måndag 16 maj 2011

Hängig och gnällig

Fortfarande blåsor i munnen, hes, hostig, ingen feber, inget halsont, lederna ilar och värker till och från och då främst knäna. Men även höfter och fotleder känner jag av. Ingen huvudvärk än så länge idag men det kanske man inte vågar skriva!?

Min tilldelade sjuksköterska här på Mösseberg har idag tagit både halsprov och snabbsänka och resultatet var inga streptokocker men däremot en sänka på 40. (ska vara under 8) Jag har även fått lite Xylocain gel som bedövar på blåsorna i munnen samt att hon fixat en läkartid till mig i morgon bitti klockan 9.

Egentligen borde de ha kollat upp min sänka redan i fredags när jag påpekade det för den andra sköterskan (min sköterska var ledig) men då gjordes inget. Hon satt bara och sa oj, oj, oj hela tiden och tyckte synd om mig istället för att försöka komma med en lösning. (Undra vad jag hade för sänka i fredags?)
Jag fick dock en lapp att gå till apoteket och köpa Xylocain gel för munblåsorna. Jag frågade om det inte var på recept och det var receptfritt sa hon. Jag fick en promenad i alla fall men som jag misstänkte så var det receptbelagt. Ska inte en sköterska ha koll på det?

Undersköterskorna däremot är jättetrevliga, hjälpsamma och känns riktigt kompetenta. Mer kompetenta än den här sjuksköterskan. Just det, och om det skulle hända något under helgen eller nattetid att jag fick mer ont så skulle jag enligt sjuksköterskan ringa 1177(sjukvårdsupplysningen) men eftersom det finns undersköterska här dygnet runt så frågade jag om jag inte kunde ringa på dem om det var något, och självklart var det så. Är det så att det behövs mer hjälp så ringer undersköterskorna i sin tur på hjälp så det känns tryggt att veta.

Livet är en av de få dyrbarheter som minskar i värde om man inte använder det.

11 kommentarer:

Malin sa...

Tråkigt när vårdpersonalen inte kan det de ska. Det är bara att inse att ofta är det vi själva som är experterna på våra sjukdomar och behandlingar.

Hoppas du mår bättre snart. Min förkylning är lite bättre nu. Men jag fick gå upp i natt igen pga hostan.

Kram från Malin

Carola sa...

Jag kollade om jag såg dig idag när jag var på Vårdcentralen.
Har du Ann-Charlotte som sjuksköterska, jag vet att hon brukar vara ledig på fredagar.
Hoppas du blir av med dina blåsor, dom låter jätteonda.
Kram från Carola ♥

Anonym sa...

Såg att du underade om Spenatmammans infektion. Hon trodde att den började i ett skavsår - det framgår av hennes blogg.

Jag är Elisabeth sa...

Till Carola, Jag har Susanne som sjuksköterska och hon är jättebra. AnnCharlotte har jag inte hört talas om. Antagligen har hon inte oss rehabpatienter.

Till Spenatmammans läsare. TACK för infon. Jag läser inte alla dagar så ibland missar jag ngt inlägg och även om jag tycker jag läser ikapp så blir det lite glapp i informationsflödet. (eller så är det i mitt huvud det är glapp..)

Carola sa...

Ann-Charlotte jobbar ute på VC så då har dom nog inte hand om er.

Önskar dig en fin dag ♥
/Carola

Anonym sa...

Hej jag hamnade av en slump på din blogg och har läst igenom den den senaste veckan . Blir väldigt berörd och samtidigt glad av din gnista som sprakar igenom hela bloggen . Hoppas att du har en fortsatt härlig vistelse där du är

Kramar Sussi

Anonym sa...

Hej min vän,

Jag hoppas att de sista dagarna på Mösseberg blir bra och att du har tid att samla kraft och energi. Hoppas verkligen att blåsorna och det onda försvinner nu när dom upptäckt att din sänka var på tok för hög. Jag tänker på dig !
STYRKEKRAMAR Jenny

Anonym sa...

Vill bara säga att du om någon har ALL RÄTT få vara hängig och GNÄLLIG.
Så det så.
Bamsekramar Gitt

Anonym sa...

Jag slutat aldrig att förvånas, lösning och lindring bör vara ledord för den som ska hjälpa i det här läget. Oj, oj ger ingen hjälp vad jag vet iaf!
Håller fullständig med Malin som kommenterat, expert på sig själv, där har vi alla mycket att lära på vår väg.

Hoppas verkligen att dom sista dagarna ska ge dig kraft och energi, kanske behövde kroppen rensa ut en massa skit när läget blev lite mer lugnt.

Sen räcker det med rens :) nu tycker jag att du ska komma hem så vi kan ladda på batterierna inför sommaren och allt härligt, båten har landat på Ingarö så snart en premiärtur!

Kram,
Maria

Berit sa...

Du är inte gnällig! Du förutsätter och begär det som är skäligt.
Hes och hostig känner jag igen. Jag har hört att kortison kan göra att man blir hes och att Caelyx kan orsaka hosta. Slemhinnorna blir irriterade av behandlingen och det påverkar säkert luftvägarna.
Hoppas på bättring snart.
Kram!

Anonym sa...

Hej Elisabeth, precis som alla andra som skriver så hoppas jag också att du blir bättre och får ladda batterierna och njuta lite mer de sista dagarna.

Kan tänka mig att alla dina killar längtar efter att få hem dig snart;)

Kramar Hanna (G-berg)