måndag 30 maj 2011

Segt

Jag har fått flera sms med frågor hur jag mår då jag inte uppdaterat bloggen på några dagar. Faktum är att jag känner mig jättesliten och är trött. Jag vet inte vad jag tänkte med de nya cellgifterna? Att jag inte skulle påverkas över huvudtaget?
Sedan i tisdags har jag haft rejäla trötthetsdippar, att från ena sekunden känna mig ganska pigg till att i nästa sekund kunna somna på fläcken.
Armbågarna har också blivit blåbruna och jag har fått trycksår där. Konstigt ställe kan man tycka men jag stödjer mig väl mycket på armbågarna när jag sitter vid datorn eller vid matbordet. Trycksår är en biverkan, likaså sömnighet och allmän trötthetskänsla.
Nu hoppas jag att de värsta dagarna är över och att jag kan få må hyfsat till nästa gång. Har dock väldigt ont i bäcken och ländrygg men det kanske är så att cellgifterna jobbar på högvarv och försöker slå ihjäl alla tumörer där!?

I övrigt så bygger de på här hemma med bostadsanpassningen. Vi har två snickare här på heltid samt idag även min pappa här hela dagen som gör det elektriska. Jag servar med kaffe och idag mutade jag dem med en hembakt banankaka.
Av grannen fick jag rabarber idag! ÄLSKAR rabarber! Idag blev det rabarberkräm till lunch. Det är så många som inte tar hand om sina rabarber utan låter dem stå och blomma. (har ni till övers så lägg dem på min trapp, det kan bli så mycket gott. Paj, kräm och saft)

Vad har hänt mer sedan sist? I lördags fick vi mat hos familjen Maria Östlund/Fransson, i söndags var det mest soffläge för mig. Hemsjukvården var här och fixade lite med förbandet då jag får eksem av tejpen. Jag fick även mina mediciner färdiga i dosett för 2 veckor framöver.

Snart är det dags att hämta Joel på dagis. Han ska få cykla ett varv runt området på väg från dagis och sedan när vi kommer hem ska han få köra sin älskade elrullstol ner till affären. Vi ska bara kompletteringshandla lite då vi får Linas Matkasse ikväll för första gången. Ska bli spännande att pröva.

Förresten ni som fick SvD Magasin i helgen. Kolla in framsidan samt repotaget om min kompis Therese Sennerholt i den! BLACK IS THE NEW WHITE!

Ingen är så rik att hon har råd att förlora en vän.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Hoppas du snart får känna dig "piggare"! Synd att hela du ska slås ut av gifterna.. Fy!

Idag var jag på badet och simade och träffade på Adam. Länge sedan jag såg honom och nog har han växt och blivit en stor kille. Jag tror inte han kände igen mig... Fick ej tilfälle att hejja ordentligt! De busade och hade kul i poolen.

Sköt om dig och håller tummen att du snart blir piggare. Kram//Vera

Anonym sa...

Tänker OFTA på Dig och hoppas att Du ska få må lite bättre snart, Du är såå duktig som orkar med allt runt omkring Dig...Soliga hälsningar från Ulla (U:s mamma)

Eva T sa...

Hej!
Jag har saknat dig här, synd att du inte mår bra men det ger väl med sig snart hoppas jag. Vill du ha en "matigare rabarberlunch" så kommer här ett tips. Det låter kanske inte så gott men det är supergott.
Jag är nästan uppfödd på detta i alla fall under rabarbersäsongerna. Perfekt mellanmål också.
Koka en god kräm som vanligt, koka sedan långkornigt eller rundkornigt ris (bara lite salt) i vatten. Koka sakta så dom inte klibbar sig eller kletar sig. (Därför är det ibland bättre med matris istället för grötris) Koka färdig, sockra lite (om du har mycket syrlig kräm) och låt kallna. Vänd ner i rabarberkrämen försiktigt och servera med kanel och gräddmjölk ;-) Det är jättegott att smula över lite fin skorpor ev mandelskorpor.
Hoppas du ska gilla det. Hoppas att du mycket snart ska må bättre. Kram.

Åsa L sa...

Hoppas att du känner dig piggare snart!

mia sa...

Många kramar från mig. Hoppas du får en piggare period nu då så att kan njuta lite. Det är du verkligen värd.
Kram Mia

Anonym sa...

Elisabeth,
Hoppas att du får bättre dagar nu, omedelbums! Önskar dig massor av fina dagar med din fina familj och vänner.

Varma kramar Hanna, G-berg

Lena c sa...

Hoppas du känner dig bättre!
Kram Lena

Anonym sa...

Varma kramar till dig gumman, tänker på dig hela tiden. Tina L

Suzanne E T sa...

Hej Elisabeth!
Hoppas att du känner dej bättre.
Har hämtat ditt pris. Tack fina du!!! Sänder en tanke till dej när jag tänder den... hoppas att du känner det.
Önskar dej en fin helg med din underbara familj och jag önskar av hela mitt hjärta att cellgifterna skall ta kål på dom dumma cellerna som finns i din kropp. Massa kramar Suzanne