube eller klickar på den här länken nedan så BÖR det fungera nu. Visst är jag "skrytig" när jag stolt visar upp hur duktig Joel är på att läsa men det tar jag för jag är superstolt över de saker han klarar. Det är så mycket som han inte kan så då blir det extra roligt när han är duktig på något. DS
Attans, vet inte ens hur man lägger upp en direkt länk.... men kopiera följande om ni är intresserade;
http://www.youtube.com/watch?v=9Jy8HOUr2Uk

6 kommentarer:

Annica sa...

Det är inte skryt att vara stolt över sina barn! Dessutom är ju Joel tidig och duktig!

Kram.

Anonym sa...

Fortsätt att "skryt"!!!!!! Kram Petra, Orust

Anonym sa...

Vad fint ni har fått det hemma med nya badrummet, hallen, tv-rummet!
Och så klart man måste få vara stolt över sina barn/killar! Fattas bara;)
Önskar dig och din familj en fin oktober och hoppas du får må så bra du bara kan!

Kramar Hanna, G-berg

Anonym sa...

Fantastiskt att höra honom läsa. Det värmer i hela kroppen! Vad han kan! Självklart ska du vara stolt...varför inte?

Vilka fina ytor ni nu fått och vad härligt att hela familjen kan vara i huset utan hinder.... Toppenfint. Jag lider dock med er att ni nu behöver reparera de 2 andra utrymmena. Att bo i en byggaretsplats är ingen höjdare! Hoppas ni kan få till det innan jul! Se det positivt; Ni höjer värdet på huset och får fina moderna och fräscha badrum..... ;)

Ha en bra vecka!//Vera

Anna L sa...

Hej!
Jag ville bara säga att jag följer lite på avstånd och det är så roligt att läsa när livet jobbar _för_ dig.
Njut av Joels framsteg och skryt på! Det står i instruktionsboken som man får som mamma, har jag för mig.
Hoppas att du får en skön dag som avslutas med familjemys i soffan i fina tv-rummet!
:) Anna

Anonym sa...

Vad duktig han är att läsa, jag är så imponerad!! Kul att se och vad fint ni har det hemma!

Sköt om dig!

kram Linda P.