måndag 16 november 2009

Läkarbesök

Idag var det dags för SÖS igen. Magknipen börjar komma när vi kommer upp på Ringvägen och det börjar närma sig. Egentligen borde jag inte känna detta denna morgon då det inte gäller något svar på röntgen utan är enbart ett vanligt läkarbesök, ett i mängden. Jörgen var med och vi fick vänta länge i väntrummet. Läkaren hade läst fel på tiden och trodde att det var en halvtimme senare än vad det egentligen var. Nåja, fick läsa lite informationsblad om cancer och vara omgiven av andra sjuklingar, som om det skulle vara något upplyftande.
Det känns verkligen som "dödens väntrum" och tyvärr är jag alltid yngst där. Fan vad livet är orättvist.

Inne hos läkaren sedan så hade jag en hel del frågor som min läkare snällt svarade på. Hon försökte även ta fram röntgenbilder på skiten som finns i min kropp. Jag har aldrig sett dem förr och jag kände mig lite kluven om jag ville se eller inte men bestämde mig för att jag bör se bilderna. Men det tekniska ville inte vara med och läkaren fick aldrig fram dem så det var nog inte meningen att jag skulle se någonting idag.
Mina leverprover som jag tog i fredags var bra. Det värdet som hade stigit för två veckor sedan var åter tillbaka inom normalintervallet vilket kändes skönt.
Vi kom överens om en datortomografi vid årsskiftet och en slätröngen på mina händer inom en vecka för att kunna utesluta Artros. Jag har nu ätit Artrosmedicin i 7 veckor och märker ingen direkt skillnad så jag tvivlar på att det är det. Tror mer på att det är en rejäl inflammation i handlederna och tumlederna.

Vi köpte med oss Thaimat som vi åt på Jörgens jobb. Åsa kom dit också och lunchade. Efter tog vi en kort promenad, kände att jag behövde lite luft.

På eftermiddagen var jag på sjukgymnastik på vårdcentralen. Inte direkt upplyftande det heller...

Efter att ha läst Marias kommentar på min Blogg så har jag nu också sett att det står ju faktiskt att det kommer ett repotage om mig i nästa Mama nummer, dvs Januarinumret som kommer ut i Jul.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Bettan!
Skönt att höra att leverproverna nu är "normala" igen. Jag förstår att du alltid får magknip när du ska på någon utav alla dina undersökningar. Det är verkligen inget normalt liv du lever, även om mycket av det trots allt är normalt. Det skulle vara kul att ses snart. Många kramar från Tina L

Anonym sa...

Hej Elisabeth!
Tänker på dig och ser fram emot Mama i dec. Sköt om dig och familjen.
kram Elisabeth Simons

Anonym sa...

Hej tjejen!

Vilken härlig dag ni verkar ha haft på Mama galan, er väl förunnat! Ett jättegrattis i efterskott, vi ses snart. Du är hur fin som helst på bilden!
Många kramar
Claudia